Mamici norocoase de sept-oct 2008 (159)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisa.g spune:

Eu il alaptez oricand vrea el - la 1 ora, la 3 depinde cat doarme. Uneori se prosteste: tine tatica in gura - pe jumate, nu apuca bine si trage asa.. si lasa sa-i curga lapticul afara. I-am dat suzeta, daca tot vrea sa molfaie dar nu vrea lapticul dar nu o vrea, o scuipa imediat. Asta o face cand e satul si se mai alinta si el.

de Edwin
www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi trei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Anca, du-te si ia ELIDEL, costa cam 900 de mii, dar in 24 de ore o s avezi ca e super ok funduletul si schimba marca d epampers..de regula cand sunt mici si fac iritatii, au si o alergie la pampers...cel mai frecvent la marca PAMPERS.

Am luat 2 NO Spa Forte aseara si nimik...de aia ziceam ac stau pe ganduri

*** AniS ** 37+ ***Iris-Medeea***

Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
IUBIRILE MELE

"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Pentru alaptat ce am luat eu si a mers, de am alaptat 2 copii acte 1 an...si 6luni exclusiv numai cu lapte de la mine..NUTRINATAL, de la Medica (e firma) GALACTOGIL, fenicul proaspat (il gasiti la plafare, sau carrefour)chimenul si anasonul ar fi pt colici, la mine nu a avut efect la copii.

IUBIRILE MELE

"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Iriss, de regula in prima saptama de dupa nastere, bb cam recupereaza ce pierde din spital...si poate fi si 100g 200g.Nu stiu cum e la tine..cat a pierdut in spital si daca a recuperat si aluat peste 100 g e ok...oricum in doar 1 sapt nu e concludenta treaba....si da-i lapte d e la tine la greu.Poti luat vitamine tu..si ca neaparat.

IUBIRILE MELE

Mergi la inceput

angelynna82, daca nu ai fost deranjata la stomac...crampele de regula ar trebuii sa fie contractii scurte si alandala, cand ajung sa fie regulate si nu trec cu nimik, nasti

IUBIRILE MELE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beatrice001

buna dimineata fetelor ,
stiu ca nu am mai intrat de foarte mult timp , am avut ceva probleme dar acum suntem bine am nascut per 17 sept un baietel de 3.4 kg si 53 cm.
Acum avem probleme cu colici ........stie cineva un remediu?
si vroiam sa le intreb pe mamicile care alapteaza daca alapteaza la 3 ore sau la cerere ..... eu daca ii dau mai devreme de 3 ore vomita.

beatrice

un greieras mic

ALAPTATUL CORECT SE FACE NUMAI LA CERERE.Ce zici tu ca vomita , se cheama regurgitare, adica are bule de aer in stomac, de aici si colici, si care ii preseaza diafragma stomacului..facand sa i se intoarca lapticul.Insista mai mult dupa ce papa la scos aerul..si lasa-l sa suga pana se satura..un alaptat la inceput dureaza cam 40min.

Pentru colici dupa ce am incercat tot ce e pe piata a mers numai compresa si foenul la burtica, caldura lui, dupa ceva vreme doar iid adeam drumul la foen si se linistea.

IUBIRILE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Simodina, multumim de cuvintele tale.Dar din pacate bebe mai papa si cate un biberon de formula completare pe zi.Problema a fost ca eu nu am avut laptic deloc la inceput si cu statul in spital o saptamana cu el nu a fost deloc mai bine pentru productia mea.Plus ca a trebuit sa recupereze destul de rapid deshidratarea prin diaree.Asa ca am bagat formula in el.Cand am ajuns acasa am trecut de fapt de la formula la san.Si papa bine de la san acum.Desi cred ca papa cel mai bine cand stam la orizontala...am impresia ca atunci cand papa in fotoliu e ceva ce nu ii place:ori mameloanele mele, ori altceva...ca dureaza si 5 minute pana prinde bine si apoi adoarme...oricum nu ma las!!Pentru ca am laptic si macar ca ii dau din biberon si tot ii dau de la mine.Formula doar pentru cazurile extreme.....

Monica, si eu sunt cam de acord cu Felicic....ca pana la urma tu trebuie sa lasi totul in urma si ai 'trecut' cu extraordinar de multa putere peste ce a fost... nu sa ti se aduca aminte de fiecare data de incompetenta cate unui medic.

Legat de cat trebuie sa pape bebe...mie mi s-a zis din spital ca 'formula' ar cam fi 100-150ml/kg/zi. Acum calculati si voi...

Mamica implinita de David

Daviduta

bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Dyanira, 130 ml papa la o masa, uneori insa nu se satura si atunci ii mai fac rapid inca 30 ml iar alteori adoarme si papa doar 100. Are 7 mese/zi. Ieri 3 din cele 7 au fost de 160 ml.

Anis

Mamica fericita de Carla Alexandra
Povestea puiului meu drag

Mergi la inceput

Fetele un sfat..nu mai calculati cat mananca bebe sau cat doarme sau act ia in greutate...e un stres imens...FIECARE COPIL ARE RITMUL LUI, unul e mai dolofan altul mai slabutz...amandoi sanatosi.

Cantariti copilul o data pe saptamana pe nemancate si la aprox acceasi ora, cat ia pe luna e important si daca isi dubleaza greutatea.

Un ex, prima mea fata a luat tare in primele luni, a lasat-o moale pe urma,,,de abia luat si pe urma pe la 1 an si ceva ii supravegheam mancarea ca o luase iar razna...acum al 3 ani are 115cm si 20kg arata de 5 ani...
A doua, a luat la greu de la inceput si acum e ok..nici grasa nici slaba...deci au ritmuri diferite ,important e ca ia in greutate..

Hai ca am o limbarita azi..sper sa nu va enervez

IUBIRILE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Buna dimineata!

Kid multam de medicamente,o sa apelez la ele ca nu cred ca mai rezist cu asa dureri fara sa iau nimic.Cum staiti cu colicii,au trecut?

Muuh f tare poza!Imi place ideea!

Babytza,Nerantula eu accidente de genul sa curga pipi pe langa scutec pateam cand foloseam marca pampers asa ca am schimbat-o si nu s-a mai intamplat deloc de atunci.Orice scutec mi se pare mai bun ca pampers chiar si happy mi-au placut mai mult,deocamdata folosim huggies si libero depinde ce gasim la magazain dar de huggies sunt f multumita si neaparat cand ii puneti scutecul sa aveti grija ca elasticul acela de la picioruse sa vina drept adica sa nu stea bagat inauntru,sper ca ati inteles ceva.

Angelina felicitari pt semnatura!

Noi am avut o noapte linistita, ma rog sa ne ocoleasca in continuare colicii.

Minunea a venit! de Luca Nicolae

Luca cel frumos

Povestea noastra

Mergi la inceput