Sezatoarea canadiana (107)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

denisa, vanzarile au scazut exact in aceasta per in raport cu anul precedent...cred ca deja sunt accesibile rapoarte si pe Ontario sau pe regiuni specifice.

try, blocarea e blocare. despre asta vorbeam, nu de limitare...dar si asta e o problema pt cine il arde buzunarul sau are scadente..

denisa, orice avans dat la ipoteca, pana la 10% parca din sold ( pe an ) e fara penalitati...daca vrei mai mult de atat e cu penalitati..cat de mari, habar nu am ...trebuie facute niste calcule daca se merita. Dar, in general, nu se merita : pt ca achitarea in avans nu iti scade ratele urmatoare, ci le scade de la coada, adica tu le dai niste bani gratis,pe care de fapt platesti aceeasi dobanda. Timpul de achitare scade, dar dobanda tot aia o platesti...deci e echitabil, nu prea? daca tot ai bani in plus fa altceva cu ei...

banuiesc ca HELOC-ul ramane disponibil si dupa ce achiti, nu? tu il ai atasat la ipoteca, sau ca linie de credit, separat ?

hai mai Ana, uite iti dau eu voie sa iti iei bluza aia pe care ai pus ochii ...nici chiar asa acum

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

Ktrinel, noi avem ipoteca o data la 2 sapt si nu lunar, vrei sa spui ca r platesc aceiasi suma? Ar fi mai avantajos sa platesc lunar? nu mai inteleg nimic ...

Ana, noi ave 5.45 % si am decis sa ramanem cu asta decat sa luam deschisa si s-o inchidem mai tarziu cand creste. La cresterea dobanzii cand vrei s-o inchizi nu mai poti negocia ci poti inchide la dob pe care ti-o fixeaza banca atunci si nu la oferta de acum, deci un pic mai rigid.

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Oana, merci

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Mikiion, e vorba de ipoteca . nu de orice credit. exista credite la care platesti doar dobanda la suma folosita efectiv din credit, nu platesti din capital.

ica, e vorba de rambusare anticipata ...nu daca ti-ai fixat rata la luna sau la sapt...exista un maxim 10% pe an pe care il poti rambursa anticipat din ipoteca, dar nu iti modifica rata . tu vei plati la fel in continuare, iti scade doar perioada pe care te-ai imprumutat.

ma duc sa beau cafeaua , ca nu stiu sa ma explic mai bine...scuze.

Mergi la inceput

Ktrinel, eu inteleg ca, daca rambursez anticipat imi scade capitalul, deci in rata platita de mine dupa ce ramburzes 10-20% capitalul va avea o proportie mai mare decat interesul, termin mai repede de platit si deci platesc mai putina dobanda. Asa vad eu, insa nu sunt sigura de asta 100%, mai explica odata te rog

Noi

Mergi la inceput

Miikon, cred ca stiu de ce nu mergea, chiar daca esti la timp partial este ok atata timp cat termini pana in august 2009, asa scria intr-un e-mail citit de mine acu' 2'

Noi

Mergi la inceput

ica, e exact pe invers...din pacate.
ex fictiv: imprumuti 100mii, ai rata de platit 550 pe luna pe 22 ani(capital plus dobanda). Constati ca dispui de ceva cash si vrei sa pui 10mii ..rata viitoare iti ramane aceeasi de 550 pe luna, dar scadenta va scadea la 20 de ani.. ...cum ar veni se scad ultimele rate nu ti se recalculeaza rata la noul principal ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Pai da, Ktrinel-ultimele rate sunt aproape 100% capital, stii ca scade treptat dobinda si creste capitalul ca % din mensualitate; si asta inseamna ca tu ai platit de fapt din capitalul datorat, si nu doar dobinda- ca daca ti s-ar lua anticipat ratele din primul an de ex, unde e 75% dobinda si 25% capital de ex ai plati la greu interes; este adevarat ca vin si scad de la coada spre cap din rate, dar tot economisesti ultimii 5-10 ani de ex din plata in final.

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Ana,de acord..depinde ce il avantajaza pe fiecare...sa stie ca in loc de 20 de ani are de platit 15 ani ...sau sa faca altceva cu banii aia, ca dobanda pe ei tot o plateste...oricum banca nu te refuza sa ii dai niste lichiditati, tocmai in criza asta ...dar econimic vorbind, nu e corect sa si returnezi niste bani si sa platesti in continuare dob pe ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ktrinel, pai acel altceva e cuiul pentru omul obisnuit, ca nu prea stii ce sa faci sa-i pui la adapost, sa aduca ceva dobinda, sa fie siguri- aici am avea nevoie de ceva tipsuri in zilele astea, ca pina la urma ramane doar lopata si radacina copacului din gradina -si acolo ingropati nu prea adinc, ca devin bunul statului de la nu-stiu-ce adincime in jos-si atunci ai tendinta e de a lichida din datorii, intrebindu-te de ce sa platesti 5-6% dobinda 25 de ani in schimbul a 3% ce primesti pe un savings care iar nu faci de fapt decit sa-l lasi la dispozitia bancii- si atunci care-i spilul cind tot banca cistiga, salteaua?; zic ca asta e tendinta de a gindi generala, si astept idei

normal ca nu e corecta povestea asta cu ratele din urma-dar e universal aplicata la credite si nu prea ai sanse sa schimbi ceva;

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Ktrinel, ma tem ca Ica are dreptate. Tot ipotetic, daca in faza 1 ai avut 250/250 principal/interest, dupa ce platesti devine poate 260/240. Deci platesti mai mult pt tine. Nu spun ca merita (btw, depinde de banca, eu am 15%/an), dar asa stiu si eu ca afecteaza. S-ar putea sa gresesc, dar mi se si pare logic. Pe de alta parte ma scot din sarite astia cu billul lor. Io zic... se baga in kk si mai rau. De fapt se ineaca. What's your take on that?

Pt cine se plange de dobanzi de 5.5%, haha, pai eu n-am vazut dobanzi asa meseriase pana dupa vreo 2003. Prima mea rata pe 5 ani a fost 6.45% si era buuuunaaaa. Ce sa mai zic de anii '80 cand era 18% prime si 20% closed. Si a durat asa cu dobanzi peste 10% vreo 8-9 ani. Totu'i relativ.

Eu inca n-am sarit la inchis bucata "open" din heloc. Dar ma macina un gand... Daca scad preturile la case, este vreo sansa sa vina banca sa reduca heloc???? Asta ar fi una faina pt mine!

Nu va surprinde totusi politica asta a strutului pe care o practica politicienii si media noastra? E ca si cum noi suntem rezolvati, superiori si neafectati de ce se intampla in restul lumii. Ntz, ntz!

Ana, revenind la taxele pe mtg interest... Nu stiu cum e mai bine, dar nici nu mi-ar conveni sa-mi ia statul taxe cand vand casa pe bucata din bani care reprezinta cresterea valorii casei de cand am cumparat-o, cum am inteles ca e acolo, prea multi bani odata de dat, daca ai agonisit ceva. Nu stiu cum iesi mai bine, mi-ar place si asa, cu interest tax break... Cert e ca stai linistita, au si ei de platit, nu e chiar cum s-a descris...

Noh, mai viu si fara biznis blabla mai tarziu. Oooo ce discutii grele avem in capitolu' asta...

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput