Sezatoarea canadiana (107)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ktrinel, just kidding;

mai stie cineva cum se numea topicul acela despre ce sa duci/aduci din Romania....eu am inceput sa adun cadouri pentru decembrie, si nu am nici o idee; le-am cumparat sirop d'erable la prieteni, prostii de la dollarama si alte cu inscriptii cu Canada la vecini si colegi, crocsi la ai mei , ceva treninguri misto(costume de yoga) la gagici si...nu mai am nici o idee, si sunt multi rau :-)
proasta inspiratie sa merg acasa de sarbatori, acu' sa te tii si cu cadouri de ajuns acolo si cu Mos Craciun

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

mai Ana, da tu nu ai inteles ce tot zice Ktrinel? no spending?
NO SPENDING!
(iarta-ma dar nu ma risc sa zic in French (n'e pas d'achats?))
ii aduni pe toti la o palinca si le explici situatia economica de peste ocean si or sa inteleaga:))))

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

auleu, maru! nu ma spala nici apa Muresului daca aterizez la famelia din Moldova cu mina'n ....; noroc ca de ai mei scap usor, vezi ca cu 10$ si doua perechi de crocsi i-am rezolvat , mama oricum zice ca ma asteapta ea cu maruntis de cheltuiala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

pfui...dezbaterea asta imi incetzoseaza si mai mult alegerile..urmariti ? ...mi se pare mie sau Harper are o atitudine de parca stie ca va pierde...e plouat rau.

unde-i Lorelaim sa ne comenteze ..oricum parca vad ca maine la prima ora o sa fie mai pe faza decat am fost eu la ora asta !

Dana, ne putem "acrosa" pt intalnirea de la Marathon ? ca nu mai e nimeni pe sud si nu stiu cum ma intorc

Mergi la inceput

pai Harper cum sa fie, e 4-1, toti nu fac decit sa critice tot ce spune/a facut/n-a facut el, in loc sa-si prezinte mai clar propriile programe; asta-i cel mai simplu, sa-i ceara lui socoteala;
daca la dezbaterea in franceza mi-a placut Dion, acum a disparut creditul ce i l-am dat; si cucoana asta nepieptanata ce-a aparut de nicaieri si-i doar ea in partidul ei macane intr-una ;
mult mai la obiect si interesanta dezbaterea vecinilor de la sud; aia macar au spus: fac asta, aprob ailalta, cut taxes, etc; astia tot la gitul lui Harper si atit;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

denisa, vanzarile au scazut exact in aceasta per in raport cu anul precedent...cred ca deja sunt accesibile rapoarte si pe Ontario sau pe regiuni specifice.

try, blocarea e blocare. despre asta vorbeam, nu de limitare...dar si asta e o problema pt cine il arde buzunarul sau are scadente..

denisa, orice avans dat la ipoteca, pana la 10% parca din sold ( pe an ) e fara penalitati...daca vrei mai mult de atat e cu penalitati..cat de mari, habar nu am ...trebuie facute niste calcule daca se merita. Dar, in general, nu se merita : pt ca achitarea in avans nu iti scade ratele urmatoare, ci le scade de la coada, adica tu le dai niste bani gratis,pe care de fapt platesti aceeasi dobanda. Timpul de achitare scade, dar dobanda tot aia o platesti...deci e echitabil, nu prea? daca tot ai bani in plus fa altceva cu ei...

banuiesc ca HELOC-ul ramane disponibil si dupa ce achiti, nu? tu il ai atasat la ipoteca, sau ca linie de credit, separat ?

hai mai Ana, uite iti dau eu voie sa iti iei bluza aia pe care ai pus ochii ...nici chiar asa acum

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

voi iar vorbiti in chineza pe aici
Cum adica? daca platesti un credit mai devreme ti se ia dobanda cam si cum l-ai platit in timpul prevazut initial? si ei si penalitate?
Nu mai inteleg nimic din sistemul bancar.
Din politica as intelege dar n-am timp sa ma uit. Sotul mi-a spus ca ieri i-a placut mai mult Harper( el care nu-l suporta in mod normal ), dar cica s-a comportat bine_ si Layton. Pacat ca noi avem de la el in cimcumscriptia noastra un tip cu o mutra enervanta. Singurul caruia imi place mutra e un liberal.

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Buna dimineatza fetelor dragi
Multzumesc frumos pt urari - o sa incerc sa nu ma stresez prea tare ca stau 4 sapt intr-o camera de hotel... Chiar daca s-a anuntzat ploaie pe luna oct... si ceva "epidemie" de gripa... sper din tot sufletul ca nu vom fii victime...
Ktrinel - ma scuzi ca astazi o sa te dezamagesc cumplit da' chiar nu am nimic de spus (f neobisnuit din partea mea, nu ?) ref la politica si bani pt ca pur-si-simplu nu am apucat sa-mi fac "informarea" temeinic (sunt cumplit de obo si ma mananaca si ustura ochii, stranut in draci si am asa o senzatzie ca nimic nu merge - am remarcat deja de catziva ani de cand locim aici, ca exista un factor alergen in casa care se declanseaza cand e frig si ploua afara... )
Ana si Try - strict ca feeling f personal apropo de coop/praktik - NU pot fii de-acord sub nici o forma cu MUNCA NEPLATITA! Mie imi suna clar a SCLAVIE! a bataie de joc si totala lipsa de respect pt omul pe care-l pui sa lucreze (si in plus acesta poate sa-si faca niste iluzii, amaratul, ca o sa obtz un job)! NU pot sa concep ca secolul nostru, in niste tzari care se pretind a fii "the best" poate cineva sa ceara unui om care VREA din tot sufletul sa gaseasca un loc de munca decent, sa lucreze PE DE GRATIS! Daca intr-adevar guvernul vrea sa incurajeze compania sa angajeze "de proba" oameni ca sa aiba ceva exp in domeniu - atunci baremi de-ar plati SALARIUL MINIM PE ECONOMIE. Uite pt asa ceva sunt intr-u totul de-acord sa dau bani - pt omul care VREA sa munceasca si statul sa ajute compania angajatoare platind un procent din salariul acestuia - salar care poate fii la inceput f mic - iar apoi in functzie de rezultate sal sa creasca. (guvernul poate sa plateasca chiar 100% pe o perioada limitata - 1-max 3 luni salariul min astfel incat angajatul poate sa-si plateasca si el facturile si sa se simta incurajata tot-odata sa dovedeasca ca merita banii si ca vrea un job pe bani "adevaratzi"). Din punctul meu de vedere coop=praktik=bataie de joc la adresa unui om care vrea sa lucreze! e sclavie, e modul de-al "ajuta" pe om sa-si piarda increderea in sine ("lucrez pe NIMIC"!), de-al incuraja pe angajator sa calce in picioare un angajat, de-a profita la max de acesta... ca si-asa e "sclav pe mosie"... e cumplit de nedrept!
In loc sa aruncam banii pe tot fel de profitori care vin sa jupoaie aceste tzari ca "azilantzi", sau pe alte putori care stau toata viatza pe "aide-social", sau pe unii care se "invart" reusind sa gaseasca "portitze" in sistem si sa obtzina concedii medicale prelungite la infinit - mai bine ne-am concentra cu-adevarat pe cei care sunt ONESTI si au emigrat in aceste tzari cu dorintza clara de-a MUNCI si de-a se realiza prin MUNCA! Catre acesti oameni ar trebui sa se indrepte ajutorul si sprijinul guvernelor!
Decat sa-mi pierd timpul la un coop=praktik - mai bine ma duc si fluier a paguba in parc si imi iau "avat" pt un nou interviu! Nu am fost de-acord in Toronto nici macar sa ma gandesc la un coop - nu voi fii de-acord nici aici!
Ma scuzatzi ca am fost atat de... agresiva in ceea ce am scris... dar pe mine o asemenea practica ma infurie nemaipomenit de tare...
No - v-am tzuckat cu drag si fug sa pregatesc micul dejun!
Inca odata va urez o luna oct faina, calda, insorita - atat in suflete cat si afara, multa-multa sanatate si noroc!

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicutza_bb

Am intrat rapid sa ii dau Neliei un sfat legat de iesirea dintisorilor piticului: cand face crizele cele mai mari poti sa ii dai Tempra, il calmeaza, ii ia durerea, va putea suge, va dormi linistit. La pitica mea functioneaza. Nu ii dau in fiecare zi, dar de exemplu ieri i-au dat la gradi, ii ies 3 masele si un dintisor in acelasi timp, in gurita ei este o explozie, gingia arata ca floricele de pop corn gata sa explodeze. Nici ea nu prea mananca, musca si ea ce apuca, dar nu prea stam in calea ei, noi o certam daca ne musca si se rusineaza si nu mai face o perioada (pana uita), dar este si mai maricica decat Lisandru.
Legat de lipsa laptelui, nu iti face griji ca nu va avea probleme, carente de calciu sau altceva. Alexul meu a refuzat sa mai bea lapte sub orice forma (din bibe, canuta, goblet, lingurita) cand avea 9 luni. I-am pus lapte praf in cereale, in piureul de legume, in tot ce apucam. Nu mult, sa nu schimbe gustul prea tare, dar cat sa isi mai ia ceva vitamine din el. Ii dadeam foarte multa apa sa bea, am inceput si cu iaurtel bio si branzica facuta de mine cu lapte si iaurt si dupa vreo 3 luni si-a revenit.
Pacat de lapticul tau, dar incearca sa iti pastrezi lactatia daca poti pana ii trece criza asta si poate il convingi sa mai suga din cand in cand. Daca iti trebuie am o cutie (sau doua, nu mai tin minte sigur) de Galactogil din tara, este foarte bun pentru lactatie. Spune-mi daca iti trebuie si este al tau. bebelusul dintos si mamica obosita (stii ca trece si asta...)

Revin mai tarziu (sper) sa va mai povestesc de noi
Denisa, Maru felicitari pt noile joburi, Ica felicitari pt condo, pacat ca te muti din zona, dar si asa nu ne-am intalnit noi niciodata in parc, poate cand te muti reusim sa ne vedem . soricelul (btw cum ai reusit sa gasesti loc la o gradi mare? era pe lista de mult timp?).
Poate reusesc sa vin si eu la Marathon, nu mai stiu daca se vine cu copii sau nu, dar eu as veni cu ei ca ii este cam greu sotului sa aiba grija singur de amandoi. Dar nu stiu ce va mai fi, de asta nu promit nimic. Va anunt cu o saptamana inainte, daca sa ma puneti pe lista sau nu.

Miki sanatate multa lui Marc, ce a avut de fapt? o viroza? sau chiar gastro?

Revin mai tarziu (sper) sa va mai povestesc de noi.

Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)

Pozici Aylin
Pozici Alexutu

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Gradi am cautat din usa in usa, pana la urma am gasit un loc de care nu sunt prea multumita, insa n-am de ales, oricum cu listele de asteptare sunt slabe sanse Noi avem o gadi la 2 pasi de bloc dar cand am fost cica de la 4 ani Si eu as vrea sa ne vedem, m-am gandit la asta de cateva ori inainte de mutare insa n-am reusit sa sun si nici in parc n-am ajuns de la incep lui sept cel mai putin

Oana, ref la scoala, cand am sunta la Marie de France mi-au zis ca ptr maternel, adica 5 ani, se intra fara examen doar inscrii copilul si nu inainte ci in anul respectiv la inecputul lunii august, corecteaza-ma te rog daca m-am pierdut pe drum ca n-as vrea sa ratez si dupa sa dea examen

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Raspund pe masura ce citesc

Ptr copilasii bonlaviori, si soricelul meu a avut o per de vre-o 2 sapt cu muci si tuse, a mers Benylin, si am inceput cu un sirop de imunitate , redau de pe cutie - Les Zamis (firma) Immuno-fortifiant cu propolis, echinacea, ginseng si alte minuni + echinaforce Junior de la Vogel si nici urma de muc sau tuse. Le-am luat de la JC, siropul este undeva pe un raft aparte cu produse mai scumpe, facute de alte firme nu canadiene, mai au spirulina si altele naturiste. Sanatate maxima si sper sa funct si la voi

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Ica1975, ca sa fii sigura ca ai loc la Marie de France, trebuie sa te inscrii cu o toamna inainte, ideal este sa te duci cind sint "Portes ouvertes" in octombrie, iti dau si formularele si a doua zii te si duci si le depui, penru ca este mare aglomeratie si risti sa te gasesti pe lista de asteptare. Dar pentru pre-maternelle (4 ani) si maternelle (5 ani) nu se da nici un examen. Pentru clasele mai mari, din ce stiu eu, fac un fel de selectie, pentru ca sint multe cereri. Dar dupa aceea, ai scapat de examane pina la facultate

Mergi la inceput