Viata in Germania (53)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

Fetelor, am si eu o intrebare...si-a adus cineva parintii aici in de sa locuiasca definitiv?
Care sunt procedurile, am intalnit o tipa acum o saptamana in alt oras, si mi-a povestit pe scurt ca este posibil, ca parintii ei au asigurare de AOK, ca s-au reziliat din Ro. este cineva in situatia asta, ma poate lamuri cineva cum este. Parintii mei sunt pesionari si daca tot stau cu mine, am zis sa-i mut aici mai mult pt asigurare, ca ma tot chinui cu prostia aia de cartele din Ro, care de fapt e o fitzuica de nimik, care nu o baga nimeni in seama.
Pana imi raspunde tipa asta de care v-am vb, poate este cineva in acest caz si imi scrie.

o zi frumoasa!

PS. Robert vine pe 23 luna asta la marea operatie, are banii stransi si chiar in contul spitalului, cele care au donat inca un pupic, si sa speram ca totul va fi bine. O sa tin la curent.
in final a donat si Fundatia din Ro, ca Asigurarea i-a retezat sansa de a trai.

miki-mami de trei muschetari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Fetelor bagati un ochi aici http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7729018.stm

Oare vor mai cobori preturile?

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Citat:
citat din mesajul lui Irinusha

Citat:
citat din mesajul lui tinatache

Salutare! Noi am fost anul trecut de craciun si cred ca mergem si anul asta in Berwang, Austria. Sunt partii de ski, de sanie (nici pe noi nu ne atrage skiul, dar daca doriti sunt scoli pt pitici), zapada multa, o zona superba. Uite ca nu stiu ce distanta e de la voi, de la noi sunt 150 km. Pe drumul de intoacere va recomand sa mergeti pe langa Plansee, e o priveliste superba, ca-n povesti. De cazare nu pot sa spun nimic, noi am gasit pe ultima suta de metri anul trecut o pensiune nu prea grozava, am sa vad ce gasim anul asta si daca e fain va recomand si voo.
Numai bine!

Cristina, multumesc mult!
M-am uitat, arata bine ... de la noi sunt ca. 200 km, deci excelent.
Cine stie, poate ne vedem pe acolo ;) ...
Numai bine!

Imblanzitoarea de balauri: "Sensible Cristian & "Demolition" Amélie

Irinush, daca mergem in aceeasi perioada sigu ne vedem. daca ne-am gasit noi printre mobila, dapäi acolo unde toata lumea merge intr-un singur loc. Si poate de data asta mai si vorbim:))
Noi inca n-am rezervat nimic, abia ne-am intors din cealalta vacanta, mai respiram putin. Sper sa mai gasim ceva bun...

-----------------------------------------------
www.naturalexperience.ro/" target="_blank">are you ready for... a natural experience?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

[quote]citat din mesajul lui misha-germ

Fetelor, am si eu o intrebare...si-a adus cineva parintii aici in de sa locuiasca definitiv?
Care sunt procedurile, am intalnit o tipa acum o saptamana in alt oras, si mi-a povestit pe scurt ca este posibil, ca parintii ei au asigurare de AOK, ca s-au reziliat din Ro. este cineva in situatia asta, ma poate lamuri cineva cum este. Parintii mei sunt pesionari si daca tot stau cu mine, am zis sa-i mut aici mai mult pt asigurare, ca ma tot chinui cu prostia aia de cartele din Ro, care de fapt e o fitzuica de nimik, care nu o baga nimeni in seama.
Pana imi raspunde tipa asta de care v-am vb, poate este cineva in acest caz si imi scrie.

eu am rezolvat cu asigurarea AOK pt. mama, am mai povestit toti pasii aici pe forum, daca vrei sa vb. sunt pe net toata ziua, da-mi un mesaj, poate ne auzim pe mess

poza cu noi
poze diverse
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishutza spune:

Buna fetelor,as vrea sa va intreb unele chestii,poate sunt unele dintre voi care stiti,noi am vrea sa ne cumparam un caine,de talie mica,nu stim inca exact ce rasa.Ce trebuie sa fac,pentru ca stiu ca trebuie platita o taxa pentru caine aici,aveti idee cat e,sau de unde as putea afla?Noi locuim intr-un apartament inchiriat,cred ca si aici va trebui sa platim ceva in plus,nu?Apoi,exista un fel de asigurari de sanatate si pentru animalute,ca au si ei nevoie de un doctor din cand in cand,sau cum se procedeaza?Si unde as putea gasi animalute?Noi tocmai am descoperit ca avem un Tierheim langa noi,dar toate sunt deja animale adulte,si noi ne-am dori un puiut,sa il crestem noi.Sper ca nu sunt prea multe intrebari.Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Daca nu gasiti un catel la adaposturile de animale, mergeti la crescatori.Am o gramada de prieteni care au cumparat de la crescatori.E scump dar primesti sigur un catel sanatos, din parinti de calitate si mai ales din rasa dorita.
Crescatorii le ofera adapost si mancare adecvata pana la varsta cand se pot da spre vanzare si unii dintre ei ofera un minimum de dresaj si mai ales ajutor daca se dovedeste ca animalul are probleme de comportament.
Unii crescatori iti cer sa ii tii la curent cu evolutia cainelui si cateodata cer sa il vada.
Depinde peste cine dai :)

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

mishutza, uita-te in primul rand in contractul de inchiriere sa vezi daca aveti voia sa tineti animale in apartament pentru ca altfel s-ar putea sa trebuiasca sa va mutati in alta parte, un caina n-ai cum sa-l ascunzi iar daca vecinii si proprietarul sunt impotriva, ai de ales intre a te muta in alta parte sau a renunta la caine.

Daca ai voie sa tii animale, urmatorul pas dupa cumparare (gasesti anunturi si in ziarele locale sau pe internet daca nu vrei sa iei caine de la Tierheim) e ca in interval de 2 saptamani de la cumparare sa-i faci Anmeldung la Ordnungsamt respectiv primarie daca e o localitate mai mica. O sa va vina acasa un Steuerbescheid in care o sa fiti anuntati cat e impozitul anual. Impozitul difera de la localitate la localitate, da si tu o cautare pe Google dupa Hundesteuer + localitatea ta sau daca nu gasesti informatii orientative aici:
http://www.tiervermittlung.de/hundesteuer.shtml

In ceea ce priveste asigurarea de sanatate cica nu merita facuta (sursa infomatiilor mele e o colega de serviciu ca eu n-am caine).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

misha-germ, referitor la parinti vezi ca s-a discutat aici:

http://www.romanians-de.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=160840

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishutza spune:

Multumesc pt raspunsuri fetelor,mi-ati raspuns apropae la toate intrebarile,o sa ma uit ce scrie in contract,am impresia ca scrie ca nu avem voie de caine si pisica,dar apartamentul nostru este inchiriat de la o firma mare,adica toate blocurile din zona sunt identice,ale lor si pline de caini.Trebuie sa fie o modalitate,o sa vb cu cei care au catelusi aici.Blackpanthero,da,la concluzia asta cu(,)crescatori am ajuns si eu citind una alta,multumesc mult de confirmare,dar si de catelusii de la Tierheim mi se rupe inima.Aveti idee de unde provin cainii astia?Si acasa in ro am 3 ale caini lasati mostenire parintilor,si sunt toti gasiti,de fapt vagabonzi mai mult,si sunt niste caini extraordinari.Multumesc de linkuri Osolita.Pare a fi ok impozitul.A,si la nebenkosten vor fi modificari?
O Duminica frumoasa fetelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_specht

buna fetelor
imi traduceti si mie freizügigkeit ,va multumesc ..

mihaela si Dennis 20.09.2005
www.onetruemedia.com/shared?p=23f95f74bca9bef4cfc0fa&skin_id=5&&utm_source=otm&utm_medium=text_urlurl" target="_blank">dennis

Dennis-puiu

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=243eebabe6e91c82714dd9" target="_blank">simleu silvaniei

die Freizügigkeit-marinimie,generozitate

Alina

Vin si eu tarziu generozitate e Grosszügigkeit, freizügig se numeste cineva care e prea libertin, de ex. daca ai o fusta prea scurta si un top desfacut pana la brau, se spune ca esti prea "freizügig".

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena

Mergi la inceput