Mamici anti-stres de ianuarie februarie 2009 (59)
Raspunsuri - Pagina 14
irina726 spune:
Slava Domnului ca am inteles eu gresit, ca chiar ca ma apucase frica pt.cris.Miereamara, am vazut situl trimis de tine cu bebei mici, waw, nu as fi crezut ca pot supravietui la 22 saptamanai!!minune!
Eu sper totusi sa-l tin pana la termin, chhiar daca burtica ma cam deranjeaza, ca ma misc ca un butoi.
Criss, asat inseamna ca trebuie sa stai in pat din cauza contractiilor, sau????eu am auzit de la o mamica ca chiar si cu 3cm deschidere poti duce o sarcina pana la termin, asa ca mult noroc, si sanatate.
BillyBilly spune:
cris bine ai revenit!!!
Sa ramai sanatoasa si sa nu ne mai sperii cu de-astea 
Catalina
27+
Ana-Maria ingeras de 
Bebelusa
cris30 spune:
Ledi contractiile mele erau nedureroase, cand m-am dus la urgenta cred ca aveam vreo 10 intr-o ora, mi se intarea abdomenul una doua.Si cat am stat in spital am avut destul de multe, imi puneau un senzor pe burta care il tineam mereu si acest senzor era legat de un aparat care inregistra contractiile pe o hartie ca aceea de EKG.Acasa fac acelasi lucru numai ca de 2 ori pe zi.Dupa ce am iesit din spital a doua zi a venit asistenta acasa cu aparatul si cu pompa, doctorul facuse comanda pentru mine.Deci eu ma monitorizes odata seara si odata dimineata timp de o ora fiecare, imi pun senzorul pe burta si il leg la aparat.Apoi trimit tot de s-a inregistrat prin telefon (wirelles)la centru, si cred ca lor le apare direct pe computer tot ce am trimis eu.Peste vreo jumatate de ora ma suna asistenta sa-mi spuna cate contractii am avut si daca am avut mai mult de 3, ma pune sa-mi maresc doza de medicamnet si sa beau apa si sa ma monitorizez din nou.Am ramas si eu cu gura cascata de modul de monitorizare si de cum stiu ei de starea mea, trebuie sa vorbesc in fiecare zi cu ei, daca plec undeva trebuie sa-i anunt, trebuie sa stie pe unde sunt si ce fac.Imi iau in fiecare zi pulsul si tensiunea si le comunic.
Pe langa monitorizare iau si medicamnetul printr-o pompa.Eu un mic aparat ca un telefon mobil in care se introduce tubuletul de lichid, si de aici pleaca un mic furtunas care e atasat pe piele, deci este adimintrat subcutanat.Eu singura imi fac gaurica in muschi si atasez furtunul si apoi umblu la pompa la meniu si dau drumul la medicamnet sa curga. Puteam lua medicamnetul pe cale orala dar doza era mai mare. In schimb prin pompa se descarca o cantitate mai mica, incet cam 0.66ml/ORA. Nancy e asistenta mea cu care vorbesc every day,in fiecare zi ma intreaba daca misca bebe, daca am crampe sau daca am ceva secretii vaginale.Orice modificare pe care o simt trebuie sa io comunic.
3 contractii pe ora si mie mi se pare putin,doctorul nu mi-a dat drumul din spital pana nu a vazut ca sunt stabilizata.In camera unde eram aveam o colega care era acolo de 3 saptmanai cu colul deschis si scurt si cred ca ramane acolo pana naste, ca inainte sa plec eu cu o seara a inceput sa sangereze si sa aibe contractii, intrase putin in travaliu de ne-am speriat toate pe acolo, sarcina de 24 saptamani.Pana la urma a stabilizat-o si acum e bine.Problema la ea era ca nu simtea contractiile desi avea destule ca apareau pe monitor si ele au scurtat colul in timp.
http://bd.lilypie.com/QLYdm4.png
24+
Doamne ai grija de bebelina mea.
cris30 spune:
Alina, Billy va multumesc sunteti niste dragute 
Irina doctorul mi-a spus ca trebuie sa stau cat mai mult in pat, ma pot duce la toaleta, la dus, n-am voie sa ridic nimic sau sa ma aplec prea mult, adica nu sunt legata de pat non stop.Miercuri ma duc la doctor deci trebuie sa ies afara oricum, azi am de gand sa ma duc sa fac o plimbare in jurul blocului sa ma mai misc.Daca la urmatoarea eco, colul e la fel de lung atunci cred ca pot merge si cu masina la cumparaturi sau pot face si alte activitati dar cu precautie.Sa vad ce-mi spune doctorul ca nu vreau sa ies din cuvantul lui, vad ca e foarte strict.
Ledi cred ca aici daca ai contractii dureroase sau nedureroase pentru ei tot nu e bine, ca mi-a zis doctorul ca nu e normal sa am contractii la varsta asta.Desi stiu ca multe femei au contractii.
http://bd.lilypie.com/QLYdm4.png
24+
Doamne ai grija de bebelina mea.
ariya spune:
IRINA C

!sanatate maxima si tie si bebelului...
ati tot vb de mancare ...cat am citit ca sa va pot prinde din urma am ras 3 amandinutze una dupa alta,m-am simtit f vinovata de ce fel de
sunt,drept care am mancat si o bucatya de placintzica cu mere![]()
![]()
![]()
...iar kg ...pana acum 8...
...eu joi la10 ,am morfo la iosup si de-abia astept...
Amedeo 10 ani,Annamaria 7ani,
20+
cami_antonia spune:
aryia abia astept sa ne dai date de la eco ... stiu ca iosup le face f detaliate si ok .... eu mai am 10 zile de asteptare si parca nu mai am rabdare ahahahahaha ....
eu cred ca fug la somn caci am o stare de greata continua .....desi nu m-a caracterizat asa ceva pana acum ....dar se mai intampla ....
20+
ANTONIA IOANA
Camelia
DarkBendis spune:
Irina LA MULTI ANI!!!!

Alinazah, bine ai venit, sarcina faina si bebe sanatos 

Dark Bendis
25+ cu "Huckleberry" Baby
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
crisspoliss spune:
Hello fetelor, vad ca lunea nu apuc sa recuperez cu cititul decat spre dupamasa.
LMA Irina!
Cris, bine ca te-au dat astia fara de la spital, tot mai bine e acasa, nu e chiar asa stresant. Tin pumnii sa fie totul bine pana la final!
Chiar citeam pe ceva forumuri americane, fetele de aici vorbeau de tehnologii moderne si de cat de usor le e doctorilor in spital sa aiba grija de tine in timpurile noastre moderne. Si mai vorbeau de mersul la spital, si cum fara jena sa iei cam tot ce ai prin camera( vorbeau de termometre, fel de fel de sticle si mai stiu eu ce) ca cica ei le arunca dupa ce le folosesc o data la tine( asta imi aduce aminte de filmul ala, Moscow on the Hudson cu Robin Wiliams- unul din filmele mele prefetare, in care ii arata pe rusi ajunsi in hotel in NY si cum isi umpleau ei bagajele cu sapunuri, halate, prosoape, pixuri si hartie igenica de la hotel
)
Crisss
23+
lisa79 spune:
Irina C, La multi ani ! tot ce iti doresti si sa ai parte numai de bucurii alaturi de familie si bb!
Cris30,ce sperietura draga cu tine
bine ca totul e bine...acum doar sa te relaxezi si fara efort
iti tin fetele de urat![]()
azi am schimbat saptamana,ne zbatem zilnic si sutam fara mila...fotbalista o facem ,ce mai!
mi-au venit si mie hainutele de gravida,comandate de la Old navy,sunt asa de frumoase si comode.sunt
pt perechea de blugi!
aici la noi,am inteles ca sunt daycare pt copii cu 35 de dolari pe zi,care eu zic c anu e mult,deci daca mama nu va primii viza,stim ce facem! sa speram ca nu va fi cazul...ca primeste viza!
o saptamana usoara sa aveti!
23S+
sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
crisspoliss spune:
Lisa, stai linistita ca nu e greu ptr parinti sa ia viza..adica americanii nu fac cine stie ce probleme, ptr ca daca arata ca are sot pe care l-a lasat acasa stiu sigur ca se intoarce..mamei mele i-au dat viza pe 10 ani ca sa nu se mai sterseze la cozi la ambasada. Oricum a mea inca mai lucreaza in tara, asa ca nu poate sta prea mult nici ea..dar eu am nevoie de ajutor la inceput, ca mi-e frica de bebe de una singura asa dintr-o data![]()
PS si nou am schimbat saptamana astazi, crestem mari, il pun pe-al meu in echipa ta de fotbal, ca nici el nu se jeneaza la suturi.
Crisss
23+