Mamici norocoase de sept-oct 2008 (158)
Raspunsuri - Pagina 11
andy.p spune:
'Neata fetelor!Noi am dormit destul de bine ,ne-am culcat pe la 11 ,ne-am trezit la 3 si la 7 si acuma dormim.L-am trimis pe Andy la gradi,tati la job asa ca sunt numai eu si printzesa.
anis imi place tare mult numele,iar legat de picior sunt convinsa ca totul va fi in regula,esti o mamica curajoasa
300 felicitari ptr schimbarea semnaturii,sunt convinsa ca nu mai ai mult si cat de curand ne vei da vestea ca il tii pe bb in brate
simodina imi pare rau ca piticul e bolnavior,si lui Andy tot otocalm i-a prescris cand l-a durut urechea si i-a trecut destul de repede.E ff greu sa te imparti intre doi copii,mai ales cand sunt mici amandoi.
felicic
mamica matinala .
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
http://good-times.webshots.com/album/563995768RkQYpK
http://good-times.webshots.com/album/567243206wueVQZ
anca81 spune:
Buna dimineata!
Felicitari noilor mamici, sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi, cuminti si papaciosi. Ce frumos creste listuta noastra cu bobocei 
Laureta, ai o frumusete de fata iar tu ... n-am cuvinte. Sigur ai fost gravida? Arati senzational 
Denisa, Edwin e un copil superb, in adevaratul sens al cuvantului. Are trasaturi foarte frumoase si bine conturate. Cred ca va innebuni fetele cand va creste mare.
Tzitziri, ce scump e David cu piciorusele flectate pe abdomen. Sa stii ca Carla inca si-a pastrat obiceiul (si ea a fost pelviana) - cand sta intr-o parte isi strange piciorusele la burtica. La inceput, imediat dupa nastere, era totala ca nu-si intindea picioarele pe pat, dormea pe spate cu picioarele in sus. Bine ca e totul OK acum cu puiul mic.
Babytza, saraca de tine, n-a prins anestezia generala??? Te asteptam cu vesti despre tine si despre pitic 
Kid pentru tine multi
. Trece si baby blues-ul incet incet.
Nu ma simt prea grozav, am dureri mari in vezica cand urinez. Iau Augmentin deja de 3 zile dar nu vad nici un efect. Sunt putin ingrijorata, se pare ca am carat infectia asta de cand am iesit din spital, deci de mai bine de 6 saptamani. Tratamentul soc pe care l-am facut la inceput n-a dat rezultate, desi a fost intravenos. Enterococcus se numeste crocobaurul care mi-a iesit in urina.
Carla e bine, in continuare se trezeste doar o singura data pe noapte, la 2 sau la 3. Colicile au mai trecut acum e jale mare cand face kk. Face un circ, ceva de speriat. Chiar nu inteleg de ce, nu e constipata. Poate din cauza ca face doar o data pe zi, maxim de 2 ori, si face muuuuuult. Si sunt ingrijorata pentru ca are o iritatie/exema in zona genitala, pe labiile mari, sunt niste bubite rosii destul de urate. Par a fi ulceratii si cred ca o si ustura. O fi oare diaper rash? O dau cu Bepanthene ... alte idei, pls?
Eu o tin pe burta destul de des contrar povestilor, bineinteles ziua cand sunt pe aproape. De multe ori adoarme in bratele mele si atunci o pun tot pe burtica in pat, doarme asa in continuare. Cand e treaza isi misca capul dintr-o parte in alta si-l ridica, am vazut clar o evolutie si o coordonare mai buna in miscari fata de primele saptamani.
Mamica fericita de Carla Alexandra 
Povestea puiului meu drag
Muuh spune:
sabinel ii dai sa suga in continuare. Prin lapte ii dai si anticorpii pe care corpul tau ii produce impotriva acestei raceli.
anis mie imi place numele foarte mult. Recomand menajera interna si nu bona ca e mai scump si cu mai multe pretentii iar daca tu stai acasa nu vrei sa faca mare lucru cu copii presupun.
300 asa natural ii dai plicul si zici multumesc. De cele mai multe ori ti se va raspunde politicos multumesc si eu.
Felicitarii mamicilor care au nascut!!! Sa va traiasca puii si sa fiti fericite alaturi de ei!!!
Muuh spune:
CD daca vrei sa alaptezi piticul suntem aici sa iti raspundem la intrebari. Colostrul poate sta oricat in san nu se strica si nici laptele matern nu isi pierde calitatile cand este in san.
Monica m-am tot gandit si razgandit ai am incercat sa gasesc cuvintele potrivite. Ei bine nu pot dar vreau sa iti spun cateva lucruri. Ai trait o tragedie, e normal sa nu uiti niciodata dar poate incerci sa iti iei din nenorocirea asta forta sa mergi mai departe sa crezi ca intr-o zi un pui mic iti va spune "Mama". Sunt sigura ca momentul asta va veni mai devreme sau mai tarziu, mai greu sau mai usor dar va veni. Si ce daca nu plangi?? Iti plange sufletul in hohote, restul nu mai conteaza. Eu nu o sa uit niciodata cum am venit noi la tine in vizita iar tu erai cea care ne incuraja, asa de bulversata am fost de treaba asta ca nu voi uita cu siguranta niciodata.
Nausica ce mai faci?? Tot 2 in 1 da?? Mai da un semn te rugam foarte mult.
Boo ti se pare doar ok 1200 kg?? E super al meu nu ajunge nici pe departe la greutatea asta.
denisa.g spune:
Irina – desi scurta, ma bucur pt prima iesire.
Abia astept si eu sa iesim afara dar mai stam putinel sa facem macar 2 sapt.
Gargaritza – bucura-te de perioada asta si odihneste-te cat poti de mult ca apoi … mie mi-e dor de noptile cu 10 ore dormite 
Danucu – sa-ti traiasca printesa !

Corrina – multi pupici si sa treaca colicii mai repede

Sabinel – multa sanatate – sa treaca repede raceala
Anca – multi pupici pt voi!!
Multumim de aprecieri. Asteptam cu nerabdare sa creasca si sa zapaceasca de cap fetele …Ma bucur ca s-au mai linistit colicii si ca doarme noaptea,.

de
Edwin
www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi trei
anis spune:
denisa mama..scoate copilul afara...Ce sapuneala mi-a tras mie dr neonatolog ca nu am scos copilul afara si trecusera 5 zile..COPILUL SE SCOATE DIN PRIMELE ZILE NU ARE IMPORTANTA CUM E AFARA...
*** AniS **
37+ ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
IUBIRILE MELE"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
300 spune:
sabinel citeste si asta, poate ajuta.
h t t p://w w w.mami.r o/scoala-mamicilor/despre-alaptare/sunt-racita-alaptez.html
LE Sarut mana pentru sfaturi. Ca de obicei, foarte utile. :)
Chiar ca sunteti foarte multe mamici... Burticile pe unde s-au ascuns?
LLE chiar e nevoie sa calc rufele copilului? Voi cum ati facut prima data? Le-am spalat in masina, la 60 de grade si le-am clatit de doua ori (amfolosit detergent normal). Ba pe cele albe le-am spalat de doua ori si le-am clatit de 4, ca mi-am luat teapa cu un costumas rosu care a cam iesit in ele si le-am albit pe urma la loc. M-as simti mult mai bine daca nu as calca :P dar daca trebuie ma sacrific.
38+
Anda Teodora
pozne cu burtici si alte nebunii
tzitziri spune:
Neata si de la noi!
Delphinas, iti doresc sa ti se implineasca visul, sa ramai insarcinata cat mai curand si sa fie o sarcina fara probleme
Nusha, sa nu te lasi intimidata de Daviduta papacios si te asteptam cat de curand si pe forum sa ne povestesti cum s-a grabit el sa vada lumea asta
Felicic, vad ca tot striga doctorul 'lupul' si tu nu mai nasti odata.Cand o sa vad pe forum ca ai nascut o sa ma gandesc daca sa cred sau nu
.Sa vezi tu cum ajungi la 40 de sapt
...sau peste?![]()
300, felicitari pentru semnatura!Chiar ca o sa se schimbe viata 100%...
Andy.p,
.Exact asa e si programul nostru nocturn
.Ne culcam pe la 11-12, apoi trezit pe la 3 si pe la 7.Prima data cand m-am uitat la ceas si era 7.30 nu mi-a venit sa cred ca a dormit atat si m-am panicat..."mai, dar Daviduta sta atat nemancat???".Si acum vad ca asa face de cateva zile...sper sa il tina
.La voi e doar o intamplare sau tot asa 'functionati'?
Anca,si noua ni s-a zis din maternitate sa nu incercam sa il convingem cu piciorusele ca nu o sa reusim.Si eu cand am vazut cat de anormala e pozitia cu piciorusele total pe abdomen am zis ca noroc cu doctorul ca cine stie ce se mai putea intampla cand a iesit
.
Imi pare rau de crocobaurul tau...poate pur si simplu nu a fost tratamentul corect
.
Noi azi vrem sa scoatem pe Daviduta in parc.Avem 12 zile (nu ca ar fi contat sa le numar) si deja sper sa fie frumos azi, ca sa ne bucuram cu totii de plimbare si sa ne mai limpezim mintile.
In rest suntem cumintei.Mancam de la san, pregatim de cu ziua biberoane pentru noaptea (daca suntem maraiti sa papam de la san).Stiu ca nu e chiar ok cu biberonul, dar are momente in care efectiv nu ii surade sanul.Cand ii e si somn si foame si atunci nu are nici chef de mancare nici chef de somn..sau are chef de amandoua.Asa ca decat sa stam in tratative doua ore cand la san cand in pat papam de la bibe
.Noroc ca am inceput sa am laptic si nu mai papam decat maxim de 2 ori pe zi completare cate 20-30ml lapte praf in conditiile in care am inceput sa papam la o masa si 80 -90 ml.Acum nu stiu daca e mult sau putin, incerc sa nu ma stresez si sa caut pe net atata timp cat puiul e fericit, pare satul,adoarme linistit si ia in greutate.
Mamica implinita de David
David
300 spune:
Am gasit un articol cu niste date care mie mi se par foarte linistitoare pentruorice mamica. Banuiesc ca acelasi lucru scrie si incartile despre copii. Sa fie aici, pentru cand beti ceiutul sau cafeaua :)
Nu mai aranjez in pagina.
Cum sta cu greutatea?
Copiii iau in greutatea intre 500 si 750 g in fiecare dintre primele trei luni de viata. De la 4-5 luni cresterea in greutate este mai redusa.
Dinamica cresterii ponderale medii este urmatoarea:
Luna/Anul Grame
1 luna 500 g
2,3,4 luni 750 g lunar
5,6,7,8 luni 500 g lunar
9,10,11,12 luni 250 g lunar
1-2 ani 250 g lunar
Dupa 2 ani 2-2,5 kg pe an
Dar cu inaltimea?
In carti, datele sunt fixe. La 2 ani, baieteii masoara 85,6 cm (inaltimea medie), iar fetitele - 84,3 cm. Dupa inca un an, baietii trebuie sa ajunga la inaltimea de 94,2 cm, iar fetele la 94,7. Dar cum spuneam, acestea sunt datele de inaltime medie. In realitatea, nu trebuie sa te ingrijorezi prea tare nici daca micutul tau are, la 2-3 ani, cu 6 sau 7 cm in plus.
Luna/Anul Centimetri
1 luna 4 cm
2 si 3 luni 3 cm lpe luna
4 luni 2 cm
5 - 12 luni 1 cm pe luna
1-2 ani 10-12 cm anual
2-6 ani 5-9 cm anual
7-10 ani 5,5-6,5 cm anual
10-12 ani se pot depasi si 10 cm pe an
PS: ma scuzati daca nu despart chiar toate cuvintele cum trebuie, la PC-ul asta am aceeasi tastatura noua beton. Incercs ale corectez dupa ce le editez da nu iese mereu.
38+
Anda Teodora
300 spune:
Bun, eu cred ca n-am ce face, ma gandeam la cat de fragili si dependenti sunt bebelusii astia de noi, iar eu, din motive care nu tin 100% de mine, trebuie sa ma intorc la lucru pe la 6 luni.
Mamici cu mai multi copii, voi v-ati intors la munca inainte de vreme? Cum v-ati descurcat, cine a stat cu bebe?
Nu vreau sa il trimit la parinti, vreau sa stea cu mine, mie sa-mi zica mama,nu mamei, si nu stiu cum o sa rezist... Cam devreme de pus asemenea probleme, dar ... probabil neuronul meu gravid vrea sa gandeasca in perspectiva sau nu s-a stresat desstul pe ziua de azi.
38+
Anda Teodora