Noi,mamele,cum am reactiona?

Noi,mamele,cum am reactiona? | Autor: Lorenyy

Link direct la acest mesaj

Suntem parinti,am face si probabil accepta orice din partea copiilor nostri,dar care ar fi reactia,ca mama de fata sau de baiat,nu cred ca asta conteaza,in caz ca fiica noastra,la 13-14 ani ar veni acasa insarcinata?Sau ca baiatul te va anunta,la varsta de 14-15 ani ca va fi tatic?Si nu ar aceepta o discutie,raspunsul franc in fata ti-ar fi"Este viata mea,este decizia mea de a pastra copilul,stiu ce am de facut"sau baiatul tau este distrus de "fericita veste" ca va fi tatic la varsta amintita(14-15 ani)?!
Aseara urmaream aceasta emisiune pe un post american(Tyra Show),erau 17 fete,cea mai "in varsta" avea 17 ani,cea mai junioara 12 ani,insarcinate,fericite??!! sau pur si simplu confuze.Au fost intrebate de ce vor sa tina sarcina,de ce nu au folosit contraceptive,raspunsul tuturota a fost"Ptr ca imi doresc sa fiu mamica" si cateva motive ar fi:ca sa ma impac cu fostul meu prieten,la aflarea vestii ca sunt insarcinata a disparut,si sper ca aceasta sarcina sa-l aduca inapoi,ca voi primi cadouri,ca imi place sa ma joc cu bebelusii...ma uitam la ele,ele insusi niste copii,dar nu le-am judecat,arat cu degetul parintii...
Chiar astept raspunsurile voastre,de cand am vizionat show-ul,numai la asta ma gandesc;-)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Asteptam sa ne spui TU prima care ar fi reactia ta la o astfel de veste din partea copilului tau(ipotetic vorbind),daca l-ai sprijini in oricare ar fi decizia lui sau ai lupta pana cand s-ar supune vointei tale?

Mata Emma lupta iar cu cancerul

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Fericita nu as fi, asta i sigur. Dar as ajuta o sa l creasca cat as putea eu de mult ca ea totusi sa si faca scoala...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Lorenyy, eu am o conceptie: niciodata nu stii ce ai face cu adevarat intr-o situatie in care nu ai fost. Obisnuim sa spunem "eu in locul tau as face asa", dar de multe ori ne inselam....

Asa ca iti raspund, desi nu sunt sigura ca, in situatia reala, as face asa...Eu am fata de aproape 14 ani si baieti de 16 si 17. Si, nu stiu, parca nici nu imi vine sa postez acest raspuns, cred ca o sa-mi sara lumea in cap....Eu m-as bucura de un bebelus...

Daca m-as trezi cu el la poarta, intr-un cosulet (fiind al unuia din baietii mei) l-as creste cu placere...(Pai, daca m-as trezi cu un bebelus la poarta l-as creste cu placere chiar daca nu ar fi al baietilor mei...)

Cu fetita...Cred ca i-as spune sa faca bebelusul...L-as creste si as incuraja-o sa continue scoala (se presupune ca ar intrerupe un an...).

Sigur, as prefera sa nu se intample asa repede...Dar nici prea tarziu...

Ei, acum e acum...Am curajul sa trimit raspunsul asta? Am...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Daca la o varsta asa frageda s-a intamplat, atunci vina imi apartine. Ca nu am educat copilul, ca nu am accentuat suficient necesitatea contraceptivelor, ca nu am oferit dragostea neconditionata pe care o cauta intr-un copil. Si daca vina imi apartine, normal mi se pare sa mi-o asum si fac tot ce imi sta in putinta sa fie bine. Nu as incuraja pe nimeni spre avort, m-as implica in cresterea copilului cat as putea de mult si as face tot ce mi-ar sta in putinta ca parintii adolescenti sa-si continue educatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu m-am gandit mult in vara asta, la acest aspect. copii mei sunt inca mici pentru a avea copii. fata va face 10 ani peste cateva luni, iar baiatul 11. dar fiind plecati ei de acasa, m-am gandit ( am avut timp) daca vre-odata s-ar intampal asta....
sigur ca nu as fi foarte incantata, dar pentruca imi iubesc copii foarte mult, i-as sustine (nu in ceea ce au facut), i-as ajuta, le-as oferi mai multa iubire, sprijin....as face totul ca sa mearga mai departe in viata cu fruntea sus.

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Eu gandesc ca si Fomalhauti; orice copil e binevenit in familia noastra; eu mereu mi-am dorit mai multi copii, nu s-a putu ; ii multumesc Domnului si pentru cel pe care il am si ne gandim serios sa mai infiem unul. So, daca se va intampla ca la o varsta frageda baiatul meu sa-mi spuna ca va avea un copil, nu va fi o problema. Acum nu stiu cum as gandi daca as avea o fata in aceeasi situatie; eu zic ca la fel, dar nu ma pot pune in acest context.
Oricum, eu zic ca a da viata nu e de departe cel mai rau lucru pe care il poate face cineva; ba dimpotriva, nu cred ca exista ceva mai maret pe lumea asta!
Asta sarind peste discutiile ca nu ar trebui sa se intample inainte de anumite varste, ca l-am crescut gresit, ca nu a fost informat, etc.
sa zicem ca s-a intamplat si gata! Nu ar fi un capat de tara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Lorenyy, eu am o conceptie: niciodata nu stii ce ai face cu adevarat intr-o situatie in care nu ai fost. Obisnuim sa spunem "eu in locul tau as face asa", dar de multe ori ne inselam....

Asa ca iti raspund, desi nu sunt sigura ca, in situatia reala, as face asa...Eu am fata de aproape 14 ani si baieti de 16 si 17. Si, nu stiu, parca nici nu imi vine sa postez acest raspuns, cred ca o sa-mi sara lumea in cap....Eu m-as bucura de un bebelus...

Daca m-as trezi cu el la poarta, intr-un cosulet (fiind al unuia din baietii mei) l-as creste cu placere...(Pai, daca m-as trezi cu un bebelus la poarta l-as creste cu placere chiar daca nu ar fi al baietilor mei...)

Cu fetita...Cred ca i-as spune sa faca bebelusul...L-as creste si as incuraja-o sa continue scoala (se presupune ca ar intrerupe un an...).

Sigur, as prefera sa nu se intample asa repede...Dar nici prea tarziu...

cred ca si eu as face la fel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Citat:

Felix (3 ani si 10 luni) Bendis (1 an si 10 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

Nu stiu... probabil sub calmul aparent as fi furioasa pe mine, pe viata, pe fiica mea, pentru ca in ciuda faptului ca exista atatea metode de contraceptie a fost iresponsabila si inconstienta, i-as respecta decizia oricare ar fi aceasta... rolul de bunica mi-ar veni ca o manusa si na... daca nu mai sunt o mama atat de tanara in ceea ce o priveste pe pitica as echilibra putin balanta prin cea mai tanara bunica...

mandrutzele mele D & D

pozne-npoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si eu as creste nepotul ca pe copilul meu.

Mergi la inceput