Incuie gradinita la 8.30......

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Martie, asa e... faza e ca s-a ajuns la sustinut ca o intarziere de 5-10 minute nu e un capat de lume. Noi am zis ca suntem de acord cu varianta extrema in conditiile in care grosul spuneau ca ce mare lucru sa intarzii... nu veneau cu o solutie la inchisul usii ci "proslaveau" (da, acum exagerez voit) intarziatul. De aceea am combatut intarziatul.
Si s-a ajuns de la inchisul usii la ce mare lucru fac educatoarele cu copiii in prima parte a zilei. De aia am reactionat.
Eu una sustinand aceasta solutie extrema a inchisului usii nu pot veni cu solutii. Ca nu cred in ele.
Din punctul meu de vedere, fiecare are dreptul sa intarzie sau nu, sa faca fix ce vrea atata vreme cat nu ma afecteaza pe mine in activitatea mea. Dar atunci cand ne manifestam vehement asupra masurii de inchidere a usii bazandu-ne doar pe argumentul "ce mare lucru fac copiii aia dimineata" e normal ca discutia sa devieze usor... e ca telefonul fara fir.
Moana voia sa afle daca se poate gasi o alta solutie. Sigur, daca te bazezi pe bunul simt exista nenumarate solutii.
Si punctual in circumstantele descrise de ea, pot sa ii inteleg nemultumirea (nu s-a anuntat, a fost o perioada in care se aduceau cand voiau, etc). Dar imediat s-a creat curentul intarzierilor si la asta am simtit nevoia sa ripostez.
Si din punctul meu de vedere daca nu s-a lasat cu strigaturi, injurii si lupte de strada, e de departe cel mai controversat dar civilizat subiect la care am asistat... e si asta o arta sa combati fara isterii si injurii.
Si eu nu am inteles ca ai fi sustinut tu, sau altul... dar daca citesti mesajele vezi curentul pro intarziere. Eu cu asta ma lupt.
Gata pentru azi.
Nu dau flori ca imi displace dar ma inclin in fata partenerilor de joaca. Sa va mearga lin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Martie, pai asa si eu sunt pro! Asa la nivel teoretic toate-s bune si frumoase! SIgur, nu trebuie incuiata usa ca nu suntem la puscarie. Parca vorbesc cu Filip: "nu-mi place pilaful " "trebuie sa mananci pilaf ca sa nu mai faci kk moale si sa te faci bine si sa poti sa te joci" Asa daca l-as lasa sa aleaga el o solutie care sa-l coafeze mi-ar cere poate cartofi prajiti, si dupa cum intelegi cam are enterocolita nu pot sa-l incurc... Concluzia: el nu mananca pilaf si eu nu-i dau cartofi prajiti. Pai bun simt si comun acord e asta?
Moana nu a zis "sa vina fiecare cand pofteste" a zis vreau al meu sa vina la 9, pentru ca... etc, a zis acum cateva postari.
Parerea mea este ca problema se pune gresit. Daca nu ii lasa la televizor o ora il duci dimineata la 8:30, Moana? Sau si atunci crezi ca mai bine ?

Oricum prea putin spre deloc am observat vreodata schimbarea modului de a gandi a vreunui forumist in urma dezbaterii pe-aici. Asa ca pana nu se schimba ora, meniul, televizorul si incuiatul usii de la gradinita opiniile si actiunile (intarziatul mai mult sau mai putin voit) tuturor vor ramane si ele neschimbate.
Va salut

Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix
1. Parca vorbesc cu Filip: "nu-mi place pilaful " "trebuie sa mananci pilaf ca sa nu mai faci kk moale si sa te faci bine si sa poti sa te joci" Asa daca l-as lasa sa aleaga el o solutie care sa-l coafeze mi-ar cere poate cartofi prajiti, si dupa cum intelegi cam are enterocolita nu pot sa-l incurc... Concluzia: el nu mananca pilaf si eu nu-i dau cartofi prajiti. Pai bun simt si comun acord e asta?

2. Oricum prea putin spre deloc am observat vreodata schimbarea modului de a gandi a vreunui forumist in urma dezbaterii pe-aici. Va salut

1. Mai, exact! Exact la asta m-am referit eu cand am fost ANTI cu incuiatul usii. Exact asa m-as simti eu daca as fi parinte la aceasta gradinita. Tratata ca un copil de varsta lui Filip! Asta m-a deranjat.
Inteleg sa mi se explice, ca parinte, iar daca nu inteleg, sa mi se aplice o sanctiune, strict mie, care am incalcat regula.
Asta m-a deranjat pe mine la maxim, atitudinea. Adica sa te umileasca, ceva de genul: Ia ramai tu cu copilul in ploaie, ca ti-am facut-o! Ce naiba, suntem toti adulti, parinti, oameni in toata firea sau niste 3-4 ani? Nu putem sa facem niste reguli de adulti sa stabilim niste solutii omenesti? Eu cred ca se poate, dar pe cine intereseaza...

Sa stii ca exact la exemplul cu copiii ma gandeam si eu. Sara, cand nu-i convine ca Bebi vine peste ea in camera si-i strica vreun Lego, PAC! ii tranteste usa drept in nas, de urla asta mica cu nasul turtit toata ziua. Pai asa?

Fii atenta Androix, tot suntem vecine, ca ziceai ca te plimbi prin Plumbuita, esti simpatica, maine te invit la o cafea, la 18 trecute fix. Vezi ca programul meu e strict, am 2 copii mici. Daca ai venit la 18,05, ti-am trantit usa in nas!

2. Nici nu e asta scopul, sa schimbi parerea cuiva, desi eleni asa de frumos a vorbit in ultima postare, incat era cat pe ce sa ma duc si sa le incui usile in nas sotului si copiilor care tocmai aparusera de la gradi. Adica aproape ma convinsese...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Ioana mea merge la o gradi particulara unde ii primeste la orice ora si mi se pare normal. Nu ajunge un copil la micul dejun, il pierde dar nu i se inchide usa in fata.

Mie nu mi se pare normal sa inchida usa la 8,30. Si, sincer nici sa comparam un adult care trebuie sa ajunga la program sau chiar un copilas de scoala de 7 anisori + cu unul de 3, 4 ani si sa incercam sa facem militarie cu ei de la varsta asta. Nu intelegeti gresit, nu sunt o lenesa si toata viata am fost foarte matinala si punctuala. Dar sa nu poti intarzia o zi la gradi caci copilasul pur si simplu nu a putu sa se scoale la 7 ci a dormit pana la 7 si 10 mi se pare o aberatie. In plus, nu toata lumea are gradinita in spatele blocului. Unii iau autobuzul pana la gradi. Si daca nu vine la timp? Sau e aglomerat si nu te poti urca? Sau daca te opresti in lift cum am patit eu vineri si stai acolo jumate de ora? Ce faci, iei copilul la servici? Sau chiulesti?

Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 24+ cu
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Te admir daca ai program strict! Si eu am doi copii mici si tocmai de-asta am program alandala, dar daca imi promiti ca cafeaua e buna jur ca ii imbrac de la 17:30 si pana la 18 trecute fix ajung eu la tine.

Exemplul meu l-am inteles singura, hai sa-l transpun in dicsutia de fata: aduceti copiii pana la 8:30 ca incuiem usa! Nu putem ca uite mai intarziem ca ramanem blocati in lift sau e nebunie in trafic! Daca nu incuiem usa multi vor considera ca 15 minute in fiecare zi nu e gaura in cer si asta fara sa ramana blocati in lift. Si uite ca din cauza lor cei care intarzie ocazional si accidental au de suferit. Nu e vorba de militarie, daca nu vrei militarie din punctul asta de vedere (adica al orei de incepere) angajezi o bona, sau mai stai acasa un an, sau o bunica, sau sau sau... Daca esti de acord sa-l integrezi intr-o forma de invatamant organizata ai de ales intre gradinita de stat si cea particulara unde ti-l primeste la orice ora, dar nu avea pretentia ca daca nu iti poti permite o gradinita particulara gradinita de stat trebuie sa se poarte ca una particulara. Nu de alta dar trebuie sa intelegem o data pentru totdeauna ca locurile in gradinitele de stat sunt floare rara. Motiv din care sunt multi copii, iar educatoarea nu poate sa se joace cu 20 de copii, ca sa-i incante si sa uite sa mai planga dupa cine i-a adus la gradinita, si in acelasi timp sa preia alti 10 intarziati. Nu, nu sunt teste nucleare, dupa cum vedeti vorbesc prin prisma experientei la grupa mica, ca noi aici suntem. La noi nu se incuie usa dar am semnat ca am luat la cunostinta cum ca daca aduc periodic copilul tarziu risc sa mi-l dea afara. Imi convine?

Ma rog, am epuizat tot ce aveam de spus pe tema data. Exista calea dialogului care este cu atat mai viabila cu cat sunt mai multi parinti nemultumiti, dar solutia trebuie sa fie una care sa convina ambelor parti, nu numai parintilor care isi duc copiii mai tarziu pentru ca la prima ora nu se fac teste nucleare!

Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

La Gradinita unde am eu copiii, aceeasi cu cea mentionata de moana in primul post, pe tot parcursul anului scolar trecut era un maaaaaare afis pe usa de la intrare " Intrarea copiilor in gradinita pana la ora 8.30". Nu se incuia usa. Si ce daca era afisul...credeti ca-l respecta cinev?!

Inclusiv mama mea care ducea copiii la gradi ajungea cu 1-2 minute inainte de ora 9.00 adica fix cand se asezau la masa.

Avand experienta anului trecut mie mi se pare normal sa faca ceva chiar sa se respecte regula aia. Chiar recurgandu-se la metode drastice ca cea in discutie. Altfel, oricate afise ai pune nimeni nu-ti va respecta programul. "Las ca merge si asa..." NU?!

Androix,daca nici mesajul lui Claujro nu i-a convins, degeaba sustinem noi aici ca oamenii astia chiar pot lua o masura in disperare de cauza,poate chiar nu pot face fata programului impus de parinti! Iti spun clar ca nu pot sa te ia in primire decat pana la o anumita ora, iar tu mereu incalci deliberat "rugamintea"

(citat din mesajul Moanei "Pana acum noi ajungeam mereu in intervalul 9 fara 10 - 9 (adica 9:50-9:00, nu o intarziere de 5 minute ca in Germania....). Oricum nu-i preia nimeni de nicaieri - o shimbam si o duceam la clasa. In cazul in care deja se servea masa ea se ducea la o masuta cu alti copii care nu mancau si se jucau.
Mai mult - desi programul e afisat, nu scrie nicaieri ca daca nu ajungi pana la 8.30 se incuie usa si ramai pe dinafara toata ziua. ").

Ma intreb de ce oare mai pun aia afisul pe geam, asa doar ca nu au ce face cu hartia,cerneala si lipiciul?
Si asta nu face doar ea,ci majoritatea celorlalti-asta am dedus din primul ei post (inca nu am inteles daca a intarziat doar o data-cum spune in primul mesaj, sau mai mereu cum spune in ultimul..),nu stiu fiecare de cat timp de intarziere are nevoie sau la ce activitati are placere sa participe.

Normal ca nu te ia nimeni in primire daca educatoarea si cele max. 2 ingrijitoare (care mai merg si la alte grupe de pe etaj) servesc masa la copii,ii mai ajuta pe unii sa manance sau sa se duca la toaleta pt. pp sau ce o mai fi (sau poate eventual sa se mai abtina si ala micu' de la pp cat preda intarziatul copilul si mai intreba parintele una-alta despre comportamentul piticului sau),apoi strang masa si pregatesc sala pt. lectii (ca na, sunt mici si mai fac mizerie pe langa-amintesc ca la cele de stat toate activitatile se desfasoara in aceeasi clasa...),mai linistesc un plangacios (daca sunt la grupa mica-mijlocie),mai schimba unul care si-a facut pe el vreo nevoie sau a varsat de plans sau ca i-a picat ceva greu la stomac... Pot sa bag copilul si fara sa il observe, pana la sfarsitul programului se prinde ea.Binenteles,daca se intampla ceva raspunde..

Cele de stat urmeaza un program mai rigid, oricum nu pot satisface cerintele tuturor parintilor...
Normal ca cele particulare accepta orice,sunt si mai putini copii dar nici nu isi permit sa piarda de la fiecare 10-15 mil. cat scoate din buzunar parintele unui "gradinar particular".

Apreciez ca ne amintiti ce se intampla la cele particulare,dar oare daca si cele de stat ar fi la fel, s-ar mai inghesui lumea sa plateasca atatea mil. pentru acelasi tratament?

_

Acum nu vreau sa ma laud,dar am nascut la o maternitate privata:
1. cum,la cele de stat stati cate 5 in salon? eu am stat singura intr-unul,aveam baie proprie si nu eram deranjata nici de o musca
2. trebuie sa respectati un program de vizite? ce sa zic,sotul meu a primit o cartela de acces si putea veni la mine in vizita si la 6 dimineata,si la 22 noaptea si pe tot parcursul zilei,oricand avea chef;oricum nu deranja pe nimeni,cum va spuneam eram singura in salon

Dar nu disperati,data trecuta cand am nascut la una de stat, desi pe usa scria clar ca este carantina sau trebuie respectat un program,nimeni nu il respecta.
Scrie pe usa ca nu este voie sa se intre pana la o anumita ora,se reusea cu "rugaminti" la portar (chiar daca putea da nas in nas cu doctorul in timp ce isi facea vizita la paciente); scria pe usa ca nu este voie sa intre la un pacient mai mult de 2 vizitatori simultan,nu este voie cu copii mici si nu este voie sa stai pe patul lui? mare chestie, intrau 5-6 rude (binenteles si cu un copil de vreo 3 anisori-purtator ideal de tot felul de boli), stateau pe pat in jurul pacientei formand un camuflaj ideal, ba mai mult- intrebau si pacienta de langa daca nu pot sa se extinda si pe teritoriul ei.Sa vezi ce misto este cand toate cele 5 paciente + copilasii respectivi primesc vizitatori simultan. Care mai uita sa plece,nu se pot satura de privelistea pruncului si mai fac un rezumat mamicii cu ce s-a mai intamplat de 1-2 zile de cand lipseste aceasta;in plus,au tren peste 5 ore si nu am unde sa-si piarda timpul.

Esti o pacienta ratacita intr-un colt,invadata de lohii si tintuita in pat de rusinea de a nu ti se vedea de catre toti camasa si halatul care se pateaza in draci de sange? Asta micu' plange si el de foame,incerci sa gasesti o pozitie cat mai ferita de auditoriu si nu gasesti?..Zici las' ca nu iti da atentie nimeni; de unde:toti ochii atintiti catre tine! etc,etc..

Mai vine cate o asistenta din cand in cand si le reaminteste ori ca sunt prea multi si nu mai au pacientii oxigen sa respire,ori s-a terminat demult timpul si vine dr. in salon la paciente si bbei. Mai stau un sfert de ora, de fiecare data negociind cu ea " doar 5 minute, doar 5 minute.."

Ce solutie ar trebui sa se fi luat pentru acesti oameni? inafara ca au fost avertizati atat in scris,cat si verbal din 5 in 5 minute? o solutie pentru ca ca nu inteleg ca deranjeaza si ceilalti pacienti? Aaa,sa nu fie una umilitoare,ca doar suntem oameni (chiar daca din vina lor s-a ajuns la acesta..).
Se pot pune de ex. alte afise: daca nu respectati programul, platiti 50 RON/ora interzisa, la o a doua abatere alergati 3 ture in jurul spitalului,...,la a 10-a abatere ti se incuie usa si nu mai ai acces o zi intreaga...
Pe mine ca pacienta,nu ma intereseaza insa ce amenda plateste ala, ma deranjeaza si gata...am nevoie de intimitate,de liniste,de doctor si de asistenta care in timpul asta negociaza cu vizitatorul..

Si da,cred ca nu trebuie sa te gandesti doar la ce pierde copilul tau, ci si la ceilalti 20 si ceva de copii care au fost punctuali (chiar si pierd un pp la timp,de ex.). Poate nu crezi,dar personalul ala,chiar daca principala indatorire este sa se ocupe de copii,este obligat sa fie atent sa nu se intample nimic nici pe hol, trebuie sa o faca daca stie ca pot circula oricand vizitatori pe acolo. Faci un trenulet cu 15 copii pentru toaleta, in timp ce ceilalti au alte indeletniciri (eventual diferite),te trezesti ca se pierde unul pe drum,ba mai pleaca prin cladire camuflat de vizitatorul intarziat (chiar daca nu iese din cladire; ei,ce mare chestie daca intra dna in fibrilatie...).
Acum poate sunt o mama incapabila,recunosc insa ca de multe ori ma descurc greu cu 2 copii, ba chiar cu unul (care face cat zece..). Uneori chiar un minut sa-mi iau ochii de pe el,in momentul urmator gaseste el ceva interesant (chiar daca periculos) sa faca.
Si daca isi mai unesc fortele doi-trei, Big Bangul poate fi realizat cu succes (de anul acesta au in dotare si ustensile gen furculite,etc).
Ma intreb cum s-or descurca femeile astea (1 ed.+2 ingrijitoare) cu atatia pitici,adica 35 (treizeci si cinci,in cele mai multe cazuri)?!? Binenteles,am pretentia sa nu faca militarie cu ei (sa ii aiba sub control nu asezandu-i cu mainile la spate si obligandu-i sa stea rigizi pe scaunel), ci sa rezolve totul cu diplomatie,tact,si multa dragoste..

Poate gresesc, dar asa o vad eu; daca ajung director si imi schimb optica, am sa revin...!

mami de Sebastian si Stefania

" Life is a journey! Enjoy the trip!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Eu nu cred ca daca s-ar aplica o amenda si nu s-ar inchide usa , nu s-ar putea gasi un parinte istet si inventiv (ca doar suntem romani) care sa se strecoare intr-un moment de neatentie,sa "arunce" (de fapt evita sa ii distraga atentia doamnei) copilul in clasa si sa plece
mai ar fi o solutie,se mai poate scapa daca stii sa negociezi bine si esti convingator cu portarul..sau poate unele educatoare sunt mai usor induplecabile,altele nu
Cei mai nepriceputi o incaseaza..
De ce sa nu fie acelasi tratament pt. toti,mai ales ca au fost avertizati politicos si scrie clar care este programul..

mami de Sebastian si Stefania

" Life is a journey! Enjoy the trip!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Apanda spune:

Buna ziua, decand am ftita la gradinita parca am inebunit citesc tot ce se intampla pe site-ul desprecopii despre gradinite si grupa mica. Problema cu intarziatul la noi in familie este la mine, niciodata nu reusesc sa ajung la timp la o intalnire, nici la servici si nici copilul sa il duc la gradinita, dar mi-am pus in minte ca Andutza trebuie sa ajunga la gradinita pana la ora 8 30 ca daca nu ea numai mananca nimic si se imbolnaveste. Ei ii place sa pape cu copii la masa, singura nu papa nimic. Asa ca cu o astfel de motivatie reusim, pana acuma.Iar cu incuiatul gradinitei nu sunt de acord, bun inchui usa ca sa nu intre persoane straine in gradinita sau sa nu iasa vreu pici, dar pui un portar un om care sa vaza cand mai vine o mamica ratacita cu un copilas, ca deh nu cred ca dupa ce ne-am chinuit in iunie sa ne luptam pe locurile de gradinita pentru cei mici acuma gata vrem sa il dea afara pentru ca intarzie sau pentru ca lipseste. Asta e parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Am citit , si rascitit subiectul. La sedinta ni s-a explicat clar care este programul copiilor si de ce se insista pentru respectarea lui: venirea pina la 8.15; in intervalul 8.15-8.30, asistenta medicala face prezenta tuturor copiilor din gradinita pentru a fi calculate cantitatile de alimente necesare meselor, si in acelasi timp ingrijitoarele fac dezinfectia holurilor( dezinfectia este obligatorie impusa de SANEPID), ca doar copiii vor mai umbla pe holuri, la dulapioare, sau dusi in alte sali cu incaltaminte de interior. 8.30 se serveste micul dejun. Situatiile exceptionale legate de intarziere sunt anuntate telefonic educatoarei sau conducerii.
Perioada in care copiii merg la gradinita este de educare si formare a deprinderilor si regulilor de buna comportare.
Petruta & bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Cu toate ca am pasit cam de multisor pragul de "la revedere gradinita" imi amintesc cu placere de zilele acelea.

Am reusit sa citesc majoritatea posturilor si in multe dintre ele ati uitat ca este vorba de copilasi.
Copilasi care se scoala greu dimineata, copilasi care se adapteaza mai greu lumii reale dupa ce au trait in lumea viselor.

Bineinteles ca trebuie sa existe un program strict. Dar atunci cand este vorba de copii prescolari putina toleranta si intelegere nu ar strica.

Unor intarziati nu le ia mai mult de 30 secunde: copilul sa intre pe usa si mama sa dea buna dimineata educatoarei.
Restul din ce am citit pe aici, ca perturba activitatea, ca nu mai invata poezia, ca taman in alea 30 secunde se intampla ceva rau sunt fite.

Mie chestia cu incuiatul usii si mai mult cu neprimirea copiilor in gradinita dupa ora 8.30 mi se pare un abuz. E frumos un afis care te roaga sa respecti o ora, dar daca intr-o zi nu se poate din diverse motive nu ar trebui sa existe sanctiuni atat de aspre.

Moana eu mi-as muta copilul la o alta gradinita. Chestia ca sunt multi copii si nu se pot descurca spune totul. Directoara vrea de la voi intelegere dar nu da nimic in schimb.
S-a vorbit de educare si formare a deprinderilor. Dar toleranta si intelegerea nu trebuiesc invatate?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput