Incuie gradinita la 8.30......

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Sa fim seriosi, e vorba de intarzieri mici, de pana intr-un sfert de ora. Cel putin asa se intampla la gradinita noastra. Toti se grabesc sa ajunga la timp, unii se incadreaza, altii sunt la limita si altii depasesc cu putin limita. Si pentru atat sa-ti inchida usa-n nas?

Sincer va spun - urasc sa intarzii, sa-mi pun copilul intr-o ipostaza neplacuta si sa mai fiu nevoita sa-mi cer scuze de la educatoare si fac tot posibilul sa ajung la timp. Se pare ca la noi tot era bine ca primeau copilul chiar daca a intarziat, dar mi se pare inadmisibil ce spune moana in primul mesaj - ca, practic, ratezi toata ziua daca intarzii. In cazul asta ar trebui sa stea cineva la usa care sa-i preia pe intarziati.
La scoala e altceva, normal sa fie mai strict programul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Daria,tocmai de asta zic..imi iubesc educatoarea si mi se pare extraordinar ce a reusit sa faca cu grupa ei,o grupa de pitici incepatori.Anul acesta cat am stat acasa cu bebe mic eu m-am ocupat de dus si adus copilul de la gradinita,am observat f. bine transformarea celor mici. Pune multa pasiune in munca ei,trateaza identic fiecare copil- chiar daca i se duce o floare sau nu.
Copilul meu s-a metamorfozat f. frumos,nu ma refer doar la cunostintele acumulate (si slava Domnului,nici nu ma asteptam la asemenea rezultate);toate grupa se intelege extraordinar,se oiubesc ca niste fratiori;au invatat sa nu mai fie egoisti, sa coopereze intre ei.La venire sau plecare se imbratiseaza,se saluta bucurosi,etc,etc.Acum copilul meu asteapta cu nerabdare sa mearga la gradinita.
La capitolul cunostinte la fel,stie o multime de chestii,face conexiuni logice neastepatate si a invatat sa fie independent.Si toti diun grupa la fel,ma incanta de fiecare data sa ii vad si sa ii urmaresc

La grupa mica de incepatori mi se pare si mai dificil sa fie intrerupta ora si sa se deschida usa..Plangeau (unii urlau,al meu fiind urlatoarul sef) de fiecare data in amintirea parintilor,Sebastian era tinut cu greu sa nu o zbugheasca pe usa printre picioarele lor..
In plus,trebuie sa urmaresti zeci de copii sa nu inghita o roata de la masina (s-a intamplat,sunt unii micuti care rod incontinuu cate ceva,ca bebelusii), sa nu se impinga si sa se loveasca cu capul de calorifer sau alte lucruri contondente

Eu, sincer,mi-as fi dat demisia dupa nici o saptamana..

mami de Sebastian si Stefania

" Life is a journey! Enjoy the trip!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

La Gradinita unde am eu copiii, aceeasi cu cea mentionata de moana in primul post, pe tot parcursul anului scolar trecut era un maaaaaare afis pe usa de la intrare " Intrarea copiilor in gradinita pana la ora 8.30". Nu se incuia usa. Si ce daca era afisul...credeti ca-l respecta cinev?!

Inclusiv mama mea care ducea copiii la gradi ajungea cu 1-2 minute inainte de ora 9.00 adica fix cand se asezau la masa.

Avand experienta anului trecut mie mi se pare normal sa faca ceva chiar sa se respecte regula aia. Chiar recurgandu-se la metode drastice ca cea in discutie. Altfel, oricate afise ai pune nimeni nu-ti va respecta programul. "Las ca merge si asa..." NU?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Citat:
citat din mesajul lui anacami

1. normal ca mai poti intarzia intr-o zi-doua, 5-10 minute, dar cand intarzii zilnic, o ora-doua, ti se spune non-stop ca nu mai pot face fata la asemenea program (si poate spui "las' ca le trece...), ce solutie sa mai gaseasca?

2. Martie,vorbim de o GRADINITA de STAT,nu pot lua taxe cum vor ei; si apoi,sigur s-ar gasi parinti nemultumiti,care sa considere solutia abuziva.

3. dar ce vorbesc eu despre a respecta munca fiecaruia? deduc ca fiecare poate intarzia la serviciu cate 2-3 ore fara nicio problema;

1. deci esti de acord ca si TU chiar, mai poti intarzia 2-3 minute cateodata. Si atunci de ce sa nu-ti primeasca in gradinita copilul? Pt. ca ALTUL a intarziat alta data o ora?
Deci, cf. principiului tau, sa-i sanctionam pe toti, laolalta, nu pe cel in cauza. Ai intarziat, ai platit!

2. Gradinita de stat, haaa? Dar sa ia bani pt. rechizite, pt. serbare, pt. fata de masa, pt. hartie, pt. dracu- pt. lacu, aia au voie sa ia, inteleg....
Parintii nu s-ar opune, pt. ca s-ar vota. Hei, sunteti de acord cu un sistem de sanctionare A CELOR CARE INTARZIE? (deci nu abuziv asupra tuturor). Da, suntem si votam ca atare. Si minoritatea se va supune majoritatii. Ca nici eu nu sunt de acord ca a iesit Oprescu primar, dar ma supun votului majoritatii. Asta inseamna colectivitatea si convietuirea in anumite norme impuse de societate.

3. EXACT! Fiecare poate intarzia in fiecare zi exact atat cat doreste, dar pt. asta nu se inchide usa, ci se iau masuri de sanctionare in privinta celui ce se face vinovat de intarziere.

La urma urmei e o metoda de umilire a parintilor chestia asta cu inchisul gradinitei, un fel abuziv de a se vedea "cine e seful", tocmai ca e gradinita de stat. In loc sa fie o cooperare, o intelegere, sa se stabileasca niste reguli de bun simt si de comun acord cu parintii implicati, ei aplica tactica: Na, ca ti-am inchis usa, fa-mi ceva daca poti!, Nu-ti convine, aia e! Eu am luat decizia unilateral, ca la mine sunt cutitul si painea. Da-ti copilul la particulara daca nu-ti convine! Si atunci, apleci capul, iti inghiti nodul, ce daca ai intarziat in ziua respectiva 5 minute? Regulile e reguli, tovarasi!
Imi pare rau, e abuziv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Am citit cele cateva pagini de subiect si imi mentin opinia.
Nu am nimic impotriva inchiderii cu cheia. Si argumentez si de ce: degeaba scrie ca accesul se face pana la 8.30... tot timpul sunt oameni care considera ca nu se face gaura in cer pentru 15 minute. Dar se intrerup activitatile si nu fac fizica atomica dar daca copilul tau nu leaga 2 poezii la sfarsitul anului ne enervam toti ca nu isi face educatoarea treaba.
Mai, nu stiu cum e cu bunul simt in gradinitele din alte tari, dar romanul nu intelege de reguli decat daca au si coercitii (pedepse) pentru incalcarea regulilor. Cel putin in cazul gradinitei fetitei mele, gradinita de stat unde deja suntem in al doilea an.
Un exemplu off topic: au fost rugati parintii care isi iau copiii la pranz sa nu mai tina copiii in curtea gradinitei la joaca caci ii deranjeaza pe cei care dorm. Aveti impresia ca au inteles? este tot timpul un grup de Gigi Contra care fac asa ca vor ei si sa indrazneasca bodyguardul sa le interzica sau sa ii scoata afara...
Sfidarea regulilor este o moda la adolescenti si pot sa o inteleg. Dar ca bunic/parinte sa incalci deliberat niste reguli ca stii ca merge mi se pare un exemplu gresit pentru nepotul/copilul pe care il educi.
Si da, sustin in continuare ca e o chestie de respect fata de ceilalti. Ce naiba, se face gaura in cer daca ii iei 10 minute din somnul dulce de dimineata. De ce nu il punem la culcare cu 10 minute mai devreme seara? ca il trezim la 8.10 sau la 8.20 copilul tot ca o corvoada va percepe trezirea... nu are el notiunea intelegerii minutelor pe care le-a dormit in plus. In schimb intelege elrgatul pe strada, gafaitul si impinsul usii, cearta cu portarul ca e usa incuiata...
Imi pare rau, fac eforturi sa inteleg... argumentele aduse in favoarea intarzierii au fost ca nu fac copiii integrale si experimente de fizica atomica. Dar pentru ei activitatea din momentul acela, chit ca e o poveste, egaleaza valoarea unei integrale facuta in liceu.
Si ma lupt pana in panzele albe pentru punctualitate pentru ca ma deranjeaza teribil sa sustinem ca nu e asa o tragedie sa intarzii... zau? daca ar intarzia medicul la nastere? 15 minute? come on, nu e un capat de lume? sau la programarea unei operatii?
v-ati facut vreodata programare la ceva (orice: coafor, medic, etc) si ati asteptat peste programare? v-a convenit? nu cred, instictiv te uiti la ceas si vezi ca ai depasit ora programarii: poate a intarziat coafeza/medicul sau poate clientul dinaintea ta a intarziat si el 5-10 minute... ce e mare lucru?
La cinematograf cand ridica 2 intarziati un rand intreg in picioare la 10 minute dupa ce a inceput filmul e convenabil?
Inteleg ca adult fiind iti faci programul cum crezi si sunt de acord, dar nu-l invata pe copil sa nu respecte regulile minime ale traiului in soccietate.
Imi cer scuze pentru virulenta, dar s-a ajuns de la o usa incuiata la minimalizarea efortului educatoarei care oricum nu face mare lucru, ce mare scofala sa primeasca niste intarziati.
Daca nu e asa mare scofala, de ce nu gasim educatoarea bune pe toate drumurile si de ce se fac liste cu cat se da la gradinita ca sa intru peste rand?

Revin cand mai adun munitie ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui martie

La urma urmei e o metoda de umilire a parintilor chestia asta cu inchisul gradinitei, un fel abuziv de a se vedea "cine e seful", tocmai ca e gradinita de stat. In loc sa fie o cooperare, o intelegere, sa se stabileasca niste reguli de bun simt si de comun acord cu parintii implicati, ei aplica tactica: Na, ca ti-am inchis usa, fa-mi ceva daca poti!, Nu-ti convine, aia e! Eu am luat decizia unilateral, ca la mine sunt cutitul si painea. Da-ti copilul la particulara daca nu-ti convine! Si atunci, apleci capul, iti inghiti nodul, ce daca ai intarziat in ziua respectiva 5 minute? Regulile e reguli, tovarasi!
Imi pare rau, e abuziv!

Martie & Bebica & maimuta Sara

Pai ce regula mai de bun simt decat ca se spune clar sa se vina pana la 8:30? Cat mai de bun simt de atat? Se vine pana la 8:30, iar ca bonus de bun simt mai acordam 30 de minute pentru intarziati?
Mie mi se pare suficent de de bun simt un afis. Altora nu li se pare, drept pentru care se ... pe el. Zilnic.
A, daca s-ar inchide gradinita asa tam nesam, fara sa stii, as zice da domne sunt nesimtiti, si io ce dreq fac acum cu copilul? M-as pune cu pumnii pe usa, pe portar, pe directoare, pe ingrijitoare, pe toata lumea si l-as indesa cu forta in gradinita, pe motiv ca n-am stiut. Dar cand mi se spune ca venirea/primirea e pana la 8:30, cand semnez un regulament de ordine interioara care spune ca nu am voie sa-l aduc mai tarziu de atat, cand stiu ca ieri de exemplu s-a incuiat usa, atunci daca si azi intarzii e din partea mea lipsa de bun simt sa vin iar tarziu, asta ca sa nu zic prostie.

Asta cu regulile de bun simt si de comun acord cu parintii nu tine, si nu! n-am sa spun ca nu tine la noi la romani ci nu tine NICAIERI in lumea asta! In germania nu se inchide gradinita nu pentru ca nu exista parinti nesimtiti si vesnic in intarziere, ci pentru ca sunt probabil mai putini copii, mai mult personal, alte conditii. In canada la fel. Dar la noi conditiile limitate trebuie compensate cu ceva, iar cum bunul simt si acordul comun nu tin, atunci se incuie usa.
Pana la urma nu am inteles din atatea pagini de subiect care e marea tragedie sa incercati sa fiti punctuali si sa ajungeti mai mereu pana in 8:30? Eu saptamanile astea strabat orasul din nord in sud si fac pe drum 45-50 de minute cu masina ca sa-mi duc copilul la gradinita si cu toate astea am reusit sa ajung la timp. Si da, mi-a fost si mie mila de el sa-l trezesc la 7, de-aia am avut grija si m-am trezit eu la 6 si un sfert ca sa-l las pe el pana la 7 si un sfert si intre timp am pregatit eu tot ce trebuia sa ia dupa el.
Desigur, asa sunt eu mai de la armata, ce sa-i faci la un moment dat robotizarea intra in sange...

Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Am citit cu maaare atentie ce a scris fiecare. Multumesc pentru raspunsuri.....

In continuare mi se pare abuziva chestia cu incuiatul usii. Cu atat mai mult cu cat exista om angajat de la BGS care pazeste intrarea mereu (deci copiii nu ies din gradinita cand si cum vor). Inteleg ca vrea sa termine cat mai repede, sa incuie si sa plece la cafele dar nu ma intereseaza.

In al doilea rand...copilul meu nu mananca niciodata de dimineata la gradinita pentru ca ii dau de mancare acasa. Optionalele incep dupa ora 9.30 - de dimineata si pana atunci televizorul merge non-stop.

De ce mi-as trezi atunci copilul la ora 7 ca sa-l duc sa manance o felie de paine (mereu alba si mereu franzela)cu ceva pe ea si sa se uite la televizor o ora? Mai bine doarme.

Pana acum noi ajungeam mereu in intervalul 9 fara 10 - 9. Oricum nu-i preia nimeni de nicaieri - o shimbam si o duceam la clasa. In cazul in care deja se servea masa ea se ducea la o masuta cu alti copii care nu mancau si se jucau.

Mai mult - desi programul e afisat, nu scrie nicaieri ca daca nu ajungi pana la 8.30 se incuie usa si ramai pe dinafara toata ziua. Nu am luat la cunostinta, nu am semnat si nici nu am fost intrebati daca suntem de acord.

O sa ridic problema la sedinta cu parintii sa vad ce se intampla. Desi am asa un sentiment ca voi pati exact ca la sedinta cu televizorul....am fost doar 2 parinti din 30 care nu au fost de acord cu cumpararea unui nou TV si a unui DVD player......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu la primul meu serviciu (cu multi ani inainte) am fost penalizata prin taierea zilei pentru ca am intarziat 2 minute. De fapt era o firma intr-un bloc, era la et. 6 si erau ceva probleme cu liftul - de unde cele 2 min ....
De atunci am iesit pe usa la ora fixa (nu am stat peste program nici macar 2 min, ca doar nu-mi plateau o zi in plus) si am schimbat urgent jobul.

Acum am schimbat gradinita copilului dupa o cearta cu directoarea din cauza orei de venire. Gradinita nu e scoala! Cred ca si la scoala se accepta sa intarzii 5 min o data pe an ... asa ... omeneste ... nu ca ar fi vreo regula. Dar la gradi iti duci copilul mai mult ca sa nu stea acasa sau ca n-ai cu cine sa-l lasi - nu neaparat ca sa respecte o programa a MEC - gradinita nu e obligatorie!!!!
Deci - eu intru la job la 9 si gradinita copilului era la 2 min de job. In concluzie ce rost avea sa duc copilul la gradi la 8.15 si eu sa stau pe strada pana la 9? Sau sa ajung la job cu 45 min inainte??? De ce???? Nu mai bine duc copilul la gradi la 8.50-8.55??
Eu oricum am probleme serioase cu sculatul de dimineata si pentru mine sa-mi inchizi usa la 8.30 ar fi insemnat sa renunt la gradi ...
Acum .. ca vom intra la scoala - gandesc o reorganizare sa duca tata copilul la scoala ca nu ma vad in stare ... sau fac eforturi mari sa nu intarzii ... dar sincer pentru gradi nu vad rostul de a face eforturi ....

Pe de alta parte DACA mi s-a spus de la inceput ca asta e regula - daca o accept - o respect - daca nu, imi retrag copilul de la gradi.
Cand ziceam ca am mutat copilul - nu mi s-a zis nimic de genul si m-am trezit in noiembrie, dupa 2 luni ca zice ca sa vin mai devreme, ca inchide usa. Raspunsul meu a fost "imi pare rau, dar avem un contract. Singura mea obligatie din acel contract este sa fac plata. Orarul este 8-14 - deci daca aduc copilul la 13.30 il primiti. Si nu puteti modifica contractul in timpul anului.".
Dupa cum am zis am cautat alta gradi si am specificat ca vin la 9.00. Daca vor sa ma primeasca, bine, daca nu - nu-i obligatoriu. Si mi s-a zis ca nu-i nicio problema ...
Evident la fosta gradi contractul arata altfel anul asta
Si eu personal n-as fi dat cu subsemnatul ca ma oblig sa aduc copilul pana la 8.30 ca stiu ca nu pot ... sau daca n-am de ales si semnez - atunci imi asum chestia asta si duc copilul la timp ....

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Am si eu o intrebare pt cele care duc copilul la program lung, tot "la stat": la ce ora trebuie sa mergeti dupa copil ???
La noi prin oras, desi programul e pana la 18,00, daca nu mergi dupa copil pana pe la 16,30 ... e nasol. Oricum il gasesti in fata unui tv si prin gradi se mai afla ingrijitoarea. Cum e la voi ???

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Eleni (mai ales) si Androix (in subsidiar), absolut nimeni de la acest subiect nu a fost PRO intarziere, asta mie mi s-a parut evident.
E ridicol sa credeti ca am sustinut asa ceva. Personal, cred cu tarie ca "programul" este esential pt. copilul mic. In primul rand pt. copil e benefic, un copil fara program strict de somn, masa, iesit afara, la aceleasi ore in fiecare zi, e vai de capul lui, ajunge haotic, obosit, irascibil, chiar bolnav.
Imi pare sincer rau daca ai inteles ca eu sustin venitul copilului la 12.

Insa, cele cateva mamici care ne-am exprimat pct. de vedere, eram contra "inchisului usii". Strict! Ca metoda in sine.

De altfel asta a fost si subiectul creat de moana initial. Exact asa s-a exprimat si ea: "cred totusi ca s-ar putea gasi solutii", nimic mai mult, nu a zis "vreau sa vina fiecare cand pofteste".
Dar poate nu am inteles eu bine.

Mergi la inceput