Incuie gradinita la 8.30......
Raspunsuri - Pagina 15
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabitaco Eu una sunt pt. punctualitate....E 8,30...8,30 sa fie..... ![]() In invatamant punctualitatea e mai presus de orice. Nu poti lasa 25 de copii sa te astepte.....si nici nu poti ingadui ca dupa inceperea programului sa scartaie usa din 5 in 5 minute.Vii la timp intri..nu ...la revedere.... ![]() |
Si tot dupa 8.30 plansul este interzis ... nu poti ingadui ca dupa inceperea programului sa-ti planga cate un copil in gradinita din 5 in 5 minute. Daca plange ... la revedere ...
Natasa spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Si tot dupa 8.30 plansul este interzis ... nu poti ingadui ca dupa inceperea programului sa-ti planga cate un copil in gradinita din 5 in 5 minute. Daca plange ... la revedere ... |
Bine punctat. Afara cu copiii rasfatati -fie ei si ajunsi la timp- care pling aiurea dupa parinti! Biata educatoare de cite ori sa repete "Catelus cu parul cret?"
IonescuOana spune:
01
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Natasa
Bine punctat. Afara cu copiii rasfatati -fie ei si ajunsi la timp- care pling aiurea dupa parinti! Biata educatoare de cite ori sa repete "Catelus cu parul cret?" |

sorana spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Natasa
Nu pot sa cred ca nu deosebesti un copil de trei ani de un adult. Cum adica daca nu ai venit la timp, la revedere? Noi ca adulti TREBUIE sa ajungem la timp, deci implicit educatoarea, indiferent de citi copii are. Ei, copii fiind, au dreptul sa le fie rau la prima ora, sa faca analize, sa se uite la desenele preferate sau pur si simplu sa doarma mai mult daca programul parintilor o permite. Ce e asa de greu de inteles ca un adult merge la o slujba pentru care e platit si are niste indatoriri, un copil mic merge la gradinita sa se simta bine, sa socializeze si sa invete diverse lucruri pentru virsta lui?! Hai sa fim seriosi cu inceperea programului si cu deschiderea usii la 5 minute, ca nu se apuca de citit Shakespeare, ca educatoarea sa nu se poata intrerupe 2 secunde sa salute si sa aseze copilul la masa. Inteleg ca in viata asta sintem in viteza, ca muncim mult, ca si copiii sint supusi programului nostru si ca atare au parte de mai putin somn si mai putina joaca sau program de voie, dar daca intr-o zi serviciul meu imi permite sa ma duc la ora 10, atunci pe el il duc la aceeasi ora si ii acord o dimineata de rasfat si de liniste. Daca unora li se pare exagerat ca nu-mi scol copilul cu goarna dimineata ca vreo educatoare plictisita "sa nu se supere si sa inchida usa" inseamna ca acel cineva a uitat ca a fi copil e ceva mai mult decit ore fixe si isterii de adult intr-o viata care ne solicita la maxim! Si sa nu uitam ca bine sau prost educatoarea aia nervoasa e platita din banii nostri, asa ca nu stiu cu ce drept inchide ea usa in nas unor copii. Si mentionez ca lucrez in invatamint si ca ajung mereu la timp, fie ca asta inseamna ora 7.30 sau 10. Din fericire nu trebuie sa ma lupt cu niste educatoare comuniste, daca il duc la 8 sau la 11 copilul e primit cu zimbetul pe buze si se simte bine. |
Natasa

Sorana si Monica (5 ani)
sorana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ana Stroe pai invatamintul incepe la 5-6-7 ani si nu la cresa/gradinita! aici e vorba de satisfacerea nevoilor primare a copilului in primul rind, programul, educatia, disciplina si alte filosofii vin mai ales mai tirziu; chiar pare anormal sa-i pretinzi copilului program de armata! sunt zile cind ai de mers undeva cu copilul, la un control la medic, etc- si-l duci pentru citeva ore! si aici se incuie usa PENTRU SIGURANTA COPIILOR, si in nici un caz pentru comoditatea educatoarelor- suni fumos si ti se deschide; singura problema e cind sunt prin parc- sau la piscina- atunci te duci si-i cauti, sau cind au activitati unde pleaca cu autobuz- dar pentru astea primesti comunicare anterioara. http://www.floriinro.ro/ |
Da Ana
- si la noi se incuie usa. De fapt avem bodyguard si sta la usa pana pe la 9, daca intarzii suni si iti deschide.Cand pleaca undeva se anunta minim cu 2 zile inainte.
Usa e normal sa stea inchisa pentru siguranta, dar sa nu primeasca un copil venit la 8.35 mie una mi se pare aberant.
La fel de aberant ca "invatamantul ante prescolar pentru copii 0-3 ani". Ce i-o invata MEC la varsta de o luna ma tot intreb. Si atunci tre' sa aiba program?
Sorana si Monica (5 ani)
gabitaco spune:
Natasa...zici ca lucrezi in invatamant...
Imagineaza-ti cum ar fi ca un parinte sa iti aduca permanent copilul mai tarziu ...si sa pretinda sa faca aceleasi activitati...pe care le fac si ceilalti copii.
Sau sa incepi o activitate cu copii...mici...a caror atentie o captezi mai greu.... si cate un parinte sa aduca copilul la 8, 8.20, 8.35.....9...10 ...10.30...ca asa are el programul la servici...Pai si educatoarea are programul ei...mai frate...vrea si ea sa faca ceva cu copilasii....
Oare de ce privim numai prin prisma noastra lucrurile...
educatoarea e si ea Om...parinte...angajat.....si cadru didactic...de la care se pretinde ceva?...
de ce nu putem sa o sprijinim si noi...ca parinti...prin atitudinea nostra pozitiva fata de scoala....
Ganditi-va ca peste 4 ani vreti ca si copilul vostru sa stie...
n- lucruri...pe care poate educatoarea nu le poate realiza daca nu impune copiilor, de mici, o anumita rigoare ...disciplina.
...si aici vad ca e mai greu sa lupti cu mentalitatea parintilor...tentati intotdeuna de a incalca anumite reguli...
nu vreau sa intru in polemici cu nimeni...sunt de acord ca uneori poti sa intarzii...si atunci ai o scuza si sunt de acord ca educatoarea sa primeasca acel copil...dar cand a intarzia face parte din rutina ta zilnica ...nu sunt de acord...
Da, la gradinita copilul trebuie sa mearga de placere...dar acesta satisfactie si placere trebuie reflectata si in atitudinea si comportamentul parintelui fata de institutie si fata de educator.
Mi se pare o chestiune de respect fata de educator ..sa duci copilul la timp...daca educatorul nu permite intarzieri. Nu iti place ...duci copilul in alta parte.
Asta e parerea mea..si nu o consider cea mai buna. Pe mine nu ma deranjeaza sa duc copilul la timp la gradinita...consider ca asa incept cat de cat sa o abisnuiesc cu un anumit program...cu o anumita rutina a zilei...si de ce nu...sa o invat ca a fi punctual e un lucru ce tine de respect..fata de tine si fata de ceilalti.
copilul invata uneori mai usor regulile decat parintii....importanta mi se pare consecventa respectariilor.
Gabriela si
Mateea Ioana
Povestea nasterii
sorana spune:
Gabitaco - sa ai pretentia sa faca ce au facut ceilalti de la 8.30 la 9.30 da, e aberant. Adica e aberant sa faca educatoarea ore suplimentare cu copilul tau ca n-ai venit la timp.
Dar crede-ma ca nu cazul. Adica le dau sa manance si ii lasa sa se joace. Prima activitate incepe la 9.30. Cel putin la noi ....
Monica nu mananca de dimineata la gradi si asta nu-i problema pentru mine (adica platesc pretul mesei, nu se pune problema) ... atunci? De ce as strasa copilul (si pe mine) sa ne sculam mai devreme cand activitatea o prindem oricum? Si chiar daca "chiulim" la o activitate, nici prin cap nu mi-ar trece sa am pretentia sa o "recupereze".
De exemplu ne-am luat concediu 1 saptamana in timpul gradinitei. Cum ar fi fost sa "recupereze activtatea"????
Asta e clar diferenta fata de scoala, unde daca lipsesti, recuperezi ....
Voi daca raciti si lipsiti o zi - recuperati ce au facut copii in ziua respectiva? Mie nici prin cap nu mi-ar fi trecut asta ..... sa recupereze activitati pierdute ...
Sorana si Monica (5 ani)
gabitaco spune:
Sorana... ce sa zic...daca educatoarea e de acoerd sa duci copilul mai tarziu...stiind care sunt motivele tale...da...e ok.
Da ca sa duci copilul cand vrei tu...dupa ce au inceput activitatile...ca nu ai ti chef sa leci mai repede...sau ca programul tau incepe la 10.....nu mi se pare normal.Ei ..si cum fiecare parinte mai sta de vb cu educatoarea...va dati seama ce s-ar intampla daca fiecare vine cand vrea...zilnic.![]()
la noi la gradinita copii pot veni pana la 8,30. dupa aceea incep diferite activitati. Gradinita e cu program scurt.
Gabriela si
Mateea Ioana
Povestea nasterii
Rony spune:
Mai sa fie ,s-au agitat rau spiritele pe aici si cat am vrut sa ma abtin nu am putut sa nu zic ceva: din cate stiu eu programul este intre X dimineata si 18:00 seara; si ma intreb de cate ori v-ati dus la ora 17:55 sa va luati copilul si educatoarele cu buna dispozitie v-au intampinat dragute, recitand impreuna cu prescolarii poeziile pe care le-au invatat in dimineata respectiva si catecelele si repeta voiase activitatile acelea atat de importante pe care le face dimineata! tot in regulamentul acela se precizeaza ca programul este pana la ora 18:00( sau poate 17:00 in unele cazuri). Si va intreb si eu pe dvs. : de ce nu se inchide poarta pentru educatoare pana la ora 18:00?
daca tot vorbim asa de ordine si disciplina frate, pai sa fie!
si ca sa fac niste precizari: noi nu suntem in intarziere, nu mancam dimineata la gradi pentru ca mancam acasa; dar sa inchizi gradinita la 8:30 si sa nu mai lasi sa intre copilul in gradinita este strigator la cer!!! ca sa nu folosesc niste cuvinte mai picante!
Oameni buni , sau femei bune , vorbim de niste copii de 3-6 ani, lasa-ti copii se respire ca or sa fie la program toata viata! saracutii de ei! Eu m-am cam ingrozit citind unele mesaje si cu cata inversunare sunt scrise!
anda141 spune:
Waw, ce raspunsuri rautacioase, nici nu zici ca suntem pe un forum despre copii...nu mi vine sa cred. Adica gradinita pentru copii de 3-4 ani, e un fel de armata , de cazarma,nu stiu cum sa spun..mie mi se rupe oricum inima de bietii copii cand ii vad adormiti dimineata pe frig pe cald, tarati la gradinita, cand un copil are si el dreptul sa doarma cat vrea, macar in anii astia pana incepe scoala, ca destul o sa se trezeasca toata viata la program.
Sa inchizi usa in nas mi se pare inadmisibil la gradinita. Bun, si daca intarzii ce fac? Cine sta cu el, ca eu ma duc la serviciu.
Adica pe mine care ma plateste si am un sef , nu ma santioneaza ca intarzii si sa te sanctioneze tocmai la gradinita? Asta e buna.
Eu fac pana la gradinita cel putin o ora in trafic, niciodata mai putin, daca nimeresc cel putin un blocaj, durata e si mai mare, ce fac? Dupa ce ca ajung dupa o ora si ceva, grabita ca am intarziat si la serviciu, sa ma intorc cu el acasa, nu? Ca asta mi-a trebuit ca nu l-am trezit de la ora 5 dimineata, un copil de 4 ani.
De parca mare lucru ce carte ar invata ei la gradinita,nu-mi spuneti voi ca educatoarele alea isi sparg pieptul invtanadu-i cine stie ce. Parca era un subiect in care se disputa problema televizoarelor in gradinite si alte nemultumiri.
Eu una am copilul la gradinita particulara,si niciodata nu ajung mai devreme de ora 9 ptr. ca imi este imposibil. Ar trebui sa plec de acasa la ora 7, implicit sa ne trezim de la 6,ceeace mi se pare mult pentru un copil. E totusi un copil nevinovat, are si el nevoie sa se simta copil , nu adult cu responsabilitati.