Incuie gradinita la 8.30......
Raspunsuri - Pagina 14
zfcristina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui sorana [quote]citat din mesajul lui zfcristina Mie chiar nu mi se pare nici aberant si nici absurd sa existe un program, care trebuie respectat de toti. Si la noi la gradinita, copilul trebuie adus pana in ora 08:30.Faptul ca intarzie nu este in niciun caz vina copilului ci a parintelui care nu stie sa isi organizeze timpul si pleaca pe ultima suta de metri de acasa "taraind" copilul dupa el. "Gradinita nu e scoala".......intr-adevar nu este scoala dar cum ii invatam de mici asa ii avem mari si mi se pare absolut normal sa aiba si sa respecte, zilnic un program de masa si de somn. Cat despre job...am lucrat intr-un loc in care daca intarziam si 1 minut, primeam amenda de 20 euro, asa ca preferam sa plec mai devreme de acasa si sa ajung la ora 9 in loc de 9:30 si evitam astfel orice neplaceri. Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant![]() |
Culmea este ca eu imi organizez programul. DAR programul meu incepe pe la 9.30 - 10.00. Asta e programul meu.
Sa mi-l dau peste cap pentru a duce copilul la gradi mai devreme mi se pare aiurea.
1. Da, si programul meu incepe la ora 09:30 si totusi reusesc sa RESPECT programul copilului.
2. Copilul trebuie dus in timp la gradinita nu MAI DEVREME.
Pentru scoala, da, mi-l voi da peste cap, sau voi gasi o alta varianta (sa o duca altcineva la scoala).
De ce nu tratam cu aceeasi seriozitate atat gradinita cat si scoala?
Nu inteleg de ce inseamna ca nu am program, sunt dezorganizata, etc daca ma scol la 8 si nu la 7???
Pai daca copilasul se trezeste la ora 08:00 cand ar trebui sa fie cu parintele in drum spre gradinita , deoarece programul pentru primirea copiilor se face pana la ora 08:30....... asta ce inseamna ?!?
Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant
sorana spune:
Raspund la o scingura chestie :)
Nu tratez cu aceeasi seriozitate scoala si gradinita. De ce nu? Pai in primul rand e vorba de varsta copilului.
Nu imi tratez la fel copilul de 4 ani cu copilul de 2 luni. Normal, nu? Atunci de ce as tratat copilul de 4 ani ca pe cel de 7 ani?
Scopul gradinitei este (dar poate ma insel) altul decat scopul scolii.
Numai ministrul Adormitei visa "invatamant ante-prescolar" pentru "copii sub 3 ani" si obligativitatea invatamantului prescolar. Mie personal asta mi se pare aberatie ....
Pe de alta parte nu sunt deloc un sustinator al "home schooling" ci gasesc perfect normala ... scoala ca institutie si obligativitatea frecventarii ei.
In cu totul alta ordine de idei nu toti copii sunt la fel. Pe Monica sa o scoli la 7.00 inseamna sa o chinui.
Monica mea a dormit pana la ora 9.00 incepand de la ... 3 luni (nu fitit invidioase dar chiar asa e ... a inceput sa doarma de la 9 seara la 9 dimineata la 3 luni).
Asa cum nu o puteam scula mai devreme la 1 an, la 2 ani, tot asa de-abia o scol pe la 8.30-9.00 acum, la 6 ani si sincer, mi-e groaza de cum va fi sa o scol la 7.00 la anul. Mi-e groaza, imi dau seama ca o voi chinui (asa cum m-a chinuit si pe mine sculatul de dimineata multi ani), dar TREBUIE pentru scoala.
Ei bine, in mintea mea, pentru gradinita, nu TREBUIE.
Poate ca tu, Cristina, ai un copil care se scoala singur la 7. Al meu nu. De ce e al tau normal si al meu nu? In weekend, cand n-o trezeste nimeni, Monica se scoala pe la 9.30.
Eu, ca parinte, niciodata nu i-am impus un program (adica nici la 1 luna nu o hraneam sau adormeam dupa program, ceas). Asta e stilul meu de a-mi creste copilul. Stiu ca sunt persoane care isi cresc copii cu ceasul in mana. Poate e bine, poate nu.
Tu esti foarte convinsa ca e bine ca tine "copilul trebuie sa aiba un program". Eu nu. Eu sunt de principiu "copilul isi face singur programul, mama urmeaza programul copilului".
Si incerc sa imi aplic principiul macar pana la 7 ani, adica macar pana la intrarea la scoala. Dupa parerea mea asta se cheama ca ii asigur o copilarie fericita. Macar primii 7 ani.
Strict parerea mea, fiecare are dreptul la o pararere, nu?
Sorana si Monica (5 ani)
sorana spune:
Am uitat sa zic ca sunt foarte norocoasa pentru ca am un copil care are un program asemanator cu al meu si ca "m-am dat peste cap" rar si putin ca sa ma tin dupa programul ei ![]()
Si mai sunt norocoasa ca pot sa-mi permit (financiar) gradinita pe care o vreau si nu sunt obligata sa-mi duc copilul undeva unde nu-mi convine ... Si mai sunt norocoasa si pentru ca am cu cine sa las copilul (bona adica) in siguranta si educat si tot ce vreti, atunci cand nu-l duc la gradi sau daca mi-ar trece prin cap sa renunt la gradi (ca totusi, nu e obligatorie).
Sorana si Monica (5 ani)
ellej spune:
Eu nu sunt "a morning person". Cand suna ceasul imi vine sa bat pe cineva :) si asta de cand ma stiu, chiar in perioadele cand nu aveam copil si eram muuult mai putin stresata. Asa ca mi-e tare greu sa fac tot ce trebuie facut dimineata.
Dar cred ca e bine ca exista o ora limita, desi fac parte din parintii care gonesc cu hainele in dezordine si copilul tarash dupa ei (azi dimineata a trebuit sa "ard" niste etape, ca de exemplu pieptanatul meu:), abia la serviciu am revenit la o forma acceptabila). E normal sa existe niste reguli si toata lumea sa le respecte, chiar daca nu ne plac in mod deosebit. Asta e civilizatia, pana la urma.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
moana spune:
Nu neg necesitatea existentei unui program. Sunt de acord cu chestia asta. Cu ce nu sunt de acord este incuiatul usii si pierderea unei zile intregi. prefer sa platesc o amenda de cate ori intarzii si copilul sa intre.
Continui sa cred ca se exagereaza - imi povestea mama unui coleg de gradi una si mai si. Nu te primesc nici chiar daca anunti cu o zi inainte ca a doua zi mergi cu copilul la analize si vei intarzia. Asta mi se pare chiar un abuz. Este clar ca nu poti sa faci si analize si sa ajugi si la 8.30.
Natasa spune:
Eu una nu cred ca gradinita are dreptul sa fac asa ceva. Pot intelege ca daca nu anunti trebuie sa platesti mincarea care a fost pregatita pentru copilul tau, dar de aici si pina la inchiderea usii e cale lunga si aberanta. Evident ca lor le e mai simplu sa inchida usa si sa stea cu mai putini copii, dar aici nu vorbim de usurarea muncii educatoarelor. Eu cred ca un copil trebuie sa aiba un program, dar unul adaptat virstei lui si fara programe de armata. Daca un copil doarme mai prost intr-o noapte si parintele vrea (si poate) sa-l lase mai mult sa doarma, cum sa hotarasca o educatoare ca nu-l mai primeste in ziua aceea la gradinita? Cum sa tratezi un copil de 3-4 ani ca pe un adult? (desi niciun adult nu gaseste usa inchisa la birou daca intirzie). Daca as avea copilul la o astfel de gradinita as face tot posibilul sa desfiintez regula asta aberanta (facuta evident cu scopul de avea cit mai putini copii si eventual de a-i face pe unii sa renunte ca cei aflati in asteptare la un loc si la dat atentii sa fie anuntati ca li terminat asteptarea.)
zfcristina spune:
SORANA Nu am spus niciodata ca ....copilul meu este normal pentru ca se trezeste la ora 7 si al tau este anormal pentru ca se trezeste la 9. Nu ma intelege gresit!
Despre seriozitate... eu tratez ambii copii si cel de 4 ani si cel de 7 ani cu aceeasi seriozitate; modul in care o fac este insa diferit!
Cat despre gradinite, bone si cat de norocoase suntem sau nu...si eu imi permit sa imi tin copilul acasa cu bona dar nu vreau, gradinita (chiar daca este de stat) si educatoarele, sunt la un nivel pe care si l-ar dori multe gradinite particulare.
Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant
gabitaco spune:
ei...ca tot vorbiti de programul de gradi...
Ia ganditi-va cum ar fi sa ajungeti cu copilul la gradi la 8,30 si educatoarea sa ajunga la 8,45..ca de...e si ea om...si poate sa mai intarzie si ea un pic.....
...ca tot zicea cineva ca la orice sevici e permis sa mai intarzii...
.... sau poate are si ea copilas de dus la scoala....sau la gradi...si il mai lasa sa doarma nitel dimineata...sau e aglomerat traficul prin capitala....
Acum sa va vad...
Eu una sunt pt. punctualitate....E 8,30...8,30 sa fie.....
In invatamant punctualitatea e mai presus de orice. Nu poti lasa 25 de copii sa te astepte.....si nici nu poti ingadui ca dupa inceperea programului sa scartaie usa din 5 in 5 minute.Vii la timp intri..nu ...la revedere....
Gabriela si
Mateea Ioana
Povestea nasterii
columbiana spune:
pai invatamintul incepe la 5-6-7 ani si nu la cresa/gradinita! aici e vorba de satisfacerea nevoilor primare a copilului in primul rind, programul, educatia, disciplina si alte filosofii vin mai ales mai tirziu;
chiar pare anormal sa-i pretinzi copilului program de armata! sunt zile cind ai de mers undeva cu copilul, la un control la medic, etc- si-l duci pentru citeva ore!
si aici se incuie usa PENTRU SIGURANTA COPIILOR, si in nici un caz pentru comoditatea educatoarelor- suni fumos si ti se deschide; singura problema e cind sunt prin parc- sau la piscina- atunci te duci si-i cauti, sau cind au activitati unde pleaca cu autobuz- dar pentru astea primesti comunicare anterioara.
http://www.floriinro.ro/
Natasa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabitaco ei...ca tot vorbiti de programul de gradi... Ia ganditi-va cum ar fi sa ajungeti cu copilul la gradi la 8,30 si educatoarea sa ajunga la 8,45..ca de...e si ea om...si poate sa mai intarzie si ea un pic..... .... sau poate are si ea copilas de dus la scoala....sau la gradi...si il mai lasa sa doarma nitel dimineata...sau e aglomerat traficul prin capitala.... Acum sa va vad... Eu una sunt pt. punctualitate....E 8,30...8,30 sa fie..... ![]() In invatamant punctualitatea e mai presus de orice. Nu poti lasa 25 de copii sa te astepte.....si nici nu poti ingadui ca dupa inceperea programului sa scartaie usa din 5 in 5 minute.Vii la timp intri..nu ...la revedere.... ![]() Gabriela si Mateea Ioana Povestea nasterii |
Nu pot sa cred ca nu deosebesti un copil de trei ani de un adult. Cum adica daca nu ai venit la timp, la revedere? Noi ca adulti TREBUIE sa ajungem la timp, deci implicit educatoarea, indiferent de citi copii are. Ei, copii fiind, au dreptul sa le fie rau la prima ora, sa faca analize, sa se uite la desenele preferate sau pur si simplu sa doarma mai mult daca programul parintilor o permite. Ce e asa de greu de inteles ca un adult merge la o slujba pentru care e platit si are niste indatoriri, un copil mic merge la gradinita sa se simta bine, sa socializeze si sa invete diverse lucruri pentru virsta lui?! Hai sa fim seriosi cu inceperea programului si cu deschiderea usii la 5 minute, ca nu se apuca de citit Shakespeare, ca educatoarea sa nu se poata intrerupe 2 secunde sa salute si sa aseze copilul la masa. Inteleg ca in viata asta sintem in viteza, ca muncim mult, ca si copiii sint supusi programului nostru si ca atare au parte de mai putin somn si mai putina joaca sau program de voie, dar daca intr-o zi serviciul meu imi permite sa ma duc la ora 10, atunci pe el il duc la aceeasi ora si ii acord o dimineata de rasfat si de liniste. Daca unora li se pare exagerat ca nu-mi scol copilul cu goarna dimineata ca vreo educatoare plictisita "sa nu se supere si sa inchida usa" inseamna ca acel cineva a uitat ca a fi copil e ceva mai mult decit ore fixe si isterii de adult intr-o viata care ne solicita la maxim!
Si sa nu uitam ca bine sau prost educatoarea aia nervoasa e platita din banii nostri, asa ca nu stiu cu ce drept inchide ea usa in nas unor copii.
Si mentionez ca lucrez in invatamint si ca ajung mereu la timp, fie ca asta inseamna ora 7.30 sau 10. Din fericire nu trebuie sa ma lupt cu niste educatoare comuniste, daca il duc la 8 sau la 11 copilul e primit cu zimbetul pe buze si se simte bine.