Incuie gradinita la 8.30......

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

eu nu m-am referit deloc la situatia in care copilul nu vine la gradi toata ziua...atunci frumos e sa dai un tel si sa anunti.

Norma reglementeaza situatia cand copii nu sunt prezenti la fel cum reglementeaza faptul ca tu platesti x lei/zi nimic in plus.

Discutam strict de intarziere, situatie in care poti sa pierzi micul dejun, nu ti se da nimic inapoi dar copilul poate beneficia de restul zilei in gradi, conform dreptului lui legal. Sa nu ne ascundem dupa nu stiu ce regulamente, nu primeaza in fata dreptului acelui copil de a avea acces in gradinita, chit ca maica-sa nu are respect etc fata de ora si program.
In situatia asta pedepsit in primul rand este copilul caruia ii este incalcat dreptul la educatie. Pun pariu ca in lege sau prin constitutie nu scrie ca daca nu esti la 8:30 se inchide usa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Si nu cred ca subiectul in sine se referea la mancare ci asa cum a spus autoarea lui ea de buna voie si in perfecta cunostinta de cauza nu doreste sa aduca copilul conform programului deoarece prefera sa il lase sa mai doarma. Asa a procedat tot anul trecut, zilnic.

Nu sunt adepta stricta a zavoriri usii dar sunt adepta respectarii unor norme. Poate e defect profesional, poate asa sunt eu, nu stiu.
Insa cand pe usa scrie pana la 8.30 atunci pentru mine asta este o norma de respectat. Din multe motive.

Si deoarece m-a ros curiozitatea,recunosc, am citit un alt subiect scris de autoare unde am aflat ca nu vorbim de un copilas mititel ci de unul de 6 ani ce probabil la anu va fi scolar. Deci nu se pune problema ca nu il poti scula cu 10 minute inainte. Mai ales tinand cont ca chiar ar trebui obisnuit cu o rigoare mai mare a programului in ideea apropierii scolii.
O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Si mie mi se pare o trimitere personala la copilul Moanei care doarme mai mult. Ok, daca ei ii convine sa piarda micul dejun e problema ei, nu trebuie sa i se interzica accesul pe toata ziua.
Si cat despre norme, ok, e corect sa fie respectate atata timp cat toti oamenii se respecta intre ei, mijloacele de transp. in comun vin din 3 in 3 minute, soselele sunt libere, copiii mici se imbraca singuri s.a.m.d.
Sa ceri perfectiune intr-o lume imperfecta mi se pare, sa-mi fie cu iertare, paranoia.
Iar in anul 2008 cand exista telefoane mobile si parintii le mai si folosesc, mi se pare primitiva folosirea lacatului drept mijloc de comunicare.

O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED C-O SO IA CINEVA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Bun, mai incerc pentru ultima data si renunt

Revolta mea personala a fost urmatoarea :

- autoarea nu a vorbit de intarzieri accidentale in tot acest subiect, nu de 5 minute ca a fost trafic, nu de sfertul de ora academic ca nu a prins tranvaiul azi , nu ca intr-o zi copilul nu a putut fi sculat la timp sau ceasul a uitat sa fie pus.

- a vorbit in toate mesajele ei de alegerea ei proprie si personala sa ignore un program afisat si sa aduca copilul cand dorea ea din motive aleatorii zilnic exact asa cum a facut-o tot anul trecut:

Citat:
citat din mesajul lui moana

Pana acum noi ajungeam mereu in intervalul 9 fara 10 - 9.

Mai mult - desi programul e afisat.....

Deci este pe sistemul : nu imi pasa ca este afisat un program !Aia 80 % care il respecta sunt niste fraieri, eu vreau altceva.
Exact varianta cea mai draga romanului " vrem doar drepturi fara obligatii "

Imi pare rau dar in cazul acesta mie imi suna strict a sfidare si nu a intarziere accidentala de 2-3 ori pe an.
Si nu pot fi de acord cu asa ceva si pentru astfel de cazuri nu vad de ce ar trebui gradinita sa caute solutii.
Si daca ar fi schimbat programul cu oricare alta ora s-ar gasi cineva care sa spuna : si ce daca, eu vreau sa il aduc la ora x ca asa vreau eu si nu ma intereseaza ca au afisat un program. Eu sunt mai cu mot.

Si nu cred ca persoanele ce au fost de acord in subiectul asta cu intarzierile au fost de acord cu intarzierea zilnica ca asa vreau eu.
Nu pot crede, zau.
Sper ca ati fost de acord cu intarzierea strict accidentala.
Deoarece altfel nu mai are rost un program.
Sa ii lase sa vina la "liber" fiecare cum doreste si s-a rezolvat.

PS : la noi in gradinita intarziatii accidentali sunau educatoarea si erau anuntati la poarta si primiti. Deci exista intelegere pentru intarzieri din forta majora.
Cei care intarziau zilnic ca asa vroiau ei nu aveau tupeul sa sune...oare de ce ?

Si acum chiar ma retrag.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

[/quote]

Si cat despre norme, ok, e corect sa fie respectate atata timp cat toti oamenii se respecta intre ei, mijloacele de transp. in comun vin din 3 in 3 minute, soselele sunt libere, copiii mici se imbraca singuri s.a.m.d.
Sa ceri perfectiune intr-o lume imperfecta mi se pare, sa-mi fie cu iertare, paranoia.
Iar in anul 2008 cand exista telefoane mobile si parintii le mai si folosesc, mi se pare primitiva folosirea lacatului drept mijloc de comunicare.
[/quote]

Doamnelor,
constat cu amaraciune ca subiectul nu e mai asa cum initial crezusem, adica controversat dar civilizat...
Martie, vad ca ti-ai pus mintea si ambitia cu subiectul dar din cauza patimii nu mai vezi ideea principala. Mai patesc si eu din astea si atunci mai cer o parere din afara... care sa ma scoata din indarjirea in care ma afund...
Iar Oana, afirmatia de mai sus mi se pare aproape amuzanta... presupunca nu ai vrut sa sune asa: daca ceilalti nu fac si lumea e imperfect, hai sa nu fac nici eu? Zau, se presupune ca prin imitatie facem civilizatie, si ca ne uitam si invatam de la aia care par mai civilizati decat noi... nu invers. Daca vecinul nu face curat pe palierul comun, eu de ce sa fac... lasa sa scuip si sa arunc gunoaie sa il invat eu minte... Oana, reciteste-ti mesajul si intelege ca nu asa evolueaza lumea.
Si da, atunci cand parintele foloseste mobilul sa anunte, nu cred ca exista sanse sa se loveasca de usa inchisa. Noi aici vorbim de intarziatii cronici... nu de accidente.
Iar cei care intarzie ca au stat in trafic sunt putini, cei mai multi stau langa gradinita, da? aici vorbim de aia care alearga gafaind cei 50 de metri care te despart de pat, nu de stat in trafic.
Ca sa nu mai zic ca ceva mai sus Androix tocmai spunea ca si daca merge cu masina intregul Bucuresti, reuseste sa nu intarzie. Pentru asta ma inclin cu respect in fata ei.
Eu cred ca subiectul a deviat mult, si ca e pacat... daca nu se inchide probabil va ajunge la ZZ.
Sa va mearga bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

(Deci este pe sistemul : nu imi pasa ca este afisat un program !Aia 80 % care il respecta sunt niste fraieri, eu vreau altceva.

Lala....vezi ca o iei la vale si incepi sa ma jignesti.)

Imi pare rau ca postarea mea a creat atatia nervi.....Ideea este ca am postat mesajul pentru ca mi s-a parut ciudata atitudinea reprezentantilor gradinitei...si am zis sa ii intreb si pe altii cum li se pare.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri...si pro si contra. Mi-am definitivat o opinie. In continuare mi se pare un abuz. Si am sa fac o cerere la directoare (cu CC la minister) prin care sa cer modificarea programului de primire a copilului pana la ora 9.

Vreau sa mai subliniez ceva...noi nu am intarziat in mod repetat pana acum. Am si spus....mereu ajungeam in intervalul 9 fara 10 - 9. Asa era programul nostru. Si atata vreme cat mi-am facut cerere la serviciu de decalare de program nu vad de ce nu s-ar accepta acest lucru la gradi. Cu atat mai mult cu cat este vorba de ora 9, nu 10 nu 11.

Cat despre deranjatul celorlati copii veniti mai devreme care la ora 9 iau masa uitandu-se la televizor, chiar nu vad nicio problema.....Singurii posibili deranjati pot fi asistenta care face prezenta si paznicul care, oricum ar trebui sa stea toata ziua la usa. Nu sa o incuie si sa plece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui moana

(Deci este pe sistemul : nu imi pasa ca este afisat un program !Aia 80 % care il respecta sunt niste fraieri, eu vreau altceva.

Lala....vezi ca o iei la vale si incepi sa ma jignesti.)

Imi pare rau ca postarea mea a creat atatia nervi.....Ideea este ca am postat mesajul pentru ca mi s-a parut ciudata atitudinea reprezentantilor gradinitei...si am zis sa ii intreb si pe altii cum li se pare.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri...si pro si contra. Mi-am definitivat o opinie. In continuare mi se pare un abuz. Si am sa fac o cerere la directoare (cu CC la minister) prin care sa cer modificarea programului de primire a copilului pana la ora 9.

Vreau sa mai subliniez ceva...noi nu am intarziat in mod repetat pana acum. Am si spus....mereu ajungeam in intervalul 9 fara 10 - 9. Asa era programul nostru. Si atata vreme cat mi-am facut cerere la serviciu de decalare de program nu vad de ce nu s-ar accepta acest lucru la gradi. Cu atat mai mult cu cat este vorba de ora 9, nu 10 nu 11.

Cat despre deranjatul celorlati copii veniti mai devreme care la ora 9 iau masa uitandu-se la televizor, chiar nu vad nicio problema.....Singurii posibili deranjati pot fi asistenta care face prezenta si paznicul care, oricum ar trebui sa stea toata ziua la usa. Nu sa o incuie si sa plece.

Da , probabil ca o iau la vale ...scuze.
Daca tu poti spune ca nu intarziai repetat venind la 9.00 desi programul afisat era 8.30 si ti-ai facut programul tau personal...atunci in mod sigur nu vorbim aceiasi limba si nu intelegem in acelasi mod notiunea de program al gradinitei.
Nu pot sa iti doresc decat succes cu acea cerere.In felul acesta toata lumea va fi fericita.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Lala, daca reusesti, zi-mi si mie, sa fac si eu cerere.
Si sotului mei ii e greu sa ajunga la gradi cu ei pana in 8.30. De obicei pe la ora asta pleaca de acasa. Tot e bine, ca dupa ai mei mai vin vre-o 5 copii. Tinand seama ca nu mancam micul dejun la gradi...poate ne iarta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ups
Eu sunt mult mai "rea" decat Moana.
Adica pentru mine "program 8-17" inseamna ca ala e timpul cat e gradi deschisa, nu are legatura cu ora la care imi duc si imi iau copilul de acolo.
Spre exemplu - daca n-am treaba si e frumos afara - ma duc la 11 si imi iau copilul - mergem sa ne dam cu rolele in parc!
Cum adica e usa incuiata?????
La gradi unde e Monica e portar - nenea deschide si zambeste frumos la orice ora, in timpul programului.

Asta e parerea mea si mi-o sustin. Gradinita nu e scoala.
La scoala se respecta un orar, o programa, la gradi .... sa fim seriosi .....
Iar eu, de felul meu sunt om care respecta regulile - dar sa nu fie aberante. Iar o gradi sa-mi faca mie si copilului meu program mi se pare aberant. No offense ...

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Recunosc ca si eu sunt putin rea. Eu iau copiii de la gradi cate 2 saptamani ca sa plecam in vacanta. Evident ca evit vacantele scolare, ca e prea aglomerat peste tot.
Partea proasta e ca la anul incepem scoala si sa vad ce invatatoare gasesc, ca zau ca n-am cum sa ma descurc. Sotul meu nu-si poate lua concediu vara si dupa 1 septembrie nu-mi ajunge.... Eu n-am voie sa-mi iau concediu de Craciun/Revelion sau de Paste - asa ca si astea pica...Asta e, o sa chiuleasca copilu' din clasa 1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

nu stiu cum e la gradi aici, Andrei a inceput aici clasa a 5-a, primara dupa sistemul canadian de invatamant. Si da, se incuie usa dupa ora anuntata de intrare, iar copii intra prin fata, pe sub nasul directorului, primeste bilet ca a intarziat, pe care il da teacherului. In caz ca nu e prezent la scoala, la un anumit timp suntem sunati acasa, si la toate numerele de contact date.
Am patit una ca asta cu Andrei, el era la scoala, dar cauta materiale in camaruta cu suplies, si teacherul l-a dat absent, ne-au sunat acasa, ne-au sunat pe toate numerele de contact date.

dar ca sa ating cat mai mult topicul, sunt de acord cu respectarea unui program strict, si cu inchiderea usei de acces. In acelasi timp lasata o alta usa pentru intarziati, unde se plateste o amenda de 5 lei sa zicem pentru cei ce intarzie ocazional. (asa se procedeaza aici la tabere10 dolari intarziatul)
Daca programul copilului si al parintelui e de alta natura, atunci discutat de la inceputul anului, cautat un asezamant care sa satisfaca cerintele ambelor parti. Ca si serviciile: unele au timp flexibil, altele nu, asa sa fie si cu gradi.
Copilul meu a fost in ro la program prelungit si tin minte ca am fost tare incantata ca respectau un anumit program: eu ca parinte care aveam absoluta nevoie ca copilul sa mearga la gradi si care m-am luptat doi ani sa prind un loc acolo, sigur nu ii inteleg pe parintii care vin "optional" cu copilul la gradi, asa ca sa avem unde merge, sa diversificam programul copilului...

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput