Incuie gradinita la 8.30......

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eleni

Iar Oana, afirmatia de mai sus mi se pare aproape amuzanta... presupunca nu ai vrut sa sune asa: daca ceilalti nu fac si lumea e imperfect, hai sa nu fac nici eu? Zau, se presupune ca prin imitatie facem civilizatie, si ca ne uitam si invatam de la aia care par mai civilizati decat noi... nu invers. Daca vecinul nu face curat pe palierul comun, eu de ce sa fac... lasa sa scuip si sa arunc gunoaie sa il invat eu minte... Oana, reciteste-ti mesajul si intelege ca nu asa evolueaza lumea.

Iar cei care intarzie ca au stat in trafic sunt putini, cei mai multi stau langa gradinita, da? aici vorbim de aia care alearga gafaind cei 50 de metri care te despart de pat, nu de stat in trafic.

Elena & Maria Bucuria
[/quote]

Intamplator chiar fac curat in dreptul proprietatii mele si nu vad legatura cu intarziatul la gradi.
Cat despre evolutia lumii, in fine, nu-mi prea-mi vine sa cred ca Einstein a ajuns savant pt. ca se trezea la program pt. gradinita...
Nu cred ca evolutia lumii sta in programul copiilor de 3-4 ani. Sincer.
POate vorbiti de programul unei firmei, poate sunteti sefi, patroni, treaba dvs...poate veniti cu jeep-ul si va fac loc ceilalti in trafic...
Dar de ce nu se intampla asta la privati? Ci numai la stat? Nu e un semn de intrebare pt. oricine? Nu si-ar pierde "clientii" daca ar face asa? Iar la stat esti obligat sa inghiti pt. ca n-ai alternativa?

O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED C-O SO IA CINEVA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

de ce intampla doar la stat si nu si la privat?
pentru ca exista o institutie care le reglementeaza activitatea f strict (in speta ME sau IS),
pentru ca e mai ieftin la stat,
pentru ca la stat ai (pe jumate cred) garantia unui educator pregatit, pentru ca...

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui moana

Si am sa fac o cerere la directoare (cu CC la minister) prin care sa cer modificarea programului de primire a copilului pana la ora 9.

Eu nu inteleg si pace de ce atat tevatura pentru 30 minute. E o risipa de energie, timp, nervi...

Si maine poate sa vina d-na Popescu sa zica ca ea vrea sa se prelungeasca ora de primire a copiilor pana la 9.30 (cu cerere la Minister etc.) ca oricum copilul ei nu manaca micul dejun la gradinita si vrea sa inre direct la prima activitate a zilei. Si bineinteles sa ii scada costul mesei de dimineata! Da?!

Nu inteleg de ce atat inversunare. Sincer!

PS. moana, pe usa gradinitei, acolo unde e afisul cu orele de primire a copiilor in gradinita, dedesubt scrie "conform regulametului de ordine interioara"/ "regulamentului gradinitei".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Recunosc ca si eu sunt putin rea. Eu iau copiii de la gradi cate 2 saptamani ca sa plecam in vacanta. Evident ca evit vacantele scolare, ca e prea aglomerat peste tot.
Partea proasta e ca la anul incepem scoala si sa vad ce invatatoare gasesc, ca zau ca n-am cum sa ma descurc. Sotul meu nu-si poate lua concediu vara si dupa 1 septembrie nu-mi ajunge.... Eu n-am voie sa-mi iau concediu de Craciun/Revelion sau de Paste - asa ca si astea pica...Asta e, o sa chiuleasca copilu' din clasa 1.

Anya

Esti rea cu cine? Cu gradinita? Cu scoala? Doar cu cu voi insiva...nimeni altcineva nu are de pierdut in situatia expusa de tine...

In cazul asta va trebui sa parcurgi tu, acasa, cu copilul, toata materia pierduta de la toate disciplinele din programa scolara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Citat:
citat din mesajul lui moana

Vreau sa mai subliniez ceva...noi nu am intarziat in mod repetat pana acum. Am si spus....mereu ajungeam in intervalul 9 fara 10 - 9. Asa era programul nostru. Si atata vreme cat mi-am facut cerere la serviciu de decalare de program nu vad de ce nu s-ar accepta acest lucru la gradi. Cu atat mai mult cu cat este vorba de ora 9, nu 10 nu 11.

asta in conditiile in care pe usa se spune ca primirea copiilor se face pana la 8:30!!!!
NO COMMENT!!!

Moana,degeaba ti-ai format deja o opinie dupa parerile noastre pro si contra, gradinitele astea functioneaza dupa legi si reguli.

Pentru inceput ai putea citi "REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE A ÎNVATAMÂNTULUI PRESCOLAR - O.M. nr. 4464/7.09.2000":

Art. 1- În România, învatamântul prescolar face parte din sistemul national de învatamânt si este integrat în structura învatamântului preuniversitar.
Art. 2 – Învatamântul prescolar este coordonat de Ministerul Educatiei Nationale.
Art. 3 – Învatamântul prescolar se organizeaza si functioneaza în conformitate cu prevederile Legii nr. 84/1995 si a completarilor ulterioare.
....
Art. 12 – Prin Ordinul ministrului nr. 4321/31.08.1999, privind adoptarea programului educational ,,Organizarea învatamântului preprimar’’, gradinita este considerata treapta de pregatire preprimara.
Art. 13 – Pregatirea pentru scoala a copiilor se realizeaza ca proces global, armonios si unitar constituit, care vizeaza nu numai volumul de cunostinte ci, în egala masura, toate capacitatile care definesc dezvoltarea integrala a personalitatii copilului.
....
Art. 38 – Pentru mentinerea frecventei copiilor, conducerea gradinitei va lua masurile necesare care vor fi aduse din timp la cunostinta parintilor si a cadrelor didactice, direct raspunzatoare de aceasta.
....

CAPITOLUL III Organizarea interna a activitatii din învatamântul prescolar

Art. 49 – Activitatea instructiv-educativa, în insitutiile de învatamânt prescolar, se organizeaza în conformitate cu prevederile legale generale referitoare la organizarea învatamântului pe niveluri si tipuri.
Art. 50 - Activitatea interna din fiecare unitate prescolara se organizeaza în baza prevederilor Regulamentului de ordine interioara, aprobat de Consiliul de administratie al unitatii prescolare respective.
Regulamentul de ordine interioara respecta cadrul legislativ general si particularizeaza aspectele specifice unitatii prescolare în cauza.

Regulamentul de ordine interioara se elaboreaza în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului regulament.
Regulamentul de ordine interioara stabileste norme cu caracter de obligativitate pentru întregul personal din unitatea respectiva, precum si norme pe compartimente si domenii de activitate.
Art. 51 – Organizarea si coordonarea activitatii institutiei de învatamânt prescolar se asigura de catre directorul unitatii în cooperare cu membrii consiliului de administratie.
....
Art. 55 – Personalul didactic, nedidactic, sanitar sau din alta categorie, care îsi realizeaza norma de activitate în unitatea prescolara, are obligatia de a respecta ordinea, disciplina, programul de munca, regulamentul de ordine interioara, sarcinile
specifice si obligatorii din fisa individuala a postului, precum si normele în vigoare prevazute de legislatia muncii, din domeniul sanitar etc.
Indiferent de categoria socio-profesionala pe care o reprezinta, personalul angajat în gradinita de copii are datoria si obligatia de a respecta normele privind asigurarea vietii, sanatatii si ntegritatii copilului pe timpul cât acesta se afla în unitatea prescolara.
...
Art. 58 – Programul de activitate al gradinitei se dezbate cu personalul unitatii si se aproba de consiliul de administratie.
_

Deci, o data ce ti s-a adus la cunostinta un Regulament de Ordine Interioara si ai semnat ca esti de acord cu el, trebuie sa il respecti!

Daca in regulament scrie ca "primirea copiilor in unitate se face pana la ora 8:30 , ar putea sa insemne ca nu mai permit accesul in unitate dupa aceasta ora (deloc, indiferent ca inchid sau nu usa).

Daca nu esti de acord cu acest program,nicio problema..Esti libera sa iti cauti alta gradinita,particulara sau de stat,cu program care sa iti convina.Sau inainte de a semna ca esti de acord cu un regulament, le spui clar ca nu il poti urma,incercati sa cautati o solutie pe care sa o luati impreuna.
Nu iti faci propriul tau program ca asa vrei tu; poate unii considera ca ora 11 ar fi o ora convenbila pt. familia lor...sau poate 12..

mami de Sebastian si Stefania

" Life is a journey! Enjoy the trip!"

Mergi la inceput

Citat:
In situatia asta pedepsit in primul rand este copilul caruia ii este incalcat dreptul la educatie.

dreptul la educatie,cand se face dupa bunul plac un program propriu si personal (chiar daca este in contradictie cu cel al institutiei de educatie), ii este luat chiar de catre parinte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Io nu inteleg cine este suparat pana la urma pentru ca intarzie un copil la gradinita:

• Bucatareasa, pentru ca va duce acasa in sacosa o felie de cascaval mai putin?

• Directoarea, pentru ca plateste curentul la TV degeaba?

• Asistenta, pentru ca intarzie cateva minute de la cabinetul unde are celalalt job?

• Educatoarea, pentru ca nu poate incepe repetitiile pentru nus-ce serbare?

• Femeia de servici, pentru ca trebuie sa mai dea o data cu mopul pe gresia de la intrare?

• Portarul, pentru ca nu poate sa atipeasca in ghereta?

Ce tot ii dati cu regulamente de ordine interioara? Asta-i gradinita, nu-i cazarma, nu-i nici scoala! Si cel putin daca se specifica ca se inchide usa-n nas doar copiilor de la grupa pregatitoare, altfel ce treaba au ceilalti copii cu programele scolare ale lui Agradinitei?

PS. Singura masura rezonabila este o taxa pe ora pentru intarzieri repetate. Inchisul usii este o batjocura (tipica in institutiile de stat) la adresa contribuabilului!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sorana
Adica pentru mine "program 8-17" inseamna ca ala e timpul cat e gradi deschisa, nu are legatura cu ora la care imi duc si imi iau copilul de acolo."

Da' cand scrie "primirea se face pana la ora 08:30" ce inseamna pt. tine???

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Asta e parerea mea si mi-o sustin. Gradinita nu e scoala.
La scoala se respecta un orar, o programa, la gradi .... sa fim seriosi .....
Iar eu, de felul meu sunt om care respecta regulile - dar sa nu fie aberante. Iar o gradi sa-mi faca mie si copilului meu program mi se pare aberant. No offense ...

de asta nici nu este obligatorie , accepti institutionalizarea respecti regulile acelei institutii, nu accepti esti liber sa tii copilu' acasa.
Asa eliberezi un loc pentru unul din cei cativa zeci de mii de copii care au ramas fara (dupa marea batalie din vara, cum zicea cineva...),copii care poate chiar au nevoie de el...

Mai aveti idei? cine da mai mult? chiar am inceput sa ma distrez ...

Ce mai,suntem o tara de "JMECHERI"

mami de Sebastian si Stefania

" Life is a journey! Enjoy the trip!"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui IonescuOana
Iar la stat esti obligat sa inghiti pt. ca n-ai alternativa?

tocmai, alternative sunt berechet,nu te obliga nimeni sa il bagi in cazarma!!!
Si cand te mai gandesti ca se dau si "lupte intense", an de an, pt. ele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui anacami
Asa eliberezi un loc pentru unul din cei cativa zeci de mii de copii care au ramas fara (dupa marea batalie din vara, cum zicea cineva...),copii care poate chiar au nevoie de el...

Chiar asa, de ce sa nu dam afara din gradinite si copiii care nu mananca la masa de pranz?
Asa s-ar face loc pentru copiii care au ramas fara (dupa marea batalie din vara, cum zicea cineva...), copii care poate chiar au nevoie de ea ...
Si nici nu s-ar mai debarasa la gunoi banii din impozite.

Mergi la inceput