Incuie gradinita la 8.30......

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Martie, la gradinitele de stat mancarea e pe banii parintilor. Si nu se poate face mancare pentru toti inscrisii indiferent de prezenta. Daca s-ar face asta tot parintii ar protesta ca vor banii inapoi pentru zilele cand a lipsit copilul. Si pe buna dreptate. Banii aia se reporteaza luna urmatoare. Daca nu s-ar tine cont de nr de copii, parintii ar plati toata taxa indiferent de cate zile au fost prezenti sau absenti copiii lor. Si nu ar conveni nimanui chestia asta.

Eileen Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui martie

Da, asa e, pe banii statului, fiecare cantareste felia de cascaval si numara firimiturile de paine.
Ce credeti voi, ca pe banii statului, face cineva risipa? Nuuu, toti economisesc, ca nu sunt banii lor.

Nu e ca la particulara, unde proprietarul de gradinita, dezgheata de cu seara 20 de pui, ce daca are doar un copil a doua zi, e gradinita lui si arunca cu mancarea pe geam.

Martie & Bebica & maimuta Sara

Nu zau
Unde ai vazut tu gradinita de stat in care banii pentru mancare sunt subventionati de guvern
Vorbiti fara sa aveti habar.
Fiecare firimitura de paine este platita de parinti.
Si da mie ca parinte nu imi convine sa platesc portia unui copil absent. Si nu doar o portie ca pot fi absenti 50 de copii odata.
Tie ti-ar conveni ?
Poate sunt eu prea zgarcita

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Lala, vezi ce rea esti? Parca te doare mana sa platesti mancarea altuia...care poate vine, poate nu vine

In orice caz, cred ca discutia nu are sfarsit.
Aici nu vorbim de cazurile izolate, cand intarzii pentru ca te-ai blocat in lift, sau ca s-a intamplat ceva, sau ca nu s-a simtit bine copilul, sau...etc.
Exista oameni pentru care punctualitatea este o trasatura de caracter. Exista altii pentru care punctualitatea nu este ceva necesar. In general, un om punctual nu-si va alege prieteni din categoria celorlalti, pur si simplu pentru ca va considera ca este tratat fara respect, atunci cand celalalt intarzie la o intalnire.

Totusi gradinita nu alege copiii in functie de punctualitatea parintilor. Poate ca ar trebui sa existe gradinite pentru parinti nepunctuali din fire, unde sa nu se inchida nici o usa, sa se permita intrarea copiilor si la 9, si la 10, si la 11, si la 12, treaa lor ce program fac, ca n-o sa mai existe cineva care sa fie deranjat vreodata.

Pentru ca pur si simplu oamenii nepunctuali nu considera ca este o chestiune de respect sa vii la ora promisa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

pai si daca au taiat 2 felii de cascaval in plus si tu nu ai aparut /anuntat le platesti ca oricum parintele plateste si nu mai raportezi nimic pe luna viitoare. Mare inginerie
Si cum adica platesti portia altui copil cand ti se cer fix bani pt copilul tau?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marina

pai si daca au taiat 2 felii de cascaval in plus si tu nu ai aparut /anuntat le platesti ca oricum parintele plateste si nu mai raportezi nimic pe luna viitoare. Mare inginerie
Si cum adica platesti portia altui copil cand ti se cer fix bani pt copilul tau?

Marina

Marina daca ar fi asa cum spui tu atunci in gradinita s-ar face toate portiile de mancare in ipoteza ca sunt toti prezenti , nu ?
Parintele care nu aduce copilul dovedeste absenta si i se raporteaza suma pe luna viitoare.
Parintele ce a adus copilul atunci nu suporta si costul celui care a lipsit ??
Sau imi scapa ceva ?
Deoarece in acelasi blamat regulament de ordine interioara si in normele ministerului este stipulat ca daca lipsesti NU platesti. Si atunci cine plateste ?
Este adevarat ca inca nu mi-am baut cafeaua pe ziua de azi dar cred ca ne invartim in cerc.
Si nu cred ca subiectul in sine se referea la mancare ci asa cum a spus autoarea lui ea de buna voie si in perfecta cunostinta de cauza nu doreste sa aduca copilul conform programului deoarece prefera sa il lase sa mai doarma. Asa a procedat tot anul trecut, zilnic.

Pe mine acest lucru m-a revoltat.
Da, exista un program afisat.
Si ce daca ?
Eu vreau sa fac fix asa cum doresc eu. Indiferent de program, reguli si poate chiar bun simt.

Nu sunt adepta stricta a zavoriri usii dar sunt adepta respectarii unor norme. Poate e defect profesional, poate asa sunt eu, nu stiu.
Insa cand pe usa scrie pana la 8.30 atunci pentru mine asta este o norma de respectat. Din multe motive.

Si deoarece m-a ros curiozitatea,recunosc, am citit un alt subiect scris de autoare unde am aflat ca nu vorbim de un copilas mititel ci de unul de 6 ani ce probabil la anu va fi scolar. Deci nu se pune problema ca nu il poti scula cu 10 minute inainte. Mai ales tinand cont ca chiar ar trebui obisnuit cu o rigoare mai mare a programului in ideea apropierii scolii.

Sau poate chiar gandesc eu gresit.
Accept si aceasta posibilitate

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Lala, uite, imi cer scuze, dar ... tot ma depaseste situatia.

Adica daca pierde copilul micul dejun o data pe saptamana.... sa zicem, am intarziat si am pierdut micul dejun, o felie de paine cu unt.
Cf. teoriei tale, se scade felia de paine si imi da banii inapoi??? Sau se reporteaza feliuta de paine???

Iti spun eu cum se procedeaza, daca lipsesti toata ziua, iti scade ziua respectiva.
Iar felia aia, daca nu a mancat-o copilul meu, nu o platesc ceilalti parinti (!!!), tot mie imi revine, pt. ca imi duc copilul mai tarziu, dar cu toate astea e primit si nu i se incuie usa in nas, DECI e trecut prezent. Asa ca platesc ziua integral, inclusiv felia de paine de dimineata, care poate a mancat-o alt copil sau portarul.

Deci alt exemplu ridicol, ce sa mai, platesc ceilalti parinti felia de paine a celui care nu vine. Vai mie!

Mi-am pus ambitia pe subiectul asta, mea culpa, recunosc.

Vad ca si pe tine te deranjeaza extrem de tare ca nu cumva sa doarma copilul moanei mai mult decat al tau, de ex. Aici e buba!
Corect, in loc sa ne gandim la noi, fiecare la ale lui, ca toti avem probleme, de ce sa nu stam noi dupa uluci - pititi si sa dam in cap la altul.
Sa moara si capra vecinului!

Mergi la inceput

Martie eu vorbeam de copii absenti toata ziua , in ipoteza Marinei si a ta nu conta cati vor fi sau nu in gradinita , ei tot trebuie sa faca mancare pentru toti. Logic, nu ?
Ca nu sunt Mafalda bucataresele sa stie cati vor fi prezenti, cati absenti si cati intarziati...inainte sa-i numere efectiv.
Deci in varianta voastra ar trebui sa gateasca zilnic pentru toti inscrisii in gradinita , inainte sa apara copiii efectiv.

Si normele ministerului nu le permit sa ia bani pentru contributia la hrana pentru cei absenti.Deci de unde bani pentru pregatirea hranei pentru toti copiii inscrisi in gradinita zilnic in ipoteza : poate vin, poate nu vin , poate doar intarzie ....etc

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui martie

Vad ca si pe tine te deranjeaza extrem de tare ca nu cumva sa doarma copilul moanei mai mult decat al tau, de ex. Aici e buba!
Corect, in loc sa ne gandim la noi, fiecare la ale lui, ca toti avem probleme, de ce sa nu stam noi dupa uluci - pititi si sa dam in cap la altul.
Sa moara si capra vecinului!

Martie & Bebica & maimuta Sara

La asta nici macar nu se merita sa iti raspund. Daca atat ai intels din ce am spus in subiectul asta ....
Nu ma cunosti nici pe mine si in nici-un caz nu stii cat dorm sau nu copiii mei.

Eu am vorbit despre punctualitate si respect fata de institutie, norme si ceilalti parinti / copii / educatori.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Hai ca am reusit sa te supar!
Recunosc ca m-am enervat la subiectul asta, adica m-a enervat ce-ai scris cu dormitul copilului mai mult.

Sa-ti zic cum e la cresa la fata mea. E de stat.

Nu inchide usa, poti veni mai tarziu, chiar daca pierzi micul dejun.
Cresa asta e de cand lumea si pamantul, ma gandesc eu ca se si mai aproximeaza portiile, in fiecare zi cam tot pe-acolo, nu stiu....zic.
Sa stii ca sunt parinti care vin si din alta localitate, se stie fiecare la cat vine. X vine mai tarziu, y vine mai devreme. Se merge pe buna intelegere. Si Directoarea (educatoarele), inteleg parintii, si invers. E un respect reciproc (si e de stat).
La asta ma gandeam pt. toata lumea, sa aiba parte de intelegere. Adica din ambele sensuri. Si noi le intelegem, dar si ele sa inteleaga si sa ajute parintii, ca de-aia sunt in slujba comunitatii la urma urmei, sa te ajute, nu sa-ti faca viata mai grea.
Daca vii cu copilul la 11, te anunta (fff respectuos si cu zambetul pe buze) ca nu il mai poate primi. Nimeni nu se supara, inca nu am auzit nici un caz de parinte (prezumat de unele dintre mamici de pe forum de-o nesimtire fabuloasa) sa aiba obiectii ca nu i se primeste copilul la 11 sau 12.
Acum multe o sa zica: uite, sunt care vin si la 11. Mie mi s-a intamplat. Am venit cu fata dimineta si nu mi-a primit-o asistenta pt. ca avea muci de nu se poate. Mi-a spus ca daca ii aduc adeverinta medicala ca nu are ceva contagios o primeste. Pana am alergat eu dupa dr. de fam, etc. etc. s-a facut 11, m-am intors si nu mi-a mai primit-o. Nu m-am suparat! Era 11, totusi.

La cresa asta suntem ca o familie, diferiti, dar pt. asta nu ne scoatem ochii, nu ne ferecam usile in fata, ma bucur ca am gasit intelegere, asa cum pretind si eu altora, la randul meu.

Cred ca despre asta e vorba.

Imi cer scuze daca te-am jignit, dar chiar m-am enervat, mai ales ca deja se contura o atitudine de linsaj impotriva celor care Doamne fereste nu vin la 8.30.

Concluzie: le doresc tuturor o cresa (gradinita) cu personalul celei la care am eu fata. Chiar daca e de stat, cu intelegere se pot muta muntii. Dar... e mult mai usor (si la-ndemana) cu parul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu propun sa se schimbe programul gradinitelor. Cred ca foarte putini parinti incep serviciul la 7 dimineata - ca sa le foloseasca la ceva programul de la 6, in schimb din ce in ce mai multi termina la 18.00, deci o gradinita pna la 18.30-19 le-ar fi de mare folos.

Noi nu intarziem, dar ne trezim special ca sa ducem copiii la gradi, dupa care "pierdem vremea" pe strazi (si zau ca nu ne vine sa ne plimbam ca porumbeii, dimineata). Noroc ca avem bunici, sa pescuiasca copiii la 4.30-5.00. Sotul meu ajunge dupa 18.00 iar eu de multe ori dupa 21.00. Asa ca va dati seama ce fericita sunt cand suna telefonul, dimineata...

Cat despre masa de dimineata... nu cred ca o felie de paine mazgalita cu ceva incurca "prima ora". Parerea mea. Asta nu inseamna ca subestimez activitatea educatoarelor, sau actul educational in sne, dar cred ca se poate povesti, discuta...si cu o felie in mana (nu e vorba de ai mei, repet, ai mei nu mananca micul dejun la gradi, ci asa, in principiu).

Pe de alta parte, mi s-ar parea corect sa se ia "taxa de mancare" pe ziua respectiva daca n-ai anuntat ca nu vine copilul. In era comunicarii nu cred ca e greu sa dai un telefon sa anunti ca nu vine copilul, sau din contra, sa suni sa anunti ca intarzie pentru ca...s-a intamplat ceva. Cred ca se poate inventa un sistem mai bun/corect decat inchisul portii. Si pana la urma nu cred ca legal. Cei de la protectia muncii/ protectia importiva incendiilor ce zic? Ce se intampla in caz de incendiu?

Mergi la inceput