Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie(87)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebecris spune:

fetelor...eu de azi sunt acasa...vroiam sa mai merg pana la 1 oct...insa m-am speriat ieri la dr si atunci am hot sa intru mai repde un pic...o sa bag intai medical si apoi prenatal...

32+ DAVID ANDREI
http://bd.lilypie.com/4s2Jp3.png

http://community.webshots.com/user/bebecris78

Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns futuremother spune:

mamiseli si iulia va multumesc mult, am reusit

32+ si mamica de
AMR 8 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa.1983 spune:

Fetelor eu ma confunt cu greata si dureri de cap......ce fac????...ce fac????

...Vine unla mami...

...Albume Burtica, Bebe, Diverse!!!...

LAURA 32+ Deniel Alexi
-----------------------------------------------

AMR 7 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Pt Futuremother:
ART. 23
(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina #351;i lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada īn care beneficiaz#259; de indemniza#355;ie de maternitate.

ART.24
(1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile īnainte de na#351;tere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dup#259; na#351;tere.
(2) Concediile pentru sarcina #351;i lauzie se pot compensa īntre ele, īn func#355;ie de recomandarea medicului #351;i de op#355;iunea persoanei beneficiare, īn asa fel īncāt durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.

Stai sa ma uit sa vad cand ai DPN-ul si iti zic de cand poti sa ceri prenatal. Oricum, situatia clasica e de la 7 luni si 10 zile, se acorda de medicul de familie si este optiunea ta proprie si personala de cand intri in prenatal. Poti intra in prenatal si mai repede de 7 luni si 10 zile, cu conditia sa iti ramana dupa nastere macar 42 de zile de efectuat. Cei de la munca sa isi ia seama ca nu poarta ei un copil in burta.

Mihaela 32+ Miruna Cosmina
Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 8 saptamani

Mergi la inceput

Stai asa ca acum am vazut ca ai 32 de saptamani. Fugi acasa fata draga ca puteai sa fii in prenatal de mult.

Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 8 saptamani

Mergi la inceput

Ancaoradea si Monicus aveti PM cu datele mail-ului comun.

Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 8 saptamani

Mergi la inceput

Kita nici un medic nu poate sa-ti bage pe gat prenatal daca tu suferi de altceva. Trebuie sa iti dea concediu medical pt incapacitate temporara de munca (cod 01 sau 06 in functie daca e urgenta medico-chirurgicala sau nu).

Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 8 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns futuremother spune:

mamiseli merci mult
cand am anuntat ca mai vin cam 2 sapt erau asa inversunati de parca nu se stie de cand sunt insarcinata ... ma rog, oameni si oameni ...

32+ si mamica de
AMR 8 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Fetelor, vreu si eu o perna pentru alaptat. Da parca mi se pare prea mult sa doau 2 mil pe ea. Are cineva idee de unde as putea lua una la un pret rezonabil? de fapt ma gandesc chiar sa incer ca o fac eu, ca tot vorbeati de croitorie in capitolele trecute si mi-ati facut "pofta". Da' nu stiu exact cum trebuie croita si cu ce este umpluta. Mirtha, am inteles ca tu ai cumparat asa ceva, ai putea, te rog, sa faci niste poze mai detaliate la pernuta ta? Pls!

Kita stai linistita cu asa zisa anemie in timpul sarcinii. Este aproape unanim recunoscut ca in ultimul trimestru toate gravidele au deficienta de fier si iau suplimente. Cred ca aproape toate fetele de la odiseea noastra iau asa ceva. Mie medicul de fam mi-a dat Tothema sau Tardiferon. Am luat tothema, desi ginec-ul mi-l recomandase pe celaltalt, ca era singurul pe care mi-l putea elibera gratuit din toata reteta care fusese gresit scrisa (liste de compensate si alte cele). Rezultatul: de cateva zile ma ustura stomacul si nu stiam de ce, pana m-am luminat si am citit prospectul - arsurile gastrice sunt efectele adverse. Asa ca voi incerca sa trec pe Tardiferon.

Si eu mai stau putin si fug acasa. Ai mei colegi se roaga de ieri sa stau acasa, iar de azi dimineata sa plec acasa, da' nu m-am indurat ca am tot avut cate ceva de facut. Si in plus am reusit sa vorbesc si cu voi, ceea ce acasa e mai greu, ca pic lata de somn.

Gata, sper sa nu va fi plictisit cu povestile mele! Reintru in hibernare!
Va pe toate!

Iulia 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Kita , concediul prenatal se ia de la 7 luni si 10 zile (cele 10 reprezinta marga luata in cazul in care nu se naste la data DPN).
Pentru fier eu iau ferrogradumet inca de cand mi-am facut primele analize de sarcina TRIM I, unde mi-a iesit si mie fier mic.. si de atunci nu mai am nici un fel de problema cu fierul. Mi l-a recomandat medicul de familie si aprobat de medicul ginecolog. La mine a avut efect si este cu cantitate suficienta de fier recomandat pentru sarcina.
Intrebi medicul de familie si medicul ginecolog si vezi ce iti recomanda. Nu lua de capul tau.

Hai sa va intreb ceva legislativ, desi cred ca ati tot vorbit de asa ceva: pana la ce varsta de sarcina pot sa iti dea dr. concediu medical (acela cu cod 01?) si sa nu iti bage pe gat concediul prenatal?

Si ca mi-ati amintit de analize, sunt cam varza si astea fierul este cel mai scazut, dar am inceput s a iau de ieri sorbifer (apropos voi ce luati?), apoi glicemia scazuta, iar colesterolul mare (cred ca de la niste sanwisulte cu suncliata pe care le mancasem cu o zi inainte);
Fierul ar fi in valori normale de minim un 12 si eu am 2 pe rezultatul care il am eu;

Kitacu fulgulet +23-24s si Andrei (10.02.2005)

[/quote]

http://community.webshots.com/user/Bebitza_Iorgulescu
graviduta 27+
AMR 13 saptamani

Mergi la inceput