Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie(87)
Raspunsuri - Pagina 10
VonHelen spune:
Fetelor care ceaiuri pentru lactatie se pot consuma si in timpul sarcinii?
eu am auzit ca unele din ele pot chiar sa declanseze travaliul !
31+ 
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te face parinte" Michael Levin
mamiseli_11 spune:
Spiridusule sa nu indraznesti sa te opresti cu link-urile. Asa facem schimb de informatii si mai aflam si noi una alta.
Mihaela
32+
Miruna Cosmina
Gargarita lui mami
Pozele mele
AMR 8 saptamani
mamiseli_11 spune:
Ceai de fructe de anason- nu zice nimic de declansarea travaliului
Compozitie : Anisi Fructus ( anason, chimen dulce)
Actiune fitoterapeutica : Expectoranta, carminativa si galactogoga. Excita peristaltismul intestinal, stimuleaza secretia salivara, gastrica, intestinala si pancreatica. Stimulant asupra sistemului nervos central.
Indicatii : Anorexii, dispepsii, expectorant, carminativ, corectiv al gustului unor medicamente.
Pentru tratarea bronsitelor si a balonarilor, stimuleaza secretia laptelui, recomandat împotriva colicilor abdominale, inclusiv la copii.
Contraindicatii : gastrite hiperacide, ulcer gastric si duodenal, enterocolite cronice si acute.
Modul de preparare : La 1-2 lingurite se adauga o cana de 250 ml apa fierbinte. Se lasa acoperit 15 - 20 minute dupa care se filtreaza si se lasa intr-un loc racoros.
Modul de administrare : Se beau 3 ceaiuri pe zi indulcite dupa gust cu 1 ora inaintea meselor principale
Ceai chimen, decoct chimen, infuzie chimen
Infuzia de chimen se prepara astfel: o lingurita de seminte de chimen repartizata la o ceasca de apa fierbinte. Acest preparat este folosit ca adjutant in diferite afectiuni cum sunt bronsitele sau enterocolitele. De asemenea,infuzia de seminte de chimen este recomandat ca diuretic sau antiseptic, precum si in stimularea lactatiei. Chimenul este utilizat in tratamentul unor afectiuni de genul: anorexie, balonare, lipsa apetitului, bronsite (fluidizeaza secretiile bronhice), colici, enterocolita.
Ceai de chimen(infuzie):
Se pun 2-3 grame intr-o cana de apa clocotita, si se lasa acoperita -10 minute. Se strecoara si se bea acest ceai caldut inaintea meselor. Extract: 3-4 linguri de seminte maruntite la 500 ml de alcool rafinat 38-40% se lasa 2 saptamâni la loc însorit. Se folosesc 10-15 picaturi luate pe o lingurita de zahar. Acest ceai combate balonarile.
Ceai clmant al crampelor intestinale, impotriva balonarii, digestiv:
Se combina in parti egale flori de musetel, anason si chimen iar din acest amestec de plante medicinale uscate se ia o lingurita care se pune intr-o ceasca ce apa clocotita. Se lasa 10 minute acoperit dupa care se strecoara si se bea caldut. Se fierb 2-4 grame intr-un litru de lapte si se bea caldut fiind un bun stimulent al secretiei de lapte pentru mame.
Ceai de fenicul
Este o plant#259; cu frunzuli#355;ele foarte asem#259;n#259;toare m#259;rarului. Se nume#351;te în latin#259; Foeniculum vulgare. în popor i se mai spune #351;i baden, basamac, cumin, fenhiel, hanos, m#259;lur#259;, secarea, toaie, dar se provoac#259; #351;i confuzii fiind denumit (gre#351;it) în unele zone #351;i anason sau chimion. Planta are o r#259;d#259;cin#259; foarte solid#259;, masiv#259;, folosit#259; în arta culinar#259;. Frunzele sunt sub#355;iri #351;i puternic ramificate. înflore#351;te în lunile iulie-septembrie. Planta provine din Asia mijlocie #351;i este folosit#259; cu peste 1000 de ani înainte de Christos. Se foloseau fructele (semin#355;ele) drept condimente, apoi dintr-o infuzie de fructe de fenicul se puneau comprese pe ochi pentru înt#259;rirea vederii sau comprese pe frunte cu efecte de lini#351;tire #351;i combatere a insomniilor. în zilele noastre, ceaiul din fructe de fenicul este foarte des folosit la sugari #351;i copii mici contra balon#259;rilor #351;i a crampelor stomacale. Colicile sugarilor, care chinuie deopotriv#259; mama #351;i copilul, pot fi îndep#259;rtate cu u#351;urin#355;#259; cu ajutorul unui ceai de fenicul, dou#259; linguri#355;e de fructe de fenicul se op#259;resc cu o jum#259;tate de litru de ap#259; clocotit#259;, dup#259; care i se d#259; copilului s#259; bea ceaiul. La nici zece minute dup#259; ce a b#259;ut ceaiul copilul se va lini#351;ti, deoarece durerile chinuitoare îi vor disp#259;rea. Feniculul calmeaz#259; crampele stomacale #351;i rezolv#259; st#259;rile de balonare. Ceaiul are #351;i efecte afrodisiace, ceea ce face ca feniculul s#259; fie folosit sub form#259; de ceai sau lichior. Sub form#259; crud#259;, semin#355;ele de fenicul (o jum#259;tate de linguri#355;#259; împreun#259; cu o jum#259;tate de linguri#355;#259; de semin#355;e de m#259;rar mestecate diminea#355;a în gur#259;, dau un efect reconfortant #351;i stimulativ pentru toat#259; ziua). Recoltarea se face înainte de maturitate, se taie ramurile ce au semin#355;ele la capete, se usuc#259;, apoi se bat #351;i se separ#259; semin#355;ele (fructele). Acestea se p#259;streaz#259; în borcane ce se pot închide ermetic, spre a evita evaporarea substan#355;elor active (uleiul eteric). Nu trebuie uitat faptul c#259; din fructele de fenicul se fierbe un extract ce se adaug#259; ca aromatizant la prepararea turtelor dulci (în special în Ardeal). Ceaiul din fructe de fenicul este foarte util pentru copiii ce înva#355;#259; mai greu sau care sunt retarda#355;i. O can#259; de ceai din fenicul în fiecare diminea#355;#259;, ridic#259; nivelul rezultatelor la înv#259;#355;#259;tur#259;. Câte dou#259; ce#351;ti de ceai de fenicul sunt recomandate mamelor care al#259;pteaz#259;, deoarece feniculul stimuleaz#259; lacta#355;i a. Nu trebuie uitat c#259; o can#259; de ceai de fenicul are efect de lini#351;tire în st#259;rile de agita#355;ie nervoas#259; #351;i la durerile de cap cauzate de surmenaj.
Recomandari: stimularea poftei de mancare, stimularea lactatiei, infectii laringo-amigdaliene, balonari, colici, stimularea diurezei, bronsita, astm bronsic, tuse convulsiva si spastica, boli ale aparatului respirator.
Mod de folosire:
Ceai (infuzie):
O linguri#355;#259; vârfuit#259; de fructe de fenicul zdrobite, la o can#259; cu ap#259; clocotit#259;, se las#259; pân#259; la cinci minute, apoi se strecoar#259;. Se poate îndulci cu zah#259;r. Se d#259; cu biberonul la sugari. Pentru adul#355;i combate balon#259;rile sau ajut#259; la afec#355;iunile bron#351;ice.
Din cate vad eu, ceiurile astea sunt mai bune pt colici la copii decat pt lactatie.
Mihaela
32+
Miruna Cosmina
Gargarita lui mami
Pozele mele
AMR 8 saptamani
bebecris spune:
am vazut SEX AND THE CITY -THE MOVIE....am plans ca o proasta.....au fost cateva scene mai delicate...vai d emine....ce rau stau cu lacrimile....
32+
DAVID ANDREI 
http://bd.lilypie.com/4s2Jp3.png
http://community.webshots.com/user/bebecris78
Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!
babyzapi spune:
Bebecris si eu am vazut Sex and the City luna trecuta cu al meu si am plans cu lacrimi de crocodil...cand erau la biserica pt nunta...
...
Isabela
fericita 32+ cu
Rafael Nicolas 
Primul nostru 
madutza spune:
Bebecris, mai bine ca ai ramas acasa. Odihna placuta si ai grija de tine.
Futuremother, dar ce vor colegii tai? Sa nasti pe la serviciu? Si eu tot la 33 saptamani vreau sa raman acasa. Stai linistita si vezi-ti de bb.
Bravegirl, poti comanda pentru BB la mothercare? Eu am incercat un carucior si nu am reusit. Foarte dragute costumasele!
Esaria, pe langa sfaturile date de fete, un lucru foarte important pentru stimularea lactatiei, mai ales in momentul in care ai impresia ca Bb nu se satura, este sa il tii cat mai mult la san. Lactatia functioneaza pe principiu cerere/oferta. Cu cat sanul simte ca este nevoie de mai mult laptic, cu atat produce mai mult. La 2, 4, 6 saptamani bb are niste preguri de crestere si nu se mai satura. Atunci cele mai multe mamici incep sa dea formula, pentru ca nu se mai satura bb. Asta este o mare greseala, pentru ca asa se renunta treptat la alaptatul la san. In momentul ala trebuie pus mai mult la san si vine si lapticul mai mult. Sper sa va fie de folos sfarurile mele, din experienta si sin discutiile cu dna Culcer.
Spiridusul, multumim pentru link-uri. Nu mi spune ca ne deranjezi cu link-urile 
Intrebari:
1. cand se intra in luna a 8-a?
2. v-ati gandit la medici pediatri pentru Bb?
Sunt foarte bucuroasa c a primit-o pe Ana la gradinita aceea particulara, despre care v-am povestit. M-a sunat azi directoarea. Luni incepe si abia astept. Noi suntem singure in week-end, ca fetele.
Seara buna!
Madutza
,Mariuca
(17 Mai 2004) si Andreea
30+
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community
Amalia spune:
Spiridus cine te-a suparat de spui asta? Arata-mi-l mie ca-l alerg eu!
| Citat: |
| citat din mesajul lui spiridusul daca va deranjeaza link-urile pe care le dau, ma opresc 33w + Alexandru www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus |
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si
35+
Luca Gabriel
Amalia spune:
Madutza din ce spusese cineva mai de mult intr-un subiect legat de asta (am uitat cine, ca am memoria scurta
) am retinut ca luna a 8-a este intre saptamanile 32 si 35, iar de la 36 la 40 e luna a 9-a.
Cat priveste medicul pediatru, eu am sa-l inscriu si pe Luca la aceeasi pediatra la care il am pe David, asta nu inseamna ca este si nemaipomenita...numai ca policlinica este cea mai aproape de mine (25 de minute de mers pe jos
). In caz de probleme mai grave, apelez la un spital.
Ma bucur mult ca ai rezolvat problema gradinitei!
Ti-ai luat o mare piatra de pe inima si piticei ii va fi mult mai bine acolo!
| Citat: |
| citat din mesajul lui madutza Intrebari: 1. cand se intra in luna a 8-a? 2. v-ati gandit la medici pediatri pentru Bb? Sunt foarte bucuroasa c a primit-o pe Ana la gradinita aceea particulara, despre care v-am povestit. M-a sunat azi directoarea. Luni incepe si abia astept. Noi suntem singure in week-end, ca fetele. Seara buna! Madutza ,Mariuca (17 Mai 2004) si Andreea 30+http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community |
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si
35+
Luca Gabriel
kita spune:
Multumesc de raspunsuri; o sa ma apauc de numarat sa vad cand imi mai raman 63 de zile;
Corina, super linkurile, iar costumasul de ren (caci de o sa ma baiat), nu ca tine o mica printesa :))chiar ca ma tenteaza si pe mine; daca poti sa vii cu amnunte privind achizitionrea lui ar fi super;
Si spiridus pe mine nu ma deranjeaza link-urile oe care le postezi, chiar mai vreau;
Kita
cu fulgulet +23-24s
si Andrei (10.02.2005)
bebecris spune:
http://www.azizbebe.com.tr
va recomand site-ul ....ai niste lucruri superbe pt copii.eu am luat de la baby expo...niste lucrusoare e la aziz....se gasesc si la noi.....
maine as vrea sa merg la magazinul lor sa iau paturica la care mi-a ramas gandul.....
32+
DAVID ANDREI 
http://bd.lilypie.com/4s2Jp3.png
http://community.webshots.com/user/bebecris78
Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!