Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie(87)
Raspunsuri - Pagina 9
mamiseli_11 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui esaria Buna. Stie cineva ce ceaiuri se pot bea dupa nastere pentru a face mai mult laptic? 23+ |
Ceai de chimen cu anason si fenicul, Galactogil, StillTee de la Humana. Se gasesc la farmacie.
Mihaela
32+
Miruna CosminaGargarita lui mami
Pozele mele
AMR 8 saptamani
Amalia spune:
Elilov nu e cazul sa te sperii ca pe tine te-a vazut deja un medic cu simptomele astea.. Pot fi semnele dinainte..sau pot fi doar simptome cauzate de sarcina, se cum apasa bebe pe intestine.
| citat din mesajul lui elilov3 alexa iubita ce mancarimi zici tu ca ai...eu am ameteli destul de nasoale...simt asa cum ma trage capul in jos fetelor poti face preeclampie chiar daca nu ai edeme????????..eu una nu am asa ceva...greata am dureri de cap am...acuma zau de nu ma speriai definitiv ![]() ![]() ![]() 33+ Dimitrie |
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si
35+
Luca Gabriel
babyzapi spune:
Am schimbat si noi semnatura azi

Isabela
fericita 32+ cu
Rafael Nicolas 
Primul nostru 
Amalia spune:
Fluturasha multumim mult pentru informatii! Sigur vor fi de ajutor multor fete!

| citat din mesajul lui fluturasha23 Nu stiu daca aveti informatiile urmatoare dar nu strica nici daca sunt in plus. Le-am luat de pe alta odisee, sper sa fie bune: Alocatia pentru copii nou-nascuti - 204 RON Legea 416/2001 republicata -Cerere tip; -Declaratie pe propria raspundere privind rangul copilului nou nascut; -Actul de identitate al mamei – copie si original; -Certificatul de nastere al copilului nou-nascut* - copie si original; -Copiile de pe certificatele de nastere ale copiilor nascuti anterior, daca e cazul; -Livretul de familie (eliberat si actualizat de SERVICIUL STARE CIVILA) – original; -Adeverinta (negatie) – in cazul in care nasterea a fost inregistrata in alta localitate/sector decat in cea in care domiciliaza mama, din care sa rezulte ca nu a beneficiat de alocatia pentru copilul nou-nascut. * prin sintagma copil nou-nascut se intelege copilul in varsta de pana la 12 luni. Beneficiaza de alocatia nou nascut, mamele pentru primii 4 copii nascuti vii. Alocatia de stat (0-2 ani - 200 RON/luna) (2-18 ani - 25 RON/luna) Legea nr 61/1993 republicata -Cerere tip -Actul de identitate al reprezentantului legal – copie si original; -Certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita alocatia de stat - copie si original; -Dosar cu sina; -Alte acte solicitate dupa caz: -Adeverinta de la primaria de domiciliu al celuilalt parinte, in cazul in care acesta nu are acelasi domiciliul; -Certificat de casatorie -Hotarire de divort -Hotarire judecatoreasca de incredintare, incredintare in vederea adoptiei, de plasament, de plasament in regim de urgenta, de instituire a tutelei; -Certificat de incadrare intr-o categorie de persone cu handicap. Contravaloarea in lei a trusoului pentru nou nascuti - 150 ron OUG 3/2007 -Cerere tip -Declaratie pe propria raspundere privind nesolicitarea anterioara a contravalorii in lei a trusoului pentru nou-nascuti -Act de identitate solicitant (original si copie) -Act de identitate celalalt parinte (copie) -Certificat nastere copil (original si copie) * beneficiaza de contravaloarea in lei a trusoului nou nascuti in cuantum de 150 RON, copiii nascuti intre 01.01.2007 si 31.12.2007. Actele necesare in vederea inregistrarii nasterii -Certificatul medical constatator al nasterii, intocmit pe formular tip, care va trebui sa poarte numar de inregistrare, data certa, sigiliul unitatii sanitare, semnatura si parafa medicului; -Certificatul de nastere si actul de indentitate al mamei si al declarantului, daca nasterea nu este declarata de mama; -Certificatul de casatorie al parintilor copilului, daca sunt casatoriti; -In cazul in care mama copilului nu este casatorita, iar tatal acestuia doreste sa-l recunoasca, declaratia de recunoastere a paternitatii va fi data in fata ofiterului de stare civila de catre tata, care va prezenta actul de identitate, fiind necesar deasemenea si acordul scris al mamei; -Inregistrarea nasterii se face in termen de 15 zile de la data nasterii pentru copilul nascut viu; -Pentru copilul nascut mort, termenul este de 3 zile de la nastere. -Inregistrarea nasterii pentru copilul nascut viu, dar care a decedat inauntrul termenului de 15 zile, se va face in termen de 24 ore de la data decesului; -In cazul in care parintii au nume de familie diferit, sau exista neconcordanta intre prenumele copilului trecut in certificatul medical constatator al nasterii si declaratia verbala a declarantului, inregistrarea nasterii se face pe baza declaratiei scrise semnata de ambii parinti in fata ofiterului de stare civila, din care sa rezulte numele de familie si prenumele copilului; -Daca declararea nasterii a fost facuta dupa trecerea unui an de la data nasterii, actul de nastere se intocmeste in baza hotararii judecatoresti, definitive si irevocabile, privind incuviintarea inregistrarii tardive, care trebuie sa contina toate datele necesare inregistrarii; -Dupa inregistrarea nasterii, certificatul de nastere se elibereaza unuia dintre parinti. Acte ptr.CIC: -cerere de acordare a drepturilor inregistrata la angajator –copie conform cu originalul semnata si stampilata de angajator; - certificatul de nastere al copilului - copie conform cu originalul semnata si stampilata de angajator; - buletinul /cartea de identitate - copie conform cu originalul semnata si stampilata de angajator; - certificatul privind incadrarea copilului intr-o categorie de persoane cu handicap, dupa caz; - declaratie pe proprie raspundere a beneficiarului ca este unicul beneficiar al indemnizatiei si ca nu realizeaza alte venituri imopzabile decat cele declarate (luata de la primarie); - adeverinta tip eliberata de angajator (anexa 4) – in cazul celor ce au lucrat la mai multi angajatori trebuie adeverinte si de la primii angajatori in original, din care sa reiasa perioada de stagiu de cotizare pana la angajarea la a ultima firma; - cerere tip (anexa 1). Cererea si declaratia le puteti gasi si la primarie sau pe site-ul directiei de munca bucuresti. adeverinta angajatori(cic): http://www.protectiacopilului6.ro/Files/formulare/serviciul-alocatii-indemnizatii/adeverinta%20angajator%20indemnizatie/adeverinta-angajator-mama-indemnizatie.pdf Cerere acordare indemnizatie+declaratia celuilalt parinte: http://www.protectiacopilului6.ro/Files/formulare/serviciul-alocatii-indemnizatii/cerere%20declaratie%20declaratie%20celalat%20parinte/cerere-declaratie.pdf Declaratie solicitant indemnizatie: http://www.protectiacopilului6.ro/Files/formulare/serviciul-alocatii-indemnizatii/declaratie%20solicitant%20indemnizatie/declaratie-solicitant-indemnizatie.PDF Cerere alocatie de stat: http://www.protectiacopilului6.ro/Files/formulare/cerere-alocatie-copil.pdf Cerere declaratie trusou: http://www.protectiacopilului6.ro/Files/formulare/serviciul-alocatii-indemnizatii/cerere%20declaratie%20contravaloare%20trusou%20nou-nascuti/cerere-declaratie-contravaloare-trusou-nou-nascuti.PDF mai multe informatii: http://www.protectiacopilului6.ro/document.php?doc=49#actenecesare 30+ ![]() |
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si
35+
Luca Gabriel
BraveGirl spune:
Am scris un mesaj si l-am pierdut
...alexa, pe scurt, nu-ti lua aparat de masurat tensiunea pt incheietura mainii. Exista unele mult mai bune, care se pun pe brat.
==========
Corina
30+
Arianna Maria
My baby
Albumul meu
esaria spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mamiseli_11
Ceai de chimen cu anason si fenicul, Galactogil, StillTee de la Humana. Se gasesc la farmacie. Mihaela 32+ Miruna CosminaGargarita lui mami Pozele mele AMR 8 saptamani |
Multmesc. Aceste ceaiuri se iau dupa imediat dupa ce nasti sau se pot lua cu putin timp inainte?Intreb pentru ca eu voi naste prin cezariana si stiu ca dupa operatie vine mai greu laptele , cu toate ca sanii mei au inceput deja sa curga/
Am 32 de saptamani , dar nu stiu cum sa schimb asta
23+
mamiseli_11 spune:
Haideti sa va zic ce informatii am cules pana acum referitor la ceaiuri, medicamente si alte alea. Trimiteti comentarii va rog poate facem o lista cat mai completa.
Ceaiuri de lactatie: chimen cu anason si fenicul, Galactogil, StillTee (de la Humana)
Colici: SabSimplex, Bonisan, Espumisan, GripeWater, Baby calm, Baby drink exact in ordinea expusa ca sunt pe grupe de varsta. Am mai gasit Debridat, Colimix dar nu stiu exact pt ce varsa sunt recomandate. Oricum se iau la recomandarea medicului.
Ceai antiseptic iritatii bebe: musetel, sunatoare, tinctura de iod 2% (stiu, nu e ceai
)
Pt cicatrici in special la cezariana: tinctura de galbenele, pelin,unguent de arnica. Am mai gasit pt cicatrici cheloide dupa cezariana: crema Contractubex la farmacia Helpnet, lumina de bioptron 1-2 ori pe zi cateva minute;
Creme rani sani: Bephanten, Garmastan, lanolina Bioclin
Ceaiuri pt mastita: muguri de hamei sau salvie.
Laxativ pt inainte si dupa cezariana: Forlax
Ceai de balonare: Finocarb de la Helpnet
Eu pt bebe voi incerca sa am in casa:
-glicerina cu stamicin pt curatat gurita
-ser fiziologic pt nas
- seringi sterile de 5 ml
-betisoare urechi sterile
-alcool alb de 70 sau 90 grade pt buric
-comprese sterile
Pt medicamente antitermice voi intreba medicul pediatru ca nu ma duce capul ce poate lua un copil mic.
Mihaela
32+
Miruna Cosmina
Gargarita lui mami
Pozele mele
AMR 8 saptamani
mamiseli_11 spune:
Esaria, poti sa bei ceaiurile respective incepand cu luna 7-8 de sarcina. Nu stiu sigur de Galactogil si StillTee, citeste pe prospect.
Mihaela
32+
Miruna Cosmina
Gargarita lui mami
Pozele mele
AMR 8 saptamani
spiridusul spune:
antitermice pt bb : calpol sau panadol.... dar cel mai bine pt medicamente discutati cu pediatrul
pt stimularea lactatiei: lichide multe, cel putin 2-3 litri...
ceaiuri, de orice fel. apa, supe, ciorbe
nu beti lapte dulce ca da colici
gagalctogylul e cam tricky... cat iei ai lapte, cand nu mai iei... adio.. si e si cam scumputz
insa, din experienta va spun.. cel mai importatnt pt laptic.... este sa nu fiti stresata.. stiu ca va fi greu, dar la mine asta a fost solutia. in momentul in care am incetat sa caut pe google... "stimularea lactatiei" , si sa incerc cu infrigurare tot soiul de ceaiuri/remedii, lucrurile au inceput sa se aseze, si bb sa fie multumit
33w + Alexandru www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus
spiridusul spune:
cat despre demersurile dupa nastere..
uite www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/18/Default.aspx" target="_blank">aici povestit pe unde tre' sa umble ... cine o avea timp,
in cazul nostru, tati
am nascut in sect 1 si locuiesc in sect 6
desi pare putin, sa stiti ca a durat cam 1 sapt, pt ca fiecare ghiseu are programul lui, si mai nimerea si pe langa...
daca va deranjeaza link-urile pe care le dau, ma opresc
33w + Alexandru www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus