***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (78)***
Raspunsuri - Pagina 3
Ninutza spune:
ASI, bine ai venit printre noi. Abia asteptam sa o vedem si noi pe Maria.
LIVIANA, sper ca totul sa fie bine cu baietii. Multa sanatate!!!
Eu cred ca piata e mai "slabuta" la lucrurile pt baieti deoarece sunt mai multe fetite.. Auzisem o stire, cand eram in RO, ca ar fi 7 fete la un baiat
asi spune:
Doxinu eu intotdeauna m-am gandit ca o un we in 2 surpriza ar fi un cadou frumos dar eu imi doresc sa fac o rezervare la un apartament la un hotel de lux cu masaj, jacuzzi si sa oprganizez ceva mai deosebit.Demult pun asta la cale dar inca nu mi-a iesit
Ella daca iti doresti bebe2 fa-o repede pana nu-ti iesi din mana.Uite la mine Razvan deja e mare , imi spune daca il doare ceva,isi ia singur hainele, ca sa nu mai zic ca doarme noaptea.Deci e foarte usor.Imi pare rau ca nu am facut-o mai devreme ca tare greu imi a fi acum.
La multi ani Ckristina!
Mami de Razvan si de Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Madi spune:
Buna.
Am si eu nevoie de niste sfaturi. Ana e racita de ieri. Ii curge nasul, nu poate respira si de dimineata a facut si febra. E prima raceala mai serioasa de cand s-a nascut, asa ca eu sunt un pic pierduta iar ea nu prea e cooperanta. Nu ma lasa sa ii aspir mucii si are o tona, plange rau...I-am dat nurofen aseara la culcare si de dimineata (cate 2.5ml) si de dim i-am bagat si un supozitor de paracetamol ca era calda, cred ca avea febra. Problema este ca am ramas fara termometru pentru ea (am avut un Chicco electronic care arata oricum temperatura aiurea si caruia aseara i s-a terminat si bateria) iar la termometrul normal nu sta.
Va rog spuneti-mi si mie ce termometru bun aveti pentru pitici si cum ii mai doftoriciti cand sunt raciti? Cum se numeau pastilele acelea care se puneau pe perna pentru a usura respiratia?
Partea proasta e ca eu nici nu am putut sa imi iau azi liber, asa ca sunt la serviciu si Ana e cu ai mei...
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
An@ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Madi Buna. Am si eu nevoie de niste sfaturi. Ana e racita de ieri. Ii curge nasul, nu poate respira si de dimineata a facut si febra. E prima raceala mai serioasa de cand s-a nascut, asa ca eu sunt un pic pierduta iar ea nu prea e cooperanta. Nu ma lasa sa ii aspir mucii si are o tona, plange rau...I-am dat nurofen aseara la culcare si de dimineata (cate 2.5ml) si de dim i-am bagat si un supozitor de paracetamol ca era calda, cred ca avea febra. Problema este ca am ramas fara termometru pentru ea (am avut un Chicco electronic care arata oricum temperatura aiurea si caruia aseara i s-a terminat si bateria) iar la termometrul normal nu sta. Va rog spuneti-mi si mie ce termometru bun aveti pentru pitici si cum ii mai doftoriciti cand sunt raciti? Cum se numeau pastilele acelea care se puneau pe perna pentru a usura respiratia? Partea proasta e ca eu nici nu am putut sa imi iau azi liber, asa ca sunt la serviciu si Ana e cu ai mei... Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007) Asa creste Ana Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil. "Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.” |
Relax mami! Si noi suntem in aceeasi situatie aproximativ...de ieri tuseste, ii curge nasul, dar nu mult si nu se infunda si nu cred ca are febra mare (dimineata i-a luat-o maica-mea cand s-a trezit si avea 37.5-37.7, asa ca nu ii dau nimic de febra).
Eu am sunat-o aseara pe Palicari, ca dr Anei nu mi-a raspuns, si mi-a zis asa:
- pt nas infundat: ser fiziologic si aspirat (la noi inca nu e cazul, ca nua re multi muci)
- pt tuse: e o crema PULMEX (ceva camforat) de dat putin seara pe piept si invelit bine (i-am dat aseara - cred ca are efect de frectie)
- nimic medicament daca nu are febra si are stare buna (Ana e vioaie si mananca ca de obicei)
-de facut abur in baie si facut baie in fiecare seara (se curata si nasul si e bine la raceala)
-vit C 5 pic de 2 ori pe zi
Termometru: noi avem 2: unul ia in 10 sec temp - fff prost (mereu alta valoare) si mai avem unul care i-a in 2 min (ambele electronice) - dupa asta ultimul ne ghidam. Nu stiu cum se numeste. SI noi ff greu ii luam temperatura.
Edit: Karvol se numesc chestiile alea pt desfundat nasul. AI GRIJA SA NU-I LASI LA INDEMANA BILUTELE ALEA SI DEPARTE DE EA BATISTA PE CARE II PUI KARVOL (nu pe perna)!! e ff tare mirosul, o sa vezi...
Aaa, si eu i-am mai facut ceai de tei cu miere si lamaie. Nu se omoara cu bautul, dar cateva guri tot ia.
mami de Ana (22 mai 2007)
kid spune:
Madi Eu am termometru de la Samsung de 1 an si ceva si inca merge f bine, inca nu i s-a terminat bateria.
Pastilele se numesc karvol.
Multa sanatate Anei!
Liviana Imi pare rau ca Bogdanel a fost bolnav. Tin pumnii sa nu aiba nimic Matei.
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia / Bazar pentru Sonia
An@ spune:
Ckristina,
LA MULTI ANI!!, sa fii sanatoasa si sa te bucuri de Bia!!
mami de Ana (22 mai 2007)
Madi spune:
Ckristina La multi ani! Multa sanatate si fericire!!
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
chiquitita spune:
Madi, pupam Ana bolnavioara. Cum au zis si fetele, karvol se numesc capsulele, eu puneam continutul uneia pe o batista si o puneam un pic mai departe de capul ei, sau dizolvam una intr-un vas cu apa. Termometrul electronic il bag in fundulet si scad 0,5 grade. La subrat adaugi 0,5. Asa scrie in instructiunile lui de folosire (pe el scrie digital fever thermometer, nu e vreo marca cunoscuta). Nurofen e un si pt durerile de gat, daca nu are rosu in gat merge si efferalgan de copii, are paracetamol pt febra. Ser fiziologic si pompita, mai ies si la baie.
Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)
asi spune:
Madi pastilele alea de pus pe perna se numesc Karvol.Ai mare grija sa fie macar 3 ore distanta intre paracetamol si nurofen.Pentru spalat nasul foloseste apa de mare (Sterimar sau Mar plus) si daca secretiile se coloreaza picaturi Maxitrol , sunt picaturi oftalmice dar la copii se pun si in nas.Si incearca sa-i dai niste Septilin ca sa treaca mai repede raceala.Sanatate multa!
Mami de Razvan si de Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Madi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui An@ Relax mami! Si noi suntem in aceeasi situatie aproximativ...de ieri tuseste, ii curge nasul, dar nu mult si nu se infunda si nu cred ca are febra mare (dimineata i-a luat-o maica-mea cand s-a trezit si avea 37.5-37.7, asa ca nu ii dau nimic de febra). Eu am sunat-o aseara pe Palicari, ca dr Anei nu mi-a raspuns, si mi-a zis asa: - pt nas infundat: ser fiziologic si aspirat (la noi inca nu e cazul, ca nua re multi muci) - pt tuse: e o crema PULMEX (ceva camforat) de dat putin seara pe piept si invelit bine (i-am dat aseara - cred ca are efect de frectie) - nimic medicament daca nu are febra si are stare buna (Ana e vioaie si mananca ca de obicei) -de facut abur in baie si facut baie in fiecare seara (se curata si nasul si e bine la raceala) -vit C 5 pic de 2 ori pe zi Termometru: noi avem 2: unul ia in 10 sec temp - fff prost (mereu alta valoare) si mai avem unul care i-a in 2 min (ambele electronice) - dupa asta ultimul ne ghidam. Nu stiu cum se numeste. SI noi ff greu ii luam temperatura. Edit: Karvol se numesc chestiile alea pt desfundat nasul. AI GRIJA SA NU-I LASI LA INDEMANA BILUTELE ALEA SI DEPARTE DE EA BATISTA PE CARE II PUI KARVOL (nu pe perna)!! e ff tare mirosul, o sa vezi... Aaa, si eu i-am mai facut ceai de tei cu miere si lamaie. Nu se omoara cu bautul, dar cateva guri tot ia. mami de Ana (22 mai 2007) |
Mami de Ana, multumesc pentru sfaturi. Cum este vitamina C picaturi? Speciala pentru copii?
Eu nu stiu cum sa fac cu aspiratul...ca am aparat din acela de la BebeSounds care si canta, dar degeaba, urla numai cand ma vede cu el in mana si incepe sa spuna "gaca (gata), gaca!!!"
Asa creste Ana