Mamici norocoase de sept-oct 2008 (157)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zambetmic spune:

Sabinel, multumesc frumos pt raspuns si detalii
uite ca eu nu ma gandisem la bufet ... dar e o idee demna de luat in seama

babytza
sa ai nastere usoara si sa vii repejor cu bebe acasa, sanatosi si voiosi

tuturor

36+ cu Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Andreeae ft bine 120 ml in plus la varsta asta dar oricum ei mananca variat de la o masa la alta si conteaza cantitatea supta in 24 de ore. Nu ii face insa proba la fiecare masa ca nevrozeaza si mama si bebe, mai ales cand nu creste suficient sau ti se pare ca nu creste, e clar ca tu ai lapte. Media de crestere in greutate este de 30 gr/zi deci tu esti pe acolo, e ft bine. Cum se alapteaza: nu alterna sanii la o masa ca risca sa-si umfle stomacul cu laptele de inceput care tine care ft sarac in grasimi. Lasa mandra sa-ti goleasca complet un san, la masa urmatoare celalalt. Daca nu-i ajunge ( uneori in zi vrea mai mult) i-l oferi si pe al 2lea iar la masa urmatoare incepi cu cel din urma pana il papa complet. Oricum Culcer a zis ca ea prefera 500 ml exclusiv cu lapte de mama in prima luna decat 1200 cu lapte praf. Daca luati insa 750 este ft ft bine, nu toti copiii au acelasi ritm.

Nadina, mama de Serban (20.08.2005 ) si Mara 39+

AMR 1 ZI!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piersicutza spune:

Mi-am mai adus aminte ceva ce ne-a spus la curs si o sa va impartasesc si voua, mai ales ca citesc cum se exfoliaza pielea la bebelusi.

Cineva dintre cursante a intrebat cu ce produs sa spalam si sa ungem copilul.
Raspunsul a fost :daca se poate, cu absolut nimic in afara de apa.
M-a socat dar pe urma explicatiile m-au convins.
Aici mai nou imediat dupa nastere nu se mai ia copilul sa se spele de acea crema ca branzica de pe el. S-a descoperit ca este cea mai buna crema posibila pentru bebe si in scurt timp pielea absoarbe singura totul fara ca el sa fie curatata. Pornind la drum cu o astfel de hidratare, copilul deja va avea o pielea mai buna. Apoi se recomanda sa nu fie spalat decat cu apa, eventual daca apa e foarte dura sa se puna in baita un saculet cu taratza de grau, aici se gaseste de cumparat de gata asa un saculetz. Si doar daca are bubitze pe funduletz sa se dea cu Bepanthen special de bebe. E important sa nu se unga cu o crema ce produce un strat/folie pe piele caci nu mai respira pielea normal si nu se vindeca.
Nu recomanda sa-l dam nici cu crema pe corp, fiecare crema contine chimicale, cu cat dai mai mult cu atat se obisnuieste pielea si cere mai mult.

Exista mamici cu mai multi copii care aproba aceasta metoda spunand ca ultimii nascuti au o piele mult mai buna fata de fratiorii lor mai mari.

Evident ca de la 6 luni cand se incepe cu diversificarea alimentatiei se poate trece pe sampon/sapun caci deja miroase mai urat ce lasa in scutecel.

Eu personal o sa incerc pe cat posibil sa fac asa, sa vedem cat o sa reusim. Iar cremele si gelurile de baie ce le-am luat deja, o sa le folosesc pe mine.



37+

Piersicutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Babytza

Mandra mea de 3 zile papa la 5 ore dupa masa de pranz la care imi suge ambii sani. Hmm, tre' s-o intorc cumva sa faca pauza asta noaptea ca atunci papa la 3 si 4 ore...Acum fac ture pe langa ea ca tre' neaparat sa ies 20 min pana in ora 7h30.

Muuhsunt tare, tare draguti baietii tai iar poza in care dorm cu tati e delicioasa.

Uraaa, plange - fug!

Nadina, mama de Serban (20.08.2005 ) si Mara 39+

AMR 1 ZI!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca81

Babytza, imi amintesc cat de stresata eram in timpul sarcinii si cate griji mi-am facut. Dar am impresia ca a fost cu ani in urma, nu acum cateva luni. Parca a trecut o vesnicie. si iti multumesc pentru gandurile frumoase. Doamne ajuta sa ai o nastere usoara

Ne-am plimbat pe afara vreo 2 ore, ne-a prins ploaia dar macar vom creste mari Foarte cumintica fiica-mea afara, cum am intrat insa pe usa a inceput sa urle. Voi ce faceti daca sunteti cu caruciorul la plimbare si bebele incepe sa planga?

Mamica fericita de Carla Alexandra
Povestea puiului meu drag




Eu am mereu la mine un biberon cu ceai. Mai iau si lapte dar nu mereu decat atunci cand nu vrea sa manance acasa si presimt eu ca afara o sa i se faca foame. Pentru Edi, afara=somnifer. Am fost ieri de la 2 pana la 5 niciun gest n-a schitat, neclintit a stat in carucior.
Ce bine ar fi daca ar dormi asa si in casa.

Chiar asa...bebeii vostri toti dorm cate 2-3 ore neintrerupt? Sunt singura exceptie de pe aici? Cred ca nu s-a mai intamplat sa doarma 2-3 ore legate de vreo 2 saptamani. Doarme o jumatate de ora dupa care se trezeste
Ce sa-i fac? Citisem pe un alt forum ca e perioada cand incepe sa-si schime programul si pana se acomodeaza face asa.

Voi va confruntati cu problema somnului sau ai vostri dorm bustean?

Mamica fericita de Eduard-Gabriel

"Petrecem primele douasprezece luni sin viata copiilor nostri invatandu-i sa mearga si sa vorbeasca iar urmatoarele douasprezece spunandu-le sa stea jos si sa taca" - Phyllis Diller

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Hop si eu, va citesc cu drag fiecare post dar din pacate noi suntem cu colici si nu dormim decat la mami in brate, nu stam decat la mami in brate, pana si cand mananc tot cu ea in brate mananc.
Nu stiu de ce m-am agitat atata sa ii fac camera si sa ii iau patut.

Parca s-a discutat de pompe de san, eu mi-am luat una manuala de la primii pasi, nu am vrut sa iau pompa pana nu ma lovesc de vre-o problema, am avut lapte din prima zi si am decis sa nu iau pompa decat in momentul in care am nevoie. Am avut nevoie cand doctorita a zis sa ii dau lapte praf si mi se umflasera sanii de eram ca Pamela Anderson.
Din cate am citit cea mai buna e Ibis de la Avent.

Mai intreba cineva cat de imbracat trebuie tinut copilul in casa. Pe de o parte eu am citit ca ar trebui sa il tii imbracat cum esti si tu. Eu o tin si cu caciulita pe cap pentru ca am avut probleme cu urechiutele, in rest body chiar si cu maneca scurta si pantalonasi din bumbac si de obicei invelita cu paturica. Pe de alta parte o prietena mi-a spus ca lor la curs le-a spus sa tina copilul mai bine imbracat ca sa nu consume energie ca sa se incalzeasca si sa ia mai bine in greutate.

Acum a adormit un pic asa ca incerc sa mai fac macar putina treaba prin casa. Nu stiu ce o sa fac cand raman singura acasa, cred ca imi iau un marsupiu si ma plimb cu pitica prin toata casa.

Sabinelu' la noi a venit popa la spital si a citit bebelinei. Si mi=a zis ca nu am voie 40 de zile sa intru in biserica.



fericita de - Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Iaca si eu pe aici in dimineata asta...

Andreea_and, am postat videoclipurile cu igiena gurii/nasului si baita pe prima pagina

Babytza, deschidem oficial galeria ....nastere rapida si usoara sa ai

Piersicutza, ma bucur ca s-a intors si bebelina ta pana la urma . Nici eu nu am dat-o pe fiimea never ever cu crema pe fata....pe corp da insa cu ulei de bebei pt. ca pielea lor are tendinta sa se usuce

Ankussa, ce intampini tu acum e destul de frecvent intalnit in literatura de specialitate sub numele de flat/inverted nippples. Daca ai timp da un google sa vezi. Se rezolva cu mameloane de silicon si pus copilul la san foarte des. Mie oricum alaptatul mi s-a parut mult mai greu si de anduranta decat sarcina si nasterea laolalta. Nume i-am gasit baietelului, asteptam acum sa-i vedem mutritza intai sa alegem ce i se potriveste mai bine

Cristina

le bébé 39w

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Andreea nu e motiv de suparare ca bebe a luat mai mult in greutate. Lasa copilul sa creasca in ritmul lui.

Simondina nu e mult o fiola intreaga de ser? Eu ii pun cam un sfert de fiola in ambele nari si deja incepe sa se inece si sa tuseasca, mi-ar fi frica sa ii pun mai mult.



fericita de - Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aly_c20 spune:

simodina, multumim

giuliana, puiul meu doarme si ziua si noaptea cate cel putin 2 ore legat.cateodata noaptea doarme si 4 ore, si atunci ma odihnesc si eu mai bine...asta nu se intampla prea des
seara, dupa baita si papa,doarme mai tot timpul 4 ore

mamica de puiutz Sebi

minunea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Noaptea si el doarme bine, se trezeste doar de 2-3 ori sa manance.
Ziua in schimb....

Mamica fericita de Eduard-Gabriel

"Petrecem primele douasprezece luni sin viata copiilor nostri invatandu-i sa mearga si sa vorbeasca iar urmatoarele douasprezece spunandu-le sa stea jos si sa taca" - Phyllis Diller

Mergi la inceput