Sezatoarea canadiana (106)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ange spune:

miki,da eu sunt pusa bine la punct cu gastro(boala mainilor murdare) asa ca-mi permit sa-ti dau cateva sfaturi.
In primul rand sa ai incredere in medici.Daca vezi ca dureaza mai mult de 48 de ore(vomatul si diareea) mergi din nou la medic sa nu fie o gastro bacteriala pt ca asta nu se trateaza decat cu medicamente.Daca este virala,normal din a 3-a zi ar trebui sa-i scada febra si incet ,incet copilul sa-si recapete fortele.
Este cumplit.Nu ai ce sa faci.Grija mare sa-l hidratezi(apa plata-ceai neindulcit).Incearca sa-i dai sa manance alimente usoare gen:orez,supa,biscuiti soda.Nu lactate,nu fructe(daca vrei poti mar, dar copt)nu legume,nu dulciuri si cam atat.
In rest rabdare multa.dureaza cateva zile bune...

ktrinel,eu am linie de credit pe valoarea domiciliara.ce vrei sa stii? functioneaza ca o carte de credit cu dobanda foarte mica(dobanda de la imprumutul ipotecar).Ceea ce rambursezi tu luna de luna o parte-ti intra la interes si o parte in linia asta de credit.
revin,urla un amic

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ange
revin,urla un amic

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

angeuf maini murdare...Cum sa-l conving pe fiu-miu sa nu mai manace nisip in parc? Ca se crede catel si se face ca mananca nisip. Si chiar baga gura!!!!! Iar de spalatul pe maini. Al meu a fost pisica in alta viata... Sa-l spal pe fata sau pe maini, iese cu scandal mereu.Noroc ca a trecut de perioada cand refuza sa intre in apa, ca l-a tinut cam un an.
Pe mine ma mira faptul ca el a avut 24 de ore febra sporadica, adica crestea brusc, scadea, si apoi a inceput cu simptome gen gastro, diaree, vomitat. Cu vomitatul chiar ca noi nu avem «experienta» ca e a 3 sau a 4 oara cand vomita copilul asta in viata lui. De aici panica generalizata Cu diaree suntem obisnuiti ca a avut-o mai bine de un an......
De aia mi se pare ciudat si simplist diagnosticul de gastro. Mi-e frica de o ruseola mai degraba. Ca e si rosu tare pe obraji. Dar asta e o boala dificil de diagnosticat inainte de a aparea bubitele.

Ii dam pedyalit, dar nu prea se omoara cu el. Si nimic de mancare vreo 12 ore. Adevarul ca a vomitat mereu la vreo ora dupa ce a baut laptele. Asa ca oricum nu il mai dam.
Stiti ce straniu este, sotul sta acasa cu copilul, eu nu am putut pleca de la servici ca sunt ultimele 3 zile si produc raportul cu care sunt oricum in intarziere, si vorbesc cu voi, cu colegele de echipa de la cursuri ca am si acolo de predat cevaParca sunt intr-un carusel al groazei.

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mikiion
Mi-e frica de o ruseola mai degraba. Ca e si rosu tare pe obraji. Dar asta e o boala dificil de diagnosticat inainte de a aparea bubitele.

aha!pai stai asa ca nici de roséola nu-s straina.ca doar am avut epidemie la gradi acum vreo luna nu!?
Roséola nu are nici o treaba cu copii de peste 2 ani cu atat mai mult cu obrajorii rosii,diareea si vomatul.Acolo e treaba de febra de la 39 in sus pana la convulsii.Cand apar bubitele deja este ca si terminata boala.Eu as prefera roseola decat gastro
Va doresc multa sanatate si lasa ca si tatii sunt buni atunci cand avem probleme cu copii,poate mai buni decat ne imaginam noi.Nu te stresa ca ajungi ca mine o zuza nebuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Mikiion: Cum zicea si Ange, la gastro se face febra. La gradi aveam epidemie de 3-4 ori pe an si in primul an de munca am luat si eu nenorocirea asta de gastro de cate ori mi s-a ivit ocazia . Febra mare, frisoane, vomitat si diaree, senzatie de carne batuta si incapacitate de functionare pt. 24-48 de ore. Dupa aia iti revii. Hidratarea e cea mai imp.

Dragaica: Cum merge scoala? Eu trebuie sa ma apuc de proiect (trebuie predat pana in 14).
Cat despre terenuri in Ro, eu sunt pentru. De fapt mie imi inspira incredere investitiile imobiliare. Doar ca nu sunt pe termen scurt. Dupa cum vad, piata imobiliara in Ro e in crestere. Noi am avut ocazia sa luam teren cu 28 EUR/mp, dar ni s-a parut mult si acum e 90 EUR/mp.

Ange: Tu ai gradi in mediu familial? Merita? Ca noua la scoala ni s-a povestit cat de rau e sa faci gradi din asta, ca e munca multa si bani putini, dar toti pe care ii intreb si au mediu familial sunt multumiti. Poti sa-mi dai detalii? Daca vrei, ne mutam pe PM sa nu plictisim lumea.

Ica: Ma bucur ca se rezolva. O sa trebuiasca sa schimbe peretii? Daca a fost inundatie? Unde stam cu chirie a fost inundatie in masca si au schimbat peretii.

Nu mai stiu cine zicea ca a facut RAP pt. casa, tu, Ica? Si noi am facut RAP, dar n-as mai vrea sa-i pun la loc. Ai idee cum se procedeaza? Noi am facut REER strict pt. returul de impozit de anul asta, pt. ca planuiam sa cumaparam ceva

Andy 28+

Mergi la inceput

Andy, au schimbat din peretii de la baie, cred ca p'acolo a venit Niagara, pardon fuite d'eau Cica soc de asigurai le-a dat ok sa inceapa sa puna din nou parchet si mai ramane un perete la baie, cel cu ghiveta care se va face sapt viitoare. Noi am RAP-at, banii i-am pus tot ptr retur de impozite initial. Stiu ca avem 2 ani in care nu trebuie sa punem la loc nimic si dupa astia 2 ani trebuie sa punem banii la loc in 10 sau 15 ani nu mai stiu exact, daca nu, transa anula pe care n-o pun la loc se adauga la venitul anual si deci platesti impozit cand iti faci declaratia Noi n-am avut dreptul la prea mult de pus in REER, insa ultima cotizatie o vom deduce din venitul pe 2008, sa vedem ce iese. De catva timp mi s-a aprins becul sa ma indrept spre fiscalitate, de-oi putea duce, ca vad ca sunt multe lucruri pe care noi nu le stim, da' si cand le-om afla

Noi

Mergi la inceput

ica,na ca zambesc.V-am spus eu ca voi sunteti prima mea terapie.
auzi,apropo.cum mai sa te duci la hotel?te gazduiesc eu.pe bune.acolo cateva zile,o saptamana,hai doua nu va trec la intretinere.Hotelul costa scump.si daca nu va ramburseaza nimeni e naspa.cand e vorba sa te lupti cu constructorul,agentul sau cu cine ati luat voi casa acolo,mai bine te duci si te impusti.

cat despre investitii eu sa am bani ca Becali nu as face altceva decat as cumpara la greu apartamente,case,duplexuri,terenuri.orice imobiliar.ce reer-uri,ce fonduri,ce joc la bursa-imobiliare frate!astea nu cer nici de papa,nu se devalorizeaza ci aduc banutzi(cum ar spune un amic-mor cand aud cuvantul "banutzi"). Da cum sufla vantul pe langa mine nu am decat sa ma resemnez si sa astept sa moara vreo matusa Tamara sau sa-mi faca loto Quebec vreun cadou la 6-49
Ktrinel,cum era chestia aia cu "ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se indeplineasca"?

andy,ce vrei sa stii apropo de gradi? spun tot.atat cat pot

Mergi la inceput

Ana: Noi am luat mortgage cu dobanda variabila (prime minus 0.65) si cu posibilitatea sa o inchidem cand vrem la rata fixa din luna respectiva. Nu prea le avem noi cu dobanzile, ca n-am prea studiat piata, dar ce mi se pare interesant e ca desi prime-ul e 4.75% din mai (parca), ratele fixe au fost cam 5.3%-5.4% pana prin mai-iunie, in iulie-august (cand cautam noi) erau 5.6%-5.8% si acum iar sunt 5.3%-5.4%. N-am inteles de ce a fost fluctuatia asta.
Deocamdata am hotarat sa o tinem variabila si daca vedem ca urca mult o inchidem. Ideea e ca si daca creste prime-ul cu 1 pct., iesim undeva la 5% cu variabila. Drept e ca daca creste prime-ul la 20%...am imbulinta-o....Din statistici am vazut ca media a fost undeva la 5-6% in ultimii 8 ani. Dar criza asta financiara e cea mai puternica de dupa Great Depression, asa ca nu se stie ce va fi.

Andy 28+

Mergi la inceput

Ange, cred si nadajduiesc ca s-a relovat, da' stii tu constructoru' italian este plin de surprize , insa, daca voi mai decide vre-o data sa ma mut si iar o inhat promit sa vin la tine si la Ana, sper sa nu va schimbati ofertele pana atunci Stiu eu ca nu-s ei chiar de cuvant, tocmai d'asta vroiam ca hotelul sa le trimita factura lor

Noi

Mergi la inceput

Ange: Spune tot. . Ai ajutor sau esti singura cu 6? Pe mine ma intere d.p.d.v. strict financiar daca merita efortul. Stiu si partile bune si partile rele (daca esti singura poate fi o cauza a starilor tale...toata ziua cu copiii, fara socializarea de la lucru, asa cum e ea buna/rea). Noua la curs ne-a spus profa ca iti iese la un 8$/ora dupa ce tragi linie (venit-cheltuieli, plus ore lucrate). Acum eu nu cred ca e chiar asa, ca n-ar mai face nimeni nimic. Stiu ca te poti deduce cu unele cheltuieli pe firma.....merita? E mai bine decat sa lucrezi intr-o gradi? Stiu ca la taxe se aduna si cu venitul sotului....cum iesiti la taxe? Dati sau luati?

Ica: Eu vreau sa fac si fiscalitate. Chiar imi place. Trebuie sa-i intreb pe astia de la HEC daca ma lasa sa-mi pun in certif. si Fiscalitate 1, ca mai am loc de un curs (dupa ce fac 2 oblig. si modulele alese). AM o prietena care a facut Admin. du personnel. Nu stiu cu cine a facut, dar pot sa o intreb cum a fost la ex., daca vrei.

Deci daca nu depui banii inapoi dupa RAP iti adauga la venit transa pe anul respectiv? Eu stiu ca mai poti (adica e bine) sa ii scoti intr-un an in care ai venituri mai mici (de ex. la mine ar fi anul cu concediu de maternitate) ca sa te impoziteze mai putin.
Tre' sa fac cursurile de fiscalitate!

Andy 28+

Mergi la inceput