Sezatoarea canadiana (106)
Raspunsuri - Pagina 13
mikiion spune:
Andy08, tu studiezi in domeniu ca sa devii educatoare? Din cate am vorbit cu fosta educatoare a lui Marc, localnica si cu vechime mare si chiar are stofa( dar fara studii, avea un BAC in deseign si iesise la pensie foarte anticipat de la GRS deci nu traia doar din gradinita), daca ai si copii tai pe acolo chiar merita. Daca nu, sunt lucruri mai nasoale, ca de exemplu, esti lucrator autonom si nu ai nici un fel de beneficii. Mie mi se pare mult mai simplu sa lucrezi intr-un CPE, mai putina bataie de cap, inchizi usa si iti vezi de viata ta, dar acolo iti trebuie sa faci Bac in domeniu. Eu nu prea am vazut persoane care au facut chiar un Bac la universitate sau vreun colegiu intreg si sa-si deschida gradinita. Stiam una , cred ca era portugheza, si anul trecut s-a enervat si s-a intors in CPE. Din cate am inteles din discutiile dintre ele, era mai bine acum cativa ani dar s-a stricat un pic treaba.
Dar cred ca ange din interior iti poate da mai multe amanunte. Plus ca iti trebuie totusi o investitie la inceput. Chit ca am vazut niste mizerii de garderii in mediu familial, si mai erau si aprobate si subventionate!!!!Sala mea de lavage era mai mare!!!!!Si eu stau la apartament nu la casa.
Si cand cautam eu gradinita, in Montreal vorbesc, multe spuneau ca sunt la 20 cad dar ca asteapta pe lista subventia de la stat ca sa devina la 7 cad. Si ca lista e lunga. Si chiar am sunat la centrul coordonator sa vad daca spune adevarul tipa, si mi s-a confirmat.
Dar poate acum ca au mai bagat bani guvernul e mai usor sa intrii pe lista.
Hai ca m-am bagat unde nu imi e oala!!!!
Una din educatoarele de la gradi lui Marc e romanca, si spunea ca a facut la univ, un Bac, si ca mai avea doar stagiul de facut. Banuiesc ca apoi va cauta intr-un CPE adevarat, ca gradinita lui Marc e privata si nesubventionata si nu prea grozava( chiar daca imita un CPE). VREAU SI EU UN LOC INTR-UN CPE!!!!!!
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
ange spune:
ica,pai depinde de inflatie acum!marim oferta odata cu piata nu?
voi veniti la mine ca am eu grija sa trimit factura italianului
tzuc.gata distractia.la treaba
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
mikiion spune:
Ups. Andy tu esti cu HEC!!!! Sorry? Ar trebui sa sterg mesajul anterior.
Vezi cu concediul de maternitate, e foarte putin impozitat in timpul anului insa la sfarsit cand faci declaratia iti cere impozitul. Asa s-a intamplat si la mine si mai cunosc pe cineva care a patit la fel.
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
almo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe Ica, daca vrei sa opresti cotizatia e aceeasi poveste: penalitati (si eu tot cu Ind.Alliance ); Mqqm, si mie mi se pare unfair, si sunt un ghem de nervi de doua zile de cind am inceput sa rascolesc povestea; din pacate si in contract si pe site-ul oficial scrie acelasi lucru: daca opresti fondul, scoti bani, etc esti subiect a diferite penalitati (cam asa ceva), deci le da astora teren liber ; eu pusesem maximul:/luna pentru ca fiu'meu are niste alocatii suplimentare datorita diagnosticului, si mi s-a parut corect sa-i returnez lui macar o parte din alocatie; pina la urma din cauza kkturilor astora probabil ca voi merge inainte cu REEE-ul, numai vreau sa stiti si voi! Mai stiti ceva despre Khristin? http://www.floriinro.ro/ |
mor de nervi cand scriu ditamai mesajul si il pierd.
am ascultat aici pareri pro si contra RESP.
Ana cu ce crezi ca m-ar penaliza pe mine astia daca eu contribui doar de 3 luni si as cancela.
eu nu am fost convinsa de la inceput. agenta asta m-a sunat de cand s-a nascut nicole si se fac aproape 2 ani. nu-mi venea sa cred cati nevi a putut sa aiba sa insiste atata timp. sincer, am primit-o ca imi era deja jena. acum daca nu-mi mai da contributia pe cele 3 luni sa le fie de bine. pe mine m-au convins cu faptul ca ziceau ca in caz de deces al parintilor, ei se obliga sa plateasca in continuare contributia pana la sfarsit. acum, noi de cei 20% de la stat sa pare ca nu mai profitam si nu pofita nimeni care ajung sa castige peste o anumita suma anual. sunt atatea "fine prints" pe care nu le citesc sau nu ni le arata incat nu am nici o incredere.
Denisam spune:
Khristina nu a nascut inca-asteapta!Sunt ok si ea si bb!
Multumesc tuturor pt sustinere- eu am primit job offer pe post de marketing cum vroiam si as vrea sa il accept,indiferent ca stiu ca mai pot aparea azi-maine inca 2 raspunsuriasa ca sa stitzi de ce am dat rar pe aici-oricum eu sper sa ma mai vad cu Mariana si ii multumesc mult
Denisa cu Emma Andrea 2,7 ani si Mark Alex 1 an
Andy08 spune:
Mikiion: Eu sunt cu amandoua. . Adica sunt educatoare in curs de recalificare. . In CPE-uri nu este chiar asa de greu de intrat ca educatoare (dar nici asa usor ca intr-o privata). Nu trebuie sa ai BAC, adica sunt fete cu BAC care lucreaza si in private si in CPE-uri si sunt fete cu certificate la U sau cu DEC care lucreaza si colo si colo. Intr-adevar, e mai greu de prins un loc pt. copil...depinde si de zona in care stai... De ex. in vestul insulei sunt vreo 10-12 CPE-uri (putine), dar in MTL sunt mai multe, unele create de firme (gen Banca nationala etc.). Dar sunt si private la 7$/zi si care sunt bune, la fel cum sunt si CPE-uri proaste. Eu zic ca conteaza educatoarea f. mult, nu doar denumirea gradinitei.
Si eu am auzit multe despre anumite medii familiale de la colegele mele, dar iar sunt convinsa ca depinde de educatoare.
Andy 28+
mimitete spune:
Multumesc mult de urari, sinteti niste dragute.
Pt cine m-a intrebat Anne va da examene la 3 colegii: St Anne de Lachine, St Louis (public international) si Notre Dame de Sacre Coeur. Toate 3 apar pe locul 1 pe proaspata lista publicata de fraser institute la fraserinstitute.org ceea ce nu indica cit e de buna scoala ci mai degraba ce calcare in picioare o sa fie la admitere..
Hai sa nu exageram, exista diferite REP dar trebuie sa citesti the small print. Unde avem noi REP pt copii pot sa opresc cind vreau eu, sa cotizez cit vreau eu si sa-l schimb oricind, nu este numai pt un copil ci pt amindoi asa ca daca unu nu are nevoie celallat poate sa beneficieze de toata suma. Investitiile ti le alegi tu ca si la RRSP in functie de riscul asumat al fiecaruia. Nu trebuie sa investesti neaparat in actiuni si fonduri mutuale cu potentiale dobinzi mari dar si cu risc mare. Sint destule investitii cu dobinda mica dar garantata, care e mai buna decit un savings account.
RAP-ul folosit la cumpararea casei trebuie returnat, din cite stiu eu nu ai cum sa scapi. Daca intr-un an nu-l platesti, penalizarea este ca suma datorata se adauga la venitul pe anul respectiv si esti impozitat.
Weekend placut,
Mihaela
almo spune:
si noi vrem sa inchidem mortgage-ul. daca cineva obtine sub 5% pe an sa ne spuna si noua sursa. noi suntem in cautari.
Katrinel ai vreo idee unde am gasi sub 5%?
caro spune:
citat din mesajul lui almo si noi vrem sa inchidem mortgage-ul. daca cineva obtine sub 5% pe an sa ne spuna si noua sursa. noi suntem in cautari. Katrinel ai vreo idee unde am gasi sub 5%? Album http://picasaweb.google.com/nicole.poze |
almo, tu cauti singurica mortgage-uri? n-ai incercat cu un mortgage broker? ca ei obtin rate mai bune de la banci decat daca te duci tu cu jalba in protap.... eu am lucrat cu un broker numai prin telefon, mail si fax. In 3 zile am avut totul aranjat. Need help?
Ica 1975 spune:
citat din mesajul lui mimitete RAP-ul folosit la cumpararea casei trebuie returnat, din cite stiu eu nu ai cum sa scapi. Daca intr-un an nu-l platesti, penalizarea este ca suma datorata se adauga la venitul pe anul respectiv si esti impozitat. Weekend placut, Mihaela Mihaela "Never argue with idiots cause they'll drag you down to their level and beat you with experience." |
Pai asta am vrut si eu sa spun dar n-am fost prea clara ; daca se imparte la 15 ani n-ar fi prea mult in +
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !