Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (15)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

neata burtici!
bine v-am regasit dupa week-end.

mihaelacg, nu prea am avut spor la cumparaturi, am luat cadouri dar ptr mine numic ca n-am gasit decat op salopeta rosie cam subtirica. am intrat si la un magazin de bb da n-am stiut ce sa cumpar...sincer eu nu stiu ce imi trebuie ptr bb asa ca am sa merg cu o colega care are un baietel.

miruna, felicitari ptr ca ai castigat lupta cu tigarile!

catinel, felicitari ptr miscarile lu bb mic. deabia astept si eu...

pisik, cu sanatate si tot ce iti doresti!

dyana, aly, n-am cuvinte ca sa va incurajez dar stiu ca DD va va da copilasii doriti cat de curand.

florinela, si toate fetele care mai aveti nevoie de ordonanta 96/2003 in care aflati despre reducerea timpului de lucru, concediu prenatal sau de orice alt fel, risc etc, cele 16 ore lunar ptr consultatii, toate drepturile vostre acum si dupa nastere... dati-mi pm si v-a trimit. e pre mare sa o pun aici...

o saptamana minunata tuturor!

silvi 14 +
VINE BEBE
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Buna dimineata!

Multumesc mult pt urari fetelor!
Dyana, Alli, va doresc multa putere sa treceti peste acest necaz si sa aveti curajul sa o luati de la capat!

Lysbeth, stai linistita iubita, cam in 2 sapt maxim ar trebui sa scapi de starile astea. Si eu le mai am din cand in cand, mai putin accentuate, dar mai apar. Sunt normale, doar ca trebuie sa incerci sa vezi "jumatatea plina a paharului"

Pupici pe burtici la toate

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

pisik LA MULTI ANI! Iti doresc sa fii sanatoasa si sa ai un bebe sanatos.
Si un buchet de de la mine.

"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doranna spune:

buna!!
sunt suparata... cred ca fac febra voua ce v-a recomandat medicul? am citit de oscillococcinum, dar vreau sa stiu daca ati luat fara sa consultati un medic.
nu mai sunt sigura, dar parca spunea cineva ca avem voie sa luam paracetamol???
dorana 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocufan spune:

fetelor trebuie sa ma corectez. am scris pe undeva ca epidurala se face pana la o dilatatie de 4 cm dar de fapt ea se face abia dupa aceasta dilatatie. are si destule efecte negative asupra mamei si asupra fatului asa ca o sa ma gandesc serios daca o fac sau nu.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocufan spune:

"Efecte secundare:
Cateva studii efectuate pentru a masura eficienta anesteziei epidurale la nastere si incidenta efectelor secundare au scos in evidenta posibile probleme, cum ar fi:
- substantele anestezice pot duce la scaderea fluxului de oxigen la fat si o scadere a ritmului cardiac fetal;
- ele cresc de 3 ori riscul de utilizare a forcepsului sau a vacuumului extractor, deoarece femeia nu mai simte nevoia de a impinge si abilitatea de a se implica activ in faza de expulzie, astfel ca anestezia epidurala scade sansa nasterii vaginale, deseori medicul fiind nevoit sa recurga la nasterea prin cezariana;
- nou-nascutul poate avea un scor Apgar mic la nastere;
- substantele afecteaza capacitatea motorie a mamei care, desi ar putea merge si s-ar putea misca pe tot timpul travaliului, in realitate doar o femeie din 3 alege sa o faca. Restul femeilor raman intinse in pat, datorita unui sentiment de insecuritate si a resimtirii unei oboseli coplesitoare.
- dupa nastere, mama poate resimti o lipsa a tonusului vezical; de asemenea, pot aparea senzatia de greata, varsatura, frisoane sau ameteala.
- anestezia epidurala creste durata travaliului. "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Neata fetele !!!!

Pisik, !!!

Eu am inceput saptamana in forta, dupa un week-end de leneveala la Herculane ! Superba zona, am facut croaziera pe Dunare, impresionant !!

Miercuri ma duc la TM la 4D si nu mai am rabdare !!

In rest, sunt ok, nu-mi dau seama daca am simtit deja miscarile ... sau e altceva

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciresica5 spune:

Salutare burtici,

Pisik, LA MULTI ANI, sa fii sanatoasa, fericita si sa ai cea mai frumoasa si sanatoasa domnisoara!!!

Misha, eu am luat dinainte sa raman insarcinata acid folic (vreo 5 luni) si am continuat pana in saptamana a 14 a. Din saptamana a 6 a de sarcina am inceput cu vitaminele Elevit, cate una pe zi.

Catinuta, felicitari pentru faptul ca l-ai simtit pe bebe! Esti o mare norocoasa ca s-a intamplat atat de repede! Si eu abia astept ziua in care se va intampla minunea asta!

Lysbeth, incearca sa te linistesti, ca nu rezolvi absolut nimic daca te stresezi! Poate iti face bine daca incerci sa asculti niste muzica relaxanta! Eu mi-am cumparat cateva CD-uri cu muzica pentru bebelusi si cantecele pentru copii. Imi place tare mult cand ascult!
Lysbeth, multumim ca ne-ai indrumat catre magazine de gravidute mai ieftine, ca eu una m-am saturat de preturi exagerate.
Eu n-am mers decat in magazine din astea mai mari pentru gravidute, gen Prenatal, Mother care, etc, pentru ca altele nu cunosc si nici nu mi-au iesit in cale. Aici nu am gasit decat preturi de genul: camasa-180 RON, bluzite-200-250 RON, blugi-265 Ron, sutiene-110-150 Ron. In plus de asta, tot ceea ce am vazut nu era dragut deloc, ca sa nu mai vorbim despre culori: toate inchise si imbatranite.
Chiar incep sa-mi fac griji ca ma voi imbraca ca o baba, de-o sa ma compatimeasca toata lumea!

Voi, fetelor, pe unde ati mai vazut magazine pentru burtici???

Va pup si va doresc o saptamana usoara si fara stres!

15+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doranna spune:

nu stiu de ce, dar este a 2a oara cand mi se intampla sa scriu si sa nu-mi apara mesajul nu cred ca este 'respins' de admin, ca n-ar avea motive
din pacate chiar am o problema (raceala) si astept comentariile voastre legate de administrarea paracetamolului si a oscillococcinum-ului... celor care au luat le adresez din nou intrebarea daca au luat la recomandarea medicului ginecolog?
multumesc,
dorana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Lysbeth, aceleasi stari ca si tine le am si eu, insa incerc sa le tin sub control. Nu am nici eu chef de nimic, azi, de exemplu, nici nu am iesit inca din casa, abia acum incerc sa imi iau avant. As sta toata ziua in pat (si eventual as si manca non stop).Pisik, La Multi Ani! Cocufan, multumim pentru informatiile despre epidurala. Eu stiam ca unul dintre efectele negative asupra bebelusului ar fi febra. Parca am cazut iarasi pe ganduri citind ce ai scris tu.Ana-Maria 10+

Mergi la inceput