Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie(86)
Raspunsuri - Pagina 3
diana21 spune:
Citat: |
tre sa va spun...mu-ie-ri-le nasc de 2 mii de ani pe camp si prin copaci fara atatea figuri si comforturi sportite....si sunt ok....restul e DARWIN fratilor, capisci?????Si Dumnezeu.... |
Dea, da mai, ai dreptate! Daaaaar , (ca nu ma pot abtine, tre' sa te contrazic, na!), acum nu mai mor mu-ie-ri-le la nastere pe capete, cum mureau pe vremea lu' bunica! Iar io zic ca mi-e frica tocmai pt. ca stiu exact ce ma asteapta. In rest, de acord cu tine, sarcina este mai mult decat doctori, ecografii, etc. Si gandirea pozitiva este mai buna decat Gynipralul, asta e clar! Dar eu am ajuns, din cauza pb. pe care le-am avut data trecuta, sa am nevoie si de Gynipralul asta ca sa mai pot gandi pozitiv.
Contractii nu am avut nici eu la prima sarcina. Si nici probleme pana in sapt. 34. Acum am cerclaj de la 13 saptamani, contractii la greu (peste 20 pe zi - mai nou, mai putine datorita Gynipralului) placenta imbatranita...si alte cateva care nu se pot zice !
Spiridusul, sa stii ca exista si la noi vaccinul impotriva Rotavirusului. Se face la Medlife, stiu sigur asta! Poti sa suni la pediatrie si te voe lamuri fetele. Si nu se face in primele ore sau zile ale lui bebe, ci in primele luni!
E nasol rau Rotavirusul asta si e destul de frecvent la noi in ultimul timp. Fetita mea a avut de doua ori enterocoilta cu Rotavirus si a fost ingrizitor. Cu spital, internare, perfuzii, febra mare, diaree, voma, deshidratare, stomac dat peste cap, regim sase luni...C cat e mai mic copilul, cu atat mai mari sunt ravagiile produse de virusul asta.
Mav, in pozele alea nu se vede cat de tare te doare in momentul respectiv . Deci...pe mine nu m-ai convins ca e mai buna nasterea naturala din punctul asta de vedere. La cezariana, dupa operatie, eu nu am auzit urlete si racnete, ci doar niste gemete si tanguieli. E o diferenta din punctul asta de vedere. Pe de alta parte, are dreptate Vrabiuta. La naturala, imediat dupa cosmar, uiti toate durerile, trec ca si cum n-ar fi fost vreodata (alea de burta ) si poti manca orice iti pofteste inimioara. Plus ca poti merge pe picioarele tale, plus ca ai lapte mai repede si ajungi la bebe in urmatoarele ore.
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti
Tudor Stefan 32+
Asa creste bebe
wndyctygirl spune:
Criss felicitocuri pentru rezultatele bune la eco...n-ai cu ce sa te obisnuiesti psihic draga mea , nu exista nimic batut in cuie...nu va mai stressati cu planurile de nashtere ca ma cianotizez deja...
Mirtha n-ai ajuns la Bucuresti inca????
Oti azi nu iesi la rampa???? Schimbul de noapte, hai...
Si acum biciul...sau fluierul...cu doua deshte in gura asha...
Diamisha, Andy, Cherie, Dandusha, hai ca v-ati luat puternic nasu' la purtare...pe unde bantuiti?????
Ca sa va binedispun putin, raportez ca am dat iama in credit card-urile yankee( daca tot vine potopul Noe-le din mine a zis ca sa scufunda cu gratie...si unde-au mers atatea mii mai merg vreo doua...de dolari ziceam....) si a comis shopping major pentru bebelina in week-end-ul asta...poate intr-un final pica sistemul financiar american si ma iarta Bush si pe mine de datorii...ce, i-a iertat el pe aia cu shatet puternice...)
Am luat carucior, bugaboo cameleon, imi place la nebunie ca ii pot schimba culorile si e foaaaaaaaaaaaaaarte usor...si bun pentru orice teren...are si landou( chestie rara oe continentul asta)...acum e rosu cu albastru..mai tarziu ii mai iau si alte culori...
http://bugaboo.com/us/us
Coshuletz de dormit in primele trei luni langa patul lui mami....
http://www.buybuybaby.com/product.asp?order_num=-1&SKU=15039426&RN=7134&
Scaun de mashina...
http://www.buybuybaby.com/product.asp?order_num=-1&SKU=15116234&RN=7021&
Si nishte tzoale frumoase ...da' n-am timp de poze....
Bravegirl m-ai tradat.....ai apelat la altcineva sa iti facashopping-ul...ce carucior ai luat pana la urma? Tzuc you, all!!!!
32+ cu
diana21 spune:
Dea, io ma uit la cumparaturile tale ca la Star Trek! Asa ceva n-am vazut pe-aici, carutul e demential!!! Si pare super solid! Iar cosuletul e de-a dreptul delicios!
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti
Tudor Stefan 32+
Asa creste bebe
Otiliav spune:
Scrieti infiorator de mult. Eu de abia mai rezist la servici, ma rog de mine sa termin pana vineri ceva ca arde grav de tot. Dar nu pot sa plec la nani fara sa salut.
Si nu in ultimul rand, eu sunt singura inconstienta care nu are bagaj de spital. Nici macar nu m-am gandit in ce geanta sa pun.
Vad ca toata lumea are bblusii mai mari la eco decat calendaristic. Numai bblusa mea este ecografi mai mica , si stiu clar ca dupa ziua 15 nu am mai facut prostii. Mi-e tare teama sa nu fie din cauza anticorpilor Rh- .
Monicus, eu am facut 4 ecografii si nu mi s-a spus niciodata greutatea lui bb si nu mai am nici o ecografie programata asa ca voi afla direct la nastere . Orientativ insa se pare ca este bine devoltat bb daca este mai maricel decat calendaristic, asa ca eu zic sa nu-ti faci probleme.
Mirtha, de semnat am semnat la internarea in spital dar nu stiam ca gata le dau acordul pentru orice. Nu mai conteaza acum, important este ca si-au facut treaba si am iesit si eu si bb cu bine din spital.
Daca stiam ca te influentez negativ chiar ca nu mai spuneam, eu am mizat pe efectul contrar. Trageam un semnal de alarma ca psihic este bine sa fii si pregtita pentru operatie. La mine si-a spus cuvantul si epuizarea dupa un travaliu complet, travaliu fara epidurala ca m-am simtit viteaza . Si a fost ca un examen picat la mustata, chestie pe care nu am exprimentat-o niciodata, asa ca m-am ofticat din greu.
Elilov, Simona, Madutza si cine este la a doua cezariana, faceti cu anestezie generala acum? Va intreb pentru ca in caz ca ajung la taiat ma gandeam ca daca nu-i generala scap de senzatia de tusit datorata tubului pe gat. Cu cat mai putine belele cu atat mai bine.
Pe mine m-au legat ca tremuram rau, frisoane de epuizare, ceea ce povesteste Diana.
Simona, la complicatii gen ocluzie intestinala, eventratie, embolie, sau reactie alergica la anstezic nu stiu daca are sens sa ne gandim. Sa ne sa fie totul bine oricum am naste. Ma bucur ca mai ai putin si intri in luna a 8-a, uraa.
VonHelen, care-i prioritatea ta? Tie iti pasa de cat de mult le place lor mancarea sau de copilul tau care depinde de tine.
Iar aici se face o singura ecografie, morfologica la 18-23 de saptamani. Eu am facut trei: cea morfologica, una ca m-am rugat de doctorul de familie sa ma trimita la un screening pentru sindrom Down si una din buzunarul meu cand aveam scurgeri maronii si la stat nu ma primeau.
Lorena, ma bucur ca ai ajuns la doctor si este binisor.
Corina, frumos numele Ariana, are vreo legatura cu rasa ariana? sau ma duce pe mine capul aiurea la ora aceasta, ca daca-i cum cred eu trebuie musai sa fie si ea blonduta cu ochi albastri sa i se potriveasca numele. Felicitari pentru prefix, acum trebuie si AMR-ul .
Ma uimesti, de ce cumparaturi mai ai nevoie?
Diana, eu la sarcina aceasta am descoperit ca am avut hepatita A, dar doctorul de familie m-a asigurat ca nu se cronicizeaza, e normal sa am anticorpi. Eu i-am facut Anei doar vaccinurile gratuite si pana acum a facut o enterocolita si racita de 2 ori, la gradinita merge de 1 an. Cred ca si conteaza foarte mult cat de sensibil este copilul. Acum oricum in cazul ei nu mai pot interveni, e prea tarziu.
Mersi pentru sfatul cu glicerina, eu vroiam sa o rog pe mama sa ia ea cand vine aici, dar se pare ca o tai de pe lista daca doar o luna are valabilitate.
Mariana, sunt aproape sigura ca este obligatorie sonda urinara, asa pare logic pentru ca la toaleta oricum nu vei merge. Eu parca am avut-o 2 zile, ca mi-au tot pus perfuzii si incepeam sa scap de apa retinuta in sarcina. Eu mancasem, bausem lichide in travaliu ca asa este normal, cezariana a fost de urgenta dar clisma nu au facut sigur pana m-au adormit, erau agitati sa-l scoata pe bb cat mai repede.
Babyzapi, daca nu ies lohiile cum trebuie altceva nu pot face decat masaj pe burta si dilatare manuala a colului. Am avut si eu un saculet de nisip pe burta, era din congelator si mi se parea tare greu mai ales cand se contracta uterul.
Spiridusule, asa este cu piloteii un adevarat sport de performanta, eu m-am trezit fara ei dar le-am rugat sa-mi puna in urmatoarea zi si tot pe ele le rugam sa-i scoata. Pe hol fara pilotei sigur nu as fi iesit . Eu am avut noroc ca la terapie intensiva eram singura pacienta si au avut grija de mine, am putut face si dus, de spalat am fost spalata doar cu apa calda, ce boierie pe mine la terapie intensiva, si chiar nu am cotizat la ele mult, cred ca ori li s-a facut mila de mine la cat am plans pe acolo ori intrasera si ele in atmosfera buna de Craciun ca nu am dat de o acritura decat in travaliu.
Si tu te feresti de copil cand mananci ciocolata , hi hi avem si noi nevoie de energie.
Flori , eu te citesc la FIV pe furis .
Monicabo, cred ca tie cel mai util ti-ar fi sa pui in spatele carutului cu bebe o platforma pe care sa stea Andreea cand oboseste. Sau un carut pentru copii de varste apropiate, seamana cu cele de gemeni numai ca ori se pune bb in cosulet sub carutul sport cu copilul mare, ori sunt doua alaturate, unul sport si unul landou.
Wow Lorellay, bine ai aparut. Eu in prenatal se pare ca la 37 de saptamani, mai am mult si bine.
Ramo, daca te uiti la toate povestile de acolo vei vedea numai padure . Cred ca din cauza ca nu se face deloc control pe masa in timpul sarcinii , tari civilizate ce vrei.
Vrajitoarea, este doar senatia de creier nefunctional in totalitate, e mult pana incepi sa poti misca maini si picioare. Mie mi s-a parut o stare asa intre real si ireal si-mi era greu sa fac distinctia in primele minute, dar cu timpul a fost mult mai bine.
Mav asa este, eu am pus povestea unei nasteri acasa cu copii pe langa mama . Ce faza, chiar la acea cezariana ma uitasem cand eram gravida cu Ana si mi-a ajuns , adica am fost tare hotarata sa nasc natural daca am mers la 3 declansari. Si Ana a avut probleme cu respiratul, a luat apgar 7, antibiotic 5 zile intravenos.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 29+
Pozele noastre
criss703 spune:
wndyctygirl
Sa folosesti sanatoasa lucrusoarele cumparate , cele vazute sunt tare dragute
Mirtha sper ca a fost cu rezultate bune si ecografia/consultul tau
Criss 31+
http://community.webshots.com/user/criss703
BraveGirl spune:
Dea, ma declar vinovata de tradare ...sotul s-a ocupat. A luat pana la urma Orbit. Sunt dezamagita ca cica dureaza destul de mult pana vine, dar asta e. Astept cumintica.
Otilia, mai am o groaza de cumparat...nu ma pot abtine. Pt mine trebuie sa-mi iau bagajul pt spital si pt bebelina costumas pt exterior, si daca tot dau comanda, profit si mai iau cate ceva. Asta pana nu declar falimentul ...
Mirtha, ne tii in suspans?
==========
Corina 30+ Arianna Maria
My baby
Albumul meu
BraveGirl spune:
Dea, sa stapaniti sanatoase lucrusoarele! F frumos cosuletul. L-am vazut si eu pe amazon.
Otilia, as vrea eu sa am o fetita blonda, cu ochi albastri si carlionti. Vafi neagra si paroasa , ca parintii ei.
==========
Corina 30+ Arianna Maria
My baby
Albumul meu
Otiliav spune:
Dea, vad ca te luasi de mine. Pai eu am scris 2 ore la mesajul precedent, cu mici pauze pentru ca mai beam un ceai, mai mancam floricele de porumb, ma mai uitam la filmuletele puse.
Hai ca tu ai acum tot ce-ti trebuie. Sa le folositi sanatosi!
Eu pana in prezent am doar cadita si hainele, in concluzie plimb fata in brate mai ales ca mersul ajuta la slabit (eventual ies si la plimbari noaptea, poate prind eu hotul sa-i arat fetei de cine m-am speriat ) si dorm cu ea in pat pana vine patutul promis de prietena.
Gata, fug la nani ca maine am o zi grea. Ma duc sa-mi pupacesc printesa, doarme asa dulce ca in loc sa dorm si eu langa ea stau si ma uit la ea ce frumos doarme.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 29+
Pozele noastre
Andy08 spune:
Dea: Pe aici si eu, doar ca inca nu pot scoate capul dintre cutiile de gresie, podele, ma plimb ca nebuna pe la magazine, astept electricianul, instalatorul....vai si amar. La sf. lui oct. trebuie sa ne mutam si sper sa fie cat mai mult gata pana atunci (ca mi-e teama ca nu va fi totul aranjat si vom mai continua si dupa ce ne mutam).
Mai, e nasol cu criza asta finaciara, ne panicheaza pe toti. Sunt curioasa cum o sa scoata camasa. Si ce va fi de fundul nostru...
Otilia: Eu nu am cumparat NIMIC inca. Nici pt. mine nici pt. bebe. Singurul obiect pe care il am e scaunul de masina pt. bebe, pe care l-am primit de la niste prieteni. In rest, nimic, nimic. AM fost la Ikea in we si am vazut o vanutza pt. puiutz....mi-a placut, dar n-am luat-o inca. Sper sa mai aiba si mai incolo. Ma gandesc ca nici nu are rost sa le iau pana nu ma mut. Ca le aduc aici, ca sa am ce cara dupa aia cand ne mutam. Asa ca in nov. dau si eu iama prin magazine. Crezi ca e prea tarziu? De-abia am intrat si eu in luna a 7-a.
Si bebe meu era cu o zi sau doua mai mic decat UM, dar avand in vedere faptul ca ultimul eco a fost la 19 sapt., nu stiu ce s-a mai intamplat de atunci. Dar ei cresc in salturi, asa ca nu cred ca trebuie sa ne facem griji.
Diamisha: Chiar asa, pe unde esti?
Diana, Criss: Gata casa?
Vrajitoarea: Tu ai 35-36 de sapt? Pai inseamna ca sunt sanse mari sa nasti prima.
Nu m-am uitat la filmuletele cu nasterea, ca nu vreau sa-mi fac frica. O sa vad la fata locului cum ma voi descurca .
Andy 28+