Nou stil de viata (228)
Raspunsuri - Pagina 4
danielag spune:
Buna dimineata la !
Carmen, felicitari pentru premiu!
Aseara va ziceam ca vreau sa reduc consumul de carne. N-as vrea sa renunt complet la ea, doar ca vreau sa stiu ce alimente pot manca si sa aibe proteine bune, sa mai substitui din mesele cu carne. Mezeluri / salamuri nu prea consum, eu nu-mi cumpar aproape niciodata. Carne de porc mananc rar. Carnea de vita nu-mi iese tot timpul (nu stiu sa o fac si ramane atzoasa). Asa ca preferatele sunt carnea de pui si carnea de peste (imi place pestele). Din pacate carnea de pui e din ce in ce mai "hormonizata". Iar pestele are mercur si alte metale grele, ca nu prea stim de unde e pescuit. De aici dilema mea.
In legatura cu bautul de lichide, in perioada asta beau cu placere ceaiuri, dar apa nu-mi mai vine sa beau. Nu'sh ce am, dar incerc sa ma corectez!
Anda, ce harnicutza esti! Pentru azi ai si prajitura cu mure si mascarpone (am cand am citit) si clafoutis cu migdale si visine... In legatura cu afirmatia "ma ingras si din aer", am si eu dubiile mele. Mari.
Tzuni, succes cu proiectele la munca! Nici eu nu am reteta de sos light pentru legume, eu le pun o lingura de smantana, nu e light dar nici extrem de caloric. Eu oricum nu mananc mult cantitativ si cred ca merge lingura aia de smantana. Dar m-ar interesa si pe mine alte idei de sosuri.
Violeta, si la mine e frig ! Vreau sa vina vara inapoi... mie nu imi place iarna deloc!
Va pup pe toate si sa aveti o zi frumoasa!
Daniela
mephala30 spune:
Buna dimineata, frumoaselor doamne! Si va multumesc pentru felicitari.
Nu stiu ce vom alege, sa vedem intai oferta, , apoi ne hotaram.
Desigur, o sa va spun si voua.
Azi mi-s boieroaica, am doar 3 ore, .
Tzuni, ce fel de proiecte ai de prezentat? Ma bate gandul sa dau o fuga pan' la tine, sa te vaz, .
Delia, hai, pune mana pe carte, azi o fila, maine doua, o dai tu gata, .
Zuzilici, multumim pentru noul capitol, am uitat s-o fac pana acum, .
va las, plec la ore.
o zi minunata!
Carmen cu Iustin si Teodor
louisea spune:
Netza
Merci Tzuni de ceai
Carina si eu stiu astfel de persoane Si ma dispera cand le aud cat se mai plang ca nu pot sa slabeasca.
Tumpi ma bucur.. Eu le alternez: verde, alb, rosu Fiecare cu benefiile lor.
Daca ala verde pur ti se pare amar incerca sa-l faci mai diluat si sa nu lasi mai mult sa se traga decat scrie pe plic/ cutie..
Deci a fost buna cioco cu 100% cacao? Eu credeam ca-i
Carmen sa stapaniti premiul sanatosi. Ati meritat sa castigati
Delia parca vad ca si luna aia o fi fost o data pe saptamana Uff si pastilele ales numa sanatoase nu sunt.. La noi a fost de mai multe ori la tv ca au murit unii din cauza pastilelor de slabit :(
De aia eu sunt de parere ca mai bine previ decat sa tratezi. Asta si cu privinta la silueta
O zi frumoasa tuturor
Tzuni spune:
Mephala, te asteptam cu drag!
Carina, e vorba de: morcovi cruzi, brocoli si conopida (crude), rosii, tulpini de telina si ardei.
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si cu...blog
mamica dulce spune:
Buna dimineata fetele...imi pare rau-rau-rau de tot ca am ratat raportul...avum cred ca e prea tarziu, dar promit echipei ca imi iau revansa saptamana viitoare. Oricum n-am cu ce ma mandri, am 1 kil in plus...nu ma intrebati de ce ca ma tin de treaba. Totusi de cateva zile sunt super umflata,am crampe si niste degete cat salamul.De la asta o fi kilul ala antipatic
Ma duc sa ma uit in urma ce-ati mai facut.Am o perioada extrem de aglomerata acum,nu am deloc timp pentru mine si asta se vede si in (in)frecventa postarilor.De astazi este vacanta aici,deci 2 saptamani pauza de la scoala de pregatire dar incepe luni jobul la Universitate,abia astept desi mi-e frica de morIn afara de asta cursurile pentru adulti zilnic,alergatura cu Marc zilnic(gradinitele nu au vacanta).Sunt si tare suparata..voiam sa mai dau un examen in decembrie si nu m-am putut inscrie ca nici nu se ofera in orasul meu-nici curs,nici examen,trebuia oricum sa ma duc la Köln,dar am ratat si perioada cu o zi.Asa ma enerveaza nemtzalaii astia de nu va imaginati...Mi-e ciuda de mor-desi am "economisit" taxa de 200 de euro,am plans ieri cand am aflat-e o calificare super care m-ar fi ajutat sa-mi gasesc alt job mai bine platit.Mai pot sa-.l dau in iunie,dar tocmai asta voiam sa evit, in iunie vreau sa ma etalez in toata slabaciunea pe o plaja la turci sau la greci ca se fac 4 ani de cand n-am mai fost o zi in concediu.Ma indrept cu viteza spre depresie si surmenaj in ritmul asta.Apoi in iulie sunt biletele prea scumpe si in august incepe fi-meu scoala.
Gata fetelor, cam asta e nou cu mine, va las,ma duc sa mai beau o cafea.
hcclara spune:
'Neata!
Carmen, felicitari pt locul 1! ce fac puiutzii?
Felicitari celor care au slabit!
Zuzi, abia astept sa te vad saptamana viitoare sub 90! a plecat raceala de la voi?
Eu tocmai am venit de la dentist, am fost la control, nu mi-e groaza numai de faptul ca trebuie sa tin gura deschisa si eu cum am probleme cu musculatura, e tare neplacut! m-am progrmat pe 11 noiembrie sa imi scot si celelalte 2 masele de minte care le mai am, poate apoi mi-e mai bine cu musculatura!
Ieri am fost in oras si mi-am cumparat o fusta mini, si ma gandeam ce tampita am fost in iarna mi-am comandat una marimea 38, era super faina, dar eu atunci eram pufoasa si nu incapeam in ea, insa mi-am luat-o ca sa am ambitie sa slabesc! cand am vazut-o ma gandeam oare cand oi intra eu in ea? asa ca am trimis-o inapoi, iar acum cand intram in ea am platit dublu pe ea!
Eu am dat drumul la caldura de vreo saptamana!
Anky,Tumpi la multi ani tatilor vostri, sa fie sanatosi!
Laura, spor la pregatiri!
va pup pe toate si sanatate bolnaviorilor !
eu stagnez tot acolo, ce bine!!!!
anky spune:
Neata,haideti la cereale cu iaurt si capsuni..mmm ce bun..
Merci fetelor pentru urarile la adresa tatalui meu.
Tumpi, si tatalui tau.
Carmen,Felicitari pentru premiu,sa-l stapiniti sanatosi.E buna ideea lui Tzuni cu aparatul de gatit la aburi.
Zuzi,cum va simtiti,cum e Isabella ?
Daniela,poti sa maninci si carne de curcan daca iti place,mie personal imi place mai mult cea de curcan,decit cea de pui.
Claudia,sa porti sanatoasa fusta,important e ca ai slabit si esti bella .
Mamicadulce,multa bafta la noul job si incearca sa nu te mai stresezi.Fa ceva relaxant in weekend,doar pentru tine.
Acuma in legatura cu afirmatia "ma ingras si din aer" va reamintesc o fraza de-a Mihaelei Bilic:
"Poate ca nu toti sintem frumosi si slabi de la natura,insa dovada suprema ca doar aportul alimentar ingrasa este ca de la Auschwitz nu a iesit nimeni gras,nici cele care sufereau cu "glanda".Cinic,dar adevarat"
carolinah spune:
.Neata, ladies,
aseara am bagat 1/2 ora de bicicleta, desi ma durea groaznic fundul de la Pilates. Categoric, nu-mi mai place sa fac sport acasa singura. pana m-am convinsa sa ma sui pe ea, mi-a luat ceva
Tzuni, sa iti spun eu, una care nu se pricepe la ale bucatariei cum facem sosurile de legume crude sau la aburi (ca eu am masina de aia). Noi punem intr-un mixer micut (numai la asta il folosim) obligatoriu usturoi, ulei de masline, sare, piper (astea sunt baza) si apoi: iaurt slab sau crema de iaurt (in functie de marimea fundului aluia care il face), busuioc, rozmarin, oregano, menta, cardamon, coriandru, scortisoara etc, ce ai prin casa si din care ai chef. Sosul il punem peste legumele respective si mancam in general cu orez salbatic sau rosu thailandez sau Basmati. Miaaaaaaaaaaaammmm.
Sau mie imi place sa imi fac tzatziki: castraveti cruzi rasi si storsi, crema de iaurt, ustoroi si sare. Se serveste cu cartofi fiert si/sau pui la gratar. Dar merge categoric si cu alte legume. In general vorbind, mie imi plac sosurile pe baza de iaurt, sunt usoare si delicioase.
Daniela, si eu am haine etalon. Sunt alea care crapa pe mine si in care practic nu ma imbrac niciodata. Daca nu mai incap deloc in alea, iau masuri. Si sunt acele haine care vor deveni masura normala dupa fiecare tura de slabire. La mine tura de slabire e cam de 2-3 Kg, pe care le mentin apoi o perioada indelungata.
Istoria mea de slabit e indelungata si pleaca de undeva de la 80 Kg la 20 de ani (extrema atinsa o singura data). Practic in 2000 cand l-am cunoscut pe sotul meu aveam in jur de 69 de Kg, apoi cand am ramas insarcinata cu fiica-mea nr 1 aveam undeva pe la 64-65. Am dat jos apoi pana pe la 62, am facut-o pe fie-mea nr 2 si dupa ea m-am dus undeva pe la 59 etc etc etc (cam asa ceva, nu mai stiu exact). Asta este ultima tura de slabire insa, nu vreau sa merg mai jos de 55! Si adevarul adevarat este ca si daca pana la urma ma stabilizez la 57 Kg, dar alea bine lucrate si ma tin de sport si sunt fit, nu ma intereseaza nr de Kg.
Carina, sunt perfect de acord cu tine!
Si gata romanul pe dimineata asta, va pe toate.
donna79 spune:
Neata, neata!
Vin si eu cu intarziere la raport...ca de obicei.
N-am cu ce ma lauda: stagnare, 88 kg.
Felicitari slabutelor si luptatoarelor.
Eu inca ma mai lupt cu casa sa o pun in ordine, dupa ce termin voi deveni mai activasi voi scrie mai mult. Din pacate nu sunt in cea mai buna forma psihica..si nici fizica, incerc sa-mi revin. Va citesc zilnic si asta ma face sa ma simt bine.
Caro, delicioase retete, si mie imi plac cele pe baza de iaurt.
Pup fete! ma intorc la munca...
Donna
carina spune:
Neata frumoaselor,
Daniela: prajitura cu mousse de mascarpone e pentru dragul de sotior. El e la cura de ingrasare nu eu . Clafoutisul e pentru mine.
Tzuni: din astea poti face un stir fry cu sos de soia. Eu in sosul de soia pun:
sos de soia low fat and low sodium
ceapa verde taiata rondele
usturoi sau prf de usturoi
ghimbir ras sau praf de ghimbir
piper
pasta de chili (optional)
o picatura de otet de orez
miere sau zahar brun (nu mult)
Optional sosul se poate face un pic grosut (ca la chinese) daca dizolvi putin (jumate de lingurita) de amidon cu putin sos rece si apoi il pui la fiert cu totul.
Carmen: in rest cate ore ai pe saptamana?
EU maine imi iau concediu ca vreau sa pregatesc casa pentru cheful de ziua mea. Azi am sedinta cu parintii la 4.30.
Meniul de azi:
un sandvis cu paine integrala, cu sunca 3% grasime si o felie de mozarela; cateva linguri de clafoutis cu visine
zuchini la cuptor umpluti (curcan, morcov, ceapa verde, zuchini, crema de branza si mozarela rasa deasupra) cu iaurt
diseara o sa mananc paste cu branza la cuptor
Va pupic,
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai