Bronchovaxom=laringita?

Bronchovaxom=laringita? | Autor: roxica

Link direct la acest mesaj

buna fetelor
fetita mea cea mica a facut simbata noapte un fel de laringita..spun un fel pt ca nu a facut febra si nici foarte rau nu s-a comportat asa cum am mai citit la simptomele de laringita..desi diagnosticul a fost laringo-traheita ceva de genul asta...oricum mi-a dat zinat si gentamicina; din cite am mai citit aici pe forum s-ar fi putu declansa raceala asta in urma tratamentului cu bronchovaxom pe care i-l terminasem cu vreo 2 zile inainte? acum ce sa mai fac? sa-i mai dau si lunile urmatoare? a mai patiti cineva asa? si alta intrebare pentru cele care s-au confruntat cu boala asta...acum a inceput sa tuseasca dar tuseste sec si eu ii dau siropele pt fluidificat eurespal si acc 100 ce sa fac?
bronchovaxomul se da 3 luni o luna pauza si apoi iara 3 luni?
sananate tuturor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Cand i-am dat baietelului meu bronchovaxom, parca in a 2-a luna de tratament, prin a 7-8 zi a avut o usoara febra. Medicul mi-a zis ca ar putea fi o usoara reactie de la bronchovaxom (ptr. ca el de fapt contine niste bacterii atenuate - parca 8 tulpini - si asta e rolul lor sa stimuleze imunitatea). Probabil ca e posibil sa fie o usoara reactie de la bronchovaxom si in cazul vostru (desi mi se pare mai mult o coincidenta ca totusi ea a terminat tratamentul de 2 zile). Cred ca doar medicul (in care ai incredere) iti poate spune daca sa-i dai sau nu lunile urmatoare. Eu, dupa episodul ala de febra, am continuat pana s-au facut 10 zile si apoi i-am dat si ultima cura luna urmatoare. Mie mi-a spus medicul sa-i dau 3 luni (septembrie, oct., noiembrie) si apoi sa reiau prin februarie (a zis ca a 2-a transa depinde de mine dc vreau sa-i dau pentu ca lui i se pare si tratamentul de 3 luni consecutiv suficient).

Dar tratamentul pentru laringita fetitei tale, mi se pare cam exagerat (eu nu sunt medic), dar totusi zinat si gentamicina pentru o usoara laringita? Care de cele mai multe ori e virala...
Sunt totusi niste antibiotice foarte puternice.
Parerea mea ca-i diminuezi actiunea bronchovaxomului (adica bacteriile alea in loc sa-i stimuleze imunitatea, ii dai antibiotic).

Cand copiii mei au facut laringita, fara febra mare, le-am dat doar un antihistaminic (gen claritine sau zyrtec), carpe uscate calde la gat, am asigurat cat de cat atmosfera umeda in camera (cu oale cu apa fiarta), picaturi de nas (fetei n-am reusit sa-i pun niciodata picaturi, dar baiatului da ), clorocalcin (sau orice fel de calciu - ca si antialergic), faringosept (taiat in 4 ca sa nu se inece). Iar pentru fluidificat le-am dat sirop de patlagina si ceaiuri calde (nu fierbinti).

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salut roxica fetita bolnavioara!

tu stii ca ti-am mai zis si alta data, cata vreme copiii nu au febra mare mai mult de 5-7 zile, PLUS stare generala proasta, este EXCLUS sa ii 'tratez' cu antibiotice, indiferent care doftor local imi recomanda asta, pt ca sunt 'patita si pe verificate cand am cerut sfatul si celor de la bucuresti NU a fost justificat antibiticul in asemenea situatii!

cu atat mai mult cu cat in cazul vostru sunt aproape sigura ca e doar o reactie la vaccin (poate sa apara tuse, nas infundat, chiar febra) - NU mi se pare adecvat antibioticul recomandat, mai ales ca este destul de puternic si agresiv (partea cu injectiile ) - de la budimex nu am primit NICIODATA injectii, doar siropele! parerea dlui dr este ca atata timp cat acum exista o gramada de siropele (dintre care important e sa il alegi pe cel potrivit pt fiecare situatie/ boala) nu vede sensul unui tratament injectabil care sperie copilul si il traumatizeaza!

in fine, scuze ca ma tot repet, nu vreau sa fiu cicalitoare

sa auzim de bine si procedeaza cum crezi ca e cel mai bine pt fetita ta!

despre tuse, cata vreme este uscata si nu foarte deranjanta eu o tratez cu apa plata sau ceai , cate o inghititura de fiecare data cand ii vine sa tuseasca. mai adaug si lamaie/ sau vit C, si muuuulta rabdare!
daca nasucul nu e infundat rau, eu nu as alege siropul expectorant, pt ca are actiune asupra centrilor nervosi determinand tusea chiar daca nu este necesar...

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Buna! Si eu am inceput sa-i dau la Stefan bronhovaxon de vinerea trecuta si acum tuseste...si chiar ma gandeam ca nu stiu ce sa fac, sa continui tratamentul?E ok daca el tuseste si eu ii dau acest vaccin? Dr de familie nu ne-a recomandat nimic pt imunitate, i-am dat eu din proprie initiativa.Adica am intrebat-o daca pot sa-i dau si a zis ca este OK, sa-i dau daca vreau dar nu mi-a zis ca ar trebui sa fiu atenta daca tuseste sau nu. Cred ca sambata-duminica la apucat o tuse usoara si acum tuseste ceva mai multisor.

Ana - mami de Stefan (19 august 2004) si Matei (14 iulie 2008)
expozitia de lucrari
castelul de zapada

construim

"gradina de flori" - noi constructii
Alexandru Matei - poze - BOTEZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

anamaria, deci si in cazul meu ar putea fi reactie la vaccin? Febra nu are insa tuseste dimineatza mai mult si uneori noaptea de maxim 1-2 ori.Peste zi nu l-am auzit tusind.Stau in cumpana daca sa-l duc la medic sau sa continui ai da ketof si sirop de brad...mi ca nu ar fi mare lucru sa ne dea antibiotic...
Dar daca suntem in mijlocul tratamentului cu bronhovaxon banuiesc ca antibioticul i-ar face rau, ar diminua efectele vaccinului...

Ana - mami de Stefan (19 august 2004) si Matei (14 iulie 2008)
expozitia de lucrari
castelul de zapada

construim

"gradina de flori" - noi constructii
Alexandru Matei - poze - BOTEZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

nu stiu daca tratamentul cu antibiotic ar influenta sau nu vaccinul bromhovaxon. eu nu am folosit.

cert este ca si pt vaccinul antigripal apar astfel de reactii la 1-2 saptamani dupa vaccinare, si chiar daca i-am dus la doctor cand tuseau destul de nasol (pt linistea mea) nu le-am dat antibiotice.
daca faceau si febra, le-am dat nurofen/ panadol si eventual sirop de tuse, gen eurespal, patlagina samd, ceva 'usor'. picaturi in nas daca a fost cazul si, cum am mai spus, rabdare!

in fine, eu sunt 100% CONTRA antibioticelor date cand nu este nevoie, si dr pe care il consult mi-a explicat ca in majoritatea cazurilor racelile la copii, cat ar fi de complicate, sunt de natura virala (la fel, si multe dintre pneumonii sunt virale!) - caz in care antibiotice nu au absolut nici un efect pozitiv, pe cele negative le stie toata lumea! (cel mai important mi se pare mie ca organismul se 'imunizeaza' la antibioticulresp si cand Doamne-fereste copilul are o boala cu adevarat grava, care ar trebui tratata cu acel antibiotic, nu mai reactioneaza pozitiv la el!)

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Parerea mea :este doar o coincidenta suprapunerea imunostimulatorului cu tusea sau laringita.In ultima vreme au scazut brusc si mult temperaturile,a fost frig,intr-un fel e normal ca organismul copiilor sa reactioneze la schimbarile de temperatura.Deci,e mai probabil ca raceala sa aiba drept cauza tocmai schimbarea vremii.Dar nu te lua din ce scrie pe diverse forumuri,mai bine asculta de medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxica spune:

si fetita mea cea mare anul trecut sau acum doi ani cind am mai avut o tentativa de ai da bronhovaxom a inceput sa tuseasca de la el si atunci nu i-am mai dat lunile urmatoare;
dar fetita cea mare asa face la orice imunostimulator...mai ales la cele cu echinaceea la orice astfel de medicament ea tuseste dupa citeva zile..dar ca cea mica nu a facut niciodata;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Eu raman la parerea mea.In plus,bronhovaxomul este lizat bacterian,adica bacterii moarte ,si din ce scrie pe prospect este un adjuvant pentru multte boli orl,tot pe prospect scrie ca,in cazul unui tratament cu antibiotice,este recomandat sa-i dai bron.. chiar de la inceput.Echinaceea este o planta folosita pentru intarirea organismului,in genul tei,musetel etc.Poate ca fetitele tale au o reactie de alta natura la aceste tratamente,poate organismul lor nu le suoporta sau poate este doar o coincidenta suprapusa peste sezonul racelilor.
Daca ambele copile fac reactii de acest gen din cauza imunostimulatoarelor,eu una nu le-as mai da.Dar asta nu poate sa-ti spuna decat un medic:e sau nu reactie la bronhovaxom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pity77 spune:

Este evident ca schimbarea destul de brusca a temperaturii poate da manifestari respiratorii, precum tusea. Este la fel de evident ca cei care au produs Broncho-Vaxom-ul (in Elvetia, nu in Tanzania sau Bangladesh) se bazeaza pe niste studii serioase, nu sunt tampiti. Dar este si mai evident ca asocierea unor informatii gasite pe forumuri este cel putin riscanta.
Sfatul meu? Incearca sa te documentezi din surse credibile; nu este cel mai reprezentativ lucru experienta a 3-4 cetateni ai patriei care isi dau cu presupusul aici; si nu numai aici - sunt ubicuitari si pretind ca intelepciunea proprie poate fi asimilata ca atare si de restul muritorilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcu26 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pity77

Este evident ca schimbarea destul de brusca a temperaturii poate da manifestari respiratorii, precum tusea. Este la fel de evident ca cei care au produs Broncho-Vaxom-ul (in Elvetia, nu in Tanzania sau Bangladesh) se bazeaza pe niste studii serioase, nu sunt tampiti. Dar este si mai evident ca asocierea unor informatii gasite pe forumuri este cel putin riscanta.
Sfatul meu? Incearca sa te documentezi din surse credibile; nu este cel mai reprezentativ lucru experienta a 3-4 cetateni ai patriei care isi dau cu presupusul aici; si nu numai aici - sunt ubicuitari si pretind ca intelepciunea proprie poate fi asimilata ca atare si de restul muritorilor...

Asa zic si eu, pity. Al meu ia de 2 ani in fiecare sezon. Pana acum nici o reactie adversa. Ba mai mult, am luat si eu de 2 ori pana acum. M-am simtit mult mai bine.

Mergi la inceput