Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (103)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Mai Valen de fiecare data cand pui poze si va admir fac ce fac si mai trag un ochi si la poza www.flickr.com/photos/10388560@N04/876610054/" target="_blank">asta. Tare mult imi place. Mi se pare ffff frumoasa.

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Revin cu o rugaminte - Timi, Alina puteti sa mai puneti inca o data reteta de gulas. Please. Nu am salvat-o initial si nu o mai gasesc.
Multumesc

Eu azi am facut placinta de dovleac cu nuci si cu budinca de vanilie. Buna rau da' migaloasa. Am o gramada de vase de spalat.

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

sniiif! Si eu sunt mucoasa, sper ca la Matei sa nu prinda. Azi m-am tratat cu paracetamol, cu vin fiert si cu miere cu scortisoara. Sper ca pana maine sa-mi revin.

Luna, Timi vreau si eu la reduceri! Mi-e sila de preturile de la noi. Am vrut sa-i iau puiului casuta dein plastic si am gasit la 1300 si 1700 lei. Needless to say, in UK era la juma de pret.

Am cam uitat la ce vroiam sa raspund asa ca zic si eu la ce-mi aduc aminte.
Cu taiatul unghiilor e destul de problematic, asa ca nu le fac pt toate deodata. Acum o mana, mai incolo la cealalta. Si il pacalesc sa se uite la ceva si mai tai o unghie. Eu am probleme cu spalatul pe cap, ca incepe imediat sa planga cu simte apa ca-i curge pe cap. Si am si o chestie speciala ca sa nu-i intre apa in ochi pe care insa si-o da imediat jos.

Eu am inceput sa-i dau cam de toate de mancare, fara prajeala insa, si fara sare, iar porc nu mananc eu. Ieri a mancat pizza, destul de putin e adevarat ca a considerat mai interesant sa calce in ea.

Mychy uite sugestii:
- branza de vaci cu kefir si gem/dulceata( eu am dat prin blender dulceata de visine facuta de bunica)
- omleta/ochiuri/ou fiert cu legume sau iaurt
- lapte/iaurt cu cereale( poti sa variezi cerealele, uneori ii dau grau alteori ovaz)
- paine prajita cu cevauri( eu ii fac la cuptor cu cascaval si rosie)
- clatite cu branza/ cascaval/ gem/ iaurt
- biscuiti cu lapte/ceai
- papanasi fierti
- gris/orez cu lapte
- tarte cu cevauri( faci coca seara si dimineata o pui in forma, o bagi la cuptor si apoi o umpli cu ce vrei tu)

Sper sa va priasca
Mie imi place sa gatesc, atunci cand am chef si imi pun deseori problema cu ce sa-i mai fac interesant. Maine planuiesc pt pranz dovlecei umpluti cu carne de pui. intr-o zi i-am dat ciocanele de pui si a fost demential cum a indepartat carnea si a rontait la os.

Alina o sa o intreb pe sora mea care e arhitect ce parere are de idea ta si iti spun. Si noi in anglia probabil vom face la fel daca ramanem in casa actuala. Acum e bungalow dar se poate mansarda. Eu nu sunt chiar convinsa dar mai avem gramada de timp.

Musso, felicitari ca rezisti atata la despartirea de sot. Eu as fi terminata. Am o prietena al carei sot e pe vapor si si-a schimbat programul de plecari dupa nasterea fetitei asa ca acum sta plecat cam 2 luni. Unchiul meu e si el marinar si fosta sotie era foarte multumita ca nu stau tot timpul impreuna- pana la urma nici asta nu i-a ajutat

Si eu sunt cam obosita si putin nervoasa. Si ma mai enerveaza uneori sotul care se plange ca nu are un loc al lui unde sa se retraga. Pai sa stea mai mult la serviciu cu picioarele in tavan! Mi-ar place sa am cam 2 ore pe zi pt mine, nu mai mult ca nu as rezista. Dar sa am 2 ore in care sa stiu ca nu are nimeni nevoie de mine, ca pot sa ma duc sa ma plimb prin magazine fara sa urle matei cum vede rafturile de toale. Si simt lipsa uneori a iesirilor. Ma simt cam singura ca nu am cu cine sa ies pur si simplu pentru o cafea sau o amarata de salata. Cunosc mamici cu copii cu care as avea multe de discutat, dar e greu sa ne organizam sa ne intalnim, siti si voi. Iar pentru amicele fara copii am devenit cam persona non grata, ca deh! nu mai ies prin cluburi, nu stiu sa ma distrez, vorbesc mult despre Matei, nu sunt la curent cu nimic monden, nu am cariera....

Nu-mi pare rau ca am scris asa mult , sper ca ma cititi cu placere si cuiva ii vor prinde bine ideile mele de mic dejun si poate are cineva vreo solutie si pt mine.

In rest sanatate multa puilor mici, frumosi, destepti dar bolnaviori

fianna cu printisorul Matei

http://www.blurb.com/bookstore/detail/295731

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui fianna

Nu-mi pare rau ca am scris asa mult , sper ca ma cititi cu placere si cuiva ii vor prinde bine ideile mele de mic dejun si poate are cineva vreo solutie si pt mine.

F drept cu prietenii fara copii...eu le spun de fiecare data...asteptati sa ajungeti parinti, poate o sa va iubiti si voi la fel de mult copiii cum il iubim noi pe-al nostru

In rest...sanatate si sa-l feresti pe Matei.

Simo mami de www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=222023392&ownerId=4088536" target="_blank">Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Buna dimineata!

Fianna, tare frumos ai scris, iar ideile de mic dejun sunt super.

Valen, chiar asa, nu a trecut vara la voi? Frumoase fetele si tu, dar poate iti faci timp sa pui si poze din toamna asta, nu de alta, dar vine iarna acus acus.

Alina.a
, ai citit bine si cu Zinnatul, dar era din repriza de boala de acu 2 sapt. Deh, de cand nu ai intrat pe forum ne-am inbolnavit de doua ori. Doctorita ma streseaza cu vaccinul de un an: sa il fac, sa il fac ca o preseaza sanepidul cu statistica. Fierb nu alta.
Despre casa te rog sa scrii aici si cu litere mari. Mie imi place sa citesc despre si nu vreau sa cotrobai prin alte "bucatarii". Noi locuim momentan in parte de jos a casei. Detalii iti dau cu placere cand am un picut de timp.

Stie cineva ceva de Panda?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Citat:
citat din mesajul lui fianna

sniiif! Si eu sunt mucoasa, sper ca la Matei sa nu prinda. Azi m-am tratat cu paracetamol, cu vin fiert si cu miere cu scortisoara. Sper ca pana maine sa-mi revin.

Luna, Timi vreau si eu la reduceri! Mi-e sila de preturile de la noi. Am vrut sa-i iau puiului casuta dein plastic si am gasit la 1300 si 1700 lei. Needless to say, in UK era la juma de pret.

Am cam uitat la ce vroiam sa raspund asa ca zic si eu la ce-mi aduc aminte.
Cu taiatul unghiilor e destul de problematic, asa ca nu le fac pt toate deodata. Acum o mana, mai incolo la cealalta. Si il pacalesc sa se uite la ceva si mai tai o unghie. Eu am probleme cu spalatul pe cap, ca incepe imediat sa planga cu simte apa ca-i curge pe cap. Si am si o chestie speciala ca sa nu-i intre apa in ochi pe care insa si-o da imediat jos.

Eu am inceput sa-i dau cam de toate de mancare, fara prajeala insa, si fara sare, iar porc nu mananc eu. Ieri a mancat pizza, destul de putin e adevarat ca a considerat mai interesant sa calce in ea.

Mychy uite sugestii:
- branza de vaci cu kefir si gem/dulceata( eu am dat prin blender dulceata de visine facuta de bunica)
- omleta/ochiuri/ou fiert cu legume sau iaurt
- lapte/iaurt cu cereale( poti sa variezi cerealele, uneori ii dau grau alteori ovaz)
- paine prajita cu cevauri( eu ii fac la cuptor cu cascaval si rosie)
- clatite cu branza/ cascaval/ gem/ iaurt
- biscuiti cu lapte/ceai
- papanasi fierti
- gris/orez cu lapte
- tarte cu cevauri( faci coca seara si dimineata o pui in forma, o bagi la cuptor si apoi o umpli cu ce vrei tu)

Sper sa va priasca
Mie imi place sa gatesc, atunci cand am chef si imi pun deseori problema cu ce sa-i mai fac interesant. Maine planuiesc pt pranz dovlecei umpluti cu carne de pui. intr-o zi i-am dat ciocanele de pui si a fost demential cum a indepartat carnea si a rontait la os.

Alina o sa o intreb pe sora mea care e arhitect ce parere are de idea ta si iti spun. Si noi in anglia probabil vom face la fel daca ramanem in casa actuala. Acum e bungalow dar se poate mansarda. Eu nu sunt chiar convinsa dar mai avem gramada de timp.

Musso, felicitari ca rezisti atata la despartirea de sot. Eu as fi terminata. Am o prietena al carei sot e pe vapor si si-a schimbat programul de plecari dupa nasterea fetitei asa ca acum sta plecat cam 2 luni. Unchiul meu e si el marinar si fosta sotie era foarte multumita ca nu stau tot timpul impreuna- pana la urma nici asta nu i-a ajutat

Si eu sunt cam obosita si putin nervoasa. Si ma mai enerveaza uneori sotul care se plange ca nu are un loc al lui unde sa se retraga. Pai sa stea mai mult la serviciu cu picioarele in tavan! Mi-ar place sa am cam 2 ore pe zi pt mine, nu mai mult ca nu as rezista. Dar sa am 2 ore in care sa stiu ca nu are nimeni nevoie de mine, ca pot sa ma duc sa ma plimb prin magazine fara sa urle matei cum vede rafturile de toale. Si simt lipsa uneori a iesirilor. Ma simt cam singura ca nu am cu cine sa ies pur si simplu pentru o cafea sau o amarata de salata. Cunosc mamici cu copii cu care as avea multe de discutat, dar e greu sa ne organizam sa ne intalnim, siti si voi. Iar pentru amicele fara copii am devenit cam persona non grata, ca deh! nu mai ies prin cluburi, nu stiu sa ma distrez, vorbesc mult despre Matei, nu sunt la curent cu nimic monden, nu am cariera....

Eu chiar ma bucur ca ai scris asa mult. Mie imi plac teribil postarile alea luuuuungi ale voastre. Ca - din aceleasi motive ca si tine - le simt asa, ca pe niste povesti la o cafea. Sigur, inteleg si motivele pentru care scriem de cele mai multe ori telegrafic, sau de ce ne limitam la intrebari si raspunsuri, dar cum nu am acele 2 ore atat de necesare doar pentru mine, statul la taclale cu voi e...mana cereasca.

si pentru idei de mic dejun

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Ma duc sa vad poze, o mareeee bucurie pentru mine in fiecare zi. Poate uneori nu mai scriu dupa exercitiul asta de admiratie, dar sa stiti ca toti copilasii mi-s dragi de mor. Ma incearca o emotie de fiecare data cand ii vad. Si mi-e drag sa va vad si pe voi. Uite, acum, aman a vad pozele cu Sarah, cu Ines...asa cum savurezi o felie de tort. Nu ma repede la ea, vreau sa o savurez in liniste. Ziceti ca e si valen pe acolo? O! Atunci merg intai sa-mi fac o cafea.

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Oana, bine ca te-am vazut, ca iar uitam. Multumesc pentru raspuns si sanatate multa lui Victor. Ce mai faci tu bun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Neata si sanatate multa copiilor bolnaviori!

Noi suntem la fel, cu muci si tuse insa nu a mai vomitat de vineri. Acum ce sa zic, nici de mancat nu prea a mai mancat tot de atunci.

Luna, deci v-ati distrat de ziua sotului. Copii au ramas cu soacra? Spor la cumparaturi.

Alina, eu sunt pe dinafara cu proiectele de casa, noi avem toate camere la etaj, am avut grija ca flacaii sa aiba baia lor separata. Avem si 1 camera la parter, daca ii deranjam prea mult, avem unde sa ne mutam. Si proiectul e asa cum l-a vrut sotul, eu nu m-am implicat prea mult, probabil ca ma voi implica la mobila, decoratiuni, timp si bani sa am, oricum suntem la rosu cu acoperis asa ca vor mai trece ceva ani pana sa fie gata, se maresc si copii si sigur ei vor ramane la Bucuresti .

Gabi, ai doua fete cucuiete si frumoase. Parca incep sa semene intre ele sau mi se pare mie? Mai putin culorile, vad ca Ines ramane cu ochii albastri.

Duminica am avut asa o zi in care mi-am facut timp sa ma uit pe pozele lui Vlad de la 1 an, de la 2 ani si sa fac comparatie la 3 ani. Am descoperit ca Tudor e varianta blonda si creata a lui Vlad, deci mi-am luat adio de la dorinta ca macar un baiat sa semene cu mine fizic. Ramane sa ma ocup ca macar sa imprumute macar zambetul meu si optimismul, mama ce modesta sunt

Fianna, iti inteleg frustrarile si cred ca e valabil pentru toate mamele. Si eu am nevoie de momente doar ale mele si in ultimul timp sotul uita mai mereu acest lucru. Cred ca e in firea lor sa uite dar eu insist si macar o data pe luna sper sa pot sa fac ceva strict pentru mine, ei bine nu prea reusesc dar eu sper in continuare. Iar grupurile mele de prieteni s-au dus imediat ce am ramas gravida. Acum ma vad cu mame care inteleg de ce vorbesc mereu de copii si de problemele mele. Si sincer, ar trebui sa ne lasam copii pe undeva si sa mergem la munte, oriunde, fara soti si fara copii. Simo iti pare cunoscuta ideea? Pe mine ma bate ideea asta de 2 saptamani, am nevoie de o evadare.

Ce sunt cevaurile alea? Ideile tale de mic dejun sunt bune (am o singura retinere la dulceata/gem chiar daca e facut in casa) dar noi mai avem o groaza pana la genul asta de mic dejun, Dodo nu mai mananca bucatele din septembrie, ne limitam la tot ce e moale sau usor de inghitit.

Noi am inceput de ieri un program homeopat pe 40 de zile, sa vedem cum va reactiona, de dimineata avea niste cearcane imense la ochi. In rest suntem bine .

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

buna dimineata mamici si strumfi!
va multumesc pt sugestiile cu casa.corect ar fi sa scriu la subiectele din domeniu la alta sectiune a forumului dar nu mai am timp sa fac conversatii si acolo.si cum pe voi va stiu de "o viata"...noi vrem sa o ridicam pe rosu la anul si apoi o camera pe an.deci copiii vor fi mare cand ne vom muta....
jadi draga mea am vazut pozele voastre si ma tin de ieri sa scriu un sincer la multi ani lui vlad,a fost o super petrecere si el s-a simtit tare bine.am vazut si pozele din concediu suuuuper!si tu esti slaba rau.imi pare rau de dodo,astea da probleme nu niste muci ca la noi,va fi bine stai sa mai creasca putin.sotul meu a avut astm infectio-alergic in copilarie,facea crize pana se "albastrea" cum povesteste soacra-mea.a mers cu el 7 ani la mare si la govora,pe atunci o statiune infloritoare cu excelente rezultate in problemele respiratorii.acum s-a ales praful parca e parasita......(se pare ca tragea el demult spre valcea)
karli tot weekand-ul am incercat sa te sun si ai avut tel inchis.imi pare tare rau pt ce s-a intamplat,orice as scrie parca suna stupid si banal,atunci seara cand am citit ne-am strans toti 3 in brate si am multumit lui DD ca ne avem si suntem bine.multa putere surorii tale si fetelor.
nu vrei sa vi la arad si povestim si de copii,bem si cafea,bucatarim impreuna.de cand am bona sa sti ca se vede rezultatul.am si eu 2-3 ore pe zi in care ma flendur prin oras,machiata,imbracta mai de DD ajuta nu tot trening,mai fac km-traj la masina,mananc cu sotul in oras sau doar bem o cafea numai noi 2poate gasesti pe cineva 4 ore pe zi ,atata vine bona la mine,se joaca cu eli o scoate afara si cand vine vremea somnului pleaca.
valen arati demential!bravoooo!si fetele adorabile,ines are niste ochi iar sarh e asa de romantica in poze...
cafera deci retinusem eu ceva...
mai trec pe la voi mai incolo...

alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007)

povestea noastra...

Mergi la inceput