Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (193)
Raspunsuri - Pagina 15
Dia1609 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui asiza Dia, demult tot vroiam sa te intreb si pe tine si am uitat...o duci pe Oana la gradinita particulara? Ca retin ca te uitasesi la un moment dat la un montessori, dar am pierdut firul... Intrebare: Cat timp se administreaza vitamina C natural? Ca am inceput sa-i dau de ieri cate 5 picaturi/zi, dar am uitat sa intreb cate zile consecutiv se poate administra si nici pe prospect nu scrie. Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+ Slideshow Life is short...buy pink shoes! |
da, o duc la o gradinita particulara. am abandonat ideea cu montessori ca nu mi-a placut ce era pe-acolo... adica era o varianta montessori a ramurii austriece, f rigida.. nu mi-a placut deloc.. in plus, era gradinita in lb germana. iar pretul era nesimtit (1350 lei fata de 900 cat dau acuma). ca sa nu mai vb ca orice intarziere de 10 min de la a lua copilul de la gradinita te taxa cu 10 euro (atata se platea ora, dar si la 5 min de intarziere te puneau sa platesti o ora)
nu cred ca e limita la vit C, eu stiu ca surplusul se elimina prin pisi. oricum, mie pediatra mi-a spus sa-i dau 10 pic/zi cat timp e racita, sau cu muci, sau fara pofta de mancare, etc
gazzella spune:
Dia1609, halucinant
chiar si aici sunt mai ieftine....
Felix (3 ani si 10 luni) Bendis (1 an si 10 luni)
Dia1609 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gazzella Dia1609, halucinant chiar si aici sunt mai ieftine.... Felix (3 ani si 10 luni) Bendis (1 an si 10 luni) |
bine, sa nu se inteleaga gresit... si in tm gasesti gradinite particulare care costa 600 lei de ex... dar conditiile lasa mult de dorit. la 900 lei am gasit singura gradinita care mi-a placut din toate punctele de vedere; adica putini copii la educator (5 copii / educator+ ingrijitor, la altele sunt minim 10 copii/educator), bucatarie proprie si nu catering, conditii bune inauntru, spatiu suficient (aici gradinita e pe 3 nivele, cu 600 mp construiti, si asta pt 30-40 copii), curte proprie mare si amenajata ca un parc( f multe gradinite nu au curte, duc copiii ocazional in parc, mie asta mi se pare horror), amenajari frumoase, spatii sanitare amenajate pt copii, jucarii adecvate si nu din alea cumparate din piata sau chinezisme, etc... . si mai ales ca educatoarele sunt tinere, f implicate si pricepute, nu sunt acrituri, le plac copiii si copiii pe ele. si ca se poate personaliza totul, de la mancare (poti cere sa nu is e dea anumite mancaruri, poti cere mancare de dieta, etc), pana la asternuturi, pampersi (de ex eu fol pt oana numai anumiti pampersi, fara servetele umede, tb s-o spele la fundulet de fiecare data cand o schimba, etc... si n-a fost nici o pro bl) ...mai erau, dar astea sunt cele esentiale
edit ca sa spun ce mi-a mai placut: copii sunt luati in brate! e o fetita mai mica care vine la gradinita de vreo 2 sapt si inca nu s-a acomodat... si una din educatoare e in permanenta cu ea in brate, fara sa se lamenteze vreo secunda sau sa o lase pe jos in speranta ca p0langea cateva ore si se obisnuieste ea
Dbunny spune:
a_deju felicitatiuni pt job..repossesions suna a domeniu in floare...
Dia, asiza si cine mai dati vit c..cum il gasesc la farmacie? sub numele de picaturi de vit c pt copii? sau?
mamaana..ti-ai scultat mesajul ?![]()
dia 900 lei ~ 250€ ? asa-i si la noi, daca-l lasi pana seara la 5..si papica inclusa(una singura, pranzul, gustaricile, tip borcan de fructe, iaurtele si alti covrigi ii duci de-acas zilnic). Noi platim 145 pe 5 ore, si daca vrem o ora extra platim 6€ pe ea. Deci sunteti tari.
Si fiindca ati trimis timpul urat la mine...m-am scufundat in bucatarie...la spanac, pui, orez, supica, www.flickr.com/photos/dbunny/2892109932/" target="_blank"> budincuta cu piscoturi...
Dbunny si
Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
Dia1609 spune:
dbunny, acum ca o duc pana la ora 13 cu pranz inclus e 700 lei... pana la ora 17 va fi 900 lei. si e inclus micul dejun la ora 9 dim, fructe la ora 10, pranz la ora 13, gustare la ora 16. nu duc nimic de acasa de mancare
da, vit. c natural picaturi se numeste
kikineata spune:
Frateee, ce preturi aveti voi la gradi, asa da.
Aici unde a fost Sara 13 mil pe luna de la 8 la 17...
Dar dc vrei gasesti si la 9-10 mil da-s mai jos. Bine fiecare cu ce-l doare. Dia, asta imi placea ca erau educatoare tinere.
Bine exista una cu 21 sau 24 mil pe luna program de 8 ore.
Considerabile diferente...
In sfarsit azi am fost in vreo 2 locuri sa iau pant de trening. Porcarii. Final am ajuns exact unde stiam ca o sa ajungem, la Zara. Pantalonii d etrening sunt bestiali acolo. Grosuti si se comporta superbine la spalat. Dbunny o diferenta mare si la astia 45-35 RON perechea.
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
danutz spune:
Hai salutare!
Am spicuit cate ceva din zilele trecute, vaz ca e revenit Ktrinela si chiar si Mormelvio! Aferim!
Vazut poze multe,...ras si plans la povestile Roxanicai,
Habar nu am ce-i aia Vit.C natural si apropo de asta homeopata ne-a recomandat la toti 3 vit.c si omega 3 (cica e ulei de peste) in fiecare zi!!!
Si nu mai stiu...stiu ca ma doare rau in gat si stranut, ca sunt singura fiindca Catalinul e in delegatie pe coclauri (a se citi Rhodos),ca sunt moarta de oboseala (cursul asta de week-end ma omoara), stiu ca bona a facut tot prin casa cu gatit, spalat, calcat, si mai stiu ca Rares e ok si asta e cel mai important...
Acu' ma duc sa prind si io o ora de somn cat mai doarme el...
Monicabb spune:
Buna seara dragele mele,
Cateva poze cu Teodora, am mai multe dar am facut o prostie, Dragos a atentat la cardul aparatului de fotografiat, eu l-am ascuns foarte bine de el... Bine ca n-am aruncat punga aspiratorului, e ultima speranta. Era si cardul mamei.
http://picasaweb.google.com/MonicaCojo/Teodora#
Si alte poze de la mare:
http://picasaweb.google.com/MonicaCojo/LaMareCuBuniciiSeptembrie2008#
Eu sunt obosita moarta, Dragos s-a hotarat sa doarma cu mine in pat, vine pe la miezul noptii la noi in camera, il trimite in sufragerie pe ta-su, asa ca eu dorm cu doi copii in pat inghesuita intre ei ca Dragos numai in mine se baga. O mai mut pe Teodora cateodata cand mai pot. Mai nasol e ca se mai trezeste inca o data si in cel mai bun caz cere apa, lapte (iapte) si se culca, in cel mai rau caz urla vreo zece minute si nu il pot linisti si apoi se culca greu si vrea la el in pat si atunci eu sunt in alta camera decat fetita si ma stresez ca ar putea plange si eu nu o voi auzi. Ce sa mai, noptile sunt o aventura, dar cu toate astea sunt foarte fericita. Are un zambet Dragos si mai nou si Teodora...
Danutz, taica-meu e un bunic de milioane. Asa imi place cand mergem impreuna in parc, eu stau cu fetita, iar tata se aseaza pe o banca si il supravegheaza de la distanta pe Dragos. Nu se pricepe sa-l schimbe sau sa-i dea de mancare dar in rest se ocupa de el asa cum imi doresc, il lasa liber si asta ii place mult lui Dragos. Mi-a zis zilele trecute ca asteapta sa mai creasca un pic si o sa-l ia cu el peste tot pe unde se duce ca e mai interesant decat in parc. Ma enerveaza ca e prea strict cu somnul, la un moment dat mi-a zis nervos ca e ora noua si copilul nu doarme! Se sculase la cinci in seara aia... Mai are el defecte, cand au diverente nu-i explica cu rabdare, dar pe total e perfect. Si eu il iubesc mult de tot, asa a fost si cu noi. Pe noi ne culca la opt chiar daca aveam musafiri. Am niste poze faine cu el si Teodora, dar sunt pe cardul pierdut.
Off topic, va povesteam la un moment dat de prietenul nostru bolnav de cancer (Danutz, au trimis analizele la clinica de la Istanbul de care mi-ai zis dar nici acolo nu era operabil din pacate). Acum se simte foarte rau, dupa tratament de patru luni cu citostatice rezultatele sunt foarte proaste (in iulie rezultatele fiind surprinzator de bune), acum este la spital pentru calmante, nu-i mai fac nici un tratament. Poate va amintiti sa-l pomeniti si pe el in rugaciunile voastre. Il cheama Sergiu Petre. Este un om extraordinar. Si un tatic extraordinar. Acum zice ca se simte mai bine la spital ca nu o vede pe fetita si nici fetita pe el. Sufera foarte mult amandoi. Fetita striga ca-l vrea pe tati al ei inapoi si nu-l vrea pe tati asta bolnav. E clasa intai saracuta.
Va pup si va multumesc.
gazzella spune:
danutz, noi omega 3 il asimilam mai mult prin ulei de in
la copii e foarte important, ajuta la construirea sistemului nervos
monica, ti-am vazut copiii si te-am citit si mi-am adus aminte cum dormeam si noi trei cam tot asa, unul in stanga, unul in dreapta
il culcam pe unul, se trezea un altul
il mai culcam pe primul, deja imi intrase in ritm, ma preocupam daca catelul doarme 
nu dispera, cresc, mie nu-mi venea sa cred ca timpul poate sa se si scurga, dar se scurge
Felix (3 ani si 10 luni) Bendis (1 an si 10 luni)
iulia-stefy spune:
Salut!
Imi cer scuze, dar aseara n-am mai reusit sa intru. Am fost sa iau domnisoara de la cresa. Cand m-a vazut a dat sa palnga, dar s-a dus fuguta si si-a luat sticluta cu ceai si a venit sa mergem acasa. Si zicea "casa-casa". Am schimbat-o si am plecat. Cand am ajuns in fata blocului a trecut tot inainte, ca mami dimineata a promis ca vine s-o i-a si s-o duca la "nean-gan". Am dus-o, incet, asa cum m-au tinut picioarele, dar m-am tinut de cuvant. A fost foarte incantata, erau acolo si copii din fosta ei grupa cu care s-a jucat si apoi a zis "ca-sa"si am plecat. La intoarcere am adunat "stane" si "ghin-ne" (adica castane si ghinde). Apoi a venit prietena mea cu fetita (Sabina, prietena Stefaniei) si s-au jucat asa frumos... si in final au venit nasii ei de botez si s-a dus seara.... Noaptea n-a plans de loc. S-a trezit o singura data sa ceara apa.
Dimineata cand i-am zis c-o imbrac sa mergem afara, a fost putin reticenta, dar a zis ca vrea la "nean-gan" si m-am executat. Acum is cu varza la genunchiul lovit.Ne-am intors, i-am dat masa de pranz si la nani. A adormit.... imediat. Era rupta de oboseala cat s-a catarat si jucat in parc. Cand s-a trezit am bucatarit amandoua pina s-a intors tati. Am mancat toti trei si apoi am plecat in Copou, la parcul pentru copii. Asa s-a jucat cu tati.... desi la inceput n-a vrut sa mearga cu el, ca tati o duce la cresa. In drum spre masina a adunat conuri cate nu putea duce si s-a manjit cu rasina de sus pina jos. Acasa cand a ajuns primul lucru a cerut mancare si la somn, ca e terminata. E atat de obosita.
Ea era obisnuita sa fie scoasa afara dimineata 2 ore si seara 3-4, iar in ultima vreme n-a mai iesit de loc. Eu nu am putut iesi, la cresa nu-i scoate pe vremea asta.... sotul vine tarziu... Iar de ieri, am revenit la program. Nu stiu ce am sa fac cu piciorul, sper sa nu fac vreo complicatie, dar nici s-o vad asa necajita nu pot.
Azi am simtit ca e fericita. In bucatarie m-a ajutat si ea si se simtea asa de importanta....
Desiree, sa-ti dea DD sanatate ca tare bune au fost sfaturile tale. S-o vezi ce mananca.... Inca nu-mi vine sa cred.
Roxana, ce frumos povestesti de puiutul tau. Asa m-a emotionat....
Kiki, multumesc pentru incurajare si incredere.
vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou
Lacramioara mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)