Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (25)
Raspunsuri - Pagina 12
DanaH spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alysh BUNA FETELE MELE DRAGI!!!!! BINE V-AM REGASIT!!!! Am ajuns aseara tarziu in Bucuresti dupa o calatorie de 2400 km. Bineinteles ca am venit mai devreme decat prevazut: DOR DE BEBE. Am stat in Germania o saptamana, m-am relaxat extraordinar de mult si de bine, am vizitat, facut shopping, mancat, dormit si multe bai cu spuma. Du pa o saptamana am plecat la PAris dar pe drum ne-am dat seama ca ne facusem plinul si aveam chef sa ne intoarcem la bebe. Drept care din 6 zile prevazute la Paris am ramas doar 2 pt ca pur si simplu nu ne mai gaseam rostul, eram incompleti. DAr recomad din tot sufletul tuturor mamicutelor daca au posibilitatea sa-l lase pe bebe cu cineva (si dc nu mai alapteaza bineinteles), sa plece cateva zile, sa se relaxeze , sa iasa din rutina. MA simt ca noua acum, cu bateriile incarcate si cu un chef nebun de joaca cu bebe. Azi dimineata am ajuns la curte si l-am vazut, ne-a recunoscut imediat, a chiut de bucurie, e ffff schimbat si din pct de vedere fizic si social si tot. IL ADOR! Oricum e clar fara bebe suntem incompleti, goi...nimic n-are sens. DAr o mica vacanta doar pt odihna si relaxare ne-a fost de mare, mare ajutor. N-am citit nimic din urma, sper sa recuperez maine cate ceva. Doar pe ultima pagina am vazut ca sunt bebei bolnaviori, carora le transmit sa se insanatoseasca repede, repede. Alina cu iubirea noastra, Vlad |
Alina, ce spui tu aici imi da putin curaj, desi stiu foarte bine ce inseamana sa lasi copilul si sa pleci cu sotzul in vacantza. pe alex l-am alsat prima data la soacra si am pelcat o sapt in vcantza cand avea 3 ani, si tot ne-a fost foarte greu. este bine, te relaxezi, dar iti lipseshte ceva foarte important. la un moemnt dat nu mai ai niciun rost.
bine ca ati putut sa va intoarceti, pt noi va fi mai greu sa ne intoarcem din chile fortzati de dor sau, Doamne fereste!, de probleme.
Poze
fecian spune:
Buna la mamici si pitici
Nu am timp prea mult insa am venit sa va intreb ceva ca nu mai stiu ce sa fac.
De cateva zile piticul meu ma aduce intr-o stare de nervi incredibila. DE fapt nopti. Nu stiu ce se intampla cu el ca urla de zici ca l-au calcat turcii. La 11, la 2 la 5, trebuie sa il iau in brate si nici acolo nu se linisteste. Aaa, si ii dam si papa ca se pare ca vrea si asta, dar nu papa mult..
Stau si il legan vreo juma' de ora, inca o jumate de ora sa se linisteasca il tin p epiept... sincer, daca se scula ca ii e foame si se culca la loc era ceva...dar nu pare a fi asta.
Chiar nu stiu sa il doara ceva, in afara de gat(dar si asta ii trece). La 5 de obicei il luam cu noi in pat ca nu mai rezistam...la fiecare juma' de ora din noapte urla, se maraie...e cumplit. De cateva nopti ne pierdem amandoi cumpatul. Iar dimineatza cand se trezeste maraie si urla, pana cand il luam in bratze, apoi parca se linisteste.Si totul se repeta in noapta urmatoare.
Puiul meu nu era asa: se trezea zambind si se juca singurel in patutul lui si plangea daca ii era foame. Acum sincer nu mai stiu ce sa cred.
Cine se confrunta cu astfel de situatii??? Poate sa imi dea cineva vreun sfat?
Ma gandeam sa ii dau niste cereale, poate nu se satura...
Vad multi puiuti bolnaviori...ooofff...Pup puiutii si mamicile ca au mult de indurat. Reallaura asa are si piticul meu faringita, dar o sa treaca.Eu vad la pitic ca incet incet i-a revenit glasciorul(vreo 3 zile nu se auzea deloc, nici macar cand plangea asa de distrus era); acum e mai bine. Doar tuseste cand doarme, dar cu un siropel vad ca i se va duce si asta.
Ylari nu trebuie sa ii dai Evei paracetamol decat daca temperatura e mai mare de 38 de grade. Ieri de exemplu Gabitzu avea 37.9 si nu i-am dat pentru ca era vioi si nu parea sa sufere din cauza asta. Cand puiul e molesit si are peste 38 de grade, cand arde efectiv, atunci sa ii dai. E mult mai eficient. Eu incerc sa ma tin cat mai departe de medicamente, pentru ca la urma urmei sunt chimicale si sincer au o viatza intreaga sa le "guste" efectele.
Gabitzam Raducu bolnavior.
Ce chestie la voi puiul mmic a luat de la puiul mare, la noi toti am luat de la Gabitza. El a initiat raceala in casa la noi
Gata fug la munci.
Va pup si va doresc o zi cat mai placuta. Eu tre' sa justific de ce ma platesc astia
Felicia, cea mai fericita al ursuletzului-pufarina Gabriel (23 Mai 2008)
Pozici cu noi in noua formula
Ursuletzul-pufarina
Povestea nasterii
M-am nascut de ziua mea
Simplicity is the key to excellency
DanaH spune:
citat din mesajul lui YLARI Eva iar a facut la ora 19 temperaturica 37,7... I-am pus supozitor si acum are 36,6. Ea este foarte activa, zambitoare si jucausa. Mananca destul de bine (ca si inainte) kk e ok, muci nu mai are de 2 zile, stau si ma intreb si eu daca o fi de la dintisori? De balit baleste si isi roade mainile ceva de coma... Daca o sa mai faca temperatura sun la Medicover sa vad ce mi se spune... YLARI |
Ylari, desi s-a mai zis pe aici zilele astea, zic si eu ce ne-au spus si noua doctorii pe aici: paracetamol cu supozitor numai la temp mai mare de 38.5. defalt, numai peste 38.5 se zice pe aici ca are copilul temperatura. pana atunci este numai mai caldutz.
ce fac eu de obicei, daca vad ca are peste 37.5, o mai dezbrac, o las numai in body, nenvelita (depinde si cume ste in casa de cald), dar supozitor ii pun cand are peste 38.5.
dar asta este ce fac eu, sa nu te superi ca iti zic, s-ar putea sa nu fie foarte bine,d ar am vazut ca afunctionat la alex.
pupici
Poze
DanaH spune:
citat din mesajul lui ancaurn Aici sunt rezultatele de azi. Cine mai doreste modificari...sunt gratis. |
Anca, intreb si eu ca sa ma aflu in treaba: Matei de Simonacip nu ar trebui sa fie pe pagina de Aprilie? sau am pierdut eu ceva discutii despre asta pe aici? scuze....
Oricum, trebuie sa iti zic (din nou) ca faci o treaba minunata si iti multzumim pt asta.
Poze
DanaH spune:
citat din mesajul lui Simonix Ah, si o intrebare - cele care deja il lasa pe bebe singur in camera - il lasati cu lumina stinsa sau cu o lampa ? Eu una ii inchid lampa, nu as vrea sa se obisnuiasca cu lumina in camera ... dar poate e prea devreme hmmm... Oricum, cred ca degeaba incerc sa il obisnuiesc sa doarma singur, cu lumina stinsa etc - cand vor aparea dintishorii se duce tot pe apa sambetei... nu-i asa, Gabitza ? Noapte buna va urez !!!!!!!! |
Simona, si eu tot cu lumina stinsa l-am invatzat pe Alex si acum nu are nicio frica de intuneric. am zis ca asa o sa fac si la teodora, sper sa mearga la fel. deocamdata doarme cu noi in camera; tin veioza aprinsa cat ii dau sa suga seara, dar cand plec din camera, sting lumina. noaptea cand o alaptez fac totul pe intuneric, intre putina lumina de afara si ma descurc.
Poze
DanaH spune:
citat din mesajul lui Doloress Dana_h si al meu doarme cu mami in pat si tare mi-e frica sa nu se invete asa de acuma. Cred ca pun piciorul in prag si-l trimit la el in patut, la noi capul rautatilor e sotul, nu vrea sa il duca la el in patut sub nici o forma, ca cica e frig. Chiar, voi le puneti plapumioara la bebei? Nu va e frica ca se sufoca? Sau sac de dormit e mai safe? |
Doloress, eu o invelesc cu o paturica/plapumioara, dar am vazut ca in somn nu prea si-o pune pe cap/fatza. numai cadn e treza se invarteste, se suceste, o mai baga in gura si atuncie ste pericolul. dar daca se trezeste, oricum o simt imediat si o urmaresc. asta noaptea, ca ziua nu prea o lasam singura daca se trezeste.
stiu si eu ca sacul de dormit este mai save, dar acum am unul care este camd e vara. asa ca si daca o bag in sacul asta de dormit, tot o invelesc cu o paturica mai subtire. dar curand o sa iau unul mai gros si atunci nu ma mai incurc cu patura.
Poze
DanaH spune:
Fetele, ce limbaritza am azi....cred ca lipsa de chef de munca e de vina.
Fecian, eu zic sa va inarmati cu mutla rabdare. cred ca toti copiii trec prin eprioade din astea mai devreme sau mai tarziu. Alexandru a avut eprioada asta (bine, nu cu leganat si tinut in bratze) pe la un an jumate. eram amandoi cu enrvii la pamant, umblam ziua ca zombi. dar am trecut si de asta. la teodora cine stie cand o sa vina.
eu zic ca bebe face asa de la dintzishori. sau daca zici ca este putin racit, apote nu apote sa respire foarte bine pe nasuc. imi dau si eu cu parerea, nu pot sa stiu cauza exacta, numai ei, micutzii, stiu de ce plang.
asa a plans si teodora mea aseara. am iesit la restaurant cu sotzul si cu nsite prieteni si i-am lasat pt prichindei cu cumnata si cumnatul. teodora a inceput sa planga de cum am pelcat (era ora ei de bazaiala, de la 19 la 20), nu a vrut sa manance, sa doarma, nu voria nici in bratze nici in pat. cred ca este foarte obosita la ora aia, nici la san nu vrea.
in fine, l-a facut pe alex sa zica la un moment dat: "nu mai avem ce sa facem cu ea, sa o dam". am ras cand mi-a povestit cumnata...
dar peste noapte a fost mai bine cu dormitul in patutzul ei. i-am dat sa suga cand am dus-o in camera, pe la 12 si am pus-o in aptsi a picat lata, si apoi pe la 6, cand iar a dormit cand am pus-o in patutz. cand am pelcat eu de acasa pe la 8 inca dormea. ca un ingerash, manca-o-ar mama pe ea.
Poze
Getutza81 spune:
Buna fetele si de la noi...
Tot ma chinui de ceva vreme sa cetesc tot din urma da nu mai reusesc nicicum... de vreo 2 zile.... Suntem bine, acum dormim toata noaptea, au trecut crizele acelea sau ce a fost... am ramas si singurei acasuca, au plecat toti, si fratemiu cu prietenasa.... micuta e la gradinita pana la unu asa ca acum avem liniste...Suntem complet diversificati, mancam asa: la 6-7 se trezeste pt tzitzi... apoi pana pe la 8-8.30 mai doarme... se trezeste, si ne jucam pana la 10, la 10-10.30 papam piure de fructe fierte cu branzica si biscuiti dinaceia varsati romanesti, ca eu fara zahar nu am gasit...desi ias prefera pe aceia de o mie de ori, dar asta este romania, nu gasesti nimic...in fine, dupa ce am papat mai stam maxim 30 min si ne mataim ca vrem nani... si doarme pana pe la 12-1.30.... apoi iar ne jucam si pe la 2 iar papam piureul de legume, adica morcov, cartof, pastarnac, si mai noi, aidca ieri am bagat conopida... i place si mic dejunul si mancarica de amiaz la nebunie... cateodata mai pe la 1 dam un bibe, si papam mai tarziu amiaza, pe la 4-5... in cazul asta mai papam seara jumate de cereale si jumate tzitzi, pe la 8-9 si pe la 10 ne e somn, mai bem un ceiut baby calm si pana dimineata suntem boieri... in celalalt caz cand papam pe la 2, papam cereale pe la 6-7 si seara inainte de culcare tzitzi... si ceiut, ca se pare ca ceiutul la linistit si doarme noaptea intreaga.. aseara nu iam mai dat si tot asa mia dormit... dar dupa ce se trezeste la 6-7 dimineata, nu prea mai doarme bine, tot se foieste si nici eu nu pot dormi bine, ca dupa ce se trezeste pe la 6 il iau cu mine in pat din cauza de sot lipsa dus la servici...si la noi e destul de frigut, si ziua il tin cu body manecuta lunga, ciorapei si pijamaluta intreaga cu piciorus... noaptea, scot ciorapeii si restul ramane la fel... Miss, si eu acum tot la cca o saptamana i fac baitza, ca tot cu mucisori si temperatura si semne de raceala a fost si mam gandit sa nu fac mai rau... noi nu ne spalam in rest decat cu servetele umede si atat... cred ca trecem si la pamers numarul 4 ca asta incepe sa fie mic si parca il strange la picioruse, tot timpul are urme...M a gandesc si eu mai serios sa achizitionam un umidificator si batista bebelusului, ca aerul mi se pare ca e destul de uscat... si avea mucisori si am inceput a ma panica ca nu am cu cei scoate si se depun mucozitatile mai stiu eu pe unde si cine stie ce se mai intampla... dar deocamdata nu avem de unde ca la 1 tre sa achitam restul pt avansul la apartament si si banii de paine iam bagat acolo, am luat datorii, si etc, nu mai avem deloc !!! Ei, hai ca mam intins, vreau sa fac si un mic conspect...revin...
===============
Geta mami de Bogdan Silviu
Povestea nasterii lui Bogdanel - Micuta mea minune mare !
Micuta mea minune mare !
socrate spune:
bebicii bolnaviori, sa se faca repede bine.
Noi suntem ok, iar nu vrea sa suga imi vine sa ma urc pe pereti. In consecinta si lapticul se cam duce. Eu bag din greu ceai si galactogil. Cat de cat acolo sa mai fie.
Dar ne revenim noi.
Apropo de diversificare, ca noi deja suntem experti. Am inceput cu supa de legume din telina, morcov, dovlecel, albitura. Tb sa pun si ceapa dar mi s-a parut mult. Acum papam dovlecel cu morcov dat pe blender pt ca nu a vrut sa accepte morcov pur. Asa ca ii pun cate un pic in dovlecel, care se pare ca i-a placut.Medicul ne-a zis sa bagam branzica si carnita si iaurtul in 2 saptamani. Om vedea. Eu le cam fac dupa cum cred eu si pana acum nu am facut greseli. Noaptea ne trezim cam de multe ori dar asta e. Sa incerc sa il pun pe burta poate elimina mai repede gazele.
Legat de medicamente eu am o mica farmacie prin casa, dar pana acum i-am dat numai paracetamol la vaccinul de 2 luni ca facuse un pic de febra. Nu vreau sa abuzez asa ca nu ii dau decat daca e nevoie, si vreau sa zic ca eu il simt de multe ori fierbinte dar daca ii iau temperatura nu are nici un pic. E clar ca se mai incalzesc si din alte motive.
Sebastian
inais spune:
'neatza!
Anca si multumesc!
Daria_Ioana multumesc pentru aprecieri!! Si pozele voastre le-am vazut si-s super. cat despre semanatul Isaminei cu taticu'...sa-l vezi ce mandru era cand i-am aratat ce ai scris! Desi...toata lumea zice asta!
Va multumesc pentru raspunsul cu dintisorii! ...era cum m-am asteptat: depinde de la copil la copil!
In ceea ce priveste invelitul noi folosim sac de dormit si nu-l dam pe nimic. Numai sac de dormit! Din motivele enumerate aici: siguranta si caldura peste noapte! Pana nu demult folseam unul de vara. Nu stiu ce minune de fibre si tesatura speciala de vara (din Fr). Acum am trecut la unul mai gros si cum nu m-am decis sa dau caruta de bani la targ, i-am luat unul de la Barza. E incomod rau insa...fermoarul nu se deschide complet si bretelele (sau alea de pe umeri...) nu se deschid cu capsa...asa ca e o adevarata aventura imbracatul copilului adormit in asa ceva! O sa vad daca comand pe undeva altul usor de folosit...cum era ala din Fr.
Cine zicea de cele cu maneci detasabile...am vazut pe la redoute!
Fug la piti...ma cearta ca-i e foame!
mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati
05.06...07...08 sau "Povestea Iasminutei"
Cat de maaaare sunt!!