Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (25)
Raspunsuri - Pagina 10
Reallaura spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralu_t ylari si laura eu stiu ca pana in 37.8 nu e febra. alti pediatrii zic ca pana in 38. masurata rectal. daca e copilul binedispus si nu mai are si altele nu va alarmati. temperatura creste dupa somn, inainte de kk si cand se joaca/plange/agita mult, deci nu e cazul s-o masurati in asemenea momente. credeti-ma ca am aflat cum e un bebe cu febra- la 38.6 tudor era ca o carpa. nu va faceti griji degeaba alina bine ati revenit! a venit toamna...cu un bebe albastru RALU- de minune TUDOR poze tudor |
Ralu_t multumesc, chiar ca sunt disperata. cel mai mult pe termometru, masurat rectal am vazut 38,00. sper sa nu mai vad.
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
Simonix spune:
Fetelor, de ce dati paracetamol la bebi cu temperatura pana in 38 - 38.5 ??? Pai al meu are constant un 37.4 - 37.6, ar insemna sa stea cu supozitorul in popou Si nu are nika, e vesel, activ, mananca, doarme, e OK. Asa ca Ylari fata scumpa - eu stiu ca trebuie sa ne agitam daca bebe face 38 sau mai mult... in nici un caz mai putin. Cica temperatura ar trebui sa fie intre 36.5 si 37.5 la bebitiz... acum, nu stiu, eu va zic ce mi s-o spus mie :)
Cine era cu cocktailul ala de legume ?? Moooaaamaaa... diversificare in forta Eu am citit (si dr mi-au spsu la fel) insa ca ar trebui sa ii introducem cate un aliment nou si sa asteptam cateva zile pentru a ii vedea reactia. Combinatii putem face numai cu alimentele deja introduse si care nu i-au dat nici o reactie ciudata ... dar mai stii... or fi alte metode. Vorba Simonei - ce atata graba ? O sa aiba timp o viata sa tot pape legumicole
Alysh - bine ai venit Te inteleg perfect cu dorul de bebe si ... si cu dorul de duca Sincera sa fiu, eu de-abia astept sa plec in vreo delegatie la Cracovia Poate prin noiembrie. Oricum, reiau munca de pe 1 oct iar pe 6 deja dau o fuga in Rotterdam Yuupiii...
Bebicii bolnaviori ce mai fac ??
Ok, fug la nani :) Bebe a fost super haios azi, sta numai pe burta si cu ochii benoclati in oglinda - e narcisist rau ! Eu deja m-am mutat in patul conjugal unde e tare bine... atat de bine ca nu prea il aud pe bebe din camera lui si cateodata imi sare inima din loc in toil noptii cand ma trezesc si nu aud nimik... si dau fuga la el... iar el sforaie de zor Serios vorbind, mi-e un pic teama, pt ca dorm profund si chiar nu aud Nu il simt nici pe Bobo cand se scoala sa il verifice pe pitic ! Cand dorm cu bb in camera, chiar daca el e in patutzul lui iar eu in al meu, il aud bine pe bebe, insa nu prea am un somn bun, desi nu ma scol din pat, sunt cu urechile ciulite... de aia ma simt asa de bine in patul conjugal din dormitorul mare. Mi-e cam teama ca Robert se distreaza non stop cu intoarcerile pe burta ... mi-e sa nu se intoarca si sa nu se sufoce... e cam fraierutz si cand oboseste pica cu mutra in jos, nu prea isi roteste capul...
Ah, si o intrebare - cele care deja il lasa pe bebe singur in camera - il lasati cu lumina stinsa sau cu o lampa ? Eu una ii inchid lampa, nu as vrea sa se obisnuiasca cu lumina in camera ... dar poate e prea devreme hmmm... Oricum, cred ca degeaba incerc sa il obisnuiesc sa doarma singur, cu lumina stinsa etc - cand vor aparea dintishorii se duce tot pe apa sambetei... nu-i asa, Gabitza ?
Noapte buna va urez !!!!!!!!
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
Daria_Ioana spune:
Miss, nu cunosc pe nimeni cu numele Ingrid( nu in realitate).
Deci e doar o asemanare intre mine si prietena ta.
Voiam si eu sa te intreb mai demult ce aparat de fotografiat aveti .
Pozele ies foarte clare si se vede ca e de calitate.
David a mai crecut si mi se pare ca seamana foarte mult cu tine.
Am vazut toate pozele cu toti bebelushii si toti sunt foarte frumosi
Vianne, imi place mult carticia facuta de voi.
Sotul meu o sa imi aduca si mie un calendar facut cu poze cu noi.
M-am uitat si eu pe linkurile pe care le-ai dat si mi se par interesante.
Pai la cat vad ca tanjesti dupa Brazilia...parca va vad mutati pe acolo la anu
BuitiBINE AI VENIT !
Doloress spune:
Daria sunt super pozicile, le-am vazut si eu, ai niste copii minunati, sa-ti traiasca! Si mie mi-e tare dor de mare, chiar asa cand e frig, mie mi-a placut si iarna cand am fost odata.
Imi pare rau de bebeii bolnaviori, Gabita, Laura, Simona, Ylari si multa sanatate! Si la noi aici se considera temperatura la 37.8 luata sub limbuta sau 38 rectal. Mai jos de atata, nici nu se uita la tine la doctor.
Anca si Inais felicitari pentru bebeii cuminciori, sa o tina tot asa. Si al meu noaptea e o bomboana. Azi chiar a fost si toata ziua cuminte, da Doamne sa-l tina tot asa. A descoperit un cub, singura jucarica pe care o accepta, pana se supara pe el si il apuca plansul, e de belea cand se apuca sa se certe cu cubul.
LA multi ani pentru bebeii care au implinit azi lunite! Teodora, Matei si David Acusi avem bebei de 6 luni la odiseea noastra, iata ce repede trece timpul!
Dana_h si al meu doarme cu mami in pat si tare mi-e frica sa nu se invete asa de acuma. Cred ca pun piciorul in prag si-l trimit la el in patut, la noi capul rautatilor e sotul, nu vrea sa il duca la el in patut sub nici o forma, ca cica e frig. Chiar, voi le puneti plapumioara la bebei? Nu va e frica ca se sufoca? Sau sac de dormit e mai safe?
Adriana si eu am ajuns la concluzia ca nu baloseste din cauza dintilor. Caci ar fi trebuit sa aiba pana acuma 2 danturi la cat baloseste si roade tot. Il strigam Balosel.
Mi_bebelina superbe poze! Ai o printesica dulce foc!
Alysh bine ai revenit! Si eu astept cu sufletul la gura vacanta! Noi mergem cu tot cu bebe, insa sunt tare dorita sa mai ies, sa mai vad alt decor. Speram sa fie puiul cuminte. El e tare doritor de plimbari, insa nu in masina. Cred ca te-ai odihnit, Germania este o tara tare odihnitoare, mie asa mi se pare. Si noi la anul venim in Romania dar incheiem cu o cura de Germania ca Romania ne oboseste tare (rudele, prietenii, petrecerile...)
Andreea_p imi pare rau sa aud de Sara ca plange la plimbarica. POate e prea stramt carutul? Ca al meu asa face in scoica de masina, se vede ca e destul de stramta si face ca toti nebunii cand il pun acolo. Poate incerci sa o iei in marsupiu. Eu imi iau marsupiu cu mine mereu ca ma gandesc ca daca il apuca crizele pe drum, cum mai imping eu carutul? Insa in carut e cel mai cuminte copil, nu plange orice ar fi. Numai ca trebuie plimbat mereu, si cand merg la magazine, cu o mana il legan, cu cealalta ma uit la haine.
Simonix eu i-as lasa lumina stinsa, tot din cauza sa nu se obisnuiasca. Al meu e fan intuneric, daca nu sting tot nu adoarme seara. Si pe mine ma munceste gandul asta, de aceea tot ezit sa il pun in camera lui, daca se sufoca. Insa am citit ca numai nou-nascutii se pot sufoca asa usor, asta pentru ca nu au indeajuns de dezvoltati muschii sa se poata intoarce sa respire cum trebuie. Toti copilasii se nasc cu un reflex care ii face sa caute imediat aer cum simt ca se sufoca, chiar prin somn. Si se intorc si se ras-intorc pana pot respira cum trebuie. De aceea se recomanda "dodo sur le dos" cat sunt mici de tot, ca inca nu au muschii indeajuns de dezvoltati sa poata intoarce capul. DAr mai apoi e OK. Am mai citit ca recent s-a descoperit ca acest reflex insa este anihilat daca mama a fumat in timpul sarcinii. De aceea sunt mai multe cazuri de copilasi nou-nascuti morti de SIDS (sudden infant death syndrome) la mamele fumatoare, ca ei nu au reflexul asta si chiar daca stau cu nasul in perna nu se intorc.
V-am pupat, merg sa mai citesc despre diversificare, asta e lectura preferata in ultimele zile...
Vianne spune:
[/quote]
Ralu_t multumesc, chiar ca sunt disperata. cel mai mult pe termometru, masurat rectal am vazut 38,00. sper sa nu mai vad.
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
[/quote]
Laura, iubita, multa sanatate lui Mirciulica!!
Eu stiu de aici asa:
-daca se ia temperatura rectal, se scad 0.5 grade pt a afla temp adevarata
-daca se ia temperatura axilar, se adauga 0.5 grade pt a afla temp adevarata
Editez
Ooof, vad ca sunt ami multi puiuti raciti, sanatate multa!!
Alysh, bine ai revenit... ce fain ca te-ai odihnit...
Daria_Ioana, am vazut comorile tale, sa iti traiasca si sa fie sanatosi..
Cat despre Brazilia... nu se stie niciodata...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova
cenia spune:
Ancaurn: da cind mai ai timp si de colaje?
multumesc pt poza, as vrea una mai recenta
http://picasaweb.google.com/celapopa/Septembrie2008?authkey=sKZH2Hd3Xek#5246743512126186834
sau vezi care e clara, potrivita, nu fac pretentii. cea care o am la albumul comun e din prima zi de viata. de atunci s-a mai schimbat. am mai incercat sa adaug poze dar nu am reusit desi am incredere ca am retinut bine parola!
aelita spune:
am fost la controlul de 4 luni :
greutate 7620 , lungime 66cm .
diverisificarea. la 6 luni legumele -una cate una,la interval de 3 zile ca sa verificam posibile reactii.
cereale se pot da la 5 luni ,dar FARA GLUtEN.
pana atunci,lapte matern .
incercati sa nu va grabiti,stomacelul lor e inca fragil,e timp pt diverisificare,ultimele cercetari sustin acest lucru .
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
CamiM spune:
'Neata fetelor!! ca de obicei abia ma tin de voi, citesc dar nu mai apuc sa scriu..
Anca foarte dragut colajul.. multumim
Daria, Inais si Gabitzam super faine pozele
Multa sanatate bebeilor bolnaviori.
Simonacip si nu fi suparata pentru avertisment..
Cleo merci pentru lamurirea cu cafea in Romania chiar eram curioasa..
Aelita felicitari pentru lungan... Ce mai face Sofia tiza noastra..
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
CamiM spune:
Doloress din experienta noastra iti spun ca invatul are si dezvat. Sofia a dormit cu noi in pat pana la 1 an si 2 luni si apoi a trecut direct la ea in camera - singura si nu au fost probleme( cu Sofia ca mami a plans toata seara..). Nu sunt recomandate paturile pentru copii asa mici. Mai safe e sacul de dormit. pe langa motivul cu siguranta mai e si faptul ca mai toti bebeii se dezvelesc peste noapte asa ca in sac sta si la caldurica..
Inais tu parca intrebai cu dintisorii? Uite Sofiei i-au iesit primii la 10 luni( stiu.. cam tarziu) si nu am avut probleme. Nu a plans nu nimic - nici nu stiam daca nu ma musca.. Deci se poate si asa.. - noi speram ca minunea sa se repete si la Sabina..
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
mi_bebelina spune:
Buna dimineata fetelor!
In primul rand va multumesc pentru raspunsurile cu privire la diversificare(nu enumar sa nu sar cumva vreo mamica). Si eu am fost foarte uimita de schema dr. Ma asteptam sa imi recomande suc de morcovi, de mar, sau cereale sau supa de legume dar introduse treptat……..Zau ca nu ma asteptam la “salata ” asta(sotul o numeste asa si chiar glumea ca ar mai fi trebuit ulei si otet si era completa). Si eu ma gandeam, ca si voi, sa introduc legumele treptat…….voi incepe de luni pentru ca azi plecam la soacra…….am sunat de aseara sa vedem sa nu fie vreunul racit. Mai sun si astazi cand plecam.
Astazi facem 4 ani de la casatorie…….ce repede a trecut timpul. Anul trrecut stiti ce cadou i-am facut sotului de ziua noastra? Testele de sarcina care aveau toate cate 2 liniute. Anul asta cadoul lui e puiul nostru drag fara de care nu stiu cum ar fi viata noastra. Chiar ma intreba cineva cum este ca mama si i-am raspuns ca nu as da viata mea de acum pe cea de dinainte.
Acum sa o luam pe rand………..
Reallaura, Mirci sa se faca bine cat mai repede. Eu am intrebat dr ce pot sa ii dau Deliei sa previn raceala si mi-a zis ca deocamdata e prea mica, pot doar sa o feresc de personae bolnave, sa evit locurile agglomerate….I-am zis de Imunobaby si mi-a zis ca se da cam de la 1 an….Acuma nu stiu ce sa-ti zic…..Gabitzule , tu ce zici? Despre temperatura nu stiu ce sa-ti zic……
Alish, bine ai revenit! Chiar ii povesteam aseara sotului de voi, ca nu ati mai putut sta fara bebe. Oricum e o performanta, eu nu as putea nici 2 zile….
Miss, multzam mult pentru poza in poezioara
Jackie, ne-a dat liber la diversificare pentru ca Delia de la inceput nu a vrut san si a trebuit sa ma mulg, ceea ce a dus la scaderea productiei de lapte astfel ca acum mai mulg cam 50-60ml pe zi, deci mai mult e hranita cu formula. Probabil la tine e altfel, poate ii dai mai mult lapte matern si doar pe ici-colo completare, de aceea ti-o fi zis la 5 luni sa incepi diversificarea.
Alina_anto, si fiica-mea isi baga mainile in nasuc, se trage de urechiuse………super haiosi piticii astia. Scortisoara
Ancaurn, uite de la noi un si o . Multumim tare mult, esti o draguta.
Simonacip, si eu voi incepe treptat diversificarea….zau ca nu ma grabesc sa ii dau toate legumele deodata.Cica fructele, conform dr noastre, dupa 5 luni…..La 6 luni tot infanrix hexa? Ca am uitat sa o intreb pe dr. Uoffff, ca greu se mai gaseste……..oricum incearca Helpnet ca ei au cel mai ieftin.
Andreap, stai linistita, cred ca de la infofolit plange. Si Delia face la fel, insa chiar daca e infofolita si o iau in brate, imediat tace. Ce smecheri sunt si copiii astia…
Ralu_t, ce ai facut cu menajera……ai sunat-o?
Simonix, Delia doarme in camera cu noi, insa cand o pun seara in patut si nu e inca adormita sting tot si lumina si TV, altfel o apuca vorbaraia si adio somn, trebuie sa o iau in brate lugu-lugu si sa o adorm…….
Doloress….
Hai ca m-am intins o gramada…..plec sa fac o parte din bagaj ca acusica se trezeste Delia.