Gravidute & Mamici de IASI (64)
Raspunsuri - Pagina 11
byu spune:
Buna fetelor....
Ieri am avut o zi...foarte grea, a fost ziua sotului meu si am avut destul de multi musafiri, asa ca, dis de dimineata m-am apucat de facut papa....salata de vinete, salata boeuf, antreuri si saleuri , mergi si la cumparaturi , si cu Casian in parc...
grea zi, dar pana la urma am scoso la capat.Musafirii aiu plecat pe la 12 noaptea.
Tot aseara, Casian al meu mi-a facut "o bucurie",si-a spart buza de sus pe interior, m-am speriat intr-un hal fara de hal cand l-am vazut busit tot de sange la gura, el se juca cu Sebastian, si eu eram cu Andreea la bucatarie,copiii fiind cu sotul meu in sufragerie.In final, i-am oprit hemoragia si vad ca acum e bine , are buza putin umflata, dar e bine, o sa ii treaca.
Simo, eu le-am facut pe amandoua, am nascut natural, chiar daca avea 5 luni, si am facut si cezariana, chiar daca a fost de urgenta....parerea mea este ca nu se compara sentimentele nasterii naturale cu cele a unei cezariene...eu , cand am nascut natural, m-am simtit cu adevarat femeie,... pe cand cu cezariana,... am fost foarte dezamagita, eu m-am dus sa nasc natural, dar cum Casian se simtea foarte bine acolo...nu a vrut sa coboare, si dupa 20 de ore de travaliu chinuit, m-au taiat. Dimineata cand m-am trezit, parca eram facuta din doua bucati , nu ma simteam intreaga,si foarte ciudat,eeee si apoi cand mi-am vazut comoara.....am uitat se de durere si de toate, cu operatia nu am avut probleme, facusem doar furia laptelui si atat.In final , asta e parerea mea , doar a mea: nu se compara sentimentele de la nasterea naturala cu cele de la cezariana.
Byu
cu
CASIAN ANDREI
Poze
Simo78 spune:
Raluca, in primul rand imi pare f rau pt sarcina pierduta...cred ca durerea a fost cu atat mai mare, cu cat sarcina era destul de inaintata...offf...f trist!
In al doilea rand...eu ma simt femeie in atat de multe feluri incat mi-e greu sa le descriu pe toate. Acum depinde de fiecare ce defineste prin termenul asta. Sincer nu vreau sa intru in polemica asta....Cum am mai spus, e atat de dezbatuta pe acest forum...si fiecare isi apara punctul de vedere cu argumentele sale, ceea ce mi se pare absolut normal. Eu una m-am documentat mult inainte, si am hotarat ca asa e cel mai bine atat pentru copil cat si pentru mine. Frica mea cea mai mare a fost forcepsul...brrrr...si multele povesti pe care le-am auzit de la o matusa care este moasa...Nu spun ca neaparat la mine se putea intampla una sau alta. Dar DACA s-ar fi intamplat? Mi-as fi putut-o ierta vreodata?
Un singur lucru nu inteleg...de ce s-a transformat nasterea naturala in motiv de ...nu stiu cum sa-i spun sa nu jignesc pe nimeni ...bravura? mandrie? superioritate? Eu cred ca am facut bine ce am facut...si m-am simtit super femeie si mama cand mi l-au pus in brate si a tacut subit, iar cand l-au luat de langa mine a inceput iar sa planga (deci m-a recunoscut chiar daca nu a simtit ca s-a nascut), cand l-am pus la san si a inceput sa manance si si-a pus manutele alea mici si firave pe sanul meu, proprietatea lui!
Si pot sa dau exemple multe de mame, de femei...care se poarta urat cu copiul, care poate n-ar fi trebuit sa-l faca daca nu se simteau in stare nu sa nasca, ci sa-l cresca...sa aiba rabdare, sa-l invete si sa-l faca fericit. Pe mine asta ma defineste ca femeie.
O vara de-a mea a nascut natural...si i-au tras o cusatura...doamne fereste! de i-a ramas o bucata iesita in relief si de care sufera si acum, dupa aproape 6 ani de la nastere. O alta tipa pe care o stiu a nascut un copil de 4,5 kg, desi au taiat-o s-a si rupt (nu o fi fost taietura facuta bine, nu stiu) si tot asa, taiata din nou, cusuta, tratament cu antibiotic...a iesit din spital la 3 sapt de la nastere...eu am iesit dupa 72 de ore. Oare cat de femeie s-a simtit?
Ma rog...ma opresc aici...pentru ca sunt femeie din atatea puncte de vedere, inacta daca as mai si fi nascut natural as fi fost super-femeie ![]()

Simo
mami de www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=222023392&ownerId=4088536" target="_blank">Matei
byu spune:
Da Simo, eu am inteles ce ai spus tu, si iti dau dreptate,in multe privinte, eu am spus numai ce am simtit eu , nu si altcineva , avand in vedere ca le-am trait pe amandoua....
Ca sunt femei care poate fac o adevarata istorie a nasterii..., si ca ele au fost , sunt si vor fi nu stiu ce fel de femei ....la nasterea copiilor...asta e altceva, care intr-adevar nu cred ca ar trebui sa o faca intr-un mod care sa le faca sa iasa in evidenta prea tare, intr-un mod negativ.
Byu
cu
CASIAN ANDREI
Poze
Simo78 spune:
Raluca exact! Ma bucur ca ne-am facut amandoua intelese ![]()
Sorry ca am sarit cu vederea....
sotului tau! si numai bine in viata amandurora.
Simo
mami de www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=222023392&ownerId=4088536" target="_blank">Matei
mariussimiuc spune:
Io chestiile astea cu sentimente de nascare naturala si cezariana,n-am sa le inteleg.
Ma rog,fiecare are latura lui sensibila
,dar daca eu am nascut cu cezariana nu ma simt cu nimic mai prejos si mai neimplinita.Pai ce?Operatia de cezariana e ca scosul unui cos la cosmeticiana?
Ba chiar as zice ca atunci simti mai abitir ca aduci pe lume un copil. 
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
iulia-stefy spune:
Simo, eu am deschis subiectul si de aia am zis. Eu am zis ca mie mi-a mai usor natural, deci nu ca vai ....
Eu am vrut sa spun ca nasterea naturala nu-i asa de speriat cum spun unele, ca vai.... ce am mai tras si baga spaima-n tine, ca e ceva ce nu se poate face. Pe mine m-a speriat una ca imi era groaza de ziua nasterii desi imi doream din tot sufletul sa-mi vad copilul.
Si mie tot de forceps mi-a fost frica. Si de aceea am ales cezariana, pentru ca Stefy era mare..... dar am nascut natural, ca am putut, nu-i valabil pentru toata lumea. Asa a vrut DD, nu-i meritul meu si sunt foarte constienta de asta.
Si eu urasc fumatul la locul de joaca unde sunt copii si ar trebui protejati.
Byu, La multi ani! sotului si un
apasat lui Casian sa-i treaca durerea.
Miha, eu aici bateam ca mie mi-a fost mai frica de cezariana decat de nasterea naturala, nu ca ar fi cu ceva mai presus cea care a nascut natural, ca asa cum a zis si Simo, copilul se naste oricum, conteaza cel mai mult cum il cresti.
Deci 

pentru toate mamicile care au nascut si asa si asa.... si sa ne intelegem, ca de aia suntem aici. Capul sus si nu mai fiti necajite.
vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou
Lacramioara mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)
mariussimiuc spune:
Lacramiora,eu una nu m-am suparat...Asta s-a intels din mesajul meu?
Avem si noi o discutie serioasa,nu ne certam.
Raluca,la multi ani sotului,sa fiti fericiti impreuna o mie de ani. 
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
byu spune:
Asa este trebuie sa ne mandrim cu copiii , nu cu felul prin care s-au nascut.
Multumesc pentru urari, atat pentru sot cat si pentru Casian.
Ooooo abia astept sa ne intalnim...
Byu
cu
CASIAN ANDREI
Poze
iulia-stefy spune:
Miha, am inteles bine ce ai spus, dar in spatiul asta virtual...

vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou
Lacramioara mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)
byu spune:
Offff asa e....de multe ori din cauza faptului ca nu ne putem vedea se interpreteaza altfel, ca fiind o cearta, divergenta sau cum vreti voi sa-i spuneti.
Byu
cu
CASIAN ANDREI
Poze