FIV sau inseminare cu donatoare/donator - cap 10

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Fetelor , eu cred ca miine poimiine am sa declar z1. Azi m-am pricopsit ep hirtie cu un chegulati maro, semn de urati. Asta e , nu am sperat eu asa de mult dar m-am gindit ca pote poate......mergem mai departe.

Cip eu am facut hiperstimualre cu merional doau fiole /zi. Dar cu gonal f mi-a fost foarte bine, si parere mea personala ca e mai bien gonal f. Las' ca stie dr ce sa faca, si cien stie faci gemeni dintr-un sut

Va doresc tuturor mult succes.

in asteptarea unui ingeras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcirip spune:

Magdutzule imi pare rau ca-tzi vin uratzii. Shi pana la urma cate zile de intarziere ai avut?
Merionalul ce contzine? E menopurul nostru ? Adic FSH+LH?
Mie imi e teama sa nu patzesc ceva cu chistul ala sau sa fac tripletzi sau mai multzi . Cate Gonal F ai facut /zi shi catzi foliculi ai facut?

Cirip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

cipcirip eu am facut stimulare cu 2 fiole de GonalF/zi. Rezultatul il stii

iaura iti tin pumnii stransi ptr maine.

bytzi multa bafta maine la eco.

"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown

10+

Mergi la inceput

Cip asta e mergem mai departe, mai trece o luan , doau si cine stie cite. Merional era de-a lor din ungaria. Si a doua oara mi-a zis ca fac gonal f pt ca e pur fsh si e mai bien. Aveam priam doza 150 ui si dupa 112.5 uisi am facut vreo 10 zile parca, eram pe protocol lung. AL foliculi aveam la gramada si de dimensiuni mari, parca cel mai mic era de 14-15, dar nu mia- scos numai vreo cinci ca cica erau prea in sus si ar fi trebuit sa se bage chirurgicalsi ele asa ceva nu fac ( nu fac ca nu se pricep) si asa acele chisturi multe s-au dus pe apa simbetei.

Mergi la inceput

Cip aaaaaaaa mi-am adus aminte merionalul este menopur la noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcirip spune:

Magdutza multzumesc
Iuca tu ovulai in mod normal? Eu ovulez, tocmai de aceea mi-e frica de hiperstimulare.

Cirip

Mergi la inceput

Iaura, Bytzi bafta pe miine
Cip nu te mai gindi al hiperstimualre, gindestete ca faci doi dintr-o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

cipcirip eu natural aveam un sigur folicul de 18mm care nu se sparge, incepe sa descreasca si se resoarbe.
Si mie mi-a fost teama de hiperstimulare, dar nu am facut. Nu m-am umflat, nu m-am ingrasat, nu am observat nici un efect negativ (si am facut 22 fiole de GonaF). De fapt singurul observat de mine, a fost la prima ecografie de 6 sapt ca aveam ovarele marite (nu mai stiu exact dar erau in jur de 5 cm) si dupa 2 sapt s-au mai micsorat putin, in jur de 4-4.5cm. La ultime eco nu le-a mai masurat, a masurat doar bebeii.

"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iaura21 spune:

cirip , iuca ,magduta , mersi pt. urarile de bine
cirip, si eu ovulam fara stimulare si totusi am doar 1 folicul(desi am vazut si pe poza ca ar mai fi 2 mai mici ) dupa gonal , eu cred ca este mult mai sigur decat closty. in privinta hiperstimularii, eu am facut 2 IA fara stim. si aveam 1-2 foliculi buni, apoi cu closty si 3 gonale am avut 5 foliculi dar saczuse endometrul si dupa 3 luni nestimulate am ovulat naturel...asa ca sa nu-ti fie frica de gonal , la fel era si bytsi si la fel are tot 1 folicul, dar eu nu inteleg d c iti da 2\zi si nu 1 pt inceput...
magduta ,tu nu ai facut la cluj FIV ca am auzit /citit ca dr. micu (cu care am facut IA) e f. apreciat in FIV , cica are el gemeni din fiv
va pup sa-mi tineti pumnii maine

"Toate visele le putem transforma in realitate dar mai intai trebuie sa ne trezim din ele"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Cirip eu zic sa mergi pe mana dr. Din cate citesc se pare ca Sb practica stimulare si pentru IA. Intr-adevar la IA nu se prea poate controla nr. foliculilor ce se sparg. Si bineinteles ca este risc de sarcina multipla. Dar stai linistita ca esti monitorizata si in functie de cum raspunzi la tratament ti se ajusteaza doza. La FIV doza de inceput de stimulare este de 150 UI gonal, adica 2 fiole, dar poate sa-ti scada la una. Eu intotdeauna am folosit doar gonal sau puregon, adica FSH pur, dar sunt fete care a luat combinatie de gonal cu menopur. Nu stiu cat de mult conteaza daca menopurul e la inceput de stimulare si gonalul la sfarsit sau invers. Daca stau sa ma gandesc probabil e in functie de ce se urmareste. In primele 6 zile de stimulare se aleg foliculii iar in urmatoarele se da doza de crestere. Daca la inceputul stimularii primesti si LH poate nu vor sa apara prea multi. Nu stiu sigur dar asta banuiesc. Scriu aici ca poate sunt fete care completeaza cele spuse de mine sau ma corecteaza.
Sa ai mult noroc si incredere in dr.

Mergi la inceput