Pepenasi de iulie-august 2008 (10)
Raspunsuri - Pagina 10
turturica spune:
Primiti si-o oaie ratacita? Ma rog, oaie nu e termenul corect de descriere, ca la cit mi-s de serviciu cu alaptatul ar trebui sa ma denumesc altcumva ![]()
V-am mai citit, dar n-am prea avut timp de scris, Mara mica imi ocupa tot timpul. Ma tot minunez cit timp si energie aveti de scris, o fi din cauza ca sintem noi mai mici si dependenti de mami de n-o lasam pe mami sa faca mai nimic? Dar lasa ca ne facem si noi mari.
Vad ca discutati chestii serioase, vaccin si altele asemanatoare, noi de-abia acuma am facut controlul de o luna si-am crescut aproape 800 de grame. Sint bucuroasa ca eforturile mele s-au materializat, c-am reusit in luna asta sa fac mastita de 3 ori.
gini, eu am avut febra 39 cind am facut a doua oara mastita si tot n-am renuntat la alaptat. Am luat ibuprofen care se pare ca e ok atunci cind alaptezi, asa ca eu zic sa nu arunci lapticul.
serenity, si eu cred ca il infofolesti prea tare pe raducu, noua ni s-a zis sa o imbracam la fel ca si pe noi, plus inca un strat.
Eu o iau pe Mara la plimbare cu wrapul in fiecare zi si wrapul il consider stratul in plus, asa ca o imbrac la fel cum ma imbrac si eu.
Vad ca piticii sint in floare prin zona, asa ca vin si eu cu piticii mei, pliz nu ma ignorati, ca mi-s mamica mai fresh si-am o gramada de neclaritati, pe-aici daca intreb fiecare imi zice altceva. Deci:
1. De cite ori trebe alaptat pe zi? Ca eu alaptez de 6 ori pe zi, pina cind o duc cu ritmul asta?
2. Ce sa fac daca vreau sa merg pe afara mai mult timp (gen magazine, mers prin oras, etc, etc)? Ca eu mi-s pudica, nu vreau sa m-apuc sa alaptez in public, dar nu vreau sa nu-i dau nici formula, asa ca nu-s deloc mobila, ma deplasez doar prin apropiere.
3. Cit timp dorm bebeii vostri? C-am citit ca atunci cind sint mici ar trebui sa doarma 15-18 ore pe zi, dar Mara mea doarme vreo 10-11. O iau la plimbare dimineata si seara in wrap, ca nu doarme, dar nu suporta sa stea in carucior, copilul meu vrea activitate, vrea sa vada lumea. Si ma tot gindesc daca-i normala treaba asta cu dormitul asa putin.
ps: inchei, dar vreau sa-i transmit lui bujo ca-s invidioasa de mor ca la ea alaptatul dureaza doar 5 minute, pai eu mi-s de serviciu si cite o ora citeodata la o masa ...
Mami de Mara
Didi81 spune:
Turtu, la intrebarea cu dormtul: Aida se culca seara pe la 12.30 - 1 noaptea
- dupa niste reprize de dat din picioare, ros manute si plescait, si eventual marait; adoarme intr-un final in brate dupa ce ii cantam si eu si tati
. Dimineata se trezeste de-a binelea pe la 10 (dar a mai mancat de 2 ori de cand s-a culcat seara pana acum). Si ziua... mai doarme cate 30 min - o ora, se mai trezeste 1 ora - 2 si tot asa; cred ca in total doarme vre-o 3-4 ore ziua, dar variaza destul de mult. Deci asi putea spune ca doarme vre-o 14 ore in medie, dar... variaza mult lucrul asta.
Didi
de Aida Maria
SunSmile spune:
Didi tu esti foarte nebatuta:)). Am si eu cateva chestii care-mi plac tare, printre care si mustul. De ce vorbesti de funie in casa spanzuratului, huh?
Frumoasa Aiduta, foc foc! Da' Cristi mananca doar vinerea nu?
(il invidiez, vreau si io sa fiu iar cum eram, oooaseeee)
Madutz uof! Va pup pe toti 4 si va doresc sanatate muuulta si nervi de otel!
Madalina ce scumpa e Soniutza! Numa' perle scoate/face!
Carmenela, relax, nu se supara nimeni. Sa nu incepem iar cu scuze, pt ca nu-i cazul!
Denisa si mie mi se pare infofolit dar nah, tu decizi. Ca sa eu abia m-am intors acum din parc, unde la soare eu am transpirat si totusi TOTI copiii aveau caciulite...de la simple sepci pana la caciuli cu urechi, de lana, legate in barba. Noh, fiecare isi imbraca asa cum crede copilul, ce sa zic.
Vic sa va fie de bine party-urile si somnicul Mayei! Vad ca fetele astea sunt tare iubitoare de aglomeratie/zgomot/actiune, ca si a noastra e la fel.
Giniutzu ai reusit si tu sa racesti? Uof. Eu am luat 2 pastile de paracetamol simplu si nu am alaptat cat am avut febra 40. La 38,4 am inceput sa alaptez, pt ca aveam sanii plini si daca bagam iar pompa, iar scadeam productia (la mine asa e). Doamna dr era foarte relaxata si mi-a zis ca pot alapta linistita la temperatura aia. Acum, tu fa asa cum iti spune dr voastra si cum te simti tu comfortabil. Vroiam sa te incurajez doar. Eu zic sa bei muuuuult ceai de lamaie cu miere, sa sugi pastilute cu propolis si miere, sa pui sare calda pe piept, eventual sosete cu otzet,( eu puneam o carpitza uda in frigider si apoi mi-o tineam pe frunte si am reusit sa dau febra inapoi)si sa incerci sa dormi vreo 2-3 ore legate. O sa te faci bine, sigur! Pup fetele!
Turturelu bun revenit. Hai ca incerc sa-ti raspund din experienta mea. 1. Eu alaptam la inceput de 7-8 ori/24h, acum are 6 mese/24h, uneori doar 5; 2. pai ori te mulgi si iei lapticul, ori iti cumperi un shal care sa acopere sanul si astfel alaptezi in public. celelalte variante includ formula, dupa parerea mea; 3.pai a mea dormea foarte mult ziua la inceput. Acum doarme cam 5 ore ziua (in total zic) iar seara de la 22-23 pana dimineata la 6-7 (uneori mai mult de atat).
Ma'c sa spal pe jos si apoi sa halesc niste struguri reeeeci si buni!
------------------------------------------------------------------------
SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA(16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete...
turturica spune:
didi, deci aida mai papa si intre 1 noaptea si 10 dimineata de vreo doua ori? Si ce faci cu ea cind e treaza in timpul zilei? Ca eu in casa nu stiu ce sa fac cu ea, mai mult de 10 minute de povestit n-avem, ca pe urma incepe sa plinga, asa ca de-aia o iau la plimbare cit e ziulica de lunga. Ce sa fac ca sa-mi distrez copchilul?
Mami de Mara
SunSmile spune:
Daca-s baba troglodita, uit de dimineata.
Asadar La multe lunite Codrin (4 luni deja!), Miruna si Theodor! Sa fiti sanatosi!
------------------------------------------------------------------------
SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA(16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete...
turturica spune:
sunu, mersi de raspunsuri. Sa-nteleg ca copilul meu doarme cam putin, mai ales ca-i si mai mica. Revin si la tine cu-ntrebarea pentru didi: cum faci sa entertain copilul? Ce jucarii sa iau pt virsta asta? Ca am vazut ca n-o intereseaza caruselul de la pat, n-are nici o treaba cu vacile zburatoare si roz pe care i le-am luat.
Mami de Mara
tiberica spune:
Fetelor va pup!
LA Multe Lunite bebecilor!!!
Imi patre rau nu pot citi din urma merge netul f greu, am stat 10 min sa se deschida fereastra sa va pot scrie 2 cuvinte ca sa nu ma dati disparuta.
Fug sa citim o poveste ! ne a cumparat sora mare o carticica de povesti si acum avem de lucru.
Pup fetele revin !
Serenity90 spune:
Eu ies cu bebe numai seara afara...dupa 5-6...si mii se pare k e racoare pt el...si in plus aseara avea manutele reci reci...nuj ce sa zic...da parca mie frik sa ies cu el mai dezbracat ![]()
Cu alaptatu..pe mine ma suge mereu cand e treaz...asa k TURTURICA...de 6 ori mie mii se pare super putin...bine e adevarat k noi suntem mai mititei si poate voi ati inceput sa va formati un program...
Sa trezit bebe..mai revin
Pupy la fete 

Denisa mamy de
Radu Mihai
AnnaBaby spune:
Turturica mai ai putina rabdare cu jucariile, noi de pe la 2 luni am inceput sa ne aratam interesate de carusel si de jucariile de la bouncer, pana atunci nici nu le baga Ioana in seama. Acum sta si cate o jumatate de ora si se uita la ele, da cu manutele, ganfureste cu ele, etc. E o splendoare s-o privesti
Anna
de Ioana Maria
printesa noastra poze cu ariciul
povestea nasterii www.totsites.com/tot/ioana-maria" target="_blank">pagina mea web
www.onetruemedia.com/shared?p=676cf86b3431cbc69b663e&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">could this be love
Didi81 spune:
Turturica, da, mai mananca de 2 ori in intervalul ala, pentru ca de obicei nu mananca la 12 noaptea inainte de culcare, ci pe la 22-23. Asa ca se mai trezeste pe la 4-5 noaptea si apoi pe la 8-9 dimineata, mananca si adoarme la loc. In total mananca de 7 ori pe zi, dar manaca in jur de 100 ml la o masa (in total cam 600-700 ml pe zi). Scuze ca am cam deviat de la subiect; referitor la cum o intretin cand e treaza: pai de pe la 2 luni si ceva e interesata de jucarii zdranganitoare si de carusel. Dar cel mai mult ii face placere sa vorbim cu ea; am mai spus, e foarte cuminte, nu vrea numai in brate, e vesela si stand in pat daca ne vede langa ea si ii vorbim. De multe ori citesc cu voce tare dintr-o carte pe care o citesc eu.
Sun, sa stii ca in ciuda aparentelor, Cristi mananca fff mult
. Multa lume se minuneaza ca mananca atat de mult si totusi nu se ingrasa. Ce il invidiez pt asta... ![]()
Didi
de Aida Maria