Comori de nov-dec 04(186)
Raspunsuri - Pagina 5
FELIS spune:
Eu sunt cu casa in shantier... Izolam peretii la camera lui Mihai... zugravim toata camera... schimbam calorifer... asta atat deocamdata ca nu avem bani... Noroc ca nu ma costa mana de lucru...
Si ca stare ma simt... cam ciudat... intre toate predarile astea de firme... si in casa nu pot mishca un deget... pt treburi ... de contabilitati... sa scot acte... etc... ma refer la cele care trebuie sa le predau... ce sa mai vb ca mai am vreo 2 care inca nu le-am predat si trebuie sa mai lucrez la ele... nu stiu ce am sa fac.. Am intrat si intr-o pasa depresiva.. numai cat aud de contabilitati... zici ca fac alergie... nu mai suport... Ma simt ca un tren deraiat care nu mai poate fi repus pe sine... ma simt pierduta total... si incapabila de nimic... nici sa traiesc...
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
pozele noastre,
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero
mariussimiuc spune:
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
Cu intarziere,dar din suflet...LA MULTI ANI ANDREEA! Sa fii sanatoasa si fericita!
Mada,bine ati revenit! Si noi facem parte din categoria "pana" ca si Edy al tau.
Felis,nu stiu ce-as putea sa-ti spun,cu toate ca as vreasa o fac... Cred ca iti trebuie o pauza (binemeritata as spune ) si pe cineva cu care sa poti sta de vorba,sa spui tot.
Capul sus,maine va fi mai bine!
Ioana,sincere condoleante!
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
paxela spune:
onitza condoleante
vizionat pozite cu copii frumosi
noi am fost o noapte la munte, la bunicii unor prieteni, azi neam marait multicel, ca ies 2 canini mama lor ca nu mai ies odata, unul se invinetise dimineatza , dar sper seara sa tras, a facut si ceva febra, si a descoperit noua pasiune "cititul" sta minute in sir cu carti reviste in fata si da paginile vorbeste cu ele, zice ce vede in poze( acolo cate stie, si culmea stie mai multe decat stiam eu ca stie sa spuna)
hmm ce mai vroiammmmm..... uitai
Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica ,
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cu%20inghetata%20din%20Danonino&page=3" target="_blank">un vot si pentru noi la Danonino pax1 multumim
Otiliav spune:
Vai Mada ce manechin esti. Arati foarte bine si ai un abdomen perfect. Faci abdomene ca si eu am incercat sa imbunatatesc asa situatia si totusi nu am fost niciodata multumita. Nu mi-am revenit mai deloc dupa prima nastere, pielea mea s-a intins probabil prea mult si si-a pierdut elasticitatea.
Ioana, ce mi-ai facut, mie imi place la nebunie mancarea de prune cu orez si zahar caramel . Poate imi face mama cand vine .
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 29+
Pozele noastre
gazzella spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roserb Gazella, prin reguli eu nu inteleg maxime incorsetari, dar , a participa alaturi de ceilalti la o anumita activitate de grup (chiar daca nu ai chef), a manca in pauza (si nu in timpul orei, cum mananca incontinuu multi colegi ai Biancai , la 7 ani), a raspunde si vorbi frumos si nu haotic si neintrebat, sunt 3 chestii banale care imi vin acum in minte, si pe care, daca lasam copilul in libertate maxima sa faca doar ce si cand are chef, nu le va respecta niciodata. Ma bucur ca Bendis a fost incantata de balet! Roxana&Co POZE CU PITICII |
roserb,
io tare nu simt ca si tine, si spun simt pentru ca al mueu "nu-s de acord" se bazeaza mult pe simtire, adica pe sentimentele pe care le incercam eu de mica cand eram constransa de conjuctura sa raman intr-un grup (eu n-am iubit nici gradinita, nici liceul, scoala primara si gimnaziala le-am "scaldat", cum imi spunea un unchi)
si mai tarziu, si chiar si acum eu imi iau libertatea sa nu particip la ceva ce nu-mi creaza placere
hmm, chestia cu mancatul in pauza n-o discut, tu ai dreptate in contextul in care accepti sa te introduci, sa-ti introduci copiii
eu vad altfel procesul de invatare
"a raspunde si a vorbi frumos, nu haotic si neintrebat"
asta-i Felix, i-l ador si pentru cum ma abordeaza, si pentru cum ii abordeaza pe copii, isi cere scuze pentru intrerupere, foloseste optionalul, dupa care multumeste spunandu-mi ca-s gentila sa-i raspund... si toate cu naturalete
Bendis a fost incantata de "balet", ea e la faza maimuta sau papagal, cand gaseste ca-i foarte placut sa-i copieze pe altii
Felix a devenit un copil selectiv
oricum cu Felix am gresit eu, imi cunosc pruncul si tot ce s-a consumat numai asa putea sa se consume
lui Felix ii place sa se puna intr-o pozitie de observare a persoanelor
e un fin observator si e el cel care alege daca sa se implice sau mai putin, iar cand decide sa o faca e bun, foarte bun
practic pare sa absoarba persoana pe care a decis s-o copieze
anul asta nu mai pupa el "balet" si acum ca m-am prins nu-i mai propun nimic ca si cursuri ci doar ca si spectacole, exercitari (ale altora)
pentru ca daca el intelege numai ca baletul inseamna ruptura clar il pierd
am uitat ca una din regulile de aur a procesului invatarii, insusirii unor discipline e observarea
lui nu i s-a permis sa observe, doar i s-a cerut sa se exercite fara sa inteleaga in ce, cu ce scop si s-a simtit iritat pentru ca era conturbat
el nu a incercat placere, o alta regula de aur a procesului invatarii, ci doar iritabilitate
iar eu nu impun, eu cel mult propun, incerc sa-i ofer oportunitati
se intampla sa sar calul, dar reusesc de fiecare data sa inteleg ca l-am sarit, e insusi EL care-mi demonstreza ce si cum
deci el are nevoie de un mediu stimulant, adica spectacole, iesiri in parcuri tematice, muzee, cursuri de pictura unde sa nu fie pusi sa picteze ci unde doar sa li se permita sa-i vada pe altii pictand
restul vine de la sine, cunoasterea fiind si emotie, curiozitate, motivatie care sa-l impinga pe copil sa finalizeze acel "de ce oare"
iar motivatiea nu are valoare decat fiind una interna, a lui - nu a mamei care-l vrea balerin
pentru ca numai daca esti motivat gasesti placere in ceea ce faci, iti impui exercitiu
deci eu nu tin sa-i imping din spate pe nici unul (adica sa accepte grupul inspre "binele" lui, pentru a "invata". eu nu consider ca inveti ci doar te adaptezi, devii fals istet, cum spunea Try. chiar, Felix stie sa numere foarte putin, ii iese bine pana la 5 dupa care trece la 7,9, dar Felix face operatii matematice, scade, aduna camioane pana la cinci fara a ezita)
si oare ce vroiam sa zic?..da, mi-am adus aminte de Leonardo da Vinci, care a fost un mare hoinar, pe departe atat de constrans sa adopte anumite atitudini in fata actului invatarii
si incerc sa-mi inchipui ucenicia unui copil, tanar la marii maestrii ai vremii sale
ma indoiesc ca vreunul de el era asaltat cu "uite, asta-i asa, asa trebuie sa ti-o insusesti"
erau cel mult solicitati sa ajute, sa prepare munca maestrilor, in rest, ignorati cu gratie, permitandu-le sa fie hoinari si in termeni fizici si si cu mintea
astfel, cred eu, acesti ucenici puteau sa observe, sa se lase fascinati de munca maestrului, sa interiorizeze natura muncii acestuia, maestrul
eu cred ca copiii au nevoie de oameni, mai putin de programe, de oameni pasionati langa ei, cu carisma
eu cred ca copiii trebuiesc lasati liberi sa observe, sa se indragosteasca, chiar sa-si manance felia de paine cu gem langa un astfel de om capabil sa atinga sufletul unui copil
si din ce-mi aduc aminte Leonardo, care e considerat un geniu complet, hoinarea fara mari preocupari inteletuale pe muntii din vecinatatea micului targ in care a crescut pana a ajuns pe mana lui Verrocchio
se considera ca a reusit sa-si atinga maximum de potential creativ implinind faza ludica
Felix (3 ani si 9 luni) Bendis (1 an si 9 luni)
gazzella spune:
onitza,
condoleante
felis,
tare rau imi pare sa te stiu suparata
Felix (3 ani si 9 luni) Bendis (1 an si 9 luni)
onitza spune:
Multumesc fetelor pentru condoleantele transmise.
FELIS, ia-o mai usor, mai du-l pe MIhai la soacra sa te ajute si ea, macar in cazuri din astea gen urgente!!!!!! Sa-i povesteasca Cornel ce prinsi sunteti si cu santierul la Mihai in camera si cu sv-ul, altfel vine spus din partea lui..ma gandesc.......noi asa facem candvine vorba de Paul, eu le zic alor mei, iar Mihai , soacra-mii.
Declar pe AMIRA, cea mai ranjita fetita , iar pe ANA, o printesa finuta foc!!!!!
PAXELA, ma bucur sa aud ca Deliei ii place sa se uite pe reviste, carti! Si imi pare rau ca se chinuie mititica cu durerile provocate de canin!
PAUL a inceput sa manance bine, chiar ma mir, la pranz nu i se face lui f foame, dar noi si mancam devreme, adica la 12 ii pun masa, asa i-am facut programul de multicel...dar mananca supa/ciorba sigur, felul II nu mai serveste,dar sunt multumita. In schimb seara rupe frigiderul El nu prea le avea de ex cu salamul din piept de pui, manca cate o felie la 4-5 zile...acum a inceput sa pape cate 3 felii de salam puse pe o felie de paine. Sper sa o tina tot asa!
Dimineata era f nervos, la spalat/imbracat, dupa ce ne-am pregatit de mers la gradi , imi spune mititelul: mami, mi-e foame lau!!" ( Prefer sa il trezesc mai tz, ca sa doarma si el mai mult, si sa il duc la gradi sa pape acolo micul dejun)..asa ca i-am pus o cana de lapte si o felie de paine cu unt si a mancat saracul in doua minute, dar cu ce pofta!!! NU l-am mai vazut pana acum asa!!
Oana si Paul Constantin (28.11.2004)
PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul
paxela spune:
gazela, no comment la ceea ce scri tu
dar acum depinde si ce vrei sa ajunga copilul tau , daca il vrei hoinarind pe ulite pana la adanci batraneti in cautare eu-ului piedrut.. sau il vrei la un loc cu toti copii , trecad prin etapele firesti ale vietii oricaruia, printr-o scola un liceu, lucruri minime pentru a isi putea face un viitor, o casa,o familie, ok nu tia placut scoala , nai acceptat grupurile, dar nu cred ca iti dorest ca la 20 de ani copilul tau sa realizeze ca el nu are un viitor, ca in veci nu va putea fi decat baiatul mamei , ca firma ce mare la care ar vrea sa se angajeze nu il primeste ca nu are scoala, si de aici restul de urmari
da poate inteleg nevoie de liberate, poate inteleg despartirea de turma, dar de aici la a renuntza la tot ce inseamna colectiv..., sincer nu cred ca ii vei putea oferii tot
iar decizia lui va fi cand va fi suficient de mare sa discearna, acum e una nu ii place nu e adaptat, dar nu il poti creste in padure,
da daca esti adepta acestei miscari , ok , dar la fel cum nu cred ca daca eu sunt vegetariana copilul meu trebuie sa fie si el, decat cand decizia ii va apartine , asa nu cred ca trebuie privat de grup ca asa vrei tu
sper ca nu te deranjaza mesajul meu, e doar un punct de vedere
Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica ,
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cu%20inghetata%20din%20Danonino&page=3" target="_blank">un vot si pentru noi la Danonino pax1 multumim
Madachan spune:
'neata!
Oti,ce scumpa-i Ana ! Cat mai are de stat cu gipsul? Edy asta-vara s-a ars in talpa ,a calcat in jarul de gratar(la munte,lasasera unii jarul aprins),era si descult.A avut o basica cat toata talpa,mititelul o sapt. a stat in pat,dar era plictisit rau,sa nu poata alerga ,el care nu sta o clipa. De acee imi inchipui ce greu ii e Anei dar si tie.
Onitza,Dumnezeu s-o ohihneasca pe bunica ta!
Nici Edy nu mananca pizza,de fapt el nu mananca mai nimic. I-am dat tot felul de vitamine,degeaba,asa e firea lui.Are 96 cm si 13,6 kg.
AndreeaP ,cu intarziere ,La multi ani iti doresc!
EDWARD 29.11.2004
http://community.webshots.com/album/567249926cDDpJr