Comori de nov-dec 04(186)
Raspunsuri - Pagina 13
monica-elizabet spune:
Andreap fetitza mica si zmiertaita si pe surioara ei mai mare care merge cuminte la gradi
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
miria_cristina spune:
ANDREEA - Imi pare bine sa fata e bine la gradi, a mea, nu. Sper sa treaca fara prea mari probleme, ca asta e pana la urma. Da, incerc sa ma angajez undeva sa-mi placa.
La ce gradinita este?
Cat priveste mitica, inseamna ca este diferita de cea mare, daca-i plangacioasa, nu?
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
aime spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danette Aime, cum i-ai dat isoprinosina lui Vladut? la doza ma refer. Eu stiam de antiviralul asta.. si am gandeam sa-l iau eu, asa de protectie, ca iarna trecuta am "dus" 3 raceli nasoale si chiar nu mai am chef. |
Dana, ii dau un comprimat pe zi, dar fractionat in 4 bucatele, ca sa-si face efectul toata ziua. Eu i-l pisez si i-l dau in putina apa, ptr ca refuza sa-l ia altfel, el care era fan inghitit pastilute. Tratamentul noi l-am primit timp de 5-7 zile, nici mai mult nici mai putin. Pupici Irisinei.
Try sanatate multa!
eveline spune:
Buna fetele!
Sunt suparata, e tare frig la gradinita. Si-au mutat sediul pana il renoveaza pe cel nou (cei care au castigat licitatia au renuntat, altii nu au aparut, in concluzie nu s-au apucat de renovari si nici nu cred ca se apuca pana la primavara, mai bine ramaneau in sediul vechi), si aici sunt racordati la sistemul de incalzire central, nu au centrala lor. Astia au de gand sa dea drumul la caldura abia pe 15 octobrie asa ca e jale, la noi e tare frig. Au adus niste parinti calorifere electrice, dar din cauza ca au adus probabil la toate grupele au inceput sa sara sigurantele, asa ca degeaba. In concluzie cam toti piticii sunt raciti, inclusiv Bia. Imi vine sa spun si eu ca Danette ca Imunogripul e apa de ploaie. Am inceput sa-i dau de vreo trei saptamani insa terapia e de sase saptamani. Tin minte ca anul trecut cand m-am apucat eu sa-i dau prin ianuarie-februarie, dupa vreo doua saptamani tot asa a prins o raceala de care am scapat insa repede, si dupa aia nu am mai avut probleme, ceva efect a avut el. In caz contrar cred ca ar fi fost mai rau.Acum Bia a facut febra duminica si luni si ceva muci, am reusit sa tratam doar cu nurofen si pikovit sirop, nu a facut mai rau si nici tuse nu are. Zic eu ca am "scapat" asa usor, ca sa zic asa. Problema e ca am pus copilul pe picioare insa azi l-am dus iar la gradi, ce naiba sa fac. Cu mana mea mi-am facut-o, am dus-o iar in frig. Sa o tin acasa nu ma lasa inima, Bia are nevoie ca de aer de colectivitate, dar nici in frig sa o duc nu ma prea lasa inima. Of..... Am vorbit ieri cu o mamica ce mi-a spus ca fiica-sa deja i-a spus acasa teri poezii in germana, Bia pierde mult daca nu merge (nu ma gandesc la poezii, dar la restul activitatilor).
Mie imi place tare mult cum se ocupa doamnele de ei la gradi, am luat rechizite dupa o lista luunga ce ne-a dat-o, stiu ca-i implica intr-o gramada de chestii. Cand o iau de la gradi, sunt puse pe un panou lucrarile lor din ziua respective (desene sau lucru manual), si acasa alti copii spun o gramada de poezii si cantecele. Si Bia imi recita, insa trei sferturi din poezie sau cantecel e pe limba ei. Maine la sedinta am sa cer poeziile si cantecelele sa inteleg macar ce vrea sa-mi spuna copchilu si sa pot sa o corectez, eventual.
Of, doresc multa sanatate tuturor, si la cei mici si la cei mari. Sanatatea e mai buna decat toate.
ad_rianna spune:
Try e clar ca exisrta similitudini intre copiii nostri: o fi din cauza zodiei, o fi pt. ca vreau eu sa le vad, nu stiu. Adevarul este ca si la noi cele mai grele momente sunt atunci cand sunt obositi. Atunci parca nu mai functioneaza nimic din ce functiona. Nu spun ca eu ii las sa-si faca toanele, dimpotriva, multi ma acuza ca prea le impun cam ce as vrea eu sa faca, cum as vrea eu sa fie, cum vreau eu sa se imbrace, etc. si de la faptul ca nu ne putem intelege de fiecare data apar frustrarile mele: ca undeva nu procedez corect. Ca poate ar trebui sa-I las si in pace. Ei sunt foarte intelegatori de cele mai multe ori, chiar ma mira, problema e ca si a doa oara fac pe dos, sau cum vor ei. Seara de ex. Cand vad ca sunt obositi, irascibili, incerc sa vorbesc cu ei, sa inteleaga ca urmeaza baita (care atunci cand sunt obositi devine stres pt.ei) pentru ca….si urmeaza explicatiile de ce si cum…asta pana ajungem in baie cand incep tipetele, ma bucur insa ca de fiecare data problema e doar la unul, celalalt e cuminte si asculta si incearca sa-l tempereze pe celalalt. De fiecare data rolurile se schimba, si crede-ma ca intre ei rezolva mai usor problema dacat cu toata agitatia mea. Crede-ma ca am ajuns uneori sa le spun(cand chiar sunt depasita si nervoasa): “ia discutati intre voi si apoi vedem cum facem”. Ce mai mama….a si la faza cu nerabdarea la explicatii…la fel fac si ai mei. Eu spun si tot spun si imi caut cele mai potrivite cuvinte, iar ei: “da’ auzi mami, hai sa-ti zic eu ceva” cred ca nu aud nimic din ce le spun eu. Asta voiam sa spun si eu ca pe ansamblu mi se par ca nu sunt copii rai dar au momente in care parca nu reusesc sa ma inteleg cu ei…bianca uneori e cam rasfatata, daca ii fac observatii imi intoarce spatele si-mi spune: “m-am suparat pe tine” adevarul e ca si eu ii spun cam des lucrul asta. Ei in cazurile astea eu nu mai stiu ce sa fac, stiu ca undeva ceva nu fac bine, dar nu stiu unde. Nu sunt obraznici, doar uneori se rasfata si am ajuns la concluzia ca nu stiu ce sa fac. Sa nu exagerez cu cearta si pedeapsa pana sa devina altfel…stiu eu, timizi, frustrati sau mai stiu eu cum. Cam asta e problema mea, si daca nu o impartasesc cu voi care sunteti cam in aceeasi situatie……atunci cu cine?
Si sanatate multa iti doresc try. Si eu sufar de o usoara hipertiroida…si acum citind mesajul tau, cred ca ar trebui sa consult un medic pt ca am avut la fel o modificare de ciclu plus ca m-am trezit in una din zilele trecute cu o senzatie groaznica: doar miscam capul stanga dreapta si ameteam. Am anuntat la serviciu si abia la ora 11.00 dupa niste mg + b6, multivitamine si catina cu miere am reusit sa ma ridic din pat si sa-mi mentin echilibru cat de cat. Acum mi-am revenit dar parca mi-ai bagat un ghimpe. Asta si faptul ca nu ma ingras sub nicio forma, peste 54 kg am trecut doar in sarcina
Si multa sanatate la toti copilasii bolnaviori. De luna asta am reinceput si noi tratamentul cu bronchovaxon pt ca anul trecut le-a facut bine, chia nu am avut probleme cu raceli
Eveline imi pare rau de problema cu gradinita. Despre imunogrip eu stiu ca se foloseste ca tratament profilactic si nu in faza acuta. La fel si inunorezistan-ul
Madachan spune:
Buna dimineata!
La noi ploua si e frig,''.
Am si eu o intrebare,am luat Vigantol si nu mai stiu cate picaturi ii pot da pe zi??
Am citit ca aveti copilasi raciti,sanatate multa! Edy deocamdata e bine,mi-e si teama.Iarna trecuta a fost mai mult racit.Zilele astea trebuie sa ma hotarasc ce vaccin sa-i cumpar si sa il si fac.
O zi buna va doresc!
EDWARD 29.11.2004
http://community.webshots.com/album/567249926cDDpJr
miria_cristina spune:
Buna, fetele!
Hai, ca ma bag si eu in seama pe aici nitel, cat fac o pauza.
Despre Vigantol, o dr. mi-a zis sa nu-i mai dau, iar alta sa-i dau 1 tb pe zi de Vigantoletten. Asa ca, acuma ii dau.
Fetelor am o rugaminte la voi sau la oricine care poate.
Gradinita fii-mii am descoperit ca-i una sociala, unde nu se percepe taxa anuala pentru ca multi dintre parinti sunt nevoiasi.
Ca o paranteza, voi cauta s-o transfer, dar cand voi fi multumita de ce gasesc.
Pana atunci, insa, cine are jucarii folosite, desperechiata, materiale didactice care nu va mai trebuie poate imi dati un PM si facem o donatie gradinitei.
Sunt copii curati, blonzi, cuminti, dar tare saraci.
Eu am dus deja 2 sacose de jucarii de la fii-mea care ma incurcau prin casa. Adica, resturi din ce- mai ramas din ele sau cele pe care nu le baga in seama. Acuma, as duce si topoganul Damianei ca i-a ramas mic si imi ocupa loc in casa.
Orice, daca vreti si puteti, daca nu, asta e.
Eu mai zic la unii - altii, ca am ramas socata si, in plus, copiii sunt draguti si nevinovati.
miria_cristina spune:
Apropo, de medicatie in perioada asta, eu i-am mai dat Damianei si Bronhovaxon, 10 zile si Aloe Berry Nectar. Cand termin cu ele, ii dau Calciu 10 zile si ma mai gandesc daca sa-i mai dau si altceva, ca n-as vrea s-o imbuib, poate o dereglez de la atatea vitamine date cu intemtie buna si-o fac obeza pe mai tarziu.
E asa cuminte, mititica, o scol in fiecare dimineata si nu zice nimica. Ma mai strange de mana cand vreau s-o las in clasa si ma roaga sa n-o las singura, dar nu insista si face ce-i zice educatoarea.
Toata lumea, mai nou, imi confirma ca-i foarte sensibila si dornica de afectiune. Cica se duce la d-na si-i zice: "Nu m-ai pupat, pupa-ma!" Si se lipeste de toata lumea.
Of! Of! Copilul meu, nu mai pot fi in fiecare secunda cu el, ca pana acuma! Daca as putea fii mama-cangur cred ca as zice ca-n viata pot fi si fericita.
ad_rianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miria_cristina E asa cuminte, mititica, o scol in fiecare dimineata si nu zice nimica. Ma mai strange de mana cand vreau s-o las in clasa si ma roaga sa n-o las singura, dar nu insista si face ce-i zice educatoarea. Toata lumea, mai noou, imi confirma ca-i foarte sensibila si dornica de afectiune. Cica de duce la d-na si-i zice: "Nu m-ai pupat, pupa-ma!" Si se lipeste de toate. Of! Of! Copilul meu, nu mai pot si in fiecare secunda cu el, ca pana acuma! Daca as putea fii mama-cangur cred ca as zice ca-n viata pot fi si fericita. Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora." |
dragutza de ea. mi-o si imaginez .
eu ma bucur tare mult ca le place la gradinita, cand vad atatia copilasi tristi ca raman acolo....mai tineti minte cum ma plangeam cand ii duceam la cresa ca vor plange dupa mine si in clasa I . bianca si ea se trezeste prima si abia asteapta sa fie imbracata sa poata pleca (acum nu vorbesc despre circul cu aia nu e frumoasa si aia nu se asorteaza )...tudor se trezeste si se urneste mai greu din pat, dar una peste alta le place acolo, le place cu copiii. bianca e muuuult mai sociabila si mai dornica de apropierea de copiii de la gradinita decat tudor. tudor uneori imi lasa un gust amar cand il duc (cand ma mai nimeresc si eu sa-i duc) si se aseaza in bancutza lui si se joaca singur. are el acolo 1-2 prieteni, nu mai mult si daca nu sunt nu se prea joaca cu altcineva, decat daca e "invitat".....oooo asta e o alta problema a mea cu tudor cel nesociabil....v-o spun alta data poate
miria_cristina spune:
Damiana, in prima zi si pana atunci, era toata numai o veselie. Pe 15 cand a inceput gradi, la ora 6.30 era in picioare langa perna mea si incerca sa ma trezeasca s-o duc la "gananina". Dar cand s-a lamurit ce-i, de fapt, "gananina" pe care o confunda cu parcul, n-a mai fost asa entuziasmata si chiar mi-a plans tare in primele zile, iar acuma de vreo doua o gasesc plangand, dar nu isteric, ci trist, incet, batraneste, asa, cu melancolie, pe muteste. Deasta zic ca-mi frange inima.
Iar anul trecut, adica la 2 ani jumatate, cand am avut tentativa de-a o da la gradinita, nici nu i-a pasat. Nu plangea, era vesele, imi zicea: "Acum du-te!" sau fugea pe scari in sus sa n-o iau.
Intre timp, insa, s-a marit, pricepe mai multe, este mai dependenta de mine si lumea straina o sperie.
Oricum, este in faza in care are o timiditate mare fata de oricine, mai putin yo, chiar si de taica-sau se intimideaza si pune mainile la ochi.