Uter hipercontractil (2)
Raspunsuri - Pagina 19
biancabia spune:
catisto, tu esti la a doua sarcina, cu prima ai avut vreo problema? adica ma refer la contractii, ai avut sau ti se intampla numai acum?ca eu ma intrebam oare se va repeta povestea cu uterul si la urmatoarele sarcini? sa stii ca la mine tratamentul nu prea a imblanzit contractiile si luam jumatate de gynipral la 4 ore, 6 utrogestan, no-spa 3/zi dar contractiile acolo, la locul lor. Acum nu mai iau decat no-spa
acum astept sa vad ce o mai fi, speram si noi sa mai rezistam macar pana la 36 de sapt
bianca
34+
catisto spune:
Buna biancabia!
La prima sarcina nu am avut nici o problema . Dar uite ca acum nu mai este asa . Nici eu nu m-am gandit ca o sa mi se intample asa ceva dar trebuie sa trecem cu bine si peste asta . Iau gynipral si no-spa dar am zile cand ma simt bine si nu ma doare burta decat foarte putin si zile cand am dureri si contractii de ma sperii si ma uit la ceas sa cronometrez la ce interval sunt .
Doctora mi-a spus ca bebe mai sta in burtica doar pentru ca iau tratament ca altfel ar iesi , deci cred ca nu o sa opresc tratamentu decat dupa 36 saptamani si asta doar daca ajungem pana acolo.
mamica de
Ana Maria (2.08.2004) si
33+
cu Ioana Ruxandra
denisamada spune:
Desi am fost cumintik, am inghitit NoSpa si nu am facut efort... Se pare ca tot nu voi scapa de gynipral... Saptamana viitoare merg la control si vedem..
Denisa-Madalina
21+
cu Adela
Maya25 spune:
Ma inscriu si eu din pacate in randul fetelor cu uter hipercontractil.
Denisamada, la mine nospa nu au avut nici un efect inca de la 17 sapt si 4 zile. De fapt atunci au si inceput primele contractii la mine. Luam si cate 2 magne b6 pe zi si 3 no spa, 2 duphaston. Noroc ca am un medic in Szeged care mi-a scimbat tratamentul pt ca pt gynipral era prea devreme, asa mi s-a spus. Mi-a dat ceva magneziu citricii ce se da in Ungaria si contractiile au disparut ca prin minune. E un medicament ce se poate cumpara si fara reteta, e ieftin dar in Ro nu exista si este special conceput pt contractii. L-am luat in loc de magne b6 si face minuni.
Maya25 spune:
Cu ajutorul lui Dumnezeu am implinit azi 26 de saptamani dar mai e atat de mult pana la termen! De 2 sapt sunt internata in spital, am mai stat o saptamana la inceputul lui noiembrie, am mai stat si pe acasa intre timp cu tone de tratament si vizite tot la 2-3 zile la spital pt perfuzii cu gynipral. Stau doar in pat, nu ma ridic decat sa merg la baie. Si de mancat mananc in pat pt ca nu pot sta in fund pe scaun ca ma doare burta si se contracta uterul. E greu dar, cum a zis si medicul, fiecare zi care trece e un castig pt bebe asa ca rabdam.
Sper sa reusim sa ne incurajam una pe alta si sa ajungem cu toate cu bine la termen.
Maya
26 sapt cu 
Mirela_1 spune:
Fetelor, am intrat sa va mai incurajez, e greu dar pana la urma toate ajungem la termen. Va pup pe toate.
Mirela
38+
Diana Elena
Maya25 spune:
Uau Mirela, deja ai 38+ saptamani? Pai ai ajuns la termen! Ce fericire pe tine! Oofff, oare cand voi ajunge si eu asa departe? Oare voi reusi? La mine mai e o problema, pe langa uterul hipercontractil. Eu am fost diagnosticata la la 17 si apoi la 24 de sapt cu plcenta praevia totala. E situata pe peretele posterior dar acopera colul in totalitate.
La eco de 24 de sapt colul era inchis si avea 30,8 mm. Mi s-a zis ca e bine. Voi ce ziceti, e ok? Nu-i un pic cam scurt pt varsta asta de sarcina? Acum am 26 de sapt si astept urmatoarea eco sa vedem cum mai stam.
Maya
26 sapt cu 
biancabia spune:
Maya zici ca iei si un medicament foarte bun care se comercializeaza in ungaria, nu cred ca e cazul sa te stresezi f tare, colul are o lungime oarecum neingrijoratoare, al meu avea cam 33mm si nu s-a scurtat pana dupa 32 de sapt cand a devenit de 27 iar acum il am de 15 dar moale si cu dilatatie. Daca se si calmeaza contractiile in timpul tratamentului e bine, eu am luat gynipral jumatate la 4 ore, am fost internata de 3 ori cate o saptamana dar contractiile nu s-au potolit in nici un moment. Din cate mi s-a spus colul nu se va scurta f repede daca faci repaus si stai cumintica decat in cazul in care contractiile incep sa devina dureroase. eu la 32 de sapt am calatorit 3 ore cu avionul si cred ca de atunci am acea dilatatie si colul scurtat, e drept ca odata cu varsta gestationala el se scurteaza in mod natural. Curaj ca f multe fete au ajuns la termen, speram si noi!
bianca
35+4
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Maya25 Denisamada, la mine nospa nu au avut nici un efect inca de la 17 sapt si 4 zile. De fapt atunci au si inceput primele contractii la mine. Luam si cate 2 magne b6 pe zi si 3 no spa, 2 duphaston. Noroc ca am un medic in Szeged care mi-a scimbat tratamentul pt ca pt gynipral era prea devreme, asa mi s-a spus. |
MgB6 iau si eu, Gynipral nu am luat pana acum, tot pt ca era prea devreme, la consultul de saptamana viitoare vedem daca e sau nu nevoie.

Denisa-Madalina
21+
cu Adela
Maya25 spune:
Biancabia, repaus fac din sapt 5 de sarcina pt ca am tot avut sangerari si dureri de la inceput. Medicamentul de care ziceam face minuni, e adevarat, din pacate insa din moment ce am implinit 23 de sapt nu a mai fost suficient si a trebuit sa-l combin cu gynipral. Si cu tot cu asta aveam si contractii dureroase, atat de dureroase incat mi se taia respiratia si ma treceau transpiratiile! In ziua cand am implinit 24 de sapt, mai precis la miezul noptii nu am mai suportat durerile, fusesem in Ro la spital, mi-au dat o perfuzie cu gynipral dar am impresia ca asistenta mi-a pus numai serul, a "uitat" sa puna si gynipralul (desi am cotizat corespunzator ca intotdeauna: intre 200 si 500 de mii pt fiecare asistenta la fiecare perfuzie), am avut contractii tot mai rele, ne-am urcat in masina si am venit la Szeged unde sunt internata si in ziua de azi. Aici am primit in sfarsit tratament ca lumea si e mai bine. Nu e perfect nici acum, contractii am intre 5 si 10 pe zi, unele si dureroase dar nu mi se mai taie respiratia de durere.
Sper sa o putem intinde toate cat mai mult cu sarcina desi la mine e ff complicat pt ca am placenta praevia totala
Tu mai ai putin de tot, intr-o sapt si un pic esti la termen. Felicitari! Esti o norocoasa! De acum bebe e pregatit sa se nasca fara probleme. Tin pumnii sa il tii cat mai mult in burtica si sa fiti bine amandoi.
Maya
26+ cu