Mamici norocoase de sept-oct 2008 (154)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

Ce de vesti bune gasesc eu azi la voi. Pleaca omu la o lansare de carte, face piata si cand revine ce sa vezi: bebitzi noi, mamicute fericite.
FELICITARI TUTUROR.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

symonne - bebelusa mea papa cam asa: la o masa numai de la mami, la o masa de la mami+30ml humana+completare de la mami. Acum doctorita a zis ca trebuie sa ii dam 60ml humana, dar mi se pare mult prea mult. Pitica mea are 10 zile si pana in 3 kg. Mai multe nu stiu sa iti spun, o sa mai citesc pe net sa vad cat ar trebui sa pape pentru ca si pe mine ma intereseaza mult acest subiect.
Eu prefer sa am ghidez dupa instincte si dupa ce "spune" copilul. Pe moment spune ca e ok asa, sincer i-as da numai de la mine si as scoate de tot laptele praf, dar am de luptat si cu tati si cu doctorita.

Momentan a mea se trezeste la 3 ore, deci e ok.

Bitza - pitica mea a avut la fel, de acolo am detectat si otita. Nu inseamna ca si la voi e otita, stai linistita, voiam sa spun ca si noi avem secretii la ochisori. Eu ii curat ochisorii cu ser fiziologic pe un pansament steril, dupa care punem picaturele. Noi folosim Tobrex - cate 1-2 picaturi de 3ori/zi. Pitica a reactionat foarte bine la tratament.
Dupa asta ii fac si masaj si gata. tu ce picaturi ai primit?

Delphinas - bine ai (re)venit pe la noi.

Azi noapte am dormit si eu, dupa aproape 2 saptamani de nesomn. Ma simt asa ciudat, parca organismul meu a uitat cum e sa dormi. Piti s-a trezit din 3 in 3 ore si intre treziri am dormit vre-o 6 ore in total. Daca apuc sa si mananc azi inseamna ca sunt mai aproape cu un pas de normalitate.

Anca parca si tu o hranesti pe Carla si cu laptic de la tine si formula. Sper ca nu ma insel. Cum faci?

fericita de - Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Lidia felicitari pentr printesa brunetica Izabella Cleopatra, sa fiti sanatoase amandoua

Delphinas bine ai revenit printre noi

De Ankusa se mai stie ceva?

37+ mai mult ca sigur Crina Alexandra

Bebe

Eco

www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=7088649" target="_blank">Tati, mami&bebelina

A mai ramas 21 zile incepand de azi 18.09.2008....productie de morcovi en-gros [:P]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza2008 spune:

Irina cum ati detectat otita?Cum se manifesta? Mie mi-a dat Nettacin-1pic de 3 ori pe zi si masaj, bineinteles.I-am pus o data si pare ca e mai bine..dar nu ma pripesc, astept o sapt sa vad ce se intampla.
Cu alaptatul ..asculta-ti instinctul de mama!!!Niciodata nu te va insela!

Mergi la inceput

Bitza in primul rand nu mi-a dormit o noapte, apoi se tot tinea de urechiuse, nu isi lasa nici o caciulita pe urechi, apoi la doctor a apasat-o in spatele lobului urechii, unde e santul ala si cand o apasa incepea sa urle ca din gura de sarpe. Apoi am fost la ORL si i s-a uitat in urechele si a zis nenea doctorul ca e otita.

(astept sa plece si tati la lucru si dupa aia nu ma mai lupt cu el, ca raman singura cu bubulica).

fericita de - Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

_irina fix la fel si pisica mea, dar ea e deja obisnuita, era acasa si cand a aparut prima printesa de la maternitate. Pastreaza distanta, nu intra in camera lui bebe (nici in dormitoare), nu se apropie de carucior, isi vede de treaba ei. Probleme cu fetita cea mare din cauza pisicii nu am avut, asa ca nu am niciun motiv sa o dau (Doamne Fereste).
SI cu lapticul...testul cu paharul e cam ... apa de ploaie. Asa a patit bunica mea (acum jde mii de ani), mi-a tot povestit toata copilaria ca o dr i-a zis ca nu are laptele bun ca e apa chioara, dupa ce a stors cativa ml intr-un pahar...a cumparat formula (exista deja Nestle pe atunci, perioada interbelica). Ce nu stia ea...si am citit eu multi ani dupa...primii ml din laptele de mama sunt aposi pentru ca sa astampare setea lui bebe. Cand ma mulg, primii ml (cam 20 asa) sunt mai transparenti asa, apoi apare laptele gros, bun, care satura bebe. Deci testul cu paharul e vax albina, sa te mulgi 100 de ml minim sa vezi ce culoare frumoasa are laptele. Si indiferent de culoare...e laptic de mama si e cel mai bun!

Iepu daca te uiti la filmuletele puse de Laureta cu baita facuta de dr Culcer o sa vezi care e manevra pentru spalat pe spate. Cu mana ta stanga tii copilul de manuta lui dreapta, in timp ce e pe burtica. Il tii astfel ridicat, pieptul lui se odihneste pe mana ta, capul e sustinul tot de antebratul tau si il speli pe spate. Nu, nu o pun cu fata pe suport, direct, pentru ca suportul e un pic scufundat in apa si i-ar intra apa in ochi (pluteste el dar trebuie sa il scufunzi usor, cat sa fie umezit un pic, altfel ii e rece lui bebe). Sper ca ai inteles ceva, daca nu, fac o poza diseara

Joy Da, burtica umflata e din pacate un semn de gaze. Cand a venit dr acasa mi-a zis ca burtica Mariei, umflata ca un balonas (si cu vene vizibile, cum zici si tu) e semn ca are colici. Ii fac din cand in cand masaj (cand o schimb si la baita) cu mainile, cu o lotiune de bebei, in sensul acelor de ceasornic. Functioneaza...trage partzuri la greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_and spune:

Felicitari proaspetelor mamici CD, MamideStefan, Ramonzca!!Sa aveti bebei sanatosi, papaciosi si necoliciosi! Voua va doresc refacere rapida si laptic mult!

Nerantula imi pare tare rau ca tot nu ai scapat de Mr H . Bebe Gruia e superb!!!

Laura
bine ai revenit acasa! Ce printesa mare ai, sa-ti traiasca, ma bucur ca pana la urma a fost totul bine cu voi .

Eva cum se comporta Luca la plimbare? Sunt curioasa ca maine facem si noi doua saptamani si avem voie sa iesim dar nu stiu cand s-o scot ca ea doar mananca si doarme acum.

Irina
imi pare rau de pitica ta ca sufera atat saracuta...ai idee cum a luat otita?

Am pus si noi poze la semnatura.

Mami super fericita de Mina Alexandra (07.09.2008)

Poze

Mergi la inceput

Kid si eu tot asa am citit, ideea e ca o sa ma cert si cu tati ca bineintles ca azi de dimineata se agita prin casa sa ii faca laptik copilului si copilul urla de foame si pe mine ma dureau sanii de atata lapte. Pana acum am reusit sa il conving sa ii dam numai 30 ml de lapte praf si asta din 2 in 2 mese.
M-am muls numai vre-o 50ml ca mi-a scos peri albi nebunia aia de pompa. Mi-am luat pompa de la primii pasi, sa nu dau banii pe una scumpa si dupa aia sa nu fac nimic cu ea. Nu v-o recomand. De tras trage cum mai trage, dar iese din laptik inapoi si te stropesti la greu.

Andreea tiza ta a facut otita din spital, de cand s-a nascut nu au aspirat-o bine, apoi probabil cat a fost in spital nu au aspirat-o si se pare ca pe un fond de sensibilitate scazuta a facut otita.

fericita de - Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza2008 spune:

Andreea_and ce scumpete de fetita ai..chiar ca-i o comoara..va fi o bruneta focoasa!!Sa va traiasca!Eu una m-am topit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Andreea_and, ce frumusete aveti voi acolo. M-am topit...are si gropite in obraji! Sa fie norocoasa si sanatoasa!

Mergi la inceput