Criza financiara mondiala

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Edip, una e sa primesti actiuni la o firma (cu optiunea de a le vinde) si cu totul alta e sa primesti in contul beneficiului de la firma niste optiuni. Tocmai pentru ca optiunile te limiteaza. Ai dreptul sa le folosesti la expirarea contractului, dar contractul poate sa expire si sa nu le poti folosi pentru ca pretul nu iti e favorabil, si asta din varii motive, nu ca nu ai muncit bine. Io as fi sceptica daca as primi optiuni in loc de beneficiu la firma unde lucrez (la mine nu e cazul oricum, ziceam ipotetic). Interesant, nici nu m-as fi gandit ca o optiune de a cumpara/vinde actiunile firmei la un anumit pret intra in pachetul de beneficii. Chiar, ce se ofera? Call-uri sau put-uri? Oricum, eu raman la parerea mea, beneficiul e legat de munca pe care am prestat-o, nu cred ca mi-ar placea sa imi dea in locul beneficiului niste optiuni care sunt limitative (macar niste actiuni pot fi vandute oricand dupa ce expira acea perioada in care nu am voie sa le instrainez, si imi pot alege singura momentul in care sa le vand). Daca optiunile nu-s primite pe post de beneficiu (acela se plateste integral) ci doar ca incentive, atunci, da, inteleg. Dar altfel... mie personal nu mi-ar placea.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Planul lui Bush de salvare, ce presupune? Sa cumpere bancile de investitii ca sa nu dea faliment?

"Administra#355;ia Bush a cerut Congresului, sambata, sa îi permita sa utilizeze 700 de miliarde dolari pentru a cumpara active riscante, in incercarea de a opri criza financiara, cea mai grava de la Marea Depresiune, scrie agentia Reuters."

Sa cumpere "activele riscante". Si sa transforme bancile de investitii in banci de economii, ca sa se poata imprumuta de la banca centrala.

Daca cumva activele riscante se devalorizeaza (cum s-a intimplat pentru Lehman) nu pierde banca ci statul, si banca nu mai da faliment?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

"This should stem the bleeding, but the patient is still very fragile," said Thomas Lam, a senior economist at the United Overseas Bank in Singapore. "The list of uncertainties is pretty long."

http://ca.news.yahoo.com/s/capress/080922/business/world_markets

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Tu citesti atitea ziare incit tocmai p"asta de la united overseas bank din singapore l-ai gasit? macar daca il chema thomas lamb...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielag

Edip, una e sa primesti actiuni la o firma (cu optiunea de a le vinde) si cu totul alta e sa primesti in contul beneficiului de la firma niste optiuni. Tocmai pentru ca optiunile te limiteaza. Ai dreptul sa le folosesti la expirarea contractului, dar contractul poate sa expire si sa nu le poti folosi pentru ca pretul nu iti e favorabil, si asta din varii motive, nu ca nu ai muncit bine. Io as fi sceptica daca as primi optiuni in loc de beneficiu la firma unde lucrez (la mine nu e cazul oricum, ziceam ipotetic). Interesant, nici nu m-as fi gandit ca o optiune de a cumpara/vinde actiunile firmei la un anumit pret intra in pachetul de beneficii. Chiar, ce se ofera? Call-uri sau put-uri? Oricum, eu raman la parerea mea, beneficiul e legat de munca pe care am prestat-o, nu cred ca mi-ar placea sa imi dea in locul beneficiului niste optiuni care sunt limitative (macar niste actiuni pot fi vandute oricand dupa ce expira acea perioada in care nu am voie sa le instrainez, si imi pot alege singura momentul in care sa le vand). Daca optiunile nu-s primite pe post de beneficiu (acela se plateste integral) ci doar ca incentive, atunci, da, inteleg. Dar altfel... mie personal nu mi-ar placea.

Daniela

Poti primi fie actiuni, fie optiuni (eu aleg de regula split 50% in actiuni, 50% in optiuni, evident primesti mai multe optiuni decat actiuni). Eu le-am primit asa, "for free", nu le-am negociat, si nici nu imi afecteaza negativ salariul sau bonusul financiar anual.
La fel, am dreptul sa le valorific in 2, 3 si 4 ani de la primire - deci in permanenta exista un portofoliu de actiuni si optiuni care nu au ajuns la scadenta pe care nu pot sa-l valorific nicicum.

Cred ca este doar o modalitate de a fideliza angajatii (cand mereu ai actiuni si optiuni care nu au ajuns la scadenta, daca iti schimbi locul de munca pierzi posibilitatea sa le valorifici)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Pai si in art U.S. Financial Crisis Goes Global (http://www.forbes.com/home/2008/09/19/banks-contagion-globalization-cx_0919oxford.html) se vorbeste tot despre incertitudine...
As a consequence, the impact the current crisis may have on the global economy is uncertain.
Cred ca ar trebui sa angajeze o "vrajitoare" sa "le dea in cartzi" si sa vada cat de "contagioasa" e criza: As a consequence, a truly global contagion is in prospect.

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Adina, inteleg deci ca nu-s in contul beneficiului, ci ca o politica de motivare. Se ofera optiuni call sau optiuni put? Optiunea are un termen si un pret de executie, pret la care tu ca si cumparator (detinator in cazul tau, ca tu nu le-ai cumparat) ai dreptul sa executi optiunea. Cum e stipulat pretul si termenul in cazul asta? E pura curiozitate, nu stiam ca se poate practica si chestia asta. Oricum, ca si incentive are sens, ca si substituire de beneficiu dupa mine nu are, pentru ca nu imi reflecta performanta mea ca individ si nici neaparat performanta firmei ca grup, cum scria Edip (pentru ca pretul actiunilor pe piata nu depinde doar de performanta economica ci si de alte variabile, cum ar fi perspectiva dezvoltarii in viitor, deciziile managementului etc.).

Si ca sa fiu ontopic, cred ca deocamdata efectele crizelor (ca-s mai multe) nu se pot estima asa usor.

In legatura cu planul Bush, inca nu mi-e clar cine pe cine salveaza. Si din ce bani. Mai studiez.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Danielag, sunt call options (option to purchase) - la un exercise price (de regula pretul actiunii la date of grant), cu expiry date (8-10 ani), si cu vesting of option (will be exercisable) in 2, 3, 4 ani. Teoretic nu primesti nimic , practic depinde foarte mult de cum evolueaza acesta in timp si poti castiga bani foarte multi din asta

Referitor la planul Bush - cum din ce bani? Din banii contribuabililor. taxe si impozite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Citat:
citat din mesajul lui estela

Citat:

Da Adina.. sunt la pachet, dar Katrinel probabil ca se referea la altceva... una din regulile de baza ale investitiei cand ti se dau actiuni la firma la care lucrezi e sa le ti doar atat cat esti obligat ( ti se dau cu conditii de genul poti sa le vinzi dupa 1 an sau 2 etc..). In momentul in care poti sa le vinzi iei banii si ii investesti in alt sector decat cel in care lucrezi tu sau chiar in banca... exista o limita pe cont care e asigurata de stat asa ca e ok.

In fiecare an un procent din beneficiu este in actiuni .Conditia este sa le ti 3 ani.Cind vrei sa le vinzi esti obligat sa-ti anunti intentia si abia dupa 3 luni ti se da o perioada de 15 zile in care poti sa le vinzi.
In general cei fara functii de conducere vand in fiecare an pachetul care a implinit "virsta" de 3 ani.
Procentul in actiuni la Lehman erea f mare ,de 50% din beneficiu/an....au pierdut cel putin actiunile din 2006-2008.

stai putin ca nu e chiar asa.. si eu am actiuni pe care le pot vinde in 2010, 2012, si ultimele chiar in 2013 ca si pachet de beneficii. Asta doar pentru faptul ca mi s-au dat dar ca sa le "merit" cu adevarat trebuie sa le muncesc perioada asta de 3 ani sau chiar 5 unele si sa scot rezultate. Mai ales la "options" nu scoti nimic daca actiunile companiei nu cresc ( deci nu ti-ai facut treaba ca si grup nu chiar personal). Dupa parerea mea nu au pierdut nimic. Li s-a dat posibilitatea sa vanda niste optiuni sau chiar actiuni daca isi fac treaba peste 3 ani... nu si-au facut-o si nu au avut ce vinde... simplu. deci nu au pierdut nimic ca nu au "muncit" nimic in astia 3 ani in care au dus firma de rapa. altii au pierdut bani acolo nu angajatii... investitorii.. care si ei la randul lor si-au asumat riscul ca de aia sunt investitori,nu?

In alta ordine de idei au luat destul inainte de 2006 asa ca nu au de ce se plange de 2-3 ani in care "s-au jucat" de-a riscul si s-au fript "pierzand" de fapt un ipotetic castig.

Edip,eu ma refeream la la actiunile primite in bonusul de la sfarsitul anului.Reprezinta munca pe care ai prestat-o in anul respectiv...deci,nu este vorba de "pachetul de beneficii"Aceste actiuni le vinzi cind vrei dupa termenul de 3 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Da Adina.. sunt la pachet, dar Katrinel probabil ca se referea la altceva... una din regulile de baza ale investitiei cand ti se dau actiuni la firma la care lucrezi e sa le ti doar atat cat esti obligat ( ti se dau cu conditii de genul poti sa le vinzi dupa 1 an sau 2 etc..). In momentul in care poti sa le vinzi iei banii si ii investesti in alt sector decat cel in care lucrezi tu sau chiar in banca... exista o limita pe cont care e asigurata de stat asa ca e ok.

In fiecare an un procent din beneficiu este in actiuni .Conditia este sa le ti 3 ani.Cind vrei sa le vinzi esti obligat sa-ti anunti intentia si abia dupa 3 luni ti se da o perioada de 15 zile in care poti sa le vinzi.
In general cei fara functii de conducere vand in fiecare an pachetul care a implinit "virsta" de 3 ani.
Procentul in actiuni la Lehman erea f mare ,de 50% din beneficiu/an....au pierdut cel putin actiunile din 2006-2008.

stai putin ca nu e chiar asa.. si eu am actiuni pe care le pot vinde in 2010, 2012, si ultimele chiar in 2013 ca si pachet de beneficii. Asta doar pentru faptul ca mi s-au dat dar ca sa le "merit" cu adevarat trebuie sa le muncesc perioada asta de 3 ani sau chiar 5 unele si sa scot rezultate. Mai ales la "options" nu scoti nimic daca actiunile companiei nu cresc ( deci nu ti-ai facut treaba ca si grup nu chiar personal). Dupa parerea mea nu au pierdut nimic. Li s-a dat posibilitatea sa vanda niste optiuni sau chiar actiuni daca isi fac treaba peste 3 ani... nu si-au facut-o si nu au avut ce vinde... simplu. deci nu au pierdut nimic ca nu au "muncit" nimic in astia 3 ani in care au dus firma de rapa. altii au pierdut bani acolo nu angajatii... investitorii.. care si ei la randul lor si-au asumat riscul ca de aia sunt investitori,nu?

In alta ordine de idei au luat destul inainte de 2006 asa ca nu au de ce se plange de 2-3 ani in care "s-au jucat" de-a riscul si s-au fript "pierzand" de fapt un ipotetic castig.

Edip,eu ma refeream la la actiunile primite in bonusul de la sfarsitul anului.Reprezinta munca pe care ai prestat-o in anul respectiv...deci,nu este vorba de "pachetul de beneficii"Aceste actiuni le vinzi cind vrei dupa termenul de 3 ani.

la alea ma refer si eu.. din moment ce poti sa le vinzi peste 3 ani acest bonus se refera la ceea ce vei face nu la ceea ce ai facut... cel putin asa inteleg eu si nicidecum nu reprezinta munca pe anul incheiat.. .astea sunt niste chestii ca sa te motiveze in urmatorii "x" ani.

Daniela, Adina a explicat cum sta treaba... m-as mira sa nu le iei daca sunt gratis:)

Mergi la inceput