Criza financiara mondiala
Raspunsuri - Pagina 6
Edip spune:
Da Adina.. sunt la pachet, dar Katrinel probabil ca se referea la altceva... una din regulile de baza ale investitiei cand ti se dau actiuni la firma la care lucrezi e sa le ti doar atat cat esti obligat ( ti se dau cu conditii de genul poti sa le vinzi dupa 1 an sau 2 etc..). In momentul in care poti sa le vinzi iei banii si ii investesti in alt sector decat cel in care lucrezi tu sau chiar in banca... exista o limita pe cont care e asigurata de stat asa ca e ok.
Ktrinel spune:
exact asta vroiam sa spun...daca era vorba de o firma din alt domeniu decat financiar, poate intelegeam cultura financiara mai precara a angajatului ...dar tocmai ei care lucreaza in domeniu ...e putin bizar.
in domeniul financiar, la varf sunt mereu peste 6 zero-uri...peste tot... seful cel mare al nostru are 1,8 mil pe an si nu suntem vreun nume international de prima marime..culmea mi se pare ca au atins-o sefii de hedge-funds...a caror falimente se asteapta ca viitoare etapa in aceasta criza.
se pare totusi ca asistam la un razboi economic.jucatorii ii stiti si voi...
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ktrinel exact asta vroiam sa spun...daca era vorba de o firma din alt domeniu decat financiar, poate intelegeam cultura financiara mai precara a angajatului ...dar tocmai ei care lucreaza in domeniu ...e putin bizar. in domeniul financiar, la varf sunt mereu peste 6 zero-uri...peste tot... seful cel mare al nostru are 1,8 mil pe an si nu suntem vreun nume international de prima marime..culmea mi se pare ca au atins-o sefii de hedge-funds...a caror falimente se asteapta ca viitoare etapa in aceasta criza. se pare totusi ca asistam la un razboi economic.jucatorii ii stiti si voi... Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006) |
Eu nu stiu cine-s jucatorii,poate imi zici si mie.
Edip spune:
apropos de preturi ca tot citeam un forum de al lor...
http://www.realtor.com/search/listingdetail.aspx?ctid=4&ml=3&mnp=18&mxp=17&bd=4&bth=5&typ=1&pfbm=104&sid=3d81092768d74c91bcb1e8ff62e4757c&pg=2&lid=1100950578&lsn=18&srcnt=611#Detail
lorelaim spune:
Ktrinel - cand te referi la jucatorii pricipali ai acestui "razboi economic" - te gandesti la:
US - restul lumii
US - China
US - Opec
Eu am googalit un pic... si cam asta mi-a iesit (am gasit si o carte "Unrestricted warfare" - pe care doar am "rasfoit"-o virtual)
In plus am mai citit si ceva care mie mi s-a parut interesant:
http://www.rgemonitor.com/blog/roubini/208166
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Ramona J spune:
citat din mesajul lui Edip apropos de preturi ca tot citeam un forum de al lor... http://www.realtor.com/search/listingdetail.aspx?ctid=4&ml=3&mnp=18&mxp=17&bd=4&bth=5&typ=1&pfbm=104&sid=3d81092768d74c91bcb1e8ff62e4757c&pg=2&lid=1100950578&lsn=18&srcnt=611#Detail |
Edip, nu-i drept. Vreau sa vad si ce putem cumpara la Bucuresti pe banii astia!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
A_Iulia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ramona J
Edip, nu-i drept. Vreau sa vad si ce putem cumpara la Bucuresti pe banii astia! The best thing you can do for your children is to love your wife. |
Pai iti zic eu
La 100 k USD poti lua o garsoniera (si nici aia, nu cine stie ce).
O casa ca aia din link, in Bucuresti, daca o doresti in oras, intr-o zona civilizata, nu costa mai putin de 700k EUR. Daca accepti sa locuiesti in afara Bucurestiului,(sau in zonele periferice) o gasesti si mai ieftin (adica 200-300k...EUR)
Apropo de asta, am trecut azi pe la targul de case (desi mi-am pus in plan sa aman proiectul in speranta ca o sa cada preturile). Am si vorbit cu unii dezvoltatori...ori ei sunt pe alta lume, ori eu. Toti sustin ca n-o sa cada pretul la constructiile noi, ci doar la cele vechi. Dar probabil ca le trebuie ceva timp sa evalueze impactul evenimentelor asupra cererii in imobiliare...desi mira-m-as sa se mai repeada cineva sa cumpere acum, daca poate sa mai astepte cateva luni.
Ramona J spune:
Adina, pai ce te asteptai sa spuna constructorii? Daca vrei casa, eu zic sa mai astepti. M-as mira sa nu scada preturile.
Un financial advisor zicea ieri la CNN sa ne cumparam monezi din aur. Stiau stramosii nostri ceva!
Oricum, e de speriat cind ajungi sa auzi asemenea sfaturi.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
estela spune:
citat din mesajul lui Edip Da Adina.. sunt la pachet, dar Katrinel probabil ca se referea la altceva... una din regulile de baza ale investitiei cand ti se dau actiuni la firma la care lucrezi e sa le ti doar atat cat esti obligat ( ti se dau cu conditii de genul poti sa le vinzi dupa 1 an sau 2 etc..). In momentul in care poti sa le vinzi iei banii si ii investesti in alt sector decat cel in care lucrezi tu sau chiar in banca... exista o limita pe cont care e asigurata de stat asa ca e ok. |
In fiecare an un procent din beneficiu este in actiuni .Conditia este sa le ti 3 ani.Cind vrei sa le vinzi esti obligat sa-ti anunti intentia si abia dupa 3 luni ti se da o perioada de 15 zile in care poti sa le vinzi.
In general cei fara functii de conducere vand in fiecare an pachetul care a implinit "virsta" de 3 ani.
Procentul in actiuni la Lehman erea f mare ,de 50% din beneficiu/an....au pierdut cel putin actiunile din 2006-2008.
Edip spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui estela
In fiecare an un procent din beneficiu este in actiuni .Conditia este sa le ti 3 ani.Cind vrei sa le vinzi esti obligat sa-ti anunti intentia si abia dupa 3 luni ti se da o perioada de 15 zile in care poti sa le vinzi. In general cei fara functii de conducere vand in fiecare an pachetul care a implinit "virsta" de 3 ani. Procentul in actiuni la Lehman erea f mare ,de 50% din beneficiu/an....au pierdut cel putin actiunile din 2006-2008. |
stai putin ca nu e chiar asa.. si eu am actiuni pe care le pot vinde in 2010, 2012, si ultimele chiar in 2013 ca si pachet de beneficii. Asta doar pentru faptul ca mi s-au dat dar ca sa le "merit" cu adevarat trebuie sa le muncesc perioada asta de 3 ani sau chiar 5 unele si sa scot rezultate. Mai ales la "options" nu scoti nimic daca actiunile companiei nu cresc ( deci nu ti-ai facut treaba ca si grup nu chiar personal). Dupa parerea mea nu au pierdut nimic. Li s-a dat posibilitatea sa vanda niste optiuni sau chiar actiuni daca isi fac treaba peste 3 ani... nu si-au facut-o si nu au avut ce vinde... simplu. deci nu au pierdut nimic ca nu au "muncit" nimic in astia 3 ani in care au dus firma de rapa. altii au pierdut bani acolo nu angajatii... investitorii.. care si ei la randul lor si-au asumat riscul ca de aia sunt investitori,nu?
In alta ordine de idei au luat destul inainte de 2006 asa ca nu au de ce se plange de 2-3 ani in care "s-au jucat" de-a riscul si s-au fript "pierzand" de fapt un ipotetic castig.