Ce facem cu "doamnele" care vorbesc urat cu copiii
Imi asteptam baietelul ieri la gradinita, program scurt, grupa mare. Am ajuns un pic mai devreme si am asteptat pe hol ca sa iasa cineva din sala de clasa, sa nu deranjez eu. Chiar imi spuneam in sinea mea: ce liniste si bine trebuie sa fie in clasa, nu se auzea absolut nimic....ma gandeam ca sunt cuminti si au o preocupare interesanta.
Deodata aud: Hei...nesimtitilor stati jos...daca nu sunteti cuminti jar mancati. Obraznicilor !!!!!
Mi s-au inmuiat picioarele...parca eram eu la scoala si invatatoarea tipa la colegul meu...am incremenit...
S-a deschis usa si toti copiii stateau pe mocheta in fund si se uitau la desene animate, la televizor. Asta era activitatea educationala pe care o prestau. Doamna educatoare m-a intrebat daca astept de mult timp...probabil ca sa-si dea seama daca am auzit...
Recunosc...am fost o lasa: am spus ca nu....Dar ma macina....ce ma sfatuiti sa fac ? Trebuie sa fac ceva....nu se poate ca un cadru didactic sa tipe in halul ala la niste copilasi, indiferent de ceea ce au facut ei...
www.andreialmeu.piczo.com
Raspunsuri
claujro spune:
O reclamtie (verbala-pt inceput) la directoare, in care ii spui ce ai auzit. Eu asta as face.
carla2005 spune:
Vorbeste cu directoarea neaparat si eventual vezi cum faci sa mai pici asa neanutat pe acolo! Eu una daca as avea copilul la doamna respectiva m-as gandi serios la o schimbare...astfel de oameni nu se schimba cu una cu doua!
mama din 16 nov 2006
Draga mea
Cristina_C spune:
As reclama-o, clar, penntru abuz verbal, calomnie. Si as spune tururor celorlalti parinti, am incerca impreuna sa scapam de ea, sa o mutam de la grupa. Exista si solutia cu mutatul copilului , dar nu e neeaparat in avantajul lui - poate are prieteni in grupa si nu vrea sa plece. Daca n-ar functiona nimic, mi-as invata copilul sa-i zica, asa mic cum e: "Cine spune, ala este!" Si n-o sa aiba ce sa faca "doamna", o sa inghita in sec, doar n-o sa-ti spuna ca l-a facut nesimtit si ca al tau i-a intors-o. Zau ca ar merita asa!
ixyshor spune:
Parerea mea este ca trebuie sa iei atitudine. Acolo va petrece copilul tau o buna parte din zi si n-ai sa mai fii linistita acum ca ai auzit ce ai auzit. Eu zic sa o reclami si vezi tu ce se mai intampla, ideea e ca nu e bine pt copil sa stea in mediul ala, sa mearga la gradi cu frica. Asa ca fa ceva.E bine ca ai auzit, dupa parerea mea asta se intampla la 99% din gradinite cand nu sunt parintii pe aproape. Bafta!
grodear spune:
Faza cu " cine spune ala este!" e buna!. Da, chestia asta o sa o invat si eu pe fii mea in caz de nevoie!
Ralu- mamica de fetita superba!!!
geniest spune:
Recunosc ca mi-ar fi fost mult mai usor daca n-ar fi vorba de copilul meu. Culmea e ca fim'iu imi spunea ca doamna tipa la ei...dar eu speram sa fie doar o impresie de copil exacerbata de faptul ca nu mai este el in centrul atentiei. Asta vreau si eu: sa vorbesc cu directoarea. Ma gandesc ca macar ea sa inteleaga ca nu e in regula...spun asta pentru ca sunt parinti cu care am discutat si opinia a fost: "Eee... doamna, pai la cati sunt in grupa...cum credeti ca ar face fata doamnele educatoare daca n-ar ridica tonul la ei ???!!! e greu cu unul...d'apoi cu 22 ??"
Nu tipa la copilul meu...e adevarat, insa sunt sigura ca el sufera, mai ales ca mi-a spus ca se sperie cand tipa brusc...da' s-a obisnuit cu ea....
Despre mutat...nu poate fi vorba....din 2 educatoare / grupa, cel putin una dintre ele tipa...daca nu amandoua...de asta sunt convinsa. Si bineinteles ca totul se petrece numai cand parintii nu sunt prin preajma. o sa repet figura si o sa mai merg cand stiu ca nu se asteapta...cred ca asta ar trebui sa facem toti parintii...
Tot atunci de la grupa mica se auzeau niste tipete....parte-n parte....tipau / plangeau copiii....tipa si doamna...
www.andreialmeu.piczo.com
Gabi_K spune:
Neaparat mers la directoare, ar fi bine sa faceti o reclamatie semnata de mai multi parinti.
Si totodata as reclama si televizorul. Si la noi la gradi era o problema, noi parintii trebuia sa punem banii de televizor, si eram singura cu tupeu care a spus in sedinta cu parintii ca nu sunt de acord sa fie TV in grupa. Bineinteles eu eram oaia neagra, copiii stateau zilnic ore in sir cu nasul in cartoon si jetix, ca minimaxul nu le placea cica. Cat despre competenta "doamnelor"... nu prea avem ce face, e greu de gasit o grupa unde ambele doamne sa fie o.k.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
tedita spune:
C e facem cand si directoarea tipa ?? si a tipat la mine ca parinte ca am avut tupeu sa stau sa vad care sunt conditile in cresa unde mi-am lasat copilul( in speta cresa nr 13 drumul taberei). Imi pare rau ca sunt angajate astfel de persoane pe post de conducere, nu stiu care sunt criterile de selectie, nu stiu cine le angajeaza dar este trist ce se intampla. O sa fac o reclamatie scrisa probabil la directia de protectie a copilul( nici nu stiu d ecine apartin aceste crese)
gabriella1 spune:
Da' un control de specialitate nu li se face femeilor astea?Daca -s isterice si frustrate,steie domle acasa si sa urle la pereti.Io nu-s parinte ,inca,da' cred ca as pune-o la punct in 2 sec apoi as face plangere la toate forurile.Tot se va gasi unul sa ia o masura..macar de teama ca i se duce "faima".
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
anemona spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabriella1 Da' un control de specialitate nu li se face femeilor astea?Daca -s isterice si frustrate,steie domle acasa si sa urle la pereti. |
Chestia e ca la controalele alea toate ies normale, pentru ca nu sunt bolnave, sunt doar needucate si rele. Si pot simula orice vor ele la oricate controale li se fac, in asa fel incat sa iasa apte. Asadar, cred ca mamicile care sunt martore la asemenea evenimente sunt singurele care pot aduce in lumina lipsa lor de compatibilitate cu asemenea posturi.