Sezatoarea canadiana (105)
Raspunsuri - Pagina 8
clau07 spune:
Buna fetelor,
Nu am mai intrat de mult pe la voi, din lipsa de timp, nu pentru ca nu as vrea sa va citesc mai des. Mi-este chiar dor de voi.
In week-end daca era vreme frumoasa ieseam iar acum cand a inceput toamna am inceput si activitatile. Mai mult cu Alexandra ( Inot, gimnastica si patinaj)ca Sebastian e prea mic.
Dar la servici nu imi permit sa stau pe forum. Am trecut de primele trei luni de cand sunt angajata, dar niciodata nu o sa pot spune ca e sigur job-ul dupa experienta avuta. Foarte rar intru sa-mi citesc e-mailul personal la lucru. Cel mai tare ma enerveaza ca trebuie sa-mi fac foia de timp singura si sa-mi justific intr-un fel activitatea. Sunt tot timpul stresata si ocupata. Nu stiu cat o sa tina, partea buna e ca-mi place ce fac.
Acum sa va spun de ce am intrat sa va scriu doua randuri:
Am un pat de bebe in stare buna, de care nu mai am nevoie. A fost cumparat nou in 2002 si singurul lucru care ar trebui e o saltea noua. Daca stiti pe cineva care are nevoie dati un semn.
Vad ca a-ti vorbit despre scoli. Trebuie sa imi fac timp sa va citesc pentru ca la anu' Alexandra incepe maternelul la scoala. La gradinita e ultimul an acum.
Va pup,
clau07 spune:
Am gasit pe intenet modelul de pat de bebe pe care vreau sa-l dau:
http://saskatoon.kijiji.ca/c-ViewAdLargeImage?AdId=75389662&img=http://kijiji.ebayimg.com/i18/01/k/000/7c/83/5219_18.JPG?set_id=1C4000
Noi l-am demontat deja si o sa-l punem in garaj.
codritu spune:
clau07 si eu sunt intersata de scoli pentru la anu', nu stiu de ce retinusem ca stai in west island, daca da cautam impreuna.
pucku, da, as vrea sa ples spre Toronto din mai multe motive, ideea e ca trebuie sa gasesc job. Mi-a zis cineva ca e destul de greu sa gasescti cautand din Montreal eu nu vad diferenta, daca am adresa de Montreal pe CV ar putea fi o problema? Stiu ca tu vii din Toronto, cum va place la Quebec city?
Va pupim
si
clau07 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui codritu clau07 si eu sunt intersata de scoli pentru la anu', nu stiu de ce retinusem ca stai in west island, daca da cautam impreuna. si |
Eu stau in Saint-Laurent dar lucrez in Pierrefonds.
Referitor la cautatul unui job in Toronto din Montreal, eu stiu o persoana care a venit in Montreal si dupa cateva luni de cautat in zona fara resultat, a inceput sa trimita CV si in alte parti. A gasit in Belle-ville unde a stat cativa ani, de acolo a schimbat cu un job in Windsor. Acum a plecat in Germania cu job gasit din Canada. Deci se poate dar depinde ce ai in CV, experienta , etc...
mi_ro spune:
Am primit si eu mesajul asta si il dau mai departe la voi. De fapt v-am mai spus de noua ordine privind Cartile de munca din Romania dar poate va foloseste si o dati si voi mai departe la cunoscuti:
Pentru cei plecati din tara, pentru luarea īn evidenta pt. pensie (se pare ca avem dreptul la pensie pentru anii lucrati īn Romānia, indiferent de vechime).
Pentru cei interesati, iata ce am aflat direct de la Casa de pensii;
1. Persoanele care au lucrat in Bucuresti for depune cartile de munca la Casa de pensii Vitanhttp://www.cpmb.rdsnet.ro/, ( gasiti adressa si alte info).
- Persoanele care au lucrat in alte orase, vor depune cartile de munca la casa de pensii ale orasului respectiv.
2. Acte necesare: cartea de munca in original, copie de pe pasaportul romanesc ( poate sa fie si expirat) atita timp cit are un numar unic de identificare sociala (CNP).
- (In loc de copie de pe pasaport poate fi copie de pe buletin daca mai are cineva)
3. Daca actele sint depuse de altcineva (oricine le poate depune si ridica), persona care le depune trebuie sa mearga cu o copie de buletin si va semna acolo un formular, be baza caruia va ridica ulterior cartile de munca. (Se inapoiaza in citeva saptamini-luni).
Nota:
- Facultatea nu se ia in consideratie acum, adeverinta fiind depusa odata cu dosarul de pensionare la timpul respectiv.
- Nu e nevoie de nici o copie legalizata.
- Nu este nici o limita minima de timp lucrat pentru luarea in evidenta a cartilor de munca, dar daca va fi utila mai tirziu pentru a avea pensie, este o alta topica, in afara scopului acestui e-mail.
Va depinde de legile in vigoare la timpul de pensionare.
Sper sa va fie utile informatiile,
http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282
mikiion spune:
Noi am fost azi la gimnastica!!!!Distractie mare, mama o sa dea jos si burtica cu ocazia asta( ca iar am ajuns sa ma intrebe lumea daca sunt insarcinata!!!)
http://www.dropshots.com/mikiion2008#date/2008-09-21/11:45:52
Despre gradinite performante, eu cred ca mai trebuie sa se si joace copilul. Si spune asta una ca mine care la 4 ani jumate citea bine, si la 7 ani in clasa 1 se plictisea de moarte......
Chiar ma gandeam odata ca eu nu-mi aduc aminte cum era cand nu stiam sa citesc
Eu macar pot sa dau vina pe faptul ca am fost la cresa, gradinita..... Dar sotul nu a fost niciodata la gradinita si tot stia sa citeasca pe la 4 ani. Invatand singur.
Deci in concluzie mi se pare o prostie sa pui atata presiune pe umerii unui copil. Daca el e foarte dotat o sa se vada asta la scoala. Iar caracterul sociabil, increderea in el sunt mai importante in zilele noastre decat acumularea de cunostinte.
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
mikiion spune:
pukuam si eu o curiozitate... Cum ti s-a parut Quebec ville dupa ce ai locuit in Toronto?
Si alta curiozitate, mai vine lumea la biserica, dar noii imigranti mai debarca acolo? Cand am aterizat eu a fost un val destul de mare. La francizare erau 11 romani din 16 in clasa mea.
Nu treceam noi pe la biserica prea des, dar la inceputul imigrarii era totusi un loc important de intalnire .
Cand am fost acum vreo 3 saptamani la Quebec m-a impresionat si pe mine chesti asta, calmul distantele relativ mici.... Si am facut consiliu de familie si am decis sa incercam o stabilire intr-un oras mai mic. Ceva universitar. Mai ales ultima vizita in Montreal-Nord ne-a facut sa declaram asta.
Despre activitati , sa zicem, mai intelectuale, incearca la Gabrielle-Roy la biblioteca. Ar trebui sa aiba niste ateliere pt. copii. Sau la filiala Ste-Foy.
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
Virsta Marc
nelia spune:
Mikiion, m-am emotionat cind am vazut pozele si filmuletele de la gimnastica, pentru ca mi-am adus aminte de inceputurile noastre, cu Agata. Faceam cu rindul, o data eu, o data Octav, ca imi dadeam sufletul pe acolo. Si inca al tau pare cooperant, dar Agata era peste tot, in acelasi timp. Ieseam obosita de acolo de parca as fi facut eu aerobica.
Am citit ce ati mai scris, dar sint pe dinafara, nu prea inteleg eu mare lucru din ce se intimpla, mai ales ca in ultimul timp nu am mai avut timp sa citesc nici presa, nici sa vad stirile... asa ca, nu prea am ce sa spun. Eu sint in lumea mea, traiesc trei copilarii sau o retraiesc pe a mea de trei ori...
De doua saptamini ne tot obisnuim cu noul program si noile activitati... Mikiion, si noi sintem la gimnastica si se pare ca ne place mult de tot! Agata a intrerupt la 5 ani, ca devenise greu pentru fundicul ei, dar acum, vazind-o pe Tudora, m-a biziit ca vrea si ea, asa ca i-am luat si ei duminica, o ora... in seara asta avea febra musculara, ca s-a intins pe acolo si nu e chiar usor. Oricum, daca nu ii luam gimnastica, trebuia sa platesc la patinaj o ora pe saptamina de exercitii de flexibilitate, asa ca ce face acum e mai bine. La patinaj a facut progrese, a capatat viteza in executie si siguranta. Ma bate gindul sa-i mai iau si acolo macar o ora in plus, ea face pe saptamina privat doua ore, cu incalzire inainte si practica dupa, dar cred ca nu e suficient... dar ma bate Octav, ca tot dau cecuri... si el le acopera. Nu stiu ce va alege peste 2-3 ani sa faca Agata, ei ii plac toate, probabil ca va ramine cu patinajul, pentru ca este un sport complex, pentru care ai nevoie si de gimnastica de flexibilitate (gimnastica, inot, exercitii speciale), dar si de dans... Sau poate va vrea sa joace fotbal, ca asta-vara numai asta a facut cu verii ei si acum, in toamna, cind am intrebat-o ce sport ii place cel mai mult, mi-a spus ca soccer-ul...
Tudora m-a uimit. In primul rind ca, spre deosebire de anul trecut, a acceptat sa faca orice i-am propus, mai putin inot... Adica a acceptat sa intre la activitati, nu neaparat sa le si faca. Avem insa si mici progrese: la patinaj intra pe gheata de bunavoie, nu mai trebuie sa ma rog de ea, nu-i mai este frica, a invatat sa cada si sa se ridice. A reusit sa se tina pe picioare, sa mearga pe gheata, sa se aplece, sa culeaga mingi, sa faca puzzle... dar atit, in rest asteapta sa se termine ora, nu face un pas mai mult decit i se cere. La dans astazi s-a invirtit si ea de vreo citeva ori, m-am prins ca i se vorbea in franceza si ea nu intelege, asa ca i-am spus profesorului ca ea intelege doar engleza si s-a vazut, ca a facut cite ceva. Oricum, cei mici toti fac altceva decit li se cere, dar macar topaie pe muzica acolo si le ramin intiparite miscarile profesorilor, care danseaza exceptional de bine. Dar, la gimnastica a intrecut asteptarile. Ii place si e atit de flexibila, incit astazi m-a convins antrenoarea sa-i mai iau inca o ora, acum va avea lunea si simbata. Sint doua antrenoare romance la club si una dintre ele mi-a spus ca daca se tine si e muncitoare, are un corp tare bun pentru acest sport (lucru pe care il stiam de altfel) si ca e cam putin o ora ca sa se vada ceva din anul asta de initiere. Miine ii fac si eu filmulet, daca ma lasa, ca nu prea am vazut pe nimeni cu aparat, sper ca nu au bagat vreun regulament...
Eu sint tare incintata de scoala de dans sportiv, imi vine sa ma duc eu in sala si sa invat sa dansez... si chiar lucreaza, nu-i lasa o secunda in pace, mai ales Agata, ca la cei mici e asa, de distractie... dar care costa. Numai ca si aici, ca si la patinaj, totul costa... Daca vrea sa mearga mai departe, urmeaza ore semiprivate sau private, apoi rochii, pantofi... cred ca e mai scump decit patinajul. Dar e asa frumooos!!! Ne-am invirtit si ne-am codit si pina la urma tot numai activitati sportive are, cursul de arte l-am lasat pentru sesiundea de iarna, dar cred ca ii voi lua totusi o ora de pian pe saptamina la scoala, ca muzica si schiul inca ramin inaccesibile pentru noi si nu pot sa spun cit de rau imi pare. Dar mesajul profesorului este ca are nevoie pentru acest curs de minim un sfert de ora pe zi de practica acasa, asa ca e indicat sa aiba o claviatura acasa. Adica pian? Ana, Roxana, voi sinteti cu pianul... De fapt, sint sigura ca sint mai multi copii pe aici... De unde ati cumparat si cit costa!?! Sa stiu daca mi-o iau sesiunea asta de la Octav sau nu! Teatru nu au pentru clasa a II-a si in alta parte nu am gasit... desi Agata isi doreste tare mult.
Si inchei, invitindu-va la un virtual de sampanie... Pentru ca... peste exact 12 minute... voi intra in ziua in care schimb prefixul: fac 40 de ani!!!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
mikiion spune:
La Multi Ani! Nelia
Virsta Marc
lorelaim spune:
Nelia - La Multzi ani cu sanatate si noroc si bunul Dumnezeu sa-tzi dea numai bucurii alaturi de totzi cei dragi
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."