Sezatoarea canadiana (105)
Raspunsuri - Pagina 10
carmen77 spune:
La Multi Ani Nelia! .
Codritu, cred ca iti pot explica eu de ce e mai greu sa te angajezi in alta provincie aplicand din Montreal ... e vorba de costurile de relocare, multe firme au asta in politica firmei, adica sa plateasca ei costurile de relocare, care de multe ori ajung la mii de dolari bune, si atunci prefera sa angajeze pe un post in Toronto pe cineva care a aplicat din Toronto, si nu din Montreal. Acuma nu e neaparat valabil in toate cazurile, dar e o explicatie ... a patit-o si sotul meu, el lucra la Telus, care e sindicalizat, si in contractul lor de sindicat e precizat ca Telus trebuie sa plateasca relocarea la angajati .. asa, si sotul a aplicat pe un post care l-ar fi coafat grozav si pt care era f calificat ... postul era in Burnaby, BC, avea si referinte interne chiar de la colegul din BC care se muta la un alt departament ... ma rog, ideea e ca nu l-au luat, Florin de curiozitate a intrebat "inside" de ce, explicatia a fost : costurile de relocare ... care din Montreal in BC se ridica si la 4-5000 de dolari. El le-a precizat celor din BC ca nu are pretentii la relocare, dar .. fiind precizat in contractul de sindicat, le-a fost frica pur si simplu, adica ... putea sa zica el ca nu are pretentii acuma, dar odata luat jobul sa isi schimbe povestea, si ei nu aveau de ales decat sa ii plateasca aceste costuri ... mie una mi s-a parut cheap din partea lor ... dar that's life! oricum eu nu eram pregatita sa ma mut pe cealalta parte de Canada ... asa ca nu m-am suparat prea rau.
maru spune:
Ana, dihaniile asta intra si nu intra in casa, ca avem plase peste tot, stii si tu cum e...Ieri am resuit sa ajungem la IKEA de la Hamilton, o ora de sofat pana acolo, si ne suna disperat Andrei ca are o lacusta in camera. Plangea in telefon, eu i-am zis ca nu il cred, ca poate un spider mic, o musca, un tantar mic, cred, dar o lacusta de aia mare nu avea cum sa intre in casa...Asa ca am luat vajaind ce aveam nevoie, si am venit valvartej acasa.Acasa, ghici!, nici urma de lacusta, eu stiu ca el chiar a vazut vreun gandac sau ceva la el in camera, si s-a speriat...dar ce ma fac cu el ? Joi m-a sunat disperat ca e un paianjen mare la intrarea in casa si sa iau taxiul sa vin repede acasa. Bineinteles ca am venit valvartej acasa, paianjenu o fi fost afara din casa, s-o dus in treburile lui, i-am explicat ca nu trebuie sa ii fie frica, ca e folositor, mananca tantarii...
Nu ar iesi in gradina decat sa ma ajute sa fac gratar, dar nu sa enjoy vremea sau altceva
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
nelia spune:
Multumesc pentru urari!
Depinde de scoala, Simi, la noi, daca nu as lucra eu suplimentar cu ea, in jumatate de ora ar termina si de repetat lectiile, nu numai de facut. La asta ma si gindesc, ca mai are inca un an sau doi timp de facut de toate, ca dupa aceea, probabil va alege una si se va ocupa mai mult de lectii. Par multe, dar timp este, totul e sa vrea copilul, ca de fapt aici sta totul. Pentru parinti... daca le platesti si te arde la buzunar, te duci, ca nu ai incotro. In primul rind e vorba de Agata, care are energie cit trei copii si seara toti picam lati in jurul ei si ea ar mai pune si un film daca as lasa-o. Si nu exagerez!
Programul nostru pare incarcat si este, dar de fapt timp este pentru toate si chiar pentru mai multe. Eu o iau la 3 de la scoala, pina la 3.30 stau de vorba cu ea, stam la soare in curtea scolii sau la o terasa deschisa acolo in centru, eu la o cafea, ea la un suc, ca intre fete (pe Tudora o deranjeaza daca venim inainte de gustare sau mult dupa...), ador acea jumatate de ora din zi si ea la fel, simte ca sint doar pentru ea, ca e timpul meu cu ea, bebe doarme la ora aceea, adoarme la 2.30 cind plec de acasa dupa fete. Imi povesteste ce a facut la scoala (nimic, in general), imi spune ce i-a mai spus Roy, cum i-a zimbit, ce au facut la sport... O luam pe Tudora, venim pe jos pina acasa, prin parc, mincat si lectii si luni, joi si vineri exista cite o activitate seara, dar de o ora maxim si nu sint departe de casa. Simbata si duminica avem din nou, dar tot ne ramine timp si sa lucram un pic suplimentar, macar o jumatate de ora sau o ora, ca de la scoala nu au lectii pentru weekend, decit cite o carticica de citit.
Ana, subscriu la chestia cu performanta. Nici eu nu vreau sa faca, ma rog sa nu faca. Cind am spus ce sport isi va alege, am zis in sensul de ales sa-l faca extrascolar, ca un hobby... nu competitiv. Agata a fost doar la competiile intre cluburi, unde se duc toti cei care activeaza... pentru care a pregatit cu profesoara citeva figuri pe o bucatica de melodie... E stimulant, ca sint imbracate mumos, iau si medalii unii... si e ca o finalitate a muncii. Sint copii tare buni acolo, la club, dar sint tot timpul pe gheata, de la 5 la 9, aproape in fiecare zi. Sau sint in programe sport-études... Dar sint buni, au talent, probabil ca e pacat sa se piarda. Agata nu e printre ei si nici nu vreau sa fie. Ea e bunuta in toate, nici prea-prea, nici foarte-foarte, nici nu e seriozitatea intruchipata, nici munca nu o da pe-afara (v. lectiile), dar ii place si cit sta pe gheata o face din placere. Exact din aceleasi motive le duc si pe ale mele, sa stie baza, sa se simta bine cind vor iesi cu prietenii, sa stie sa-si foloseasca timpul liber, sa cunoasca alti copii (are multi amici pe la aceste activitati, o invita acasa, cu doua familii am devenit chiar prieteni), plus pentru corpul lor, sa se modeleze frumos si pentru sanatate.
300$??? O iau clar de la Octav. Of!!! E mult pentru noi. Hai, ca tu ma intreci... cu investitia in copil! Nici Agata nu e departe de Tudor cu munca sau nemunca... Dar stie fata sa faca de toate, stie! Si daca nu stie, improvizeaza, vorba lui ta-su!
Intre timp, ati mai scris... Lorelai, sa stii ca pina la patru ani eu am facut activitatile cot la cot cu copiii... adica face parte din timpul petrecut cu ei. Si la piscina, si la gimnastica, si la dans... mai putin pe gheata, unde as pica in bot, ca nu stiu sa patinez si inca imi spun ca voi invata. Deocamdata imi fac curaj sa ma urc pe role, ca vrea Agata sa mergem impreuna... Astept cu interes interesul ei pentru tenis, ca pe asta il mai stiu... si cind vom merge toti pe biciclete, deocamdata nu avem, ce am avut am aruncat, ca nu mai erau bune, si nu mai luam ca nu avem unde sa le tinem iarna. E bine ca aveti prieteni cu copii mici, noi avem doar trei familii si cu ei ne intilnim rar, nu stau pe linga noi, dar nu neaparat din cauza activitatilor, ci pentru ca ei sint mai ocupati decit noi. Noi mergem, dar nu ne prea invita nimeni, ca sintem muuuulti si mici...
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
lorelaim spune:
Cu toata criza asta economica eu tot cochetez cu ideea de a cumpara o casutza... asa la tzara... fainutza... Ce zicetzi - daca ma hotarasc - venitzi la o intalnire pe la mine... si facem un party fain de Haloween ?
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1058890/We-like-family-The-Others-says-millionaire-fled-haunted-3-6m-mansion.html
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
carmen77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lorelaim Cu toata criza asta economica eu tot cochetez cu ideea de a cumpara o casutza... asa la tzara... fainutza... Ce zicetzi - daca ma hotarasc - venitzi la o intalnire pe la mine... si facem un party fain de Haloween ? http://www.dailymail.co.uk/news/article-1058890/We-like-family-The-Others-says-millionaire-fled-haunted-3-6m-mansion.html Lorelai May 3, May 2, May 1 "Daca dragoste nu e... nimic nu e..." |
...io viiin!
nelia spune:
Lorelaim, si eu vin! Ai fost simpatica! Eu chiar credeam ca vorbesti serios...
nelia spune:
Marule, pai tu zici de baiatul tau, care e un copil... stai sa vezi cum e Octav cind e vorba de paianjeni. Ma striga de unde sint, el sta pe loc cind il vede, nici nu se misca, de frica sa nu se miste si paianjenul si striga cit il tine gura: ajutoooor! nevastaaaa! ia paianjenuuul! Prima data cind a facut asa, am crezut ca glumeste. De unde, era cit se poate de serios. I-a facut-o Agata acum citiva ani, cind era la gradinita si au venit la o ora de stiinte cu tot felul de insecte... Si cind au ajuns la paianjeni, Agata il da in git pe tati si povesteste la toata gradinita cum taticutului ei ii este frica tare de ei... se duce Octav sa o ia si toate educatoarele il consolau, ca si lor le e frica. Eu il tachinez si il sfatuiesc ca alta data sa nu ma mai strige asa disperat, sa-l taie cu sabia...
cge spune:
Nelia, "La Multi Ani".
Si lui Victor ii e frica de insecte, dar il antrenez in fiecare zi, e haios cum o striga pe sora-sa sa omoare tantarul.
Ea nu are nici o frica.
Victor nu face decat patinaj sambata, Anca face dans si muzica la gradinita.
Oricum, ni se pare greu ca vrem/ nu vrem sambata dimineata avem program.
Lorelai, ai dreptate, cu activitatile. Dar vine o varsta cand trebuie sa mearga la activitati, si o activitate /sezon eu gasesc ca e ok.
Pe Anca de-asta nici nu o ducem la ceva suplimentar, ea mai are timp ptr. toate.
As duce-o la patinaj si pe ea, dar aici in Laval primesc de la 4 ani.
Asa ca asteptam.
O zi buna in continuare,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Simonna spune:
Neata`ca-s habauca azi, ne-am trezit vag in intirziere, dar a fost prea heirupist pt. nervii mei... asa ca inca nu-mi functioneaza toate circuitele :))
Prinz, alors, clar nu-mi functioneaza inca...
M-ati innebunit cu activitatile... As muri sa-l scot in fiecare seara undeva... Pt. mine, da`sa nu-i spuneti lui Radu, gaselnita maxima cu activitatile este ca-l bagi intr-o sala si roiu!!!! Personal, mi s-a schimbat viata cind, la cinci ani, i-am facut vint in sala de karate si-am plecat la Winners! De-atunci, si-au trecut 4 ani, el la karate, eu la Winners :)) Si mi-a iesit de sesiunea asta simbata merge la katate + inot in acelasi loc, asa ca-l parasutez in fata cladirii la 11 jumate si-l recuperez la doua... Ei???!!!! Ajung si la St-Francisco!!! :)))
Simi, s-a marcat pt. 24, 10 nu pot. Mutam discutia pe privat si cannot wait! If it helps, sa stii ca si noi avem 1 ora jumate de lectii pe zi si recomandare sa nu-i dam la mai mult de o activ... Charles Perault se intoarce'n mormint :)) Lui chiar ii placeau copiii...
Pusi, a demain.
S.
nelia spune:
Simona, m-ai facut sa rid. Chiar duminica a spus Octav ca el asteapta ziua cind ii vom baga pe toti la activitati si noi plecam la plimbare pina termina... deocamdata ma duc eu (s-a dus, dar cu folos, ca voia sa-mi ia cadou si nu stia cum sa scape de trupa). De doi am scapat, oarecum, ca si Tudora intra singura, numai ca fiind de virste diferite, activitatile nu sint la aceeasi ora... si cind e una, nu-i cealalta. Si noi mai avem inca unul... dar creste si asta! Cu Agata nu am treaba, isi pregateste singura echipamentul, eu am avut grija sa i le pun in bagajele separate, in locuri bine stiute in camera ei si sa i le spal cind e cazul. O duc acolo, se schimba, intra... nu mai are nevoie de mine, citeodata uita sa-mi dea si pupicul de ramas-bun. Oricit de mult imi place sa fiu cu ei, sint momente cind zimbesc singura pentru ca nu ma pot abtine sa nu ma intreb cum o fi sa fie toti la scoala, ii iau, vin acasa si isi fac singuri lectiile, isi iau singuri de mincare, ii iau si ii duc si ii parasutez la activitati... iar eu si sotul plecam de minuta la plimbare. Momentul in care vor face singuri tot e deja prea departe si nu mi-l doresc prea mult, dar asta de dinaintea celuilalt imi suride...
Hai sa va spun o reteta dupa care mor fetele mele de vreo saptamina, la doua zile tot le fac... Mincarica de cartofi cu spanac si carne vitel. Nu mai facusem nimic mincarica de cartofi si intr-o zi am zis ca hai sa le fac. O pun la facut, intre timp spal si oparesc niste niste spanac sa-mi fac omleta cu el... Agata, plina de elan, vine si crede ca ce vede tocat pe fund e patrunjel si il pune peste mincarica... Am zis ca nu o vor minca, dar le-am pus in farfurie si le-au lins, nu alta. Si astazi le-am intrebat ce vor sa manince si amindoua, in cor au cerut aproximativ acelasi lucru... La Tudora se aude ceva de genul: ica tofi cane panac. Mai frumos a fost cind l-o ica-tofi-cane-panac-ui pe tati si el nu va sti ce inseamna.