Sezatoarea canadiana (105)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Salutare canadezelor ,

Am intrat sa o felicit in primul rand pe Nelia….wow Nelia, La Multi Ani fericiti sa faci chef mare-mare pt. o cifra asa importanta si rotunda …se spune ca varsta de 40 ani din ziua de azi e echivalentul celei de 30 ani din vremea lui Balzac, aka femeia la 30 ani daca ati citit

Simi, sigur va dau de veste, deocamdata n-am nimic cu ce sa ma laud, sintem in continuare in asteptare. Sint de accord cu ce ai spus vis-à-vis de activitati, si noua la scoala ni s-a recomandat sa diminuam numarul de activitati extra-scolare. Noi am scazut de la 3 la 2/saptamana, pt. ca nu stiam cum vom face fata in clasa intai si intr-o limba straina in plus, dar se pare ca se descurca binisor. Oricum avem mare grija la program, facem lectii in jur de o ora, care oricum sint optionale, deci le face cine vrea doar, daca nu se culca in fiecare seara la 7 :30, a doua zi e dezastru .

Lorelai, subscriu si eu la ce ai spus….vis-a-vis de cheltuieli de gradinita, si noi am cotizat la bugetul canadian inca de cand avea donsoara noastra avea o varsta frageda de un an jumate, fara pretentii de copil dotat sau super dotat peste 10,000/an….scurt si la obiect ….asta chiar e primul an cand nu mai cotizam .

Adela, draguto ….m-am intors de la doctor si se pare ca semne nu-s …chiar el spunea ca cica din ce in ce mai multi copii in ziua de azi se nasc peste termen….o fi din cauza crizei economice? Nu stiu micutii daca o fi safe sa iasa sau ba? Anyway, eu in lipsa de altceva, m-am apucat de refacut bagajul de spital….nu sint deloc obisnuita sa stau acasa si in asteptare pe deasupra.

Cristina

le bébé 38w +

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

pana acum nu am vrut sa ma bag deloc in seama la capitolul scoala, educatie cu toate ca 18 ani asta am mancat pe paine sau in loc de paine de multe ori...
parerea mea, chiar daca nu mi-a cerut-o nimeni, referitor la activitatile extracurriculare e ca trebuie facute cu moderatie. La fel ca si extratemele lucrate acasa. Facute sa ajute copilul, de multe ori fac mult rau. Un copil obosit nu va face fata a doua zi la scoala, va pierde din explicatii, nu va avea chef de interactiune cu colegii, cu educatorii
. In acelasi timp, un copil care nu e stimulat, nu va sti cum sa se descurce cu mai multe taskuri.
Parerea mea s-a schimbat mult de-a lungul timpului. Daca m-ati fi intrebat cat eram inca in tara, v-as fi dat un raspuns diferit fata de acum.
In acelasi timp, depinde mult de la copil la copil, daca in ceea ce priveste unii copii poate parea ca au multe activitati de facut, el totusi le duce cu bine, fara sa simta oboseala la acelasi nivrel cu un alt copil supus la acelasi orar. Daca pentru unii copii o activitate pe saptamana e suficienta, pentru altii 3 pe saptamana e tocmai ce le trebuie ca sa ii mentina activi.
La fel si temele suplimenare: eu le alternez peste zi (seara) pentru ca Andrei de multe ori isi pierde interesul si timpul se pierde fara folos. Asa ca il challenge cu ceva matematica, fise gata facute, si multumesc voua pentru ele, mai tarziu citim ceva amandoi, discutam o carte si tot asa. Asta merge la el, nu altfel.
Cat despre activitatile extra, andrei face calarie si o sa reluam si inotul, cand ne desmeticim unde e bazinul in cartier. El nu e un copil interesat de sport, dar accepta sa mearga constiincios la ambele pentru ca a inteles ca il ajuta sa se dezvolte: calaria ii da curaj si incredere in sine, inotul il mentine sanatos.

Scuze pentru balmajala, am scris cu interuperi

cat despre rolul gradinitei in viata unui copil mic: atata timp cat se priveste ca un loc designed pentru invatare prin joc, JOC fiind cuvantul principal, atunci totul e bine. Altfel...daca incepem sa facem teme acasa cu copilul de la gradinita, deja e o exagerare mult prea mare si ca invatatoare am dus un razoi teribil cu colegele mele educatoare care imi trimiteau copii care stiau deja sa citeasca si sa socoteasca, terorizati de frica temelor, stiind deja din gradi ce inseamna teme
invatarea ludica trebuie sa fie la baza tuturor activitatilor in copilaria mica

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Maru, ai dreptate ca totul trebuie ajustat in functie de copil! sunt copii cu energie debordanta- care au nevoie sa se consume, sunt copii calmi si linistiti pe care activitatile-i obosesc, iar o seara linistita, o carticica, etc- ii relaxeaza; a'meu daca n-are nimic exact de facut, si computer+alte electronice sunt interzise peste saptamina...urca pe pereti, imi face mie parul cret; temele le terminam in mai putin de o ora, daca insist peste cit poate duce devine un chin- se cearta, comenteaza, si oricum nu ramine nimic din teme facute cu circ;
asa ca ii dau de lucru, sa nu se plictiseasca ; nu cred ca exista o regula: o activitate sau doua pe cap de copil e ideal, pentru ca ei sunt diferiti, si trebuie sa ne ajustam la caractere diferite.

in plus sunt vreo cinci ani de cind n-am avut ocazia sa-mi fac aprovizionarea cu barbatu'meu,simbata-acum eu imi beau cafeaua linistita de la 9 la 10 cit ei sunt la patinoar- ore la care la mine deja urlau desenele animate si PSP ul de obicei, iar de la 11 la 14 cind e la atelier (unde-i si place foarte mult) ne organizam noi ...vorba Simonnei, trai :-)

constat cu tristete ca fac tot mai multe greseli de exprimare si ortografie, o fi sindromul Mutu/Raducioiu vinovat sau Parkinson ma paste
http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Nelia, la multi ani fericiti si toate cele foarte bune!

Simonna, iti bag un PM acuma nia.

Daca sunteti careva interesate de un job de "intermediate accountant" in To, dati un semn sa va trimit postarea. N-o pun aici sa nu ocup spatiu inutil si off-topic...

Am fost sambata la "burn after reading". E din categoria you either love it or hate it.

O saptamana grozava!

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Ana, eu pun asta pe seama Rozei/sclerozei, de mult.

E o serie de emisiuni seara pe TVO despre scoli si copii din toata lumea si am fost socata sa vad ca in Marea Britanie, cot la cot cu China, parintii isi supun copii la un regim drastic ca sa intre la clasa a 5-a la nu situ ce scoala de renume. Ca invatatoare am vazut de-a lungul anilor copii care abia faceau fata in clasele mici si au terminat bine mersi un liceu si apoi un colegiu, am vazut si copii supermunciti care s-au ratat de-a lungul timpului, terminand abia un liceu.
sigur, conditiile sunt total diferite, dar nu poti sa nu te gandesti ca nu se mai intalnesc cu copilaria lipsita (ar trebui) de griji, si ca au o viata in treaga sa isi faca griji existentiale

http://www.tvo.org/TVO/WebObjects/TVO.woa?b?1004741221786000000

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

Citat:
citat din mesajul lui codritu

Almo, mercic, nu e bun de mine, eu am o meserie in care tare greu gasesc, biochimie terminata si experienta in laborator medical, in spital in tara si in cercetare preclinica aici, dar tot laborator medical. Aici sa lucrez in spital trebuie sa intru in ordin si inca nu stiu cum sa procedez, poate ar trebui sa merg iar la scoala.

va pup, maine e cald si eu lucrez

si

:) spune asa.
uite eu am o cunostinta care cred ca lucreaza asa ceva. cred ca sunteti pe aporoape. oricum trimite-mi te rog un email la monicaalb@hotmail.com cu ceea ce cauti si eu o sa i-l trimit ei. poate stie ceva. never know!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Nelia La multi ani!!!
lorelai, trimit e-mailul pe PM, mercic.
almo, ca te gandesti la mine, iti trimit un mail.
carmen77, probabil ai dreptate altfel nu inteleg de ce nu ar fi la fel indiferent de unde aplici. Voi nu mai vreti la tarile calde? Unde mergeti voi prin parcuri? Stiu ca stai in zona si noi mai ajungem din cand in cand in parcul cu lac din DDO, poate ne vedem.
Noi activitati nu prea avem, Tudor merge o data pe saptamana la bazin si as mai vrea sa-l dau la patinaj si la ski. Cu Petra ar trebui sa ma gandesc si la ea, are deja 2 ani asa ca putem sa facem ceva mai ales ca ea e mult mai activa decat Tudor, deocamdata nu stiu la ce, cred ca i-ar place dansul, nu stiu daca avem asa ceva prin zona.

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Simonna, e perfect 24! Daca vrei vin eu spre St-Dorothée, ca numai trec girla!Si ne intilnim la Winners, eh?

Maru, cred ca nu m-am exprimat foarte bine, eu nu fac nimic, dar absolut nimic in plus cu Alice, totul e "tema" nu "extratema". La anul dam si doctoratul dac-o tinem tot asa! Vorba Simonei, parca Charles Perrault ala ii iubea pe copii... nu-i asa?

Ana, ai fost mortala cu sindromul Raducioiu

Pupam pe toata lumea, pianisti, balerini, inotatori, karatisti etc si pe mamicile lor, of corz.

Smile,tomorrow could be worse!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Codritu, da, iesim si noi destul de des in Centennial, poate ne vedem acolo intr-o zi. Da PM cand mergeti si aranjam. Iar activitati pt copii energici eu ti-as recomanda la Le Petit Gym, au si dans, si gimnastica, si karate, is super ok, si sunt aproape .. pe des sources, inainte de intersectia cu 20.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adaf7 spune:

Nelia, LA MULTI ANI! Sa fii sanatoasa, fericita si iubita de toti cei din jurul tau!

Mergi la inceput