Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (13)
Raspunsuri - Pagina 9
lysbeth spune:
dublu si triplu test iti ofera doar niste informatii pur statistice: riscul de a face boala x este de ...ori din ... cazuri
dak riscul e ridicat se recomand amniocenteza care iti ofera un raspuns sigur: exista sau nu malformatii genetice
din pacate aceste malformatii nu pot fi tratate asa ca ramane sa decizi daca aduci pe lume un copil cu probleme sau nu.
suna scary
10+
Aalina spune:
Silvi testele alea dau informatii statistice si nu cu caracter de diagnostic. Deci copilul poate avea probleme sau nu. Si tu decizi daca faci intrerupere sau nu.
Eu nu le-am facut pentru ca oricum nu as fi facut intrerupere..
Cat despre eco morfo de trim 2 am citit pareri impartite:fie saptamanile 18-22 fie 22-24.
Asa ca eu ma voi duce in saptamana 22.
La camin la noi a durat adaptarea o saptamana dar doar pentru ca schimbasem gradi cu caminul si acum trebuia sa manance si sa si doarma acolo. Si din cate am discutat cu el si am vazut eu una din educatoare era si destul de dura. In prima zi asistenta i-a spus "daca nu mananci vine doctorul si iti face injectie" Tampita! I-am spus parerea mea despre metodele ei si s-a calmat apoi. Acum dupa vacanta copilul a mers linistit si incantat la camin.
Va pup ca azi a fost o zi infernala aici
16+ cu 
novus spune:
Silvi, dublu si triplu test dau niste rezultate statistice tinand cont de mai multe chestii printre care varsta
Daca aceste rezultate indica un risc mai mare de deficiente genetice (de fapt asta depisteaza testele Trisomia 18 si 21) atunci esti indrumata sa faci amniocenteza prin care se confirma sau infirma diagnosticul si abia apoi e vorba de intreruperea sarcinii
Parerea mea personala e ca sunt binevenite si aceste teste (ma repet, cumnata mea a avut un risc ridicat si s-a adeverit la nastere diagnosticul)
Mersi de lamuririle cu morfo fetala am sunat intre timp la cabinetul doctorului (Simedrea din TM) si m-am lamurit ca din aceea voi face si eu la 18 sapt si apoi intre sapt 22-25
Apropos, a venit iarna deja??
ca in Retezat a nins deja si se resimte si la noi valul polar
16+
silvi8 spune:
lyzbeth, aalina, novus, multam de lamuriri...asa intelesesem si eu dar voiam sa fiu sigura ca e asa. in cazul asta nu le fac ptr ca nu as face intrerupere de sarcina in nici un caz.
chiar ca e ingrozitor...sa fii pusa sa alegi daca sa faci sau nu un copil care poate totusi nu are boala...iar daca nu-l faci nu mai afli niciodata, terifiant!
silvi
13 +
http://community.webshots.com/user/flovivi
lysbeth spune:
silvi, amniocenteza iti ofera siguranta ca are sau nu defecte genetice. Eu sincer decat sa shtiu ca as face un copil cu astfel de probleme as prefera sa nu il fac. Nu m-ar lasa inima sa-l las sa se chinuie si sa fie bataia de joc a altora o viata intreaga. Mai ales cu sistemul sanitar din Romania si mai ales cu "mentalitatile " celor din jurul nostru
10+
iza79 spune:
fetelor eu zic sa faceti testul daca sunteti dispuse sa faceti apoi amnio si in cazul unui rezultat negativ, intrerupere. Stiu ca suna cinic, insa eu n-am avut timp sa ma gandesc la toate astea si mi-a iesit risc crescut si eu intrerupere nu fac, orice mi-ar spune oricine.Acum imi doresc sa nu-l fii facut..
16+
silvi8 spune:
iza, imi pare rau ca ti-a iesit un risc mare la aceste teste dar poate totusi va fi bine. trebuie sa avem credinta in Dumnezeu.
lyzbeth, ai si tu dreptate intr-un fel dar eu indiferent de ce rezultat as afla intrerupere nu as face. deasta am zis ca mai bine nu fac testele astea...dar e bine ca discutam ptr ca fiecare din noi sa stie ce inseamna si sa ia decizia ei in cunostinta de cauza.
silvi
13 +
http://community.webshots.com/user/flovivi
lysbeth spune:
iza, ce inseamna risc crescut? adik cat ti-a iesit la triplu test?
Eu nu inteleg de ce sa faci dublu test dak nu e valabil decat dak faci si triplu si care oricum nu e concludent fara amnio. Seamana a cert vicios. Acum 11 ani totul era simplu. Cateva analize, 3-4 ecografii si cu asta basta. Rezultat : copil superb si razgaiat. Eu nu cred ca atatea analize nu-l afecteaza pe bb. Ma gandesc cat de mult ne streseaza toate aceste analize pe noi ca viitoare mamici darminte pe mogaldete...
Si mai ales ca sunt fete care oricum nu ar face intrerupere. Chiar nu vad de ce mai fac testele astea. E pierdere de vreme/timp/bani.
Altfel sta treaba cu cele care ar lua alte decizii. Eu de exemplu as face amniocenteza si ecografie morfofetala in trimestrul 2 si apoi in 3. Dar atat. Asta pe langa analizele obisnuite pe care le faci la inceputul sarcinii.
10+
elilov3 spune:
gata fetele am venit si noi de la echo bb e voinic, cu capsorul in jos lasat..e un dulce..cca 1.700 kg...ah m-am indragostit, facosul lui mama 
Maria k asa sa auzim si la tine sa te ajute Dumnezeu si pe tine si pe fete 

sanatate dragelor 
32+
Dimitrie
mon_mmm spune:
salutare burtici !
Foarte harnice sunteti cu scrisul...felicitari
!
Imi pare foarte rau pt. cele care au probleme cu sarcina ... stiu ce inseamna asta din pacate...

...mult curaj si nu va pierdeti speranta !
Saptamana viitoare merg si eu la eco (am mai fost la 6 saptamani)...mi-e foarte frica ...sper sa fie totul in regula!
Nici pe mine nu ma mai dor sanii de o saptamana, dar am starea de greata permanenta...abia astept sa ajung la medic sa-mi spuna ca e bine
Aveti grija de voi sa nu raciti...la noi e foarte frig si ploua:(
9+