Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (3)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:

Anca buna ,
Ii stiu pe toti cei care au ajuns la Budapesta sau care au intentia sa ajunga acolo .
Cei care au fost si-au cumparat Vitanax in Ungaria ;
O sa ma interesez si daca aflu ceva concret iti voi scrie.
Stiu ca foarte curand inca o dna a prevazut sa ajunga la Budapesta .
O sa o intreb daca vrea sa-ti aduca un Vitanax ( va voi pune in legatura cand am o data precisa despre plecarea ei la Budapesta .
Deasemeni poti intreba la farmacii fiindca cred si in tara sunt unele care pot comanda produse afara , ori Ungaria nu este prea departe. Spun asta pentru ca eu am comandat aici Samento pentru cateva cunostinte din tara , desi Samento nu se gaseste efectif in farmaciile noastre , comanda a fost facuta de farmacie pentru Samento in Olanda si Artemisinin in Germania.
Trebuie numai sa astept cam 7-8 zile pana voi avea produsele comandate.

Mergi la inceput

Despre ce informatii este vorba cand te referi la dr Boszik ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Va rog mult sa imi raspundeti si mie care stiti cum pot omora capusa in casa si daca e posibil sa se prinda de noi. Eu mai am vreo 3 saptamani si nasc, sunt tare stresata ca nu stiu ce sa fac si cu Mihai daca sa ii dau sau nu antibiotic. Unii zic nu, altii da. Este adevarat ca ii trebuie 24-36 de ore ca sa scuipe ea subsatnta aceeea toxica? Nu stiu daca m-am exprimat corect. Va rog mult de tot sa imi spuneti, ca Mihai are doar 2 ani si nu i-as da antibiotic degeaba, mai ales ca nu a luat niciodata. Va multumesc frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura1713 spune:

Draga Maria,
Am primit in sfarsit rezultatele analizelor piticului meu. Deci, dupa cum am spus, ii facusem IgM care a iesit negativ, si apoi CPR pt borelia, care a trebuit trimis la o clinica in Germania (nu stiu sa iti spun de ce).
Rezultatul il copiez exact de pe buletin:
EDTA-Blut (1)
Borrelia burgdorferi DNA - negative
Method: "Real time"-PCR based direct detection of Borrelia burgdorferi-DNA;
Specimen:EDTA-Blood
Result: No detection of Borrelia burgdorferi-DNA in the investigated specimen.

E putin sa spun ca am rasuflat usurata... Sper ca nu degeaba, nu?
Pupici si sanatate

Laura si Rares 11.11.2007
O mamica recunoscatoare lui Doamne Doamne pentru minunea de copilas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Laura si eu zic ca nu degeaba. Multa sanatate la tot familionul
riloasa, nu-mi pot da seama cum poate fi pierduta o capusa in casa, ca din ce-am vazut eu 'merge', inainteaza, foarte incet. Sigur ca e posibil sa se fixeze, ea cauta de fapt mereu o gazda potrivita pentru a se fixa (caine, om, alte animale). Covorul sau mobila fara indoiala ca nu pot fi gazdele ei. Cred ca prin deratizare ai putea s-o elimini, altfel nu-mi vin idei cum.

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floric_ea spune:

Buna,

Am intrat pe subiect sperand sa citesc informatii despre boala.
Si pentru ca boala suna urat, as vrea sa imi spuneti, va rog, cam dupa ce sa ma uit si cat timp sa stau in garda.

fetita mea de 5 ani a luat o capusa de la padure (padurea din Branesti este plina de capuse btw) si eu am descoperit-o sambata pe 2 mai. a ciupit-o, era bine fixata (a resitat ea o ora si ceva intr-un bazin cu clor pe burta fii-mii deci a fost de-a dreptul campioana...). la locul ciupiturii acum nu mai are decat un mic semn (nah ca stiu eu). am dezinfectat, am dat vreo 2 zile cu triderm si mai mult nu m-a dus capul sa fac.

eu tot astept semne (care ma rog sa nu fie) si n-as vrea sa ma duc la pediatru inainte si nici sa ii dau preventiv antibiotice. acum exact nu stiu ce sa urmaresc (despre eritem am inteles, l-am vazut, nu are). daca imi puteti spune va rog, pe scurt, cta sa-mi fac o idee si sa stiu cand ma pot impacienta.

acum am prins ideea unde se fac analizele, eu sper si pediatrul nostru sa fie in tema si ma rog sa nu fie cazul de absolut nimic. ufff...

din cate am vazut e ff usor sa iei o capusa de pe oriunde. oare ne imbolnavim toti sau sunt destule cazuri cand sistemul imunitar lupta impotriva bolii (imi amintesc ca in copilarie aveam hobby prinsul capuselor de pe caini si omorarea lor - le luam evident cu mana...)?

sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Nu stiu daca poate spune cineva cat trebuit stat in garda pentru ca nu la fiecare boala trece prin cele 3 faze la modul evident. Sunt cazuri unde eritemul nu apare (sau nu este observat deloc), starea mai proasta cu simptone de raceala e luata drept raceala pe bune si apoi liniste...poate fi liniste si 10-20-chiar si 30 de ani...si cand incepe balul, ca sa zic asa, incepe.
Da, totul e de sistemul nostru imunitar. Acela e secretul. Bunicii si strabunicii nostru au lucrat pamantul secole sau au lucrat cu animale si nu s-a auzit de Neuroborelioza iar capuse au existat dintotdeauna. Ori n-au fost infestate ori noi suntem la pamant cu sistemul imunitar, ori amandoua!

Ce scriu eu si altii pe aici este pur din experienta proprie. Nu recomand nimanui sa ia antibiotice aiurea fara un rezultat evident!
Asta pentru ca daca exista cu adevarat borrelia, un tratament necorespunzator face infinit mai mult rau decat deloc, pana la un punct. Pana nu aveti rezultate concrete daca este borrelia sa nu, evitati pe cat posibil sa luati medicamente pe baza de cortizon.
Am mai zis-o si repet, reactiile Borreliei la tratamentul intensiv cu antibiotice, nu sunt usor de gestionat, de aceea luati legatura cu medicii, faceti presiuni sa va asculte ca nu bateti campii, sa va urmareasca si sa-si asume tratamentul dat si sa vada ca stiti despre ce vorbiti in acest caz si atunci datele problemei se vor schimba.
Multa sanatate.

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nico27 spune:

Buna,numele meu este Nico.Aseara am descoperit o capusa in capul fiului meu in varsta de 1 an si o luna.Nu stiu cat timp a avut-o,nu am vazut decat aseara,eu cred ca de ieri,am stat in gradina si ne-am jucat.M-am hotarat sa mergem la spital avand in vedere ca nu e vaccinat si are oricum o imunitate scazuta,se imbolneveste foarte des iar intr-o luna suntem programati pentru 2 operatii,la urechi si testicole.dar in drum spre spital m-am uitat in cap si nu mai era disparuse,am gasit-o in caciulita vie.Dr a spus sa o arunc in ghiuveta si asa am facut,acum cred ca trebuia sa o pastrez pentru analize,nu i-au dat nici un medicament si nici macar nu au dezinfectat locul.Parerea mea e ca o are de ieri,desi avea sapca in cap laq un moment dat tot isi aruca sapca,am crezut ca proteasteaza ca nu vrea sapca dar probabil acela a fost momentul cand la muscat.nu stiu daca a stat numai cateva ore credeti ca se mai desprindea singura?sau credeti ca a stat mult timp?era micuta si slaba.credeti ca a reusit sa muste?si stiti daca dauneaza cu ceva muscatura de capusa si anesteziiile generale?nu mai am liniste,dar cred totusi ca daca ar fi fost de mai mult timp as fi observat-o,sau poate nu.sau credeti ca doar dupa cateva ore se desprinde singura´ßva rog dati-mi un raspuns.va pup.

Mergi la inceput

Nico , pacat ca ai urmat sfatul dat de doctor .
Capusa trebuia pusa intr-un borcanel bine inchis si dusa la un laborator . Asta te-ar fi scutit de nenumarate intrebari si mai ales de stress.
Acum nu iti ramane decat sa urmeste schimbarile provenite in starea de sanatate a copilului , lucru foarte greu de realizat mai ales ca este destul de delicata .
Din cate stiu din experienta proprie si din marturiile altor persoane care au lyme si au trebuit sa aiba interventii chirurgicale , anestezia locala pune mici probleme , in sensul ca anestezicul "nu prinde " . Anestezia generala este ok .
Prietenii mei de pe forumul francez , pt copiii folosesc Samento de la Nutramedix , EPP ( extras din samburi de greph ) care sunt produse homeopatice . NONI este indicat in lyme si are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar .
Poti comanda produsele la farmacie .Ele pot fi administrate fara nici un fel de probleme fiindca nu au efectele negative ale antibioticelor dimpotriva fostifica sistemul imunitar .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NICA_MIHAELA spune:

Sunt amortita!!! Am citit pe nerasuflate toate paginile si mai ales povestea cutremuratoare a Mariei tocmai pentru ca sambata venind de la servici am avut parte de o experienta deloc incurajatoare.Fetitei mele de 7ani si 9 luni i s-a urcat pe piciorus o capusa micuta . A inceput sa tipe si a venit bunica si a indeprtat-o destul de repede . Nu cred ca apucase sa intre cu capul pentru ca nu am gasit pe piele urma ca ar fi ajuns sa traga sange.Era doar un puncticel aproape invizibil , pentru ca ieri mergand la GR.Alexandrescu sa nu fiu in stare sa mai localizez exact zona.Citind insa m-am ingrozit efectiv si cred ca voi merge sa ii fact testul de microscopie pe camp intunecat.Mai bine sa par paranoia si sa nu fie nimic decat toate cele citite.A si inca ceva am dat in toata curtea cu REGENT 200 .Este un insecticid destul de puternic .Nu stiu daca suficient de puternic. Apoi, pe catelusa noastra SISI am gasit doua capuse cam de dimensiunea unui bob de cafea si una imensa de dimensiunea unei boabe de fasole.Am tuns-o cu masina de tuns a sotului ( tuns e putin spus ma chelit-o efectiv) .Va tin la curent.Maria , numai respect pentru tot ceea ce ai facut . Cum va simtiti tu si mama ta? Multa sanatate pentru cei in suferinta.

Mergi la inceput