Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura1713 spune:

Mariuca, multumesc ca esti langa noi!
Multumesc si tie, Cris, de info!

O ultima precizare, va rog, ca sa fie si maimuta mea de minte linistita pe deplin:
Daca CPR-ul este negativ, mai trebuie sa fac ceva analize sau e sigur ca e ok?

Sanatate la toata lumea!

Laura si Rares 11.11.2007
O mamica recunoscatoare lui Doamne Doamne pentru minunea de copilas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Nica, mama mea a incetat sa mai sufere din noiembrie, anul trecut, in urma complicatiilor survenite datorita bolii Lyme.
Sper si ma rog sa nu mai treaca nimeni prin asta. Sa fie cunoscute riscurile si sa se stie mai multe despre prevenire si tratamentul pentru Lyme.
Din pacate sambata am fost la veterinar si i-am zis de capusele din curte, de capusa scoasa din botul catelusei mele iar raspunsul a fost dezarmant in continuare...
Oamenii astia chiar nu mai citesc nimic in plus de cand termina scoala?!
Am sa dau si eu cu Regent in toata curtea.

Laura, din cunostintele mele despre Lyme, daca PCR-ul e negativ e cert ca nu exista spirochete in organism.

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Mariuca draga, ma rog lui Doamne Doamne sa iti dea cel putin atata alinare cata oferi tu aici!
Cred ca ti-am lasat acum ceva vreme nr. meu de tel pe PM. Daca e in regula, as vrea sa te sun si sa ne vedem cand vin in TM. Tu hotarasti daca e ok sau nu.
Pupici, sanatate si credinta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragosvlasus spune:

Buna seara,
de 24 am stat si am citit cam tot forumul in ceea ce priveste muscaturile de capusa. Sincer am cam avut transpiratii reci....ma rog.
Sa va spun pe scurt ce am patit noi. Vineri seara (8.05.2009),dupa ce i-am acut dus fetitei mele (Ana Maria , 8 ani si 10 luni) am observat in spatele urechii stangi 2 noduli destul de mari si iritati. Bineinteles ca am intrat in alerta si am fugit la 23:30 la spitalul Grigore Alexandrescu sa vedem despre ce e vorba. Copilul nu prezenta nici un fel de alte simptome, dar de nici un fel. Am ajuns la camera de garda si a fost investigata de 2 medici rezidenti care erau de garda fara a afla absolut nimic despre cauza acelei iritatii. Am fost insa directionati catre sectia de ORL prentu un consult de specialitate.( medicii respectivi macar au avut taria sa recunoasca ca habar nu au despre ce e vorba). La ORL eu nu am fost primit a intrat doar sotia si i sa spus ca e posibil sa existe undeva o plaga pe scalp datorita unei ciupituri de insecta, zgarieturi , lovituri etc si ca trebuie supravegheata evolutia respectivilor ganglioni timp de 5 zile iar daca nu dispar sa revenim la consult.
Cu acestea si cu indoiala in inima am plecat acasa. A doua zi , sambata nodulii se prezentau fix la fel, simptome zero..asa ca am ramas fara raspunsuri doar f ingrijorati.
Duminica dimineata, surpriza totala, se trezeste pitica mea in niste tipete de toata frumusetea ca are un "gandac" in cap si ca ii e sila si frica de el...une e intreb, ea spune : l-am prins si l-am aruncat ca era scarbos. Unde e fata gandacul...l-am aruncat. DIn fericire era inca pe cearceaful unde dormise. Giciti ce era de feapt....o ditamai capusa bineinteles....
Am cautat imediat sa vedem de une a muscat si am pus capusa intr-un borcan care mi-a venit la indemana.
Muscatura aproape de crestetul capului, cam 3-4 intepaturi..fara inflamatie locala..una din muscaturi arta ca o taietura in forma de H cam de 1.5 /1 mm. ALte sipmtome in afara de panica nimic...
Am fugit ieri (duminica) la spitalul Victor Babes pentru un consult si am luat capusa in borcan cu noi. Doctorita de acolo ne-a prescris urmatorul tratament:

Cefuroxim 250 mg 1 /12 ore - 10 zile
Nurofen sirop 10 ml/ 2 ori pe zi - 10 zile
Ranitidina 1/2 pastile la 12 ore

nu stiu ce sa fac in continuare...am citit ce se poate intampla si suntem foarte ingrijorati. Oricum suntem decisi indiferent de evolutie sa facem si testele de sange necesare pentru a spulbera orice dubiu dar nu stim cand, si cat sa asteptam...mai mult ..imi e teama ca acest tratament sa nu ascunda cumva eventualele forme de manifestare.

Ma inteb daca nu cumva a fost muscata mai intai in spatele urechii unde au aparut acei ganglioni ( nu sunt cei limfatici ) iar apoi bestia a migrat spre zone mai "impadurite" ale capului.

Pe langa exemplarul de capusa in sine , am mai gasit ceva ce semana a cacareze, sa imi fie scuzata exprimarea...pe care le-am pus pe o lama si le-am analizat la un microscop de jucarie neavanad altceva mai bun la indemana. ( marescte intre 100 si 1200 de ori deci e destul fata de o lupa). Ceea ce am vazut seama a o carcasa chitinoasa sfaramata..de unde am gandit ca poate bestia a stat mai mult in capul fetitei si a trecut acolo un stadiu de evolutie ..cel de la nimfa la adult si si-a lepadat carcasa pe acolo. La strangere intre unghii respectivele "cacareze" erau casante si trosneau la apasare...

Sincer sunt f derutat iar asteptarea e dificila, daca cineva ne poate ajuta cu un sfat, o sugestie etc ...e binevenit.

Multa sanatate tuturor.

Mergi la inceput

Dragosvlasus, iti raspund eu, pentru ca vad ca nu e nimeni la ora asta aici, si stiu din proprie experienta ca asteptarea e f grea. Deci, ce am facut eu in situatie asemanatoare, tot la sfatul binevoitor al celor de aici: analiza de sange CPR (sau PCR) pentru borrelia. Noi am facut analiza la Bioclinica, i-au luat piticului meu 3 fiole (nu stiu daca zic bine) de sange, am platit aproape 300 ron, analizele au fost facute in Germania, rezultatul a venit in aprox o saptamana.
Mai mult, imi pare rau, nu stiu.
Va doresc sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nico27 spune:

Noi am fost azi la pediatra,mi-a spus foarte senina ca nu e nim ic periculos daca la muscat o capusa,exact ca in spital asa au zis si acolo.Fiul meu are simptome de gripa,nu stiu sa fie de la capusa sau o raceala?dr a spus ca o meningita se intalneste foarte rar iar borelioza se trateaza cu antibiotice si nu e nevoie sa-i fac teste de sange,dar voi astepta cele 6 saptamani si dupa le vom face.credeti ca daca capusa era mica si a iesit singura a reusit sa muster nu m ai am liniste da cand sa intamplat asta,mi-e foarte frica mai ales ca intr-o luna e programat pentru 2 operatii intr-o saptamana,de cand l-am nascut suntem numai intre drumurile de spitale,de ce nu sa suit pe mine nenorocita de capusa?de ce pe el?ce credeti ca e cu aceasta raceala?luni la programat pentru vaccin impotriva FSME,dar si asta e cu dus intors ca toate vaccinurile,sunt riscante.ce ma sfatuiti sa fac?aici in Austria se pare ca e luata foarte in serios riscul.nu iau in serios dar in schimb iti baga sub nas vaccinurile,e si asta o afacere.febra nu a facut deocamdata,37.6,nu stiu credeti ca e de la muscatura?la locul muscaturii nu se vede nimic,desi e putin mai dificil sa vad in par.nu mai stiu daer sunt disperata.daca ma duc la alt dr cu siguranta acelasi lucru il va spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Nico, nu vreau sa te panichez deloc dar sincer, da, eu cred ca 'raceala' e reactia organismului la ce s-a intamplat. Cand iti mai spun medicii ca 'se intalneste foarte rar' spune-le asa: la ruleta ruseasca de unde stii cand vine glontul pe teava?! sau stii?!
Cred ca poti face vaccinul pentru FSME ca asta evolueaza mult mai rapid si sa fie protejat si apoi, dupa operatie sa faci analiza pentru Lyme. Multa putere, curaj si succes la operatie

E important ca vad ca sunt observate foarte rapid cazurile asa incat puteti actiona rapid. E tare important asta. Dupa ani de zile, daca n-ai vazut capusa, nu stii de la ce ti se trage si e ca si cum ai cauta acul in carul cu fan.

Dragoslasus, putea fi fixata acolo de la inceput si eritemul sa fie unul migrator. Oricum nu mai conteaza acum unde a muscat prima data, in clipa asta ca sa te linistesti si tu putin ia partea buna a lucrurilor - ai vazut-o, stii ca ai ceva de facut sa fie totul ok, da?!

Simptome nu apar imediat, decat eritemul si acela nu in toate cazurile. Simptomele te poti astepta dupa cateva zile bune sa apara si asta iarasi e functie de sistemul ei imunitar.
Tratamentul e insuficient trebuie sa-ti spun. Ciclul evolutiv la spirochete e de 4 saptamani, ar fi bun un tratament de 4-6 saptamani care sa acopere toate fazele dezvoltatii. Da, stiu, e mult. Eu aveam probleme mari in procurarea antibioticelor cu tot cu reteta la asa durata mare. Tratamentul acesta intensiv cu antibiotice trebuie facut sub supraveghere medicala si in ciuda parerilor ce le auzi prin farmacii ca dupa 7 zile nu mai are rost sa fie facut, nu e asa.

Fa-i dupa aproximativ o saptamana, 10 zile un PCR la Bioclinica sau Synevo (cred ca si ala e in Bucuresti) si apoi vorbim. Pentru voi microscopia pe camp intunecat cred ca-i prea complicata de facut.
E relevanta si PCR-ul asa ca in cazul vostru va recomand ala sa-l faceti. Sangele se trimite in Germania la analiza pentru ca cei de acolo au reactivii necesari.

Laura, probabil ca l-ai trimis, scuza-ma, au fost multe mesaje despre Lyme si nu mai stiu. Sigur ca daca vii in Tm ne putem vedea, de ce nu?!

In iarna a stagnat subiectul la greu, cum a dat caldura si au iesit scarbele vad ca-i destul de activ iarasi. Nu pot sa nu ma intreb cata lume o fi patind asta si nu stie nimic.

Aveti grija de voi

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Maria multumesc foarte mult.
Acum mergem sa o vada si medicul ei de familie. Chiar sunt curios ce zice. In caz de infectie cu FSME ar fi trebuit sa apara ceva reactii de vineri pana azi ?

Sigur o sa facem o analiza PCR ( CPR) probabil la Synevo.
Si indiferent ce zic doctorii cred ca prelungesc eu tratamentul la 4-5 saptamani doar ca sa dormim linistiti cu toti.

Merge sa ii dau imunostimulatoare sau imunomodulatoare ( ficat de rechin) + multivitamine + antibacteriene naturale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NICA_MIHAELA spune:

Maria, am luat legatura cu Claudia din TG.Mures aseara dupa ce toata ziua am scris pe mes si mi-a dat numerele de telefon de la clinica de infectioase de acolo si am vb cu dr.Brandusha Tzilea care , dupa ce i-am povestit suspiciunea mea cu privire la ce s-a intamplat imediat mi-a spus sa-i dau fetei Augmentin 625 mg , dicarbocalm ptr a nu irita stomacelul si glicerina boraxata daca face afte bucale.A inca ceva tratamentul trebuie sa-l fac 7 zile dupa care dupa alte 7 zile sa merg sa fac analize testul ELISA -IGM pentru Borelia. Analiza microscopica pe camp intunecat mi-a zis ca nu e cazul inca (ca cica am citit prea mult pe internet) .Apropo de Regent 200 , vezi ca am inteles ca nu se mai fabrica si de la farmacia veterinara mi-au dat FENDONA.Cica e la fel de bun dar o fiola o puiin 500 ml apa.Aseara toata casa mea era data cu puf.Inca ceva te rog sa ma ierti , cred ca pasajul in care povesteai de mama ta ,mi-a scapat . .Multumim ca esti langa noi toti.

Mergi la inceput

Acum am ajuns de la medic acasa. Pitica a vrut neaparat sa mearga la scoala sa mai prinda ultimele 2 ore...asae ea nu are nici o absenta in 3 ani, cred ca astea sunt primele 2 ore care le lipseste.

Paradoxal doctorita nu a luat de loc in joaca ce sa intamplat dar era foarte confidenta ca nu exista reactii momentan si copilul se simte f bine.
Cu ganglionii de dupa ureche nu sa pronuntat. Nea prescris analiza si deja am fost si i-a recoltat sange in dimineata asta. Sper ca joi sa avem rezultatele si am sa le postez poate sunt de folos si pentru altii ( macar ca probe ce trebuisc facute).Printe analize am observat si Proteina C Reactiva ( asta e PCR?, adica se face si in Romania ? sau trebuie obligat trimis in Germania ? )

Pitica mea e in forma oricum si sper sa nu mai apara altceva.

Sanatate multa tuturor!

Mergi la inceput