Cat se mai da la ingrijitoarele de la cresa?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Hmm.
Te inteleg perfect xxxwoman.
Stiu cum e sa vrei sa afli ce face piticul tau la gradi si toata lumea sa-ti intoarca spatele; toti sunt f ocupati (oare de ce?), cand intrebi ceva, sunt suspiciosi ca de ce intrebi...
Unde mai pui ca noi suntem la gradi particulara si ar trebui sa fie toti numai lapte si miere, ca doar din banii parintilor isi iau salariile.
Si cred ca singura solutie e sa schimb gradinita caci astfel de oameni nu se schimba (poate numai daca sar cu cadourile, ceea ce nu mi se pare normal mai ales ca platesc si taxa destul de mare).

Stiu cum e sa ti dea copilul la usa de catre ingrijitoare, de parca copilul ar fi o marfa, si sa nu-ti spuna nimic despre copil, iar daca mai ai si tupeul s-o deranjezi pe educatoare devii persona non grata; mai au putin si deschid un ghiseu pe unde sa ti-l livreze. E de ras si in acelasi timp de plans.

Si toate aceste asa-zise probleme (care n-ar exista daca ar fi COMUNICARE intre personalul gradinitei si parinti) se rasfring indirect asupra copilului.

Chiar sunt curioasa sa aflu cum sunt lucrurile in alte gradinite si mai ales in cele particulare.
Am ajuns la concluzia ca educatoarea e cea mai importanta, nicidecum gradinita si daca as gasi o educatoarea inimoasa, careia sa-i pese de copii si sa fie vesela (ca m-am saturat eu de mutre acre), imediat mi-as duce copilul acolo.

Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Eu inteleg situatia foarte simplu:dai,primesti ceva in schimb,ceva poate in detrimentul altuia.
Eu la gradi nu am dus decat flori la inceput,8 martie si sfarsit de an.La scoala vom incerca aceeasi schema.Ma incapatanez sa cred ca la un moment dat se va termina cu goana dupa favoruri si se va intelege ca e mai bine sa stii adevarul :copilul este de nota x ca sa poti sa remediezi ceva in timp util daca sunt probleme sau sa-l indrepti spre un domeniu care i s-ar potrivi.
Si revenind la cresa:de obicei,dimineata copiii urla cand pleaca parintii ,cel putin in prima perioada.Prezenta mamei nu ar face decat sa dureze scandalul mai mult.
Ne ascundem dupa chestia cu mentalitatea,dar ,pentru ca mentalitatea sa se schimbe,trebuie sa facem si noi ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Da,Betiana,exista si constiinta profesionala ,dar parintii prefera sa dea vina pe faptul ca nu au dat/dus cadouri /bani pentru eventualele probleme scolare ale copiilor lor.E mai comod asa.Si desigur doar "sistemul " este de vina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Citat:
citat din mesajul lui xxxwoman

Citat:
citat din mesajul lui LiliaToma

Cred ca subiecte din astea au fost zeci.. si de fiecare data s-a ajuns la un fel de dispute.

Asa e in Romania? Nu, asa faceti voi parintii sa fie Romania! De ce trebuie sa le platesti sau sa le dai cadouri ca sa se ocupe de copilul tau? Eu asta nu inteleg. Daca nu esti multumit de atitudine, daca ti se par reci si distante, vino intr-o zi seara, sau in timpul pranzului cand dorm copiii si stai de vorba cu ele, intreaba-le tot ce te intereseaza si insista asupra raspunsurilor. Cere! sa isi faca meseria, sarcinile de serviciu! Pentru asta s-au angajat, deci e datoria lor! Cate intrebari pe zi le pui Doamnelor cand duci sau iai copilul de la gradi? Cat ai insistat ca sa ti se raspunda? Daca imi spui ca in fiecare zi ai repeteta intrebarile dimineata si seara si nu ti s-a raspuns..

Eu mor cand aud mamici care le cumpara cadouri lunar ca sa se poarte frumos cu copilul. De ce? Nu trebuie sa se poarte frumos zi de zi?
Da, eu am dus la cresa cate un cadou de sarbatori si cand am plecat de la cresa, ca si multumire, pentru ca asa am simtit la final.. atat.
De bani nici gand..

"Eu mor cand aud mamici care le cumpara cadouri lunar ca sa se poarte frumos cu copilul. De ce? Nu trebuie sa se poarte frumos zi de zi?" RASPUNS: - Ba da, trebuie sa se poarte frumos zi de zi, dar tocmai pentru ca nu se poarta ....

Tocmai pentru ca nu se poarta frumos, ce? Le rasplatesti, nu? Le zici, ia, sa va dau si o bomboana daca tot nu va purtati frumos.
Asa cum au mai zis fetele, auzi in stanga si in dreapta ca asa e mentalitatea, dar cati incearca sa o schimbe? De ce nu fii tu prima de acolo din cresa care sa ceara si sa impuna respectul fata de parinti si fata de copil ca asa le sunt obligatiile? Eu tot nu pot sa cred ca te-ai dus zi de zi la ele intreband si ele nu ti-au raspuns. Eu as fi deschis usa si as fi zis: nu plec de aici pana nu aflu totul despre copilul meu... ai facut-o? tot nu ti-au raspuns?

Lilia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ela2001
si daca as gasi o educatoarea inimoasa, careia sa-i pese de copii si sa fie vesela (ca m-am saturat eu de mutre acre), imediat mi-as duce copilul acolo.

Cu mici exceptii, uite la cresa de stat Tohani, doamnele sunt niste dragute, sunt deosebite.. Doamna Adela de la grupa mare sta si in cap cu ei, am gasit-o mereu zambitoare desi obosita, si poate chiar mi-a povestit mai multe decat am intrebat despre copil. Doamna asistenta sefa a fost mereu o persoana deosebita cu oricine.. deci se poate..
Am plecat cu regret de acolo,in timp o sa va spun si despre gradi cum e..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xxxwoman spune:

Ma bucur ca intr-o masura sau alta suntem intelese, unele dintre noi ...Stim fiecare dintre noi care e ideea dar se pare ca a discuta in contradictoriu e o virtute. Nu draga, nu le rasplatesc ca se poarta cum se poarta si cred ca ai inteles perfect ce am vrut sa spun. Le rasplatesc, sau platesc daca vrei sa aflu informatii despre copilul meu, e vreo problema atata timp cat o fac pe banii mei? Lasa-ma pe mine cu mentalitatea asta de curca (sau , pardon, maimuta, daca va caracterizeaza una stfel de vocabular) daca o am, nu ma determini tu sa ma schimb oricum, iar discutiile in contra-sens nu-si au rostul. Nu spun ca ma dau pe spate discutiile de la cresa, in care mamicile imi spun ca vai, ce greu e pentru "doamne", ca au salarii de 5 milioane 700... Nu pun botul la asa ceva, nu ma impresioneaza...dar sunt constienta ca in acest caz muncesc exact cat pentru cei 5 milioane sau poate nici atat.
Pe mine nu ma intereseaza de ce unii si altii platesc bonele cu 10 , sau 15 milioane pe luna (sincera sa fiu nu mi se pare o suma tocmai mica), plus bonusuri la zile festive, plus atentii ca sa fie bona mai mieroasa...Oare nu tot unele din voi le-au invatat asa? Hai sa nu judecam... Inainte bona avea pregatire de specialitate,era educatoare sau pedagog.... acum bona e o oarecare, cu sau fara scoala, care eventual sa aiba experienta cresterii unui card de copii. Sincer mi-as dori sa-mi pot permite una, careia sa stiu ca ii dau cat ii dau (pana aici nu pot spune decat ca voi ati facut preturile, nu?) doar sa aiba grija de copilul meu si nu de altii 15 pe langa... Din pacate nu se poate inca...

Ela, imi pare rau sa aud ca aceste situatii se intalnesc si la gradinitele particulare... Se vede clar ca nu mai merge nimeni pe principiul "Dai un ban dar stai in fata". Trist...

Nu vreau eu sa fiu vreo revolutionara (cel putin nu azi, sunt gripata si abia respir...de gandit nici nu poate fi vorba:D) a sistemului. Faceti voi greve, mergeti voi pana in panzele albe pentru copiii vostri, puneti voi ambii bocanci in prag. Eu am obosit sa lupt cu sisteme si mentalitati. (Sa fac referire la subiectul in care mamici ca voi intrebau intr-un subiect cum sa faca sa scoata avizul de intrare in colectivitate a copilului fara sa faca efectiv analizele? Eu zic ca asta e o problema cu adevarat grava... eu ma consider rezonabila).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

noi ca si parinti gresim cand ne preocupam ce ii dam doamnei ,ce i luam....credeti ca se poarta mai bine asta e de fatadava spun sigur

lucrez in invatamant cu copii cu diferite deficiente iar parintii nu au posibilitati financiare si niciodata nu ne am purtat rau cu copii ne facem datoria asa ca,......cum i ati invatat asa ii aveti

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui xxxwoman

e vreo problema atata timp cat o fac pe banii mei?

Da, e o mare problema, pentru ca tu ii inveti asa ( cum a spus si Cosmi) si ele vor cere si vor astepta si de la altii... probabil inaintea ta a fost un parinte care gandea ca si tine si de asta isi permit sa se poarte acuma la fel si cu tine si cu alti parinti...

Citat:
citat din mesajul lui xxxwomanLasa-ma pe mine cu mentalitatea asta de curca (sau , pardon, maimuta, daca va caracterizeaza una stfel de vocabular) daca o am, nu ma determini tu sa ma schimb oricum, iar discutiile in contra-sens nu-si au rostul.

Eu nu te-am jignit absolut cu nimic din cate stiu si nici nu am avut scopul sa discut in contradictoriu. M-am straduit sa raspund chiar la intrebare, doar ca m-am intins in explicatii: ai intrebat cat se mai da, cred ca e clar din ce am scris ca: nu se da nimic!Am adus destule argumente, dar daca tu ai vrut sa gasesti un umar pe care sa plangi, fara sa ti se spuna cu adevarat o parere, atunci ai gresit titlul subiectului... trebuia sa scrii " vreau sa dau spaga! sustineti-ma" si crede-ma ca nu intram sa scriu nici o parere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

e la 13? la ce grupa?

Citat:
citat din mesajul lui tedita

Fetelor care aveti copii la cresa! ajutati-ma va rog sa imi spuneti cat se mai da: eu am baietelul de doua zile la o cresa din Bucuresti si sunt destul de suparata pe faptul ca doamenle de acolo( care au grija de copii) sunt atat de reci si distante, nu spun despre copil ce face ziua, cum se acomodeaza, iti cer doar sa il expediezi dimineata la usa ca pe un obiect si gata: sa pleci! poate ele sunt obisnuite dar eu ca mama nu pot fi asa nepasatoare. M agandesc ca trebuie sa le dau ceva: stiu ca sunt doua doamne dimineata si apoi se schimba inca doua dupa amiaza. Mai este si o asistenta care se tot plimba pe acolo( se pare ca ar fi sefa lor). Nu am idee cat trebuie sa le dau dar este clar ca asteapta " daru".Asta este tara in care traim, nici in 100 ani nu se va schimba mentalitatea la gradinite/crese de stat.

dolores si David Cristian -22.11.2006-

"Planteaza un cuvānt de iubire adānc īn inima unui om. Hraneste-l cu un zāmbet si cu o rugaciune si priveste ce se īntampla."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xxxwoman spune:

Eu nu te-am jignit absolut cu nimic din cate stiu si nici nu am avut scopul sa discut in contradictoriu. M-am straduit sa raspund chiar la intrebare, doar ca m-am intins in explicatii: ai intrebat cat se mai da, cred ca e clar din ce am scris ca: nu se da nimic!Am adus destule argumente, dar daca tu ai vrut sa gasesti un umar pe care sa plangi, fara sa ti se spuna cu adevarat o parere, atunci ai gresit titlul subiectului... trebuia sa scrii " vreau sa dau spaga! sustineti-ma" si crede-ma ca nu intram sa scriu nici o parere.

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

[/quote]

In primul rand subiectul nu a fost deschis de mine, acelasi lucru ca si tine am facut si eu - mi-am dat o parere... ca difera de a altora e si normal pana la urma. Apropos, chiar sunt impotriva spagii si nu sar cu pachetelul fara motiv, dar cand se impune plec capul si dau. Cam atat am avut de spus, imi pare rau ca am nascut controverse....

Mergi la inceput