Cat se mai da la ingrijitoarele de la cresa?

Cat se mai da la ingrijitoarele de la cresa? | Autor: tedita

Link direct la acest mesaj

Fetelor care aveti copii la cresa! ajutati-ma va rog sa imi spuneti cat se mai da: eu am baietelul de doua zile la o cresa din Bucuresti si sunt destul de suparata pe faptul ca doamenle de acolo( care au grija de copii) sunt atat de reci si distante, nu spun despre copil ce face ziua, cum se acomodeaza, iti cer doar sa il expediezi dimineata la usa ca pe un obiect si gata: sa pleci! poate ele sunt obisnuite dar eu ca mama nu pot fi asa nepasatoare. M agandesc ca trebuie sa le dau ceva: stiu ca sunt doua doamne dimineata si apoi se schimba inca doua dupa amiaza. Mai este si o asistenta care se tot plimba pe acolo( se pare ca ar fi sefa lor). Nu am idee cat trebuie sa le dau dar este clar ca asteapta " daru".Asta este tara in care traim, nici in 100 ani nu se va schimba mentalitatea la gradinite/crese de stat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ingrijitoarele de la cresa unde a fost fetita mea nu au primit in niciun caz bani, m-au refuzat categoric cand am incercat sa le dau, in primele zile de cresa. Au primit cu placere cutii cu bomboane de ciocolata, pachete de cafea, pachete cu cosmetice, chestii de genul asta.

La gradinita la fel, de Craciun, de 8 Martie le mai duceam cate o cutie de bomboane de ciocolata, sau ceva de acest gen.

Gandeste-te ca dimineata vin copii dupa copii, unii plang fiind in primele zile si ele trebuie sa se ocupe de cei din sala de clasa, nu pot sta cu tine de taclale pe hol. Mai degraba incearca sa le descosi despre copilul tau seara, cand vii dupa el. Daca vii seara printre ultimii sunt mai putini copii, mai mica nebuneala si vei putea sa le intrebi una-alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xxxwoman spune:

Da.... din descrieri parca vorbesti de Titan II.....o si vad pe asistenta sefa pe holuri... Nemultumirea asta cu neinformarea in ceea ce priveste ce face copilul peste zi am avut-o si eu...si o am inca... Cred ca ele sunt obisnuite cu atitudinea asta, noi mamele stim cat suferim cand ii lasam acolo... mie imi vine sa mor, sa ma angajez femeie de serviciu in zona numai sa stau langa el... Sa stii ca nu am incercat sa le dau bani, desi am fost tentata. Pana acum a mers cu cafea si ciocolata... dar uneori aveam impresia ca s-ar fi asteptat la mai mult.... Oricum, comportamentul nu s-a schimbat nici dupa aceea, asta ca sa-ti faci o idee.

Pana la urma le-as da si bani numai sa se ocupe de copil, chiar daca ma ajunge cat un sfert sau o jumatate de bona.... Asta nu inseamna sa il tina in brate toata ziua, dar cel putin sa-l schimbe la timp, sa aiba grija sa manance, si tot asa... Parca n-as vrea sa le invat cu narav... in plus de asta daca as vedea ca au tragere de inima si fac le-as da de placere, dar sa le dau sa faca....mi-e ca se obisnuiesc asa, si=apoi sa te tii cat cari la cresa in fiecare zi sau saptamana....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Cred ca subiecte din astea au fost zeci.. si de fiecare data s-a ajuns la un fel de dispute.

Asa e in Romania? Nu, asa faceti voi parintii sa fie Romania! De ce trebuie sa le platesti sau sa le dai cadouri ca sa se ocupe de copilul tau? Eu asta nu inteleg. Daca nu esti multumit de atitudine, daca ti se par reci si distante, vino intr-o zi seara, sau in timpul pranzului cand dorm copiii si stai de vorba cu ele, intreaba-le tot ce te intereseaza si insista asupra raspunsurilor. Cere! sa isi faca meseria, sarcinile de serviciu! Pentru asta s-au angajat, deci e datoria lor! Cate intrebari pe zi le pui Doamnelor cand duci sau iai copilul de la gradi? Cat ai insistat ca sa ti se raspunda? Daca imi spui ca in fiecare zi ai repeteta intrebarile dimineata si seara si nu ti s-a raspuns..

Eu mor cand aud mamici care le cumpara cadouri lunar ca sa se poarte frumos cu copilul. De ce? Nu trebuie sa se poarte frumos zi de zi?
Da, eu am dus la cresa cate un cadou de sarbatori si cand am plecat de la cresa, ca si multumire, pentru ca asa am simtit la final.. atat.
De bani nici gand..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui LiliaToma

Cred ca subiecte din astea au fost zeci.. si de fiecare data s-a ajuns la un fel de dispute.

Asa e in Romania? Nu, asa faceti voi parintii sa fie Romania! De ce trebuie sa le platesti sau sa le dai cadouri ca sa se ocupe de copilul tau? Eu asta nu inteleg. Daca nu esti multumit de atitudine, daca ti se par reci si distante, vino intr-o zi seara, sau in timpul pranzului cand dorm copiii si stai de vorba cu ele, intreaba-le tot ce te intereseaza si insista asupra raspunsurilor. Cere! sa isi faca meseria, sarcinile de serviciu! Pentru asta s-au angajat, deci e datoria lor! Cate intrebari pe zi le pui Doamnelor cand duci sau iai copilul de la gradi? Cat ai insistat ca sa ti se raspunda? Daca imi spui ca in fiecare zi ai repeteta intrebarile dimineata si seara si nu ti s-a raspuns..

Eu mor cand aud mamici care le cumpara cadouri lunar ca sa se poarte frumos cu copilul. De ce? Nu trebuie sa se poarte frumos zi de zi?
Da, eu am dus la cresa cate un cadou de sarbatori si cand am plecat de la cresa, ca si multumire, pentru ca asa am simtit la final.. atat.
De bani nici gand..

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Ai dreptate,Lilia,in orice relatie de acest gen este cineva care da pentru a obtine ceva si cineva care primeste.Din punct de vedere juridic,ambele parti sunt vinovate.Din pacate,in RO ,mentalitatea nu s-a schimbat desi intr-un fel generatiile s-au mai schimbat.
Nu ,nu asa este neaparat in RO,doar ca multi parinti navalesc cu tot felul de cadouri din ce in ce mai scumpe incercand sa cumpere favoruri pentru copilul lor.Mama mea,care lucreaza in invatamant,este iritata de multe ori de insistenta unor parinti.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui LiliaToma

De bani nici gand..

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Eram convinsa ca se va ajunge si la manifestarea unei atitudini de genul asta. Eu cred insa ca suntem toti constienti ca da, asa este in Romania, fie ca ne place noua sau nu. Nu sunt nici eu adepta atentiilor de niciun fel si chiar apreciez oamenii aceia care nu accepta desi se intalnesc din ce in ce mai rar... Eu cred ca fiecare din voi pus intr-o situatie similara afirma ca nu, Doamne fereste, el nu da spaga sau atenii cand de fapt cara la fel ca oricare altul... Si stii de ce? Pentru ca sunt copii nostri si pentru ca ne doare sulfetul pentru ei. Nu cred ca exista macar o mama care sa se fi dus la maternitate incrancenata - eu nu dau nimic, eu sunt cea mai corecta! Si hop, intr-un moment realizezi ca totul depinde de antestezist, sau de medicul care te asista... si realizezi de fapt rolul pe care oricare din ei il are in viata ta, sau a copilului tau...

Am azi una din zilele atat de proaste incat nu reusesc sa ma exprim mai mult decat infect din pacate. Atrag atentia ca subiectul era legat de "cat se mai da" mai mult la modul de sugestie "ce mai da unul-altul..." nu "ce parere aveti despre spaga?"

"Eu mor cand aud mamici care le cumpara cadouri lunar ca sa se poarte frumos cu copilul. De ce? Nu trebuie sa se poarte frumos zi de zi?" RASPUNS: - Ba da, trebuie sa se poarte frumos zi de zi, dar tocmai pentru ca nu se poarta .... Nu are rost sa mori pentru asa ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

:P Eu sunt mama aia incrancenata si hop am nascut acum un an si 4 luni fara sa dau nici macar un leu.
Am pretentia sa trec prin gradinita si scoala la fel, dar cu asa o concurenta cred ca le dau dracu de principii. Dar macar sa facem un mercurial la intrarea in gradinita: azi mamica cutare a adus 4 pachete de cafea si 4 ciocolate. Da cineva mai mult? Da, super! Maine ridicam licitatia la sticle si bijuterii de argint. La sfarsit de an, din recunostinta va asteptam cu autoturisme. Da asa e romania, plina de oameni... ca abia ce mi-au dat avertismentul jos din frunte ca am facut pe unii maimute...

Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Incerc sa n-o iau personal... Eu nu ma refer la a da la gradinita sau la scoala pentru note mai mari, roluri de printisor in serbarea de sfarsit de an, intrat la liceu sau la facultate... Ma refer strict la a da pentru a avea grija de un copil care oricum nu stie sa spuna ca e ud sau murdar, ca ii e sete sau somn....Mie mi se par situatii diferite, pentru ca in acest caz vorbim exact de copiii prea mici pentru a avea cat de cat grija de ei singuri....Fiecare face cum vrea in fond, doar nu am pus un pistol la cap nimanui sa-mi urmeze principiile...eu fac doar ce simt.

Probabil la un moment dat cand o sa fie piticul meu mare o sa uit totul si o sa-mi permit sa sar cu gura pe forum si sa ridic placuta cu "asa nu!" in fata unor mamici la fel de diperate ca si mine...
Off-topic: Mama a murit dupa 2 luni dupa ce a fost externata dintr-un spital tocmai din motivul ca n-am dat.....E greu sa traiesti cu intrebarea - "Ce-ar fi fost daca?....."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ce-ar fi fost daca ce? Si tata a murit dar inainte de a i se spune mamei ca nu e operabil pentru ca oricum moare in cativa ani i s-a cerut spaga de rigoare care nu i s-a mai dat inapoi. Eu ma intreb ce-ar fi daca nu ar da nimeni.
Nu te amagi ca nu vei da pentru note mai mari sau roluri de printisor. Insasi atentia asta sporita de care vorbesti este in detrimentul altui copil, care poate nici el nu stie sa zica una alta. Te-a intrebat cineva daca ai insistat cu vorbitul cu educatoarele si nu ti s-a raspuns. E adevarat ca probabil vorbitul e la indemna oricrei mame care are copilul in grupa cu al tau.
Ma rog, nu se schimba nimic indiferent cat sar eu cu gura pe forum, dar macar pot sa spun ca eu nu dau. Pana una alta eu am probleme mai grave cu gradinita acum

Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

:D Bafta la gradinita, ce sa spun... Si ca sa=ti si raspund, da, am tot incercat sa vorbesc cu doamnele... Uite ca azi au fost mai comunicative ca sa zic asa, din simplu fapt ca piticului i-a fost rau, voma...si tot tacamul...Cam de asta cred ca e nevoie pentru a-si face timp sa schimbe 3 vorbe, pentru ca altfel stau in pragul usii si iti arunca 3 vorbe in graba... E posibil ca la finalul programului sa fie altfel, inca n-am apucat sa-l las pana la finalul programului... ii las o perioada de adaptare.

Atentia sporita e chiar normala avand in vedere rolul meu de mama. Si sunt convinsa ca nu are cum sa fie in detrimentul unui alt copil, nascut si el de o mama, de asemenea.... Nu e o atentie sporita in ce priveste cadourile pentru asistente, ingrijitoare sau ce-or fi (am si spus de altfel ca n-am dat decat obisnuita cafea si o bomboana acolo) ci pentru copilul meu in fond si la urma urmei...

Despre subiectul cu mama nu-si are rostul sa discutam, cel putin aici, situatiile nu sunt similare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Parerea mea este ca mentalitatea atat de bine inradacinata ca daca nu dai nu primesti nimic in schimb, nu se va schimba multe generatii de acum incolo.Perpetueaza chiar prin noile generatii care vin. Eram in spital, cand pacientii se intrebau cat sa-i dea rezidentului.Rezidentul care primeste spaga se va obisnui cu ea si i se va parea normal sa o ia, pentru ca viata este scumpa si salariul infim. Orice mama vrea sa-i fie ingrijit copilul cum trebuie la cresa si ca sa fie sigura ca i se va acorda atentie aduc mici atentii. Da, e un fel de concurenta. Cine da mai mult. Dar sunt mamici care nu au o situatie materiala deosebita. Daca exista constiinta profesionala, eu cred ca si fara a primi nimic ( poate un zambet si o imbratisare) toti copilasii vor avea parte de ingrijire.

Mergi la inceput