Topic - legislatia muncii, pensii,contracte
Raspunsuri - Pagina 9
dianalaura spune:
Buna ziua.
Baiatul meu face 2 ani pe 14 mai, iar eu trebuie sa ma intorc la serviciu cu data de 15 mai. Trebuie sa mai fac cerere de reintoarcere la serviciu sau contractul meu de munca se reia de la sine, nefiind necesar acest lucru?
diana de IANIS STEFAN 14 mai 2007
Piscotel
Torturi
inginera spune:
buna ziua ,am si eu o nelamurire,incepand din ianuarie 2009 adminstratorul firmei la care lucrez a modificat salarizarea pe contractul de munca ,a trecut doar 2 ore pe cartea de munca cu un salar de 150 ron(cica pe perioada limitata din cauza crizei si sa nu ne dea in somaj),treaba asta m-ar afecta in cazul in care raman insarcinata si ar trebui sa primesc indemnizatie pt cresterea copilului?chiar daca e pt o perioada scurta ,sa zicem 3-4 luni?
marius spune:
dianalaura - DA
inginera - NU
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
miruta spune:
Buna seara!
Am si eu nevoie de un sfat pt tatal meu.Firma la care lucra a facut disponibilizari si tatal meu a ajuns inevitabil la somaj(a reusit abia in ultima zi sa-si depuna actele ca-l tot amanau cu actele cei de la firma).Problema este alta :nu a primit nici acum salariul pe ultimele 3 luni(mai bine de 50 mil),a tot sunat la firma si-l tot duc cu vorba ca nu au bani momentan,ca nu au uitat ca au sa-i dea bani dar ca momentan nu se poate.Unde trebuie sa mearga sa faca reclamatie sau cum sa procedeze in cazul acesta(am inteles ca ITM-ul nu se baga intre angajat si angajator,cineva ne-a zis sa facem reclamatie la protectia muncii ,mai ales ca tatal meu nu a avut semnata fisa de protectia muncii).Multumim anticipat!
Mirela 35+ minunea mea Antonia Maria
Jurnal de bebe strumf
NOI
bombonika mea
ioanaalice spune:
hello! nu stiu daca pe sunt pe topicul care trebuie, dar daca tot se discuta despre pensii vin si eu cu o problema/intrebare: urmeaza sa infiintez o asociatie (profesie liberala - nu comerciala) in care eu voi fi si administrator. Am inteles ca sunt obligata sa platesc o contributie la CAS (nu CASS). Contributia asta este (cica!) aprox.30%. Dar din anume? venit brut, venit net? exista un plafon minim sau maxim?
Multumesc anticipat.
ioana, mama lui Mihai
http://family.webshots.com/photo/2264295990103287451VZFvvq
adi2003 spune:
La revenirea din CIC a unei salariate, se poate reduce norma de la 8 ore la 2 ore si implicit salariul (fiind la minimul pe economie) cu acordul partilor?
Prim urmare la data incetarii suspendarii contractului de munca se face act aditional de revenire la locul de munca, act aditional de modificare de norma (de la 8ore/zi la 2 ore/zi) si unul de reducere a salariului la minim pe economie aferent normei si functiei ocupate?
lulu_boches spune:
Buna ziua
Am si eu o problema. Pe data de 08.05.09, am vb cu patronul firmei si i-am spus ca nu mai vreau sa lucrez la el.Mi-a spus ca incepand cu 11.05.09, sa-mi depun cerere de concediu (17 zile).Zis si facut, doar ca in 15.05.09, am fost instiintata acasa, ca cererea de co nu a fost aprobata drept pt care se desface contractul de munca indisciplinar.Am fost chemata la firma sa discutam, doar ca nu am ajuns la ora la care m-i s-a cerut asa ca patronul nu a mai vrut sa dicute cu mine.
Ce e de facut? Cum si cand imi voi primi drepturile banesti?
Impreuna pentru Emma
dinedana spune:
Buna Marius!Sunt o mamica de bebe de 11 luni, dar nu am stat cu copilul acasa decit perioada postnatala neintrind deloc in CIC.Mai nou in firma in care lucrez se fac disponibilizari "cu acordul partilor" si nu cred ca voi scapa de aceasta "placere".
Intrebarea mea este :daca ma trezesc cu hirtia in fata si refuz sa semnez, pot intra in CIC pina face copilul 2 ani?Dar au voie conform CCM sa-mi faca chestia asta?
marius spune:
Poti sa intri in CIC. Cred ca este mai convenabil in acest caz decat somajul. Da au dreptul sa faca disponibilizari dar NU cu acordul partilor Acordul partilor inseamna ca AMANDOI ati convenit in egala masura sa intrerupeti relatia contractuala. Ceea ce imi spui tu suna mai degraba unilateral.
Despre ce hartie in fata spui? Detaliaza ca nu inteleg.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
dinedana spune:
o foaie A4 in care esti instiintat ca de la data de.. incetezi sa mai existi in firma.
Nu spun nume dar este o mare companie farmaceutica, iar seful iti spune sa semnezi.
Au fost cazuri care nu au vrut si sunt tinuti la munca pe minimul pe economie fara bonusuri si sporuri pina cind probabil isi vor da demisia de buna voie.Stiu ca e un abuz ce se intimpla si de aceea vreau sa fiu cit mai informata in caz ca se intimpla.Mai nou spun ca daca nu esti de acord cu aceasta forma se disponibilizeaza postul.Au voie sa faca asta intr-o farmacie unde este necesar un anumit nr de oameni?
Pot sa faca asta daca am copil sub 2 ani?