Topic - legislatia muncii, pensii,contracte

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Helau!

Am si eu o nelamurire...poate ma ajutati...

In prezent sunt in CIC pana la 2 ani.
Inainte de a intra in concediu am fost angajata cu contract de munca pe perioada determinata,2 ani.Adica din martie 2007 pana in martie 2009.
Intrebarea mea este...durata contractului de munca se reia in momentul cand mi se termina CIC-ul sau din martie nu voi mai fi angajata la respectiva firma? CIC-ul mi se termina in noiembrie 2009.

Multumesc!

Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cr3@t@ spune:

domnule Marius,am si eu o nelamurire,trebuie sa nasc in martie,sunt studenta ,am pensia de urmas a tatalui decedat(640 roni), viitorul sot lucreaza,am dori sa ne casatorim- starea civila sa o facem momentan pt ca pe certificatul de nastere al copilului sa aparem un singur nume,cel al viitorului sot, insa persoane cu care am vorbit au sp ca daca sotul lucreaza si eu sunt studenta,voi pierde pensia pt ca ma va lua ceva de genul"in intretinere",am nevoie urgenta de raspunsul dumneavoastra ca sa stim ce avem de facut,desi nu credeam poate fi vreo problema..va multumesc anticipat

viitoare mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

O prietena se afla in urmatoarea situatie: a intrat in CIC1 in octombrie 2005, apoi direct in CIC2 in august 2007. Acum firma la care lucra cand s-a nascut primul copil se lichideaza. Ce se intampla cu cartea ei de munca, se inchide acum, la lichidarea firmei sau cand termina ea CIC2? Sau altfel? Indemnizatia ii este afectata in vreun fel?
Multumesc frumos!

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit 16.09.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Are contractul suspendat deci nu se poate discuta de inchiderea cartii de munca. Insa la finalizarea CIc va trebui sa-si caute de lucru.

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinita_g spune:

Buna Marius,

Am si eu o problema:

Incepand cu 01.04.2009 reintru in CIC (pana la 31.03.2009 figurez in concediu de odihna). In firma la care lucrez are loc o reorganizare si incepand cu aceeasi data postul meu nu mai exista in aceeasi forma. Vreau sa stiu ce se va intampla cu mine la reintoarcerea din CIC? Imi pot desfiinta contractul de munca?
Acum personalul afectat de aceasta reorganizare benefiaza de salarii compensatorii in baza unei decizii de incetare CIM prin acordul partilor, ultima zi lucrata fiind 31.03.2009. La reintoarcerea din CIC eu pot beneficia de aceasta decizie, de salarii compensatorii?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Doinitza>> Alexia-Teodora (Tzupanica) 16/03/2008)
http://community.webshots.com/user/doinita_d?vhost=community

"Lucruri pe care le poti darui si pastra in acelasi timp:cuvantul, un zambet si o inima recunoscatoare"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra22cj spune:

Buna ziua,
Imi puteti spune daca beneficiez de CIC in conditiile urmatoare:
Lucrez de 5 luni de zile intr-o firma si a venit timpul sa ne gandim si noi(eu si sotul) la un bebe. Daca totul iese conform planului eu ar trebui sa intru in concediu prenatal cam dupa 12-13 luni de munca.Problema este ca in aceste 5 luni de pana acum am avut 30 zile de concediu fara plata din cauza crizei financiare( insa cerut de mine).
intrebarea este deci, daca "ii scriem acum la barza" voi avea dreptul la CIC sau trebuie sa astept inca 5-6 luni pana la "scrisoare"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo2rina spune:

am si eu o intrebare:
am lucrat timp de sase luni la o firma, abia dupa ce am fost data afara am aflat ca nu am avut contract inregistrat la itm... acum firma se inchide. ce pot sa fac pentru a fi totusi inregistrata perioada aceea ca vechime?
va multumesc anticipat pentru raspuns!

Marina, mamica in de haiduc Mihnea-Adrian 14.02.2008
www.flickr.com/photos/24464658@N08/?saved=1" target="_blank">Avem un an!!!

Poze noi cu bebe

www.flickr.com/photos/24464658@N08/?saved=1" target="_blank">Minunatie de bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_micu83 spune:

Mergi la ITM si fa o plangere! Asta este cam tot ce poti face pentru moment!

Intrebare: cand ai inceput munca la aceasta firma ai avut contract de munca incheiat intre parti? (chiar daca nu a fost inregistrat la ITM)...ai avut colegi de serviciu ?

Bafta multa!

Ana-Maria si Valentin viitori posesori de Razvan Andrei !27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_micu83 spune:

Mamici si burtici, eu posed cateva carticele electronice cu retete pentru pitici ...daca va intereseaza, va rog sa-mi dati PM cu adresa de mail si trimit la toata lumea!(nu este pacaleala de 1 Aprilie)

Va doresc toate cele bune, multa sanatate si caldura in suflet!

O zi super!

Ana-Maria si Valentin viitori posesori de Razvan Andrei !28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gologanii spune:

Fiind in cic aflu ca imi schimb serviciul, renuntand, evident la cic. Intrebarea e: cum anume procedez?imi dau demisia de la fostul loc de munca sau contractul fiind suspendat pt cic, nu mai am niciun act de lasat acolo? ma puteti lamuri?please...
Cine imi completeaza cartea de munca cu perioada cic?

De exemplu, eu incep la noul loc de munca la 1.04.
Pot incepe direct din cic sau trebuie sa-mi reiau munca la fostul loc de munca(pe 30.03), iar apoi sa-mi dau demisia(pe 31.03)?
Va rog, imi raspundeti si mie?

Mergi la inceput