Topic - legislatia muncii, pensii,contracte

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

BUna!

Merci mult pentru raspuns Marius!
Slava Domnului ca sora mea nu se incadreaza in situatia data.
Multumesc inca o data!

O seara buna tuturor!

Miri si bebe Mihai

Miri2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cred ca nu inteleg:
Cum adica nu se incadreaza? Pai atunci nu are dreptul a pensie. Nu asta era intrebarea?

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pianna spune:

Din motive "de criza" angajatorul poate renunta la serviciile unui angajat plecat la un stagiu de specializare in strainatate? Mentionez ca acest stagiu a fost solicitat de angajat si aprobat de angajator, iar pe durata efectuarii stagiului, persoana in cauza a avut contractul de munca suspendat. Deci, intrebarea mea este: pot aparea surprize odata cu "repatrierea"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Buna! Intrebare: mi s-a solicitat de catre angajatorul actual, la care sunt din oct 2008, hartie de la angajatorul anterior cu cate zile de conc med am luat cat am lucrat acolo, pe motiv ca ii trebuie la medicina muncii. pana acum nu mi s-a cerut asa ceva (cate zile de cm nu co!). Avand in vedere ca sunt insarcinata, actalul angajator a incercat sa ma dea afara si med de medicina muncii facut fisa de informare precum ca nu recomanda concediu de risc maternal, si fiecare concediu med pe care mi-l da medicul de familie trebuie vizat de med de medicina muncii, este ok cererea angajatorului? Si sotul meu lucreaza in acelasi loc (sapt asta, ca pe el au reusit sa ii desfiinteze postul), si nu i-au cerut asa ceva, desi si el este angajat din 2008. Multumesc!

Mihaela 13+

bebe mic

poze cununie

poze bebe la 11+, 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Este legitima cererea actualului angajator in legatura cu adeverinta, aceasta adeverinta eliberata de vechiul angajator ii furnizeaza informatiile necesare calculului indemnizatiei tale de concediu medical.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 20+

Mergi la inceput

Multumesc frumos Avalon!
Avand in vedere sicanele pe care mi le tot face, nu il mai consider bine-intentionat!

Mihaela 13+

bebe mic

poze cununie

poze bebe la 11+, 12+

Mergi la inceput

Singurele zile de concediu medical le-am avut anul trecut in iulie sau august, pentru o pneumonie bilaterala, si din care imi amintesc au fost doar 5 zile lucratoare.
Din cate am citit, cuantumul brut lunar al indemnizatiei se determina prin aplicarea procentului de 75% asupra bazei de calcul. Baza de calcul a indemnizatiilor se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare. Eu sunt angajata de 9 luni la actuala societate. Sa inteleg ca acele zile din iulie/august imi vor fi luate in calcul pentru indemnizatia de concediu medical? Si daca in septembrie voi mai fi in concediu (posibil datorita sarcinii cu probleme) se considera un an de cand? Din septembrie 2008?

Mihaela 13+

bebe mic

poze cununie

poze bebe la 11+, 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Eu am scris "legitima", nu "bine intentionata" cand m-am referit la cererea noului angajator.
Este vorba de mai multe aspecte, in primul rand angajatorul vrea sa se asigure de faptul ca nu ai depasit cele 90 zile de concediu medical la care ai dreptul pe un an calendaristic fara a intra in comisia medicala. Apoi, tu vei intra in concediu prenatal si atunci va fi alta baza de calcul decat la medical. Si mai stiu ca e nevoie de baza CAS si stagiul de cotizare la CAS pe ultimele 12 luni pentru in calculul indemnizatiei de concediu medical , eu pentru o zi de concediu medical a trebuit sa solicit la vechiul loc de munca aceasta adeverinta. Pana la urma sunt obligati sa ti-o dea, nu? Faci o simpla cerere, eu am transmis-o pe mail:
"Subsemnata ...., in calitate de fost salariat al societatii X, va rog sa-mi eliberati o adeverinta cu stagiul de cotizare si baza CAS pe ultimele 12 luni lucrate la aceasta societate, aceasta fiindu-mi necesara la Directia Resurse Umane- scoietatea Y."

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 20+

Mergi la inceput

Multumesc!

Ma mai freaca si ei cum si cat pot...nu credeam ca sarcina=ciuma...dar avand in vedere ca pana cum mi-au cerut tot felul de ciudatenii de adeverinte pana si copii dupa ctr intre unitatea unde e med de fam si casa de asigurari...si pentru faptul ca nu sunt singura cu acest nume si prenume mi-au zis ca nu e ok med de fam...si casa de asigurari ca deh! eu am in alta parte med de fam...si multe si marunte.

O zi placuta si sarcina usoara!

Mihaela 13+

bebe mic

poze cununie

poze bebe la 11+, 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

As dori sa-mi iau concediu fara plata vreo 4 luni de zile. Cum e cu plata asigurarilor sociale pe perioada asta? Plateste angajatorul ceva? Pot eu incheia separat contract cu Casa de asigurari si sa-mi platesc eu asigurarile?

Merci mult!

Alina

Mergi la inceput